שאלה לי אליכם ....

• פותח הנושא mapal
  • פורסם בתאריך

deyulia

New member
קודם כל

האנשים שכותבים כאן הם לא חכמי האהבה (איתכם הסליחה) וכל אחד עובר את החוויות שלו, ואם את לא מרגישה צורך להתחייב לאותו בן אדם אז אולי את לא אוהבת אותו אלא רק מאוהבת או דלוקה עליו, ולדעתי כל הסימנים שאנשים תארו כאן זו התאהבות ולא אהבה, ועוד משהו מי אמר שמה שאת עושה או מרגישה זה לא בסדר, אולי אנחנו אלה שלא בסדר, תנהגי לפי איך שנוח לך חמודה, כי באהבה אין צודק או לא ואין נכון ולא נכון , בזוגיות עושים מה שמתאים לאותו הזוג ולא מה שאנשים אומרים (אני רוצה לכוות שזה מה שקורה באמת) כך שתנהגי איך שמתאים לשניכם, ושוב פעם בהצלחה.

מי בכלל רוצה להיות צודק???

אני רק רוצה אותו בחזרה... אבל צדקת כשאמרת, שזה צריך להתאים לשנינו, ולא נראה לי שיקרה..

תרשה לי להקדיש לך שיר.. ../images/Emo79.gif

כי נגמרו לי המילים ואתה כזה מקסים. Metallica - Nothing Else Matters So close no matter how far Couldn´t be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters Never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don´t just say And nothing else matters Trust I seek and I find in you Every day for us something new Open mind for a different view And nothing else matters Never cared for what they do Never cared for what they know But I know So close no matter how far Couldn´t be much more from the heart Forever trusting who we are And nothing else matters Never cared for what they do Never cared for what they know But I know Never opened myself this way Life is ours, we live it our way All these words I don´t just say Trust I seek and I find in you Every day for us something new Open mind for a different view And nothing else matters Never cared for what they say Never cared for games they play Never cared for what they do Never cared for what they know And I know So close no matter how far Couldn´t be much more from the heart Forever trusting who we are No nothing else matters אנה.

אלדד26

New member
ווואו

לא יכולת לפגוע יותר קרוב לליבי מזה... Never care for what they say, Never care for games they play...

אלדד26

New member
Oh la la

אני? באותה שורה איתך? חתיכת כבוד... הלוואי והייתי כותב כמוך

וואו! לא צריך להגזים.. ../images/Emo9.gif (מסמיקה)

הלוואי והיו לי התבונה והרגישות שלך, יותר עדיף בהרבה..

אלדד26

New member
אני אענה גם

אחת אחת על השאלות: 1. אז עם זה שהיית שש שנים פשוט לא הרגשת בפנים את מה שאת מרגישה עכשיו. 2. כי את באובססיית חופש אישי ואת חושבת שלגור ביחד חייב בהכרח לפגוע בחופש שלך (ואני לא חושב שזה ככה. אני חושב שזוגיות תקינה מושתתת על "חייה ותן לחיות"). 3. למה צריך להיות גוף של שניכם... כי זה מה שקורה בפועל, וככה מביאים ילדים לעולם, כששני בני הזוג מתאחדים (לא פיזית - נפשית) למטרה המשותפת הזו. 4. כי מין ואהבה הם דברים שלא ניתן להפריד ביניהם באמת. פעם חשבתי אחרת, אבל כשיש התאהבות אמיתית, תאמיני לי שלא תרצי לחלוק את בן זוגך עם אחרת. 5. כל דבר קטן הוא נורא כואב או ממש מתוק, כי כשאנחנו מאוהבים, הקולטנים הרגשיים שלנו חזקים הרבה יותר, וכל גירוי שלהם משפיע בצורה הרבה הרבה יותר חזקה. זה בדיוק כמו שכשממש קר לך ואת מקבלת מכה, המכה הרבה יותר כואבת. ואת לא קרציה וזה טוב לשאול שאלות.

כן אבל..

יותר טוב להבין את התשובות...
מה שניסיתי להגיד זה, שעד עכשיו לא הגעתי אפילו לשלב ההתאהבות המיוחל, מה שתמיד גרם לי להרגיש דפוקה במובן מסויים, אבל כל עוד היה לי טוב לא ניסיתי בכוח. עכשיו כשזה סוף סוף קרה לי, אז אולי בניתי על זה יותר מידי, אבל הייתי בטוחה שכשזה יקרה אז כל השאר, לגור ביחד, אולי אפילו להתחתן (ילדים אני אפילו לא מסוגלת לדמיין בשלב זה) יגיע באופן טבעי, וזה לא קרה. אז אני מנסה לברר עם עצמי: אם אני באמת אוהבת, אז זה אומר שיש לי בעיה רצינית מאוד עם מחוייבות, ומכאן גם לי פאק מהותי באישיות. או שאני לא באמת אוהבת וחזרתי לנקודת ההתחלה. ואני לא יודעת מה יותר גרוע. אנה.

