שאלה לי אליכם......

gingis

New member
סינית יפנית הודית פרסית

כל מלה שאני כותב באה מהלב מהנפש ונאמרת רק כדי לפאר את מערכות ישראל אתה יכול לגחך אתה יכול לצחוק אבל כאשר משפחתי עמדה מול המוות הם לא צחקו דודה ז"ל של אימי ז"ל עמד מול מנגלה ולא פחד הוא אמר לבנו הבכור לך לתור השני אולי תשאר בחיים הבחור עלה ארצה והקים משפחה אתה מדבר ללא שמץ של מושג על מה אתה מדבר אני יכולתי לעזוב את הארץ אלף פעם אולי אפילו להיות מליונר באמריקה אבל אני אשאר פה ליד ירושלים בארץ הקודש תחת כנפי השכינה וכל אחד באמונתו יחיה אבל אל תצפה ממני שאני דווקא לא דתי אפילו אני חילוני מאמין כן יש גם כאלה אל תצפה שאני אשתוק אני אביע את דעתי כל עוד אני יכול.

gingis

New member
בוא נהפוך זאת לרגע

עד שאינשטיין הגיע חשבו בפיסיקה הקלאסית שהאור עשוי מגלים איינשטיין הוכיח שהאור עשוי חלקיקים היום מלמדים אותך ששני הדברים נכונים ויש לכך הוכחות מחר יבוא מושה זוכמך ויוכיח משהו חדש מה לעשות העולם הוא פרדוקס אחד גדול הפילוסופים אומרים שהנשמה זה הכאוס והיוניברס זה הרציונל לפי מה שאני קורא פה הם צודקים הרבה נפשות פה בכאוס טוטלי חחחחה

gingis

New member
שמע יש לי רעיון בשבילך אם

כל כך רע לך בתור יהודי תתנצר תתאסלם תעשה ניתוח לביטול ברית המלה שנה תשם ותעזוב אותנו במנוחה את זה כותב הנכד של רוזה שנשרפה באוושויץ אבל אני עדיין כאן חי ובועט פהה:) תזהר מזה בתמונה זה הכי חשוב

gingis

New member
שמע אתה מזלזל בשואה וביהדות

אחד מהשניים או שאתה כסיל או שאתה לא יהודי אם אתה לא כסיל ואתה כן יהודי אז אוי לנו ואבוי לנו כי זה בדיוק הנקודה אם יהודי יכול לדבר ככה לאחר כל מה שהעם שלנו סבל בגלל יהודים כמוך בעלי לב ערל אטום כן לב של אבן אני לא מתפלא שהעם שלנו סבל כל כך אבל אני מלא תקווה כי גם ריש לקיש שהיה רוצח בסופו נכנס לגמרא אז אולי יש לך עוד תקנה ואם לא זו לא תהיה אבידה גדולה בהה

ועוד משהו שחובה להגיב עליו....

איך את מעיזה להגיד שהסיבה לשואה היתה הקמת מדינת ישראל? האם כל כך הרבה יהודים היו צריכים להירצח ולהחנק בצורה כל כך אכזרית כדי שתקום לנו מדינה? האם אלוהים הכל יכול שלך לא יכל להקים לעם היהודי מדינה ללא כל ההתעללות הנוראה הזאת? מדוע גולגלות של תינוקות תמימים בני יומם היו צריכות להיות מרוצצות או הקיר? מדוע נשים ילדים ותף היו צריכים להחנק בתאי הגזים במוות אכזרי בל יתואר? כי ככה אלוהים רצה להקים לנו מדינה? זה באמת היה נחוץ? את מדברת שטויות, כדי שתתחילי להפעיל קצת את המוח שלך במקום לחזור כמו רובוטית על סיסמאות ריקות מתוכן שלימדו אותך בבית ספר או בבית. משתמש

gingis

New member
בנפול ילדנו בצל הגרדומים את

חמת העולם לא שמענו אולי זה היה נסיון נסיון לעם היהודי ולעולם כולו מעין בחינה לראות מי יעבוד לצד האל מי ילך לצד השני על מנת לתת הזדמנות נוספת לאנשים לבחור באל הכל ידוע מראש והרשות נתונה .

seeyou

New member
"הייתי הורגת את כל היהודים "?../images/Emo153.gif

תתחילי עם עצמך! אפשר לתרום חלקי גופך לחקר האנושות! את לא אשמה! חסר לך קובץ INTEL.DLL בתיקיה בשם "תבונה"!

