שאלה לי אליכם...

dina199

New member

dina199

New member
קשה להחליט כי אף אחד לא יודע מראש.

יודעים רק במבחן התוצאה - אם הילד פורח , סימן שזה המקום.
זה יכול להיות בכיתת תקשורת, בבית ספר לחינוך מיוחד , בשילוב וגם בחינוך ביתי.
בזמן אחרון יש הרבה דיווחים של הורים על חינוך ביתי כי שאר המסגרות פשוט לא התאימו.

dina199

New member
אין מה לפחד מטעויות .

אי אפשר לדעת שום דבר מראש. ולומדים מטעויות. אם מודעים לאפשרות טעות ותיקון, זה לא מזיק. כי אלה פשוט החיים .
אם היה פטנט אחד שמתאים לכל הא"סים, כולם היו משתמשים בו
.
אבל מה שקובע זו ההתאצה לילד .

למה צריך החלטה גורפת?

צריך לבדוק בכל מקרה ובכל ילד מה מתאים באותו הרגע.

אני מכירה בחור, שלמד בבית הספר היסודי בכיתת תקשורת. ודווקא בחטיבה הוא התחיל להיות משולב, עד שכיום הוא לומד בבית ספר רגיל, בכיתה רגילה, ללא סייע/ת.
אצלו דווקא השנים הפכו את השילוב ליותר מתאים עבורו.
אצל אחרים זה קורה הפוך.
ובכלל, לדעתי, כל שנה צריך לחשוב מחדש מה מתאים לילד ומה טוב עבורו, ורק לפי זה לפעול.
כמובן, שאם יש אירוע יוצא דופן אז גם באמצע השנה.
אבל גם אם הכל לכאורה זורם - צריך לחשוב מחדש מה מתאים לילד.
אף אחד לא רוצה שהילד שלו יסבול, אני מניחה, אבל השאלה מה הדבר המיטבי לילד - לא תמיד ברור, וכל הורה פועל לפי מה שנראה לו מתאים וטוב לילד שלו.
אין צורך, לדעתי, בהחלטה גורפת עבור כל הילדים. כל מקרה לגופו. כל פעם מחדש.

את צודקת בהחלט חמסה יקרה

אבל כשמשוחחים ומשתפים עולות נקודות מבט וכיוונים שלא חשבנו עליהם. אין כאן קריאה למציאת פתרון גורף חלילה, וברור שאין זה אפשרי בכל מקרה, פשוט שיתוף ולמידה הדדית

אבל גם כל ילד שונה מילד אחר

וגם כל כיתה שונה מכיתה אחרת.

יש מורות ובתי ספר שיותר בנוים לשילוב, ויש כאלה שהילד לא ישתלב בהם אלא יהיה פרח קיר.

לעתים עצם האבחון מפריע, לדעתי, ולעתים הוא תורם. זה נורא תלוי בכיתה.
למשל, אם הילד נחשב סתם מוזר, אז לעתים יתעלמו ממנו והוא יפרח בזכות זה. הוא לא תמיד מעוניין בחברת ילדי הכיתה וכך מתרכז בלימודים ומצליח וטוב לו בפני עצמו.
לעתים ההתייחסות אליו כאל מוזר תגרור הצקות. וזה כמובן רע מאוד.
זה תלוי בכיתה ועד כמה היא מקבלת ועד כמה היא תלמד להיעזר בחוזקות של הילד ובלי להתיש אותו בציפיות ממנו, שלא מתאימות לו.
לדעתי האישית, נוכחותו של ילד מיוחד בכיתה - לאו דווקא אוטיסט, אלא באופן כללי, תורמת לעתים יותר לבני הכיתה האחרים מאשר לו, כי הם לומדים להכיר שיש ילדים שונים מהם ושלא כולם אותו הדבר ושצריך לקבל האחד את השני, גם אם השוני הוא בתחומים אחרים.
למשל, לקבל שיש ילד בכיתה שהוא יותר עדין ולא אוהב כדורגל או ספורט יכול לעזור לילד כזה, גם אם אין לו שום תווית או אבחון כלשהם. ילד שהולך עם הבנות זוכה הרבה פעמים לקיתונות בוז בכיתות מסוימות, ללא שום צורך מעשי. וכיתה יותר סובלנית תקבל את זה כמו שהיא תקבל בסובלנות בנות שאוהבות כדורגל ולא מגלחות בגיל מאוחר יותר שערות. בקיצור, חינוך לסובלנות ולקבלת האחר הוא טוב לכל אחד. ולכן כל הכיתה מרוויחה משהותם של ילדים מיוחדים בכיתה.

האם זה טוב לילד עצמו?
איני יודעת.
כמו שכתבתי, זה גם תלוי בכיתה המשלבת וגם במורה ובכלל במערכת כולל ההנהלה.

האם כיתת תקשורת היא תמיד טובה?
גם כאן תלוי בילד שמגיע לכיתה
תלוי בצוות
תלוי בכל הצוות בבית הספר עד כמה הוא ערוך לקבל את השונה וסובלני.
לא תמיד לצערנו זה קיים בכיתת תקשורת.
לעתים גם יש בעיה של הילד עצמו, שקשה לו לקבל את הרעיון שהוא שונה.

dina199

New member
על פי חשיוב לא סטאטיסטי שלי

הרבה מאוד אכן עוברים לחינוך מיוחד (גם כיתת תקשורת היא חינוך מיוחד) בחטיבה ובתיכון.
זה לא אומר שאין דברים אחרים. יש כאלה שמצאים כל הסמן בחינוך מיוחד, ויש כאלה שבשילוב.
יש כאלה שהילדים שלהם פורחים במסגרות שמתאימות , ויש מצבים שהורים מרוצים שהילד 'מסתדר' וזה מספיק להם.
דעת גם יש מספר גי גדול שרוצים חינוך ביתי , רק לא יכולים לבצע את זה כי זה קשה.
לכן אין משהו 'מקובל' אבל בהחלט יש משהו שנקרא 'לחץ חברתי' ובמיוד בכיתות הנמוכת הלחץ הגדול הוא על שילוב.
יש אפילו כיתות תקשורת שבמקום להתאים את המצב לילד (כי יש תל"א) , המטרה המוצהרת שלהם זה להעביר מה שיותר לשילוב.

זה המצב בכיתות תקשורת בחטיבה

מכינים את הילדים לחיים, מכינים לבגרויות, אז מצד אחד ההורה כבר מכיל את הכיתה של הח"מ אבל מצד שני יש לחץ שהכיתה
תשלב כמה שיותר ושהכיתה תכין לבגרות, ושהכיתה תנרמל עד כמה שאפשר..
זה מה שאני ראיתי ובזה אני נתקלתי,
אני מאוד אשמח לקרוא הורים לילדים בכיתות תקשורת בחטיבה מה קורה אצלם..

dina199

New member
עד כמה שידוע לי, כיתות תקשורת נוצרו

כדי לאפשר לילדים א"סים ללמוד בצורה שמתאימה להם. לכן גם גודל הכיתה זה בין 5 ל 8 תלמידים. כי הרבה א"סים

dina199

New member
ממשיכה כי הלפטופ שלי השתגע

כי להרבה תלמידים א"סים קשה עד בלתי אפשר ללמוד בכיתה רגילה גדולה.
לכן לכל תלמיד יש תוכנית לימודית אישית. אז בהחלט ייתכן שיש תלמידים שמתאימים לשילוב, אבל צריך לזכור שיש הרבה שלא. ואם הישגים אקדמיים זה חשוב, אז בסביבה של 5 תלמידים הם ישיגו יותר מאשר בסביבה של 40.
ונראה לי שהרבה גורמים שכחו או לא רוצים לדעת מראש שהמטרה הראשית של כיתת תקשורת זה לספק סביבה מתאימה לילד, ולא לדחוף בכוח לשילוב באמתלות שונות ומשונות.
יש לי תחושה שמשרדי החינוך והאוצר מנצלים בציניות את הרצון של ההורים שהילד יהיה 'כמו כולם' ואז גם הם דוחפים בכל הכח לשילוב , כדי לצמצם את כיתות התקשורת היקרות. כיתות התקשורת הן הכי יקרות בין כל כיתות חינוך מיוחד בבית ספר רגיל.

TikvaBonneh

New member
כיתת תקשורת נמצאת בבית ספר רגיל

ילד הולך לכיתת תקשורת כדי שתהיה לו הזדמנות לשילוב.
אם הילד לא מתאים בכלל לשילוב, אין לו מה לעשות שם.
אני הכנסתי את הבן הגדול שלי לבית ספר חינוך מיוחד ולא לכיתת תקשורת, בדיוק מהסיבה הזו.
רציתי שילמד בכיתה קטנה של חמישה תלמידים, והחלטתי שניסינו כבר מספיק שילוב.
הבן הצעיר שלי בכיתת תקשורת. הוא יוצא לשילוב בכיתה הגדולה, וזה עובד בשבילו.
כל אחד ומה שמתאים לו.

schlomitsmile

Member
מנהל
שילוב זה לא שחור לבן גם להיות בבי"ס רגיל, לחוות הפסקות/טיולים/טקסים/ימי הולדת בדרכו ולתת הזדמנות לילדים האחרים לחוות אותו, ולו כסוג של לוויין, זה סוג מסויים של שילוב, ויש ילדים שזו מידת השילוב המתאימה להם, לפחות בשלב מסויים של חייהם.

dina199

New member
אני לא מדברת על הפסקות

בכוונה שלי זה לימוד אקדמי. גם כאן בשרשור הציגו הכנה לבגרות (בכיתה רגילה) כמטרה ראשית.
אני מדברת על דיווחים של הורים כאן בפורום שמהם משתמע (לפי מה שהצוות החינוכי אומרלהם ולפי מה ש'קורה בפועל בכיתה) שהמטרה הראשית זה כמה שיותר זמן בגיתה רגעלה (ולא מדובר בהפקות) . ברגע שילד מגיע שלרמה לימודית מסויימת (ההנחה בכללית שבכיתת תקשורת הרמה נמוכה) מעבירים אותו ללמוד את המקצוע בגיתה גדולה כי 'שם הכי חשוב ללמוד את המקצוע בחברת בני גילו ובברמת בני גילו'.
אני לא אומרת בצורה גורפת שזה לא טוב , אני אומרת שזה לא טוב כשזה קורה באופן גורף. יש ילדים שמסוגים ללמוד ברמת בני גילם ואפילו מעל רמת בני גילם רק בקבוצה קטנה או אפילו לבד.
וכשכל מה שרוצים זה להעביר כמה שיטותר ילדים כמה שיותר מהר לשילוב, המהות של כיתת תקשורת נעלמת לחלוטין.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם מי שלא משולב לימודית אמור לקבל הזדמנות ללמוד ברמת השכבה.
כך לפחות היה אצלנו- החומר שנלמד בכתת התקשורת
היה אותו חומר כמו בשכבה.

יש כמובן ילדים, שבשלב מסויים או בכלל,
העניין האקדמי הוא לא החשוב לגביהם.
גם להם יש מענה בכתת תקשורת טובות.

זה מה שצריך להיות

בכלל כיתות התקשורת, ולא רק בחלקן!!
אבל לי נאמר במפורש ע"י וועדות מאוד מוסמכות שכיתות תקשורת בחטיבת הביניים מיועדים
אך ורק לתלמידים שפנויים ללמידה, תלמיד שאיננו פנוי ללמידה בכיתת תקשורת בחטיבה לא ימצא שם מענה ולזה יש בתי ספר לחינוך מיוחד.
אם את מכירה כיתות תקשורת בחטיבה שנותנים מענה לתלמידים שאינם פנויים ללמידה אני אשמח לקבל מידע לגבי זה.

dina199

New member
'אמור' - זו מילת המפתח

זה מה שכיתת תקשורת בהגדרה אמורה לספק.
ואני מתייחסת למצבים (שהם מאוד נפוצים , לפי הדיווחים בפורום) שמה שכיתת תקשורת מספקת זו דרישה מאוד מלחיצה לשילוב בכל מחיר.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש כתות שזה קורה בהן ויש שלא אין לי מושג מה השכיחות של כל אחד מהמצבים.
הדיווח בפורום אינו בהכרח מייצג,
בין היתר כי מטבע הדברים אנשים בד"כ כותבים יותר
כשמשהו מציק להם.

dina199

New member
הדיווח בפורום מייצג שהמצב קיים.

אפילו אם זה מעט מקרים. אז באותם מעט מקרים כיתת התקשורת לא ממלאת את תפקידה.
ובאותם מקרים שהלחץ הזה מזיק לילד מסויים , לא חשוב מה הסטאטיסטיקה אומרת.

למעלה