אלדד26

New member
אהמממ

אני מכיר בחור אחד, בחור מדהים, שהחליט שמחויבות זה ממש לא בשבילו, נישואין זה לא בלקסיקון שלו, והוא לא צריך את זה על הראש. באמת בחור מדהים. הוא לא משחק משחקים בבחורות. מדי פעם יש לו קשרים, חלקם ארוכים יותר וחלקם פחות, והוא מודיע לבחורה מראש את כל האידיאולוגיה שלו בעניין. אם היא מעוניינת, סבבה. אם לא, אז לא. אחלה בנאדם. למה דפוק? כי החברה החליטה שאנחנו מונוגמיים? לי אישית אין בעיה עם מחויבות, אני מחפש אותה; אבל מי אני שיקבע שמחויבות היא היא הדרך הנכונה לחיות את החיים? בארה"ב יש הרבה מאוד זוגות שהחליטו שהם לא רוצים ילדים. לא רק שהחליטו, הם גם עיקרו את עצמם (רפואית, לא באמת בעצמם
) למען הנוחות. אז? מי אמר שזה דפוק, ולא החרדים שמביאים 15 ילדים לעולם? אז אנה, תעשי לי - ולעצמך, בעצם - טובה. אין לך שום פאק מהותי באישיות. אולי את לא באמת אוהבת. אולי את דווקא כן אוהבת, אבל באמת מפחדת ממחויבות. זה בסדר. זאת את. ורק את תקבעי לעצמך מה טוב בשבילך, אוקיי? פשוט תחיי את החיים, תחווי את החוויות, Live the moment, ואני אעצור עם הקלישאות. פשוט תיהני!

