שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

כשאתם עושים כישוף כלשהו ובמיוחד כשמדובר בבקשה, וזה עבד! האם אתם מודים לכוח\אל - (או איך ומי שזה לא יהיה שאליו אתם פונים) ? ואם כן אז איך ומה אתם עושים ?

RainBird

New member
זו שאלה מאוד אישית. ישנן הרבה סוגי טכניקות, והרבה סוגי מכשפים. אני אישית מודה להקטה, אלת המאגיה, כל ערב לפני השינה על עולם של קסם ומאגיה כזה. ארדן

Rounin

New member
אף פעם לא ראיתי או שמעתי שעבד !

ואני עוד מחפש את זה בעיתונים ובאינטרנט, אז לא להעיר !

RainBird

New member
מה עבד? כישוף? כישוף הוא כוח. משהו אישי. והוא פועל בדרך הטבע. פרח פרח, חיה נולדה, כישוף הוטל. ככה זה עובד. אין ניצוצות, או זהבים מהשמיים כי זה לא בא מהטבע. רוצה הוכחה? מצא אותה בתוך עצמך. אנחנו הוכחנו לעצמינו. ארדן

Rounin

New member
יש הבדל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חיות וצמחים זה דבר חי ומוחשי. כישוף בא מהאמונה. אל תשווה את הדברים הללו. אמונה כמו אלוהים. אמונה כמו אתר שממלה את החלל. אמונה תמיד מנצחת !!!!! עד שבא המדע וההיגיון !

RainBird

New member
גם המדע ובהיגיון יש אמונה. הכל מכיל ראיית עולם. אפילו המדע לא יודע הכל במאה אחוז.

L e s t a t

New member
איינשטיין אמר פעם

משהו כמו "אמונה בלי מדע היא מגוכחת, מדע בלי אמונה הוא גם מגוחך".. אהבתי את זה מאוד.

jbu

New member
זה מזכיר לי את הציטוט שלי של איינשט

זה מזכיר לי את הציטוט שלי של איינשטיין: "אלוהים לא משחק בקוביות" .

L e s t a t

New member
על אמונה וידיעה

נתחיל מהסוף - המדע וההיגיון לאו דווקא סותרים את המאגיה או אמונות שונות, אני ממליץ לך לחקור מעט על "אפקט פלצבו". ה"בעיה" של האמונה היא עניין די נפוץ בקרב מתחילים ואלו שאין להם מספיק נסיון פרקטי בתחום. אבל אם תחפש אותה בעיתונים ובאינטרנט אני בספק אם תמצא אמונה. כישוף הוא דבר די אמפירי (אני חושב ש"אמפירי" הוא המונח הנכון, אם הזכרון שלי לא בוגד בי). אני מצטער לבשר את זה אבל מאגיה היא לא מדע מדוייק ודווקא מה שאני אוהב במאגיה היא שהיא לא מדע מדוייק - והיא גם לא תורה מסיני - אמונה בכישוף אינה דבר הנדרש ממך, אינה דבר שאתה צריך להכריח את עצמך להשיג. במקרה שלי כשפים הוכיחו לי את עצמם ודרך המאגיה גם כן והאמונה שלי בהם בזמנו יכלה להשתוות לחבל רופף עם קרע קטן, שקשור בצורה מגושמת בזמן שגבר גבוה מנסה לעבור עליו מבניין אחד לבניין אחר. למרות זאת אני מצאתי את מה שחיפשתי אבל זה קרה כשהבנתי שחיפשתי במקומות הלא נכונים (ע"ע - אינטרנט), וכמו שארדן אמר "חיפשתי בתוך עצמי" - לאחר זמן מה של תיאוריה, פניתי גם לפרקטיקה. אני לא אומר שמה שהוכחתי לעצמי הוא אמת מוחלטת, אני לא דורש אמונה בו, במיוחד בגלל שאלו הן הוכחות סובייקטיביות. האינטרנט, ידידי היקר, הוא אחד המקומות המסוכנים ביותר לחפש בו הוכחות למאגיה. כאן, כל אחד יכול לקפוץ ולהכריז שהוא מלך העולם, שהוא מוריד גשמים, שהוא משוחח עם האלים\אלוהים לפני השינה באופן קבוע, שהוא יכול X וY. לך תדע. גם לך תדע מי יושב וכותב לך את הדברים האלה. בצ'אטים, אחת הבעיות היא בדיוק אחד היתרונות - המסיכה. זה אחד הדברים שלשמם האינטרנט קיים, כדי שתוכל להביע דיעה או לדבר סתם מבלי שתיאלץ לחשוף את זהותך או אפילו את מראך החיצוני האמיתי. לכן, לא רק שהאינטרנט הוא כלי יותר בטוח לדבר על כדורגל מבלי לחטוף מכות פיזיות מאוהד של קבוצה יריבה, הוא גם כלי יותר יעיל עבור אלו שרוצים להוניא ולסדר. לא פעם עליך לחשוב האם בלונדינית33 היא לא ילדה בת 11 או ילד בן 12, האם הבחור שקורא לעצמו אלביס פרסלי הוא אכן אלביס פרסלי וכו'. הנה, לא מזמן קרה מקרה שבחורה צעירה דיברה עם בחור צעיר באינטרנט ונפגשו וכשהם ניפגשו היא גילתה שהבחור הצעיר הוא בעצם עורך מבוגר. את ההוכחות אתה צריך לחפש בתוך עצמך. אני יודע מה עובד לי, זה בהחלט לא אמונה כי אני כבר יודע שזה עובד, לכן אני לא צריך להאמין שזה עובד (כמו שיהודי מאמין יגיד לך שהוא לא מאמין באלוהים אלא יודע שאלוהים קיים). זה כל מה שאני אומר בנושא. אולי תחפש מה עובד לך? אבל לא באינטרנט או בעיתונים שם כל אחד יכול להגיד מה שבא לו וזה יכול להיות שקר מוחלט. חיפוש נעים!

