שאלה לחיילים קרביים -

Kayben

New member
שאלה לחיילים קרביים -

בדיעבד, אם היה מוצע לכם תפקיד במודיעין לפני השירות, הייתם הולכים אליו במקום לשירות הקרבי? נא להתייחס ברצינות ובפירוט. תודה.

yansofi

New member
לא לא לא ועוד פעם לא

אם אתה רוצה להיות גובניק לך למודיעין אם אתה רוצה להיות קרבי אל תלך למודיעין לך להיות קרבי עזוב אותך ממודיעין . תעשה משהו ממצה בשרות שלך - קרבי

Kayben

New member
תגובה

זאת בעצם השאלה, ג´ובניק או קרבי. שירות קרבי הוא יותר ממצה משירות במודיעין לדעתך, למה?

האם הייתי מוותר על הקרבי?

האם הייתי מוותר על הקרבי לטובת מודעין? שלום לך לא ציינת בשאלתך איזה ענף במודיעין אבל אני מניח שזה כל יום בבית. אני משרת בשיריון חייל קשה עם המון אתגר וקושי הן פיזי והן נפשי אבל למרות זאת אני מרגיש שהרעיון בשרות קרבי הוא להיות עם אנשים שאתך במצבים הכי קשים ומצד שני לחלוק גם בדברים הטובים ומניסיון של שנה ושמונה חודשים עם חייל קרבי יש הרבה מה להפסיד בשרות שהוא לא כל יום בבית כי אין לך את הפרטיות ואתה לא חי בחברה האזרחית אלה החיים במשך כל השלוש שנים מנותקים לגמרי מכל מה שאתה אוהב אבל היתרון בחייל קרבי הוא ללמוד לחיות עם דברים שחשבת שאתה לא מסוגל לעשות. ולדעתי היציאה לאזרחות אחרי הצבא היא היא קלה הרבה יותר. אתה מודע ליכולות של עצמך וההיתמודדות עם החיים הרבה יותר קלה ומעבר להכל אין חוויה יותר טובה מלחיות בשטח עם אנשים שאתה אוהב או לעשות מארב בשטחים ולתפוש מחבל אשמח לענות על עוד שאלות בנושאי חילות קרביים ליאורוש

Kayben

New member
תגובה

במקרה שלי זה מודיעין - מסלול אלקטרוני (מכ"מים) שיקולי נוחות לא ממש מעניינים אותי אלא סיפוק אישי. כלומר, התפקיד במודיעין לא נראה לי ממש ממצה אלא משעמם. לשבת על התחת 3 שנים נראה לי קצת חסר תוחלת, אם כבר לשרת את המדינה זה בשרות קרבי. אבל יכול להיות שאני משלה את עצמי, זה למה אני שואל.

galido

New member
תשובה

אהלן אני אענה לך בתור חייל קרבי צעיר (מאד) גם אני בשריון ואני מסכים עם ליאור - חיל קשה מאד ומאתגר. אני התגייסתי בנובמבר 01 (כן כן..) ולפני הגיוס היתה לי דילמה בדיוק כמו שלך. גם אני הייתי יכול ללכת למסלול מסוים בחיל המודיעין ובסוף התגייסתי לשריון. תראה - להיות קרבי זה לא קל, לראות את הבית פעם בשבועיים זה ממש לא תענוג וחוץ מזה יש עוד המון דברים קשים. אולי להיות ג´ובניק זה הרבה יותר כיף וקל - לראות את החברה כל יום ואת הבית גם.. אבל, כמובן שלא יהיה לך את הסיפוק שיש בשירות קרבי.. בסוף - זו החלטה שלך, בכל מקרה - שיהיה לך בהצלחה ואם יש לך עוד שאלות אני כאן עד יום שבת.. (רגילה!!!)

קבלון

New member
בקשר לרגילות עכשיו,

לא מעכבים אותם, או מקצרים ? ככה הבנתי

nova

New member
ג´ובניק וגאה בזה.

"אבל, כמובן שלא יהיה לך את הסיפוק שיש בשירות קרבי" - משפט שבבסיסו טעות. אני יכול להגיד לך שאני שמח שאני ג´ובניק ולא קרבי, ולא מבחינה של נוחות - אלא מהבחינה של תרומה למדינה. לדעתי אני הרבה יותר מועיל ביחידה שלי מאשר ביחידה קרבית כלשהי. ככה שזה שונה לגמרי - יש ג´ובניק ויש ג´ובניק. יש אנשים שכל היום יושבים ומתבטלים, ויש את אלה שעובדים. אז שימו לב בבקשה.

Kayben

New member
כן, אבל

אני מתאר לעצמי שאתה בטח באיזה יחידה נוצצת (ניחוש: מחשבים) ובגלל זה אתה מרגיש שכביכול אתה תורם יותר איפה שאתה? לא?

