על אמונה וידיעה
נתחיל מהסוף - המדע וההיגיון לאו דווקא סותרים את המאגיה או אמונות שונות, אני ממליץ לך לחקור מעט על "אפקט פלצבו". ה"בעיה" של האמונה היא עניין די נפוץ בקרב מתחילים ואלו שאין להם מספיק נסיון פרקטי בתחום. אבל אם תחפש אותה בעיתונים ובאינטרנט אני בספק אם תמצא אמונה. כישוף הוא דבר די אמפירי (אני חושב ש"אמפירי" הוא המונח הנכון, אם הזכרון שלי לא בוגד בי). אני מצטער לבשר את זה אבל מאגיה היא לא מדע מדוייק ודווקא מה שאני אוהב במאגיה היא שהיא לא מדע מדוייק - והיא גם לא תורה מסיני - אמונה בכישוף אינה דבר הנדרש ממך, אינה דבר שאתה צריך להכריח את עצמך להשיג. במקרה שלי כשפים הוכיחו לי את עצמם ודרך המאגיה גם כן והאמונה שלי בהם בזמנו יכלה להשתוות לחבל רופף עם קרע קטן, שקשור בצורה מגושמת בזמן שגבר גבוה מנסה לעבור עליו מבניין אחד לבניין אחר. למרות זאת אני מצאתי את מה שחיפשתי אבל זה קרה כשהבנתי שחיפשתי במקומות הלא נכונים (ע"ע - אינטרנט), וכמו שארדן אמר "חיפשתי בתוך עצמי" - לאחר זמן מה של תיאוריה, פניתי גם לפרקטיקה. אני לא אומר שמה שהוכחתי לעצמי הוא אמת מוחלטת, אני לא דורש אמונה בו, במיוחד בגלל שאלו הן
הוכחות סובייקטיביות. האינטרנט, ידידי היקר, הוא אחד המקומות המסוכנים ביותר לחפש בו הוכחות למאגיה. כאן, כל אחד יכול לקפוץ ולהכריז שהוא מלך העולם, שהוא מוריד גשמים, שהוא משוחח עם האלים\אלוהים לפני השינה באופן קבוע, שהוא יכול X וY. לך תדע. גם לך תדע מי יושב וכותב לך את הדברים האלה. בצ'אטים, אחת הבעיות היא בדיוק אחד היתרונות - המסיכה. זה אחד הדברים שלשמם האינטרנט קיים, כדי שתוכל להביע דיעה או לדבר סתם מבלי שתיאלץ לחשוף את זהותך או אפילו את מראך החיצוני האמיתי. לכן, לא רק שהאינטרנט הוא כלי יותר בטוח לדבר על כדורגל מבלי לחטוף מכות פיזיות מאוהד של קבוצה יריבה, הוא גם כלי יותר יעיל עבור אלו שרוצים להוניא ולסדר. לא פעם עליך לחשוב האם בלונדינית33 היא לא ילדה בת 11 או ילד בן 12, האם הבחור שקורא לעצמו אלביס פרסלי הוא אכן אלביס פרסלי וכו'. הנה, לא מזמן קרה מקרה שבחורה צעירה דיברה עם בחור צעיר באינטרנט ונפגשו וכשהם ניפגשו היא גילתה שהבחור הצעיר הוא בעצם עורך מבוגר. את ההוכחות אתה צריך לחפש בתוך עצמך. אני יודע מה עובד לי, זה בהחלט לא אמונה כי אני כבר
יודע שזה עובד, לכן אני לא צריך להאמין שזה עובד (כמו שיהודי מאמין יגיד לך שהוא לא מאמין באלוהים אלא
יודע שאלוהים קיים). זה כל מה שאני אומר בנושא. אולי תחפש מה עובד לך? אבל לא באינטרנט או בעיתונים שם כל אחד יכול להגיד מה שבא לו וזה יכול להיות שקר מוחלט. חיפוש נעים!