שאלה לחברי הפורום:

babe10

New member
אני, בערך 17 שנה.

לא בשר, לא עופות, לא דגים. כל מה שהיה חי פעם, והיו לו רגשות, חברים ואמא ואבא..
הבשר היחידי שנכנס אליי הביתה הוא בשביל החתולים שלי, שמה לעשות, ימותו בלי זה. חתול לא יכול להיות צמחוני. אני כן, תודה לאל, אני חיה נושמת ובועטת כבר המון שנים בלי בשר. והיום יותר מתמיד זה ממש פשוט עם כל התחליפים.

shirlley sarid

New member
אני הייתי צמחונית 18 שנה, עכשיו טבע

עכשיו אנינטבעונית. וזאת בזכות החבר´ה מאנונימוס שהאירו את עיני שגם תרנגולות סובלות, ופרות לחלב..

gini

New member
לא הספקתי להגיד שלום...

שלום לכולם, כיף לראות שיש עוד אנשים עם נשמה אהבה ולב אוהבי חיות וחיים

**לילך**

New member
היי ג´יני וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני שמחה מאד לראות אותך בפורום שלנו. את מוזמנת להשתתף פה באופן קבוע!
כולנו נשמח לשמוע סיפורים על חיות המחמד שלך וכמובן לראות תמונות שלהם. את יכולה לראות תמונות של פשושי הפורום בגלריית התמונות. כמו כן את מוזמנת להוסיף את ימי ההולדת שלך ושל חיות המחמד שלך לרשימת ימי ההולדת של משתתפי הפורום והחמודים שלהם. כמו כן תוכלי להסתכל בקישורי הפורום אני בטוחה שתמצאי שם הרבה מאד קישורים מענינים.

gini

New member
ללילך ולכולם תודה ../images/Emo23.gif

אז קצת על עצמי...אהבת חיי האמיתית היא חיות. גדלתי במשפחה אוהבת טבע, הייתה לנו חנות חיות, שבה גידלתי מכלבים ועד ג´וקים (באמת משפחה שלמה מתחת לאקווריום...). אבל היום אהבתי הגדולה היא, כמובן, חתולים. האמת, שזוהי חיה שמתמכרים אליה וכבר גיליתי פה כמה מכורים קשים אז אני מרגישה ממש בבית. יש לי היום שלושה בתוך הבית, ספייקי שמן שמן לבן עם עין כחולה ועין חומה, סייקו המלך פרסי כחול ורגזן, וטייני רחוב אמיתי מנומר, שמח בבית. בחוץ בגינה ליד הדלת, הרמון חתולים אמיתי של שמנים ומאושרים. זהו להפעם ותודה על הקבלת פנים. מכורים יקרים.

**לילך**

New member
היי שירלי וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני לא זוכרת אם עשיתי לך קבלת פנים רשמית ,אז זאת ההזדמנות לקבל אותך באופן רשמי לפורום
. אני שמחה לראות שאת משתתפת בפורום ומקווה שתבואי לבקר לעיתים מזומנות! את מוזמנת להצטרף ל רשימת ימי ההולדת של משתתפי הפורום וחיות המחמד שלהם. כולם ואני נשמח מאד לשמוע סיפורים ולראות תמונות של חיות המחמד שלך ואת מוזמנת לראות את תמונות פשושי הפורום ב גלריית התמונות.

**לילך**

New member
גם שתי האחייניות שלי צמחוניות

ואחת מהן אפילו נוטה לטבעונות ומסרבת לנגוע בכל דבר שהיה פעם בעל חיים ,כולל נעלי עור ,תיקי עור וכו ,אולם בגלל שהיא עדיין בגיל הצמיחה ,מאלצים אותה לנעול נעלי עור ולאכול ביצים.

בקי@

New member
זה היה מאוד מעניין לראות את דעותיכם

בנושא זה..... אני אישית אינני צמחונית, אך נמנעת מאכילת ברווזים ואווזים וצורכת ביצי חופש..... לא העלתי את השאלה בשביל לפתוח ויכוח גדול בין הצמחונות ואכילת הבשר כי אני מבינה את שני הצדדים,אבל רק רציתי לציין שהשחיטה היהודית איננה הומנית בכלל! והנקודות צוינו לפני אז אני לא אחזור על זה....

**לילך**

New member
אני חושבת שצמח דיון מעניין מאד

לא נראה לי שזה ויכוח ,אלא פשוט הבעת דעות. אני שמחה שהעלת את הנושא ,התשובות מאד מענינות.

*Michelle*

New member
צמחונות

עלית על נושא ממש כאוב אני לא ממש צמחונית אבל משתדלת במידת האפשר להמנע מכל מה שברברי ומיותר. אני קונה אך ורק ביצים של תרנגולות המסתובבות חפשי ולא בכלובים, נמנעת מכבד אווז, נמנעת מעגל חלב על