Rounin

New member
סטינו !!!!!!!!!

דיברנו על זה שאם כישוף עובד או לא. ואתה מדבר איתי על אמונה בזה ???????? אני רוצה תשובה !!!!! כן או לא . יצא לך ? ואם כן הסבר.

shataltal

New member
לסטט - בבקשה

שים את זה במאמרים ותפנה לכאן כל קרציה שמגיע מעכשיו לבקש הוכחות שזה עובד. שפצר כראות עיניך. לקרציות: אז ביקשת הוכחה למאגיה? סבבה. אתה יכול להוכיח שאתה יכול לעצור את הנשימה לחצי דקה? כן? תראה לי. אתה לא יכול דרך האינטרנט? רוצה להפגש להוכיח? כן? על מי אתה עושה פוזות? הרי אין מצב שנפגש! לא רוצה להפגש? אז מה אתה בכלל נכנס לפה? אתה רוצה להאמין? תתחיל להתנסות. האמונה תגיע אחרי המדיטציה המוצלחת הראשונה. מיד אחרי אתה כבר תדע ותרגיש בכל רמ"ח אבריך שיש משהו מעבר לחיי היוםיום שכולנו חיים. אתה לא מאמין וסתם מחפש ויכוח? דלג, משועמם. אנחנו לא מחזירים בתשובה ולא מבקשים ממך כלום. עם כל הכבוד, עוף לנו מהפורום. רק העובדה שנכנסת לפה לחפש ויכוח כבר מעידה על דפקה בך, אז להוסיף חטא על פשע אתה עוד מזלזל בנו? למדענים: עשיתי טכס למטרות תעופה. נכנסתי למצב קטטוני, פרכסתי על הרצפה במשך 3 שעות. כשיצאתי מזה אני אומר לך שעפתי לי בכל האיזור. מה האמת? אתה ראית אותי שוכב על הרצפה. אני עפתי לי וראיתי דברים שאין לאף אחד שום כלי לאמת או להכחיש. יש לך צורה להוכיח מה ראיתי ושמעתי? אתה מוכן להכריז עלי כמשוגע? כהוזה? כרמאי? הרי אתה לא יודע מה החושים שלי קלטו! נגיד שעשיתי טכס להעלמות. למחרת כל השפת גוף שלי והגישה שלי ביטאה התגוננות אז כולם התעלמו ממני. הוכחתי לך מאגיה? למה לא? גרמתי לכך שבעיני אני נעלמתי. נגיד שעשיתי כישוף אהבה. 30 שנה אח"כ, אחרי נישואין וגירושים לאחרים שני הנושאים באמת נפגשים ומתאהבים. תקבל את זה כהוכחה? רוצה לעשות מבחנים? מה אני נראה לך קוף? אתה תעביר אותי דרך לולאות כדי לסדר לעצמך את מערכת האמונות? מאגיה היא הדבר הכי אישי שיש לי. אני מדבר ב(הרבה)יותר חופשיות על חיי המין שלי. אתה יכול עכשיו לנחש למה אף מאג לא הגיע למבחן העל טיבעי לנסות להרוויח מליון דולאר? נקודות נוספות: - אתה יכול להכיח ש 1=1? יש דברים שפשוט יודעים. זה אומר שהם לא נכונים? - אתה יודע איך מחשבים משקלים של דברים קטנים מאוד או גדולים מאוד? סטטיסטית. גם במדע הכי מדויק יש השערות. אל תבוא לי בגישה של "המדע הוא מדוייק ומוכח". הוא לא לחלוטין. יש עוד הרבה מאוד שהמדע לא יודע. - אתה יכול לחשב את המהירות שבא יצמח פרח, אם בכלל, מהרגע ששתלו אותו? לא? אה, זה תלוי בהמון דברים שאי אפשר לחזות מראש? אין למדע את הכלים לזה עדיין? תחשוב לבד על הפירוש להשוואה הזאת. אתה הרי נבון בצורה לא רגילה. - אם אתה לא מכיר את תורת היחסות של איינשטיין לך תלמד אותה. עכשיו, אחרי שלמדת, תגיד לי אתה איזה רעיון נראה לך יותר מופרך? תנסה לחשוב על רעיונות שעברו לו בראש לפני שהצליח להוכיח את הנוסחאות לתורה. בגלל שלא היו לו עדיין נוסחאות לכך זה אומר שהרעיונות היו שגויים? סיכום: מאגיה היא, ידידי, כשם שהיא נשמעת. מעבר. מעבר למדע הרגיל. אין כלים ואין הוכחות. לפחות עדיין אין. אישית, אתה מעליב אותי כשאתה בא בדרישה להוכחה. אתה מקבל את זה - קבל את זה. אתה לא מקבל את זה - סבבה לך. תמשיך בחיים שלך ותעזוב את שלי.