ככה אתה מודיע על מותך?../images/Emo6.gif

חפש בפנים. בחוץ לא תמצא שום דבר ממשי.

guy6666

New member
אני נאלץ להסכים עם "משתמש בצלילים"

קודם כל אין לי שום בעיה שאת\ה מאמין\ה באלוהים באמת שלא. אבל לכל מה שרשמת אין הוכחות! אתה חי ע"פי רגש, על פי שחינכו אותך! רשמתי את זה גם בפורום אחר: מאז שאת קטנה ההורים שלך מכניסים לך לראש שאלוהים קיים. בגלל שככה אותם לימדו. אם אתה זכר. אז אתה עולה בגיל 13 לתורה (למה? כי ככה כולם עושים) האמונה שלך לא באה מידיעה שאלוהים קיים (כי אף אחד לא הוכיח זאת) האמונה שלך באה מההורים שלך שגם הם מאמינים. לגבי השואה: השואה, המילה הזאת מדברת בעד עצמה.. איפה אלוהים היה בזמן הזה?? 6 מיליון יהודים נרצחו! ובמקרה שהוא שכח אנחנו העם הנבחר שלו! וכמה שחטאנו לאף עם לא מגיע כזה סבל (6 מיליון) ואם זה כמות האנשים שצריכה למות כדי שנהיה העם הנבחר שלו (של אלוהים) וזה מה שהמדינה שלנו צריכה לעלות אז אולי כדאי לנו בכלל לא להאמין בו, ושלא נהיה העם הנבחר! שילך ושיבחר בעם אחר ויהרוג לו 6 מיליון אנשים! אנשים תפתחו את העיניים! לא אלוהים קיים ועוזר לנו , רק אנחנו אנחנו אחרים למעשה שלנו! כמו בשואה לא בגלל שאלוהים שנאה אותנו זה בגלל שהגרמנים (וכל אירופה) שנאו אותנו! (אנטישמיות). מקווה שנפתחו לכם העיניים!

מהיכן אתה לוקח את הדברים

חינכו אותי להאמין באלוהים? על מה אתה מסתמך? אין לך הרי ולו פיסת מידע אחת אודותיי, אתה פשוט חוזר על מנטרה עם כל אדם שמאמין באלוהים בנסיון פתטי להוכיח את אי קיומו. את קיומו של האלוהים לא ניתן להוכיח ואין צורך או טעם להוכיח, אין אדם ואפילו לא אחד המאמין באלוהים, שחושב שישנו צורך כלשהו בהוכחה, הוכחה היא ההפך מהאמונה. והאמונה היא יותר מסתם דעה או מחשבה על אלוהים. עובדות. אלוהים מתקיים בנצח. לא בשום מקום אחר, הנצח מתקיים בכל זמן. אין מה לשנות פה, טיפשי לנסות לשנות דבר מה שלא ניתן לשנות. אתה שואל במפגיע היכן הוא היה בשואה, אתה חי בשואה? או שאתה חי כאן ועכשיו???? עם כל הכבוד לשואה. האם אתה לא יודע שהיטלר היה אתאיסט בדיוק כמוך, מושפע מניטשה כמוך. הוא היה השטן בכבודו והבעצמו. אתה צודק בכך שאתה אומר שאנחנו אחראים למעשים שלנו, משפט זה אינו סותר את קיומו של האלוהים.