תתבייש בעצמך

עם כל הכבוד לך ידידי אני יגיד לך שלא משנה מה איכות התפקיד שלך בתור ג´בניק אתה לא תורם למדינה כמו חייל קרבי שליפעמים ישן בלילה שעתיים ומסכן את חייו ואתה לעומת זאת לא מוכן ולא מסכן אף לא שערה אחת מראשך אז תחשוב טוב לפני שאתה אומר דברים כי למרות שאתה עושה אולי תפקיד חשוב זה אפס לעומת הלוחמים שנימצאים בתקופה הזאת 24 שעות ביממה בלחימה

אסף_17

New member
לא מסכים

מה עדיף, שגם הג´ובניקים לא יתגייסו כמו המשתמטים המגעילים? אז תגיד תודה שלפחות הם מתגייסים.

d_style

New member
זאת לא הייתה הפואנטה שלו.

מין הסתם יש אנשים שכן יועילו יותר בתור תומכי לחימה או "ג´ובניקים". יש כאלו שכן יועילו יותר אם הצבא ינצל את כישוריהם השכליים מאשר את כישורים הפיזיים. אתה לא לוקח בחשבון גם שיש אנשים שרוצים להיות בקרבי אבל לא יכולים בגגל בעיות גופניות, או שרוצים אבל יודעים שהם כן מסוגלים לתרום *יותר* בתור לא קרביים. ואני, מה אני, סתם גו´בניק... סתם אני קורע את התחת בקורס של חצי שנה, לימודים מ8 בבוקר עד 8 בערב, חותם קבע שנתיים וחצי ועוד חצי שנה שס"ן. ואתה ? אני מתאר לעצמי שאתה תצא כמו גדול אחרי ה 3 שנים שלך, תיסע להודו, תעבוד, תלמד, תבלה, ואני עדיין אהיה בצבא, תורם כמו גדול.

A Pig in a Cage

New member
מסכים

כשקרביים חושבים על ג´ובניקים, הם חושבים במקרה הטוב על פקידי לישכה בקרייה שעובדים 9 שעות ביום והולכים הביתה, ובמקרה הרע על מש"קי ממטרות למיניהם. ויש הרבה ג´ובניקים (כמונו, התוכניתנים שמשרתים פי שתיים מרוב הקרביים), שתורמים הרבה יותר מלא מעט קרביים

nova

New member
ג´ובניק

אני חושב שאתה מבלבל כאן שני דברים: האחד הוא התרומה למדינה: אני מרגיש שבתפקיד שלי, שאני לא מתכוון לפרט את מהותו כאן, אני תורם יותר מאשר הייתי תורם בקרבי. למעשה, אני בטוח בכך. הדברים שאני עושה עוזרים למדינה לא פחות מאשר חייל קרבי עוזר למדינה. לא כל ג´ובניק הוא זרקן! לא כל ג´ובניק מתבטל כל היום והולך הביתה ב-4! יש גם אנשים ש*עובדים*. הדבר השני: האווירה הצבאית. אתה מדבר על סיכון חיים ושעתיים של שינה בלילה - ועל זה אני מאוד מכבד את הקרביים שמוכנים לתת מעצמם, לסכן את חייהם בשטח, לבצע פעולות נועזות וכו´. לדעתי זה ממש טוב שיש אנשים כאלה, וחשוב שזה ימשיך ככה. *אבל* אין קשר בין כמה שאדם מסכן את חייו, או כמה שהמסגרת הצבאית שלו קשה, לבין כמה הוא תורם למדינה. ואני חושב שבכך זה מסתכם בסופו של דבר.

Kayben

New member
תודה על התשובה

הסמלול שלי במודיעין הוא לא בבסיס פתוח. כמו שאני זוכר זה 14 ימים רצוף ואז 4 ימים חופש, או משהו כזה, אני לא בדיוק זוכר. דבר שני, לא מדובר בתפקיד נוצץ כפי שאני חושב. אתה לא מצטער שיכלת לשרת בתנאים הרבה יותר נוחים ועם בנות המין השני?

היי

אני מאמין שאולי אני אחיה אחרי הצבא אבל עם כל הכיף באזרחות, ואין שונא לצבא יותר ממני אני חוזר ואומר אין כלום בחיים שמישתווה לשרות קרבי ,זה דבר שכל אחד צריך כדי להכיר למרות הוויתורים על בחורות וסמים קלים השרות הקרבי עוזר לך להכיר את עצמך ומחשל אותך בצורה ששום ג´ובניק לא יקבל לא בצבא ולא באזרחות אל תקשיב לעצות אחיתופל אלא לך עם הלב שלך ואני מקווה שהוא אומר קרבי ב ה צ ל ח ה ליאורוש

שלום לך galido צעיר

רציתי לדעת איזה חטיבה אתה כי אני מכיר את כל המפקדים שיהיו לך בצמ"פ ואולי אני אוכל לעזור לך

וואלה רשף 71

אני גם ב 188 אבל בגדוד 74 כן אני מכיר את רב הסגל שיהיה לך בצמ"פ ואת כל המפקדים שהיו לך בטירונות ובמיקצועות חוץ מזה אתה שואף לצאת לקורס מט"קים אם יש לך שאלות לגבי הצמ"פ שלך שאל צעיר כמו כן אם חשבת שתקבל בסנדיאנה נשק מושחר אז טעית!

powerlock

New member
גדוד רשף אה?

אחי אני יצאתי מהגדוד לפני 5 חודשים... אוי גדוד רשף.. גדוד 71.. מתגעגע... איפה אלדד(השליש), לאון, ווהבה... היו זמנים.. מה התפקיד שלך שם??

למעלה