babe10

New member
לא הבנת אותי

או כמו שלימדו אותי פעם להגיד בקורס לשירות לקוחות..... : אולי לא הבהרתי את עצמי נכון.. אני לא מדברת על לרוץ לראות אם זה הוא. אני מדברת על *לדעת* שזה הוא כשהטלפון רק נותן את הצלצול הראשון. ואני ממש לא מסכימה אתך לגבי עניין הזמן. היה לי חבר שלוש שנים וחצי שלא הרגשתי אליו עשירית ואפילו מאית ממה שהרגשתי לחבר האחרון שלי אחרי שבוע. זה שזה נגמר זה לא בגלל שהסתבר שזו לא באמת אהבה. כי אני עדיין אוהבת אותו - ויודעת מה - תמיד אוהב אותו. כי אלא אם כן הבנאדם הוריד מסכת בטון מהפרצוף, וגיליתי שהאישיות שלו זה בעצם תפקיד בהצגה מעוותת (כמו שהיה עם הקודם לו שהוא שקרן פתולוגי אבל במובן קליני - תורשתי - או חיברותי ווטאבר - אמא שלו אותו דבר וככה גם אחיו - ממציאים סיפורים על כל דבר. החל מעניינים שקשורים בעבודה דרך בריאות דרך כסף, לימודים וכו´. שריטה עמוקה...) אין סיבה שאפסיק לאהוב אותו לעולם. נכון. ההתאהבות אולי תעבור לי ביום מן הימים. אבל האהבה לעולם לא. היא תדחק לה הצידה ותפנה מקום לעוד אהבה. הסיפור ביננו נגמר למרות האהבה הגדולה ולא בגלל שלא היתה. מה לעשות. יש דברים שחזקים מכולנו. ולפעמים אהבה לא מספיקה. ובואי תסבירי לי איך זה שאנשים שהיו במערכות יחסים של 4, 5 ו-6 שנים, ולפעמים יותר אפילו, יצאו ממערכת היחסים הזו, ואחרי חודשיים או חצי שנה, הכירו מישהו והתחתנו אתו אחרי חודשיים, כשאחרי יומיים הם עברו לגור יחד והחליטו שזה זה? אם לטענתך את בחיר לבך את יכולה להגדיר רק אחרי חודשים של מגורים משותפים יחד? בואי אני אגיד לך מה דעתי. כשאת מרגישה שזה זה - זה זה. אם יש דברים מהותיים לך בקשר את יכולה לברר אותם בשיחה הראשונה שנמשכת עד הבוקר. אם את אוהבת את הבנאדם - למרות ולא בגלל התכונות שהוא מכיל את תאהבי אותו גם כשהוא יהיה מרוח על הרצפה אחרי שתייה מאסיבית, או עם קלקול קיבה, או עם חום 40 מעלות. כי את תאהבי את מה שבפנים. ואת לא צריכה לגור אתו שנתיים כדי לבדוק אם התור לשירותים ישבור או יחזק את מערכת היחסים ביניכם. את פשוט צריכה בגרות נפשית ואופי סתגלני. ויודעת מה - עוד רעיון. תשכרי דירה עם שותף או שותפה זרים לחלוטין. לא עם חברה שאת חייבת להיות נחמדה ולא נעים ושאר החארטות. לא עם ההורים שמכירים את השגעונות שלך למעלה מעשרים שנה. זר מוחלט. אחרי שאת ה"סטאז´" עשית על זר מוחלט וצלחת אותו וחישלת את האישיות המפונקת שלך שרגילה לקבל הכל כשהיא רוצה - כי ככה חינכו אותה מהבית (ולא, אני לא מתכוונת אלייך באופן אישי). אחרי כל זה - כשיבוא הבנאדם שבשניה הראשונה שתסתכלי לו בעיניים תדעי שזה זה, ואחרי שבוע של דיונים ארוכים לתוך הלילה על כל דבר שבעולם, תוכלי לברר בצורה ישירה או עקיפה שהוא עומד בסטנדרטים הראשיים של מי שיהיה או לא יהיה האבא של הילדים שלך, גם אם הוא יתקע שעתיים בשירותים זה לא יגרום לך לעזוב את הבית. גם אם הוא שונא לרחוץ כלים לא זה מה שיגרום לך לעזוב אותו. בטוחה לריב אתו? זה כבר עניין של בטחון והערכה עצמית , כי אם משהו מאוד משמעותי - תעמדי עליו, אם לא - אין סיבה לריב, אפשר פשוט להעלות נושא לדיון. אם את אדם בוגר - הקשר יחזיק מעמד. אם גם הוא - עדיין. אם אחד מכם אינו בוגר כדי לשמור על קשר אמיתי בגלל מריבה מטופשת, או הרגלי שירותים או ווטאבר - זה לא קשור לאהבה. זה קשור לבגרות. ואולי פשוט הכרת את בחיר לבך בטיימינג משובש שלך או שלו. אולי פשוט הייתם צריכים להכיר עוד שנתיים או שלוש. ואז - כמו שאמרתי ממשיכים הלאה כי אין בחיר לב אחד! זה לא גורע לשניה מהעובדה שהיתה פה אהבה גדולה. לא התאהבות. התאהבות אגב היא משיכה. אני יכולה להעיד, אגב, באופן אישי, שהיו לי מערכות יחסים עם פוטנציאל אדיר - ופשוט לא הייתי עדיין בוגרת מספיק לקשר מחייב. לא הייתי מבושלת חתונה. הייתי צריכה לעבור (עם עצמי!) דברים בחיים כדי שאגיע לאן דהגעתי היום. יכולתי להתחתן לפני שנים. היו הצעות שדחיתי. לא כי לא אהבתי. כי לא הייתי עדיין מוכנה לזה. אני חושבת שכל אחד צריך לעבור תהליך עם עצמו שמבשל אותו מבפנים. לברר מה הוא באמת רוצה. מי הוא באמת. ורק אחרי זה הוא יכול לצאת החוצה ולהציג את עצמו המגובש לעולם. כי אתה לא יכול לעמוד על עקרונות שעוד לא גיבשת. אתה לא יכול להתעקש על דברים שעוד לא ברור לך אם הם עקרוניים עבורך. ויש מי שהגדיר את זה ככה, על ההבדל בין אהבה להתאהבות: את מתאהבת במישהו בגלל התכונות שמוצאות חן בעינייך. את אוהבת מישהו למרות התכונות שלא... וואו. יצא לי ארוך.. חייבת קפה.