אדוני הניכבד, מי פתטי? ../images/Emo6.gif

אדוני כל כך מצחיק אותי לאחרונה שאני חייב גם ליצחוק כמו אדוני...
אתה מדבר על פתטיות? אתה?? אלוהים מתקיים בנצח לא בשום מקום אחר, הנצח מתקיים בכל זמן, את קיומו של האלוהים לא ניתן להוכיח ואין צורך או טעם להוכיח?? על מה בדיוק אתה מסתמך? אין לך הרי ולו פיסת מידע אחת ממשית אודות אלוהים פרט לאמונה שלך ואיזה ספר תורה, אז עם כל הכבוד לאלוהים מאיפה יש לך כל כך הרבה מידע אודותיו כשבחיים שלך בעצם לא שמעת ולא ראית אותו? מאיפה כל האינפורמציה הזאת על אלוהים שאיתה אתה מציף אותנו? אלוהים מתקיים בנצח? מי סיפר לך? זה מידע שקיבלת מהקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו? או שפשוט ככה נראה לך? האא אני יודע זה מה שלימדו אותך בבית ספר!!
עם כל הכבוד לאדוני, למרות שאני חיי כאן ועכשיו זכותי לשאול שאלות בקשר לעברו הלא כל כך רחוק של עמי, אחרי ש 6 מליון יהודים בשר מבשרי נירצחו בצורה כה אכזרית ע"י המרצחים הנאציים, אחרי שתינוקות תמימים בני יומם רוצצה גולגלתם על הקיר, אחרי שנשים וילדים נאנסו הושפלו ועברו התעללות פיסית ונפשית כה קשה ואכזרית, אחרי כל זה אני חושב שיש לי זכות לשאול איפה אלוהים היה באותו הזמן...? האם אלוהים ישן ומישהו שכח להעיר אותו? האם הוא סתם נימנם לו? איפה היה אלוהים בשואה? האם העם היהודי היה צריך לעבור את ההתעללות הנוראה הזאת בכדי ליזכות להקים מדינה שגם בה אין לו רגע אחד של שקט ונחת עם כל המילחמות והטרור הבלתי פוסק? האם לאדוני יש תשובות לכך או שגם זה דבר ניסתר שאסור לישאול עליו שאלות מפאת קדושתו של אלוהים הטוב הכל יכול? משתמש

gingis

New member
כבן למשפחה שהושמדה בשואה

נכון אי אפשר להוכיח שיש אלוהים אבל כל השאלות שלך לא מוכיחות את ההפך גם לך אין שום הוכחה אלא הרבה שאלות קשות אפילו קשות מאוד אין לי את כל התשובות אני לעומת מי שאתה מכוון אליו או אליה חונכתי חינוך חילוני שמאלני גרידא אפילו האכילו אותי חזיר בילדותי שינקה אם אתה יודע מה זה אבל בבגרותי הגעתי להכרה כי יש אלוהים אפילו אם איני יכול להוכיח אבל אני מאמין שמע אמי ז"ל נולדה 30 קילומטר מאוושויץ סבתי נרצחה שם אבל אני מאמין שיש אלוהים כי הוא הציל אותי בהצילו את אמי ז"ל ואת אבי ז"ל אם אינך מאמין למה אתה לא מתנצר או מתאסלם מהגר ועושה ניתוח לביטול המילה כל מי שמדבר כמוך הוא דו פרצופי אתה רוצה לא להאמין אבל אתה נשאר יהודי פה בין כל היהודים שכן מאמינים מעניין למה זה ממש מוזר אתה אוכל לחם בפסח אוכל ושותה בכיפור למה לך להיות פה מלחמות עוני שפה קשה אנשים קשים מסים שביתות טירור די לך לך מארצך אל המקום אשר אני שם מצווך פהה בבלת אחד גדול כולכם אין לכם מושג על מה אתם מדברים אה

למה אני לא מתאסלם

אני לא רואה שום טעם להתאסלם או להתנזר כי הדתות האלו פאטתיות בדיוק כמו הדת היהודית, גם שם מאמינים בשטויות ובדברים שלא קיימים. נולדתי יהודי כי אני בן להורים יהודים, בלי שום קשר לאמונה או אי האמונה שלי באלוהים. זה שאתה מאמין שאלוהים הוא זה שהציל אותך ואת אביך ואימך זו בעיה שלך, המון אנשים ניצלו בשואה ואין לדבר שום קשר לאלוהים, לפעמים גם מתרסקים מטוסים ויש ניצולים, ככה זה. תאמין לי שיש לי הרבה מושג על מה אני מדבר, בכל מקום בחו"ל ישנאו אותי בגלל יהדותי, לכן עם כל העוני והמלחמות כאן בארץ אני מעדיף להישאר כאן כי אין לי ארץ אחרת. מבין?

