שאלה לימנים

sela v

New member
שאלה לימנים

המסרבים. האם אתם מקבלים את סירוב השירות מצד השמאלי של המפה, כמו שאתם מקבלים את סירוב הימין?

סירוב הוא סירוב. נקודה.

לפחות את סירוב הימנים, אני יכול להבין - כואב לפנות יהודי מביתו. אך אם התקבלה החלטה חוקית וברוב קולות לכך - עליו להתפנות. ועליי לפנותו. וכך אעשה. בכל מקרה - סרבנות היא פסולה מעיקרון. היא עלולה להוביל לאנרכיה, ומפליא אותי שאותם אנשי שמאל אינטלגנטים לא רואים לאן נגררת המדינה והמצב הנוראי שעומד בפתח - מצב בו כל אחד יקח את הזכות לסרב לכל הוראה שנראית לו "בלתי חוקית". מה יקרה אז? זהו איום מהותי ואמיתי על שלטון החוק במדינת ישראל. איך אתם יכולים לקחת חלק בזה?!... אני לא מבין...

sela v

New member
ומאיפה את יודעת כל כך טוב?

הלכת אחד אחד בשביל לשאול לדעתם?

Alexco

New member
אפשר לבחון את המפה הפוליטית

אם מסתכלים על יחד העבודה וחד"ש שהן מפלגות השמאל העיקריות בארץ, אז מדובר על 31 חברי כנסת, מתוכם 5 תומכים בסרבנות, כלומר כ16%. רק חד"ש תומכת בסרבנות כמפלגה. העובדה היא גם שאף על פי שישנם אנשי שמאל רבים, יש רק כאלף סרבנים אם זכרוני אינו מטעני.

CountDust

New member
נסחפת קצת כשהכנסת את העבודה

בנשימה אחת עם יחד וחד"ש

Alexco

New member
תראה,

סיכוי לא רע שהפרטנרים שלי לשיחה סופרים גם את שרון כאיש שמאל

Alexco

New member
תגובה

למען האמת שמאל וימין הם מונחים אוניברסלים שבאים לתאר סקלה של עקרונות יסוד מסויימים, ולא עמדות ספיציפות שיכולות להיגזר מהם. כך שגם אם שרון היה תומך בסיום הכיבוש מטעמים פרגמאטיים זה לא היה הופך אותו מיד לאיש שמאל. במובן המהותי הזה גם רבים מאנשי העבודה אינם אנשי שמאל. אך גם על פי הטרימינולוגיה הישראלית אשר מייחסת את המונחים הללו לתיאור עמדתו של אדם לגבי חלוקת הארץ, שרון הוא לא איש שמאל. הוא מתנגד לפשרה סביב הקו הירוק ומוכן לבצע היערכות מחדש הכוללת פינוי התנחלויות מעטות על מנת להנציח את הכיבוש.

הובהר כבר יעודו של צה"ל.

אני לא חושב שצריכה להיות פה שאלה, בהתחשב באינטרסים של כל צד.

מסרב

New member
כן, אני מקבל...

עד כמה שלפעמים השמאל יכול לעצבן, ולהוציא מהשלווה עם דעותיהם הפרובוקטיביות, אני חושב שיש לשחרר פציפיסטיים, ולקבל כל סוג של סרבנות.

masorti

New member
הגדר "מקבלים"...

אם מדובר בהסכמה ותמיכה... כבר הבהרתי שאני נגד סרבנות מכל צד. אם אתה מדבר על הבנה וסימפטיה... אז אני מרשה לעצמי לסמפט את הסרבנים מימין כמו שהשמאל מסמפט את סרבניו, ולזעום על סרבני השמאל כמו שהשמאל מנאץ את סרבני הימין. למען האמת, השמאל תומך בסרבניו הרבה יותר ממה שאני תומך בסרבני הימין. למעשה השמאל המהוגן רואה בסרבניו זרוע בלתי-רשמית שתעשה עבורו את העבודה המלוכלכת, והוא תומך בהם ככל יכולתו מאחורי הקלעים. כל מי שקרא את עשרות הכתבות האוהדות בעתונות וצפה בכתבות הטלויזיה הרבות שנושבת מהם אהדה ותמיכה - מבין עד כמה השמאל מנסה לתמוך מורלית בסרבניו. למעשה נעשה כמעט הכול כדי ליצור בציבור הבנה לסרבנות השמאלנית, ולגמד את הבעייתיות המשפטית והמוסרית של צעד זה.

למעלה