L e s t a t

New member
לא, "אמפירי" הוא לא המונח הנכון

נגיד "סובייקטיבי" ונסתפק בזה.. אוף, אני מזדקן

MIKI HAKORE

New member
חבל על העצבים

אמונה בכישוף היא כמו אמונה באגדות, תנ"כ, או סידור תפילה. הכישוף הוא מעשי. הוא לא אל או רוח. למרות שניתן לעשות זאת בשימוש בכוחות, כמו כח האל או כח הרוח או כח של מלאך. אין צורך לשכנע מישהו להאמין בזאת כמו שהסברת באריכות. אם אין לו אמונה בזה והוא רוצה לדעת, שיתחיל ללמוד להתנסות ולעסוק בזה. תשובתך מצאה חן בעיני.

Rounin

New member
פילוסופיה

אמונה לא הופך לאמת. אתה יכול להאמין שהשמיים אדומים כל החיים שלך אם אתה אף פעם לא רואה אותם. (זה הולך לשנינו)

baa

New member
rounin

קודם כל אני חושבת שקצת כועסים עלייך יותר מדי, נכון יכלת לכתוב הודעות מעודנות יותר אבל אין סיבה "להכות" כל בן אדם שבא לפורום ומבקש הוכחות, קודם כל משום שטבעי שבן אדם לא יאמין לכל דבר שאומרים לו (וטוב שכך) וגם משום שאם באת לפורום, אף על פי שאינך נראה מאמין ביותר, ונשארת בו זה סימן שאתה מתעניין בנושא (תקן אותי אם אני טועה) ואם אתה מתעניין בנושא אז טבעי שתשאל שאלות ותבקש הסברים :) הכעס של אנשים פה עלייך הוא בעצם כעס מצטבר כי אתה לא הראשון ובטח לא האחרון ושבא לפורום ומבקש הוכחות שכמובן שלא ניתן להוכיח לך (מכיוון שאנו מדברים באינטרנט לא משום שמאגיה לא קיימת) וזאת הטעות הבסיסית בבקשה להוכחות. אם אתה מעוניין לדעת אם מישהו מאיתנו נתקל בהוכחות אני בטוחה שרבים יגידו לך שכן (ואני מבינהם, אם אתה רוצה פירוט אתה יכול לפנות אליי במסרים). אז שתהיה לך דרך צלחה ותנסה שלא לעצבן אנשים

למעלה