dadon1

New member
אלוהים בלב כל אדם

בלב כל אחד מאיתנו- חלק מאלוהים כל פעם מחדש מישהו מקים קול צעקה בנוגע לקיומו של אלוהים, מה לא אמרו עליו? " אדיש" " היה – ואיננו" מפריכים את קיומו של הכוח העליון באמירות עולבות ופוגעות. אינני עובדת אלוהים, לא בטקסים ולא בתפילות, אך אם להאמין כבר באיזה כוח עליון, אז בין מוחמד , בודהה, וישו אני בחרתי ב'אלוהים', מי שלא מאמין במשהו עליון ממנו- מן הסתם מאמין בעצמו בלבד. וזה טוב לכשלעצמו, כי לדעתי- כי ביום שאלוהים העניק לאדם את זכות הבחירה , הוא האציל לו מסמכותו, הוא חילק עצמו למנות קטנות ומשמעותיות ושיכן עצמו בלב כל אדם, ולמן הרגע ההוא (כפי שצויין בספר דברים) אנו אמורים לבוא רק אל עצמנו בדין ודברים. שמתי לב שכל ההאשמות שמטיחים אנשים באלוהים, וכל גילויי התערערות האמונה בו – צצים ועולים ברגעי משבר, דבר שלכשלעצמו מעיד על קיומם של שורשי אמונה בקיומו. לפעמים אני מדמיינת שכול האנושות היא מעין " בית בובות "של אותו אל. והאל בנפיחת רוחו בנו הפכנו ל'עולם חי נע ושוקק', ומרגע זה הוא העביר עצמו מעמדת מפעיל לעמדת צופה. אין לי ספק שיצק בנו ממה שבו, וכדי שלא נהיה כעדר משובט- וניצמח בשגשוג של דינמיקה שוקקת חיים, הוא הוסיף לנו יכולות שונות "חשיבה" "הגות" "אומר" "כניעה" "מרדנות" ועוד, והשאיר את ערוץ האמונה בו פתוח ורחב לכל אופק, שיוכל כל אדם לעבור בו להתיחד עם עצמו עם האלוהים המתמזג בתוכו, להתבונן אל פנימיותו, להיוועץ, ללמוד מהטעויות – להחליט ולבצע. אלוהים אינו אנרכיסט ומעולם לא ביקש להיות כך. אינני מצפה שיופיע לפתע ובהנפת אצבע יסובב גלאקסיות , או יפיח רוח בגופים דוממים – רק כדי להחדיר אמונה בלב אדם- בו בקיומו. את הבסיס לאמונה באבולוציה- ייסד אדם בשר ודם, בכוח המחשבה , את הבסיס לאמונה באל - מי ייסד? הערעור בקיומו של האל- אכן נובע מתוך יהירות :" קם הגולם – על יוצרו" וכל העת נישכחת מבינתו הסוגיה – כי: הסיבה הראשונית לכל דבר הינה המחשבה (יכולת שהעניקה לנו הבריאה/ האל) המחשבה גוררת פעולה הפעולה היא תוצאה של המחשבה סיבה ותוצאה – זהו החוק הבסיסי המתקיים בכל דבר אכן, נולדתי למצב נתון, לזוג הורים יהודים המאמינים באל אחד , אך למקומות רבים הלכתי, ובאוהלים רבים חסיתי, לתורות שונות הקשבתי, ושבתי אל בית ה', ולא מתוך אמונה עיוורת, אלא מתוך מסקנה. התערערות האמונה באל- מקורה בחיפושים אחר הוכחות לקיומו. ההוכחה היא ההיפך מהאמונה. אז במקום להשקיע את האנרגיות החיוביות שלנו בשיפור מערכות היחסים בין אדם לאדם, אנחנו מחפשים את אלוהים- שיעשה זאת במקומנו. והוא- הרי כבר העביר לידינו את הפיקוד על החיים. ובעיניין ה'שואה'--- רק אדם חסר אמונה – אתיאיסט כמו היטלר יכול היה לחולל אותה, שטן יכול להיוולד רק מזרעי 'חוסר -אמונה'. מכאן ש'חוסר אמונה ' עלול להוביל לקץ, כאשר 'אמונה' יכולה להוביל ל'חיים' כי בנו האל- ולנו הכוח לחשוב ולהחליט ולעשות, לכאן או לכאן.

למעלה