אלדד26

New member
חתיכת הודעה ענקית ../images/Emo13.gif

כמה תגובות. קודם כל, לזה שאנשים נמצאים בקשר 5 שנים ואח"כ מתחתנים אחרי חודשיים, לתופעה הזו יש שם, ואת מכירה אותה. זה ריבאונד. אבל שאלה לי אלייך. מי אמר שזה שהם החליטו להתחתן זו ההחלטה הנכונה? אחרי חודשיים, להכיר את הבן אדם? לדעת שהוא יהיה אב טוב לילדייך? איפה את חיה? תגורי איתו. תלמדי אותו. תהיי איתו בזמני לחץ, בזמנים קשים, רק ככה תדעי מי הוא באופן יותר קרוב למושלם. אחרת את לא יודעת כלום. וזה שהתאהבת במישהו ואת משלה את עצמך שהוא בחיר ליבך - נו, זה מאוד אידילי ונחמד. זה פשוט לא נכון. ואם הקשר ביניכם יתפתח לנישואין וגם יצליח - אז סבבה. יותר מזל משכל. ואני מצטער, אבל אצלי אין מקום רק לרגשות. צריך להיות שילוב מאוזן בין הרגש - בין ההתאהבות וההתלהבות, שחייבים להיות - לבין הרציונל, שאומר לשני הצדדים "הנה מצאתי מישהו שאוכל לחיות איתו את שארית ימיי". החלטה גדולה מאוד, ולהחליט אותה תוך שבוע נראה לי כמו הדבר הכי נאיבי בעולם, מצטער. העולם הוא לא בלונים ופרחים וכינורות, למרות שזה מאוד נחמד. העולם זה לטפל בה כשהיא חולה, ולהתמודד עם תשלומי המשכנתא, ואם הילד סובל מבעיה כלשהי אז להשקיע בפתרון הבעיה, ובכלל לגדל את הילדים זה בטוח לא פיקניק, ובקיצור - לחיות עם מישהו ולהקים איתו משפחה זה לא פעימות הלב שהיו לך בשבוע הראשון.

babe10

New member
לא בדיוק

אחרי שש שנים אתה כבר יודע מה חשוב לך בקשר. מה מהותי ויכול עקב כך מהר מאוד לבדוק את זה. מזל? או קיי. אולי כל החברות שלי ברות מזל. כי הן נשואות בין 5 ל-12 שנים! ורק מאושרות. אני לא אומרת להתחתן אחרי שבוע. אבל אחרי שבוע אתה יכול לדעת אם זה מישהו שאתה מוכן לבדוק את האופציה ביחד. ולגבי השבוע, חודשים, שנים - ובכלל לגבי הילדים? את כל הדברים האלה תדע אחרי הנישואין. אחרי שהילדים יגיעו. אני חלילא לא תומכת בנישואין בלי מגורים משותפים. חו"ח!! אבל כמה זמן אתה צריך לגור עם מישהי כדי לדעת? שנה או שאולי רק אחרי שנתיים? שלוש? אולי 5? אין לזה זמן. זה תלוי בדינמיקה של הזוגיות. שנכון, לא תמיד יכולה להבנות חרי חודשיים, אבל לפעמים כן. לא יכולה להחליט לגביך. יודעת לגבי עצמי. ולגבי הבלונים? קח את הסרט "הילד" עם ברוס ויליס, ותבין מה אסור לאדם לאבד בדרך כדי להיות מאושר באמת..

אלדד26

New member
יקירתי,

"מוכן לבדוק את האופציה" אני כבר מוכן בטלפון. אני לא מחפש סטוצים אלא קשר רציני בלבד. אם אני לא אהיה מוכן לבדוק את האופציה מראש אז מה הטעם? ואני יודע שככל שאהיה יותר זמן עם מישהי, כך אבין טוב יותר אם היא מתאימה לי או לא, זה הכל. ולא ראיתי את הסרט, אבל לא אמרתי שצריך לוותר על הילד שבך כדי להיות מאושר. אני שומר טוב מאוד (מדי?) על הילד שבי, תאמיני לי.

babe10

New member
לא לא ולא!

לבדוק אופציה לגור ביחד אתה מוכן אחרי שיחת טלפון?! רחמנא לצלן, בטוחה שלא לזה התכוונת. אתה מוכן לבדוק את האופציה להכיר את הבחורה אחרי שיחת טלפון, או אפילו אחרי שיחה באינטרנט, או אחרי שחבר אומר לך - יש לי מישהי בשבילך, והיא כזו וכזו וכזו והיא תהיה אצלנו בארוחת ערב בששי - אז בוא. זה להיות מוכן לבדוק את האופציה להכיר. וזה לא קשור לסטוצים. לא נראה לי שמי מבין משתתפי השרשור הזה כן מחפש סטוצים. לבדוק את האופציה לחיות יחד, אתה לא מוכן אחרי שיחת טלפון. ואתה בטח יודע - שאחרי שיחות מדהימות ככל שיהיו - אם אתה מגיע ולא מרגיש את ה"קליק", המשיכה, לא תתן לזה שום סיכוי. אני מדברת על לראות מישהו. להתחבר אליו מיידית. משיכה. אינטיליגנציה. מראה עיניים. תחומי עניין. דעות עקרוניות לגבי החיים. השקפות עולם, נטייה דתית, וכו´. כשאגב, אם חיית עם מישהי 6 שנים יהיה לך קל יותר לשים את האצבע על מה אתה מחפש ומה לא - בקשר הבא שלך. לא בהכרח הייתי קוראת לזה ריבאונד. ובכלל מתעבת את המונח הזה.. את זה אתה יכול לדעת כבר מהשיחה הראשונה. דברים נוספים שממש עקרוניים עבורך תוכל לשאול או לבדוק בימים הבאים. כדי להיות בטוח. כל השאר זה עניין של הסתגלות. כי לאף אחד לא קל לחיות עם בנאדם נוסף. בטח לא מהמין השני שמדבר בשפה אחרת.
מבחינתי - אדם שאני מאוהבת בו זה מישהו שיכאב לי אם יקרה לו משהו. אדם שאני אוהבת זה מי שאני אהיה מוכנה למות כדי שהוא ישאר בחיים. שאני אהיה מוכנה לסכן את חיי בשבילו. אני לא צריכה שנים כדי לדעת. את זה - *אני* - יודעת די מהר. אולי אתה לא. אני כן. נאיבית? אולי. חולמנית? פנטזיונרית? אולי גם. אבל אני לא קוראת לזה חלום, כי חלום מבחינתי זה דרך לוזרית לא להעיז. לי אין חלומות. יש לי מטרות. ואני מאמינה שיום יבוא ואני אשיג אותם. ואז אוכל להתפנות למטרה הבאה. ובכלל, אגב - מאמינה שכל אחד עושה מה שטוב עבורו. אתה צריך וודאות מסוימת כדי להיות מאושר, אני צריכה הרגשה. לא כולנו חווים אושר מאותן סיבות. כל אחד והקריטריונים שלו. כל אחד והרף שלו. כל אחד והלב שלו. אולי אני "ילדה". אולי. אבל טוב לי עם זה. ואני אמצא את ה"ילד" שגם לו יהיה טוב עם זה. ויחד נהיה מאושרים. התאמה. (ואגב - זה חלק מהדרישות שלי בבן זוג) מה שיעשה לך טוב, זה מה שטוב בשבילך. כי כמו שאני אומרת תמיד: סוד האושר הוא להיות שלם עם עצמך. אם אצלך זה יגיע אחרי שבע שנים ואצלי אחרי חודש זה לא משנה. מה שמשנה זה ההרגשה. והסרט , אגב, טוען שאסור לך לוותר עליו. כי מי שמוותר על הילד שבו שוכח איך ילדים מרגישים. בלי מסכות. בלי דעות שהשרישו בנו. נטו. עם הלב. הכי טבעי. הכי טהור. הכי ילד בעולם. ממליצה בחום על הסרט. ולגבי הילד שבך - אני מאמינה לך. כאילו שיש לי ברירה...
רק טוב שיהיה!

אפשר להציע פשרה ?

וסליחה שאני מתערב ... שניכם לוקחים את הצד הקיצוני של הסיפור כשבעצם, בחיים כמו בחיים הכל נמצא בשטח האפור. אני כמו אלדד לא מאמין שבשבוע אפשר לדעת שזה הבן אדם שתתחתני איתו ותאהבי עד סוף החיים אבל כמו babe אני מאמין שאפשר בהחלט לדעת מהר שהסיכויים הם ממש טובים. תנו לי להוסיף עוד דבר: מלבד עניין החיבור בין נפשות, התאמה הדדית, הבנה, משיכה וכל השאר, אני מאמין שאהבה היא גם המון עניין של עיתוי. נקודת הזמן בחיים בה אתה או את פוגשים מישהו או מישהי עלולה להשפיע, לאחד או לפרק, את כל הגורמים שציינתי קודם.

אלדד26

New member
אני חושב כמוך -

עם כל דבר שכתבת הסכמתי. אבל תשים לב: "אני מאמין שאפשר בהחלט לדעת מהר שהסיכויים הם ממש טובים" כן, יופי, אבל תגדיר "ממש טובים". גם אני מסכים עם המשפט הזה. אבל אני כל כך מפחד לשגות, שלא מספיק לי שהסיכויים יהיו ממש טובים. אני צריך חיתוך חד משמעי לכאן או לכאן - או לפחות משהו קרוב לכך... ואז אני אקשור את חיי בחייה, אם היא תרצה בכך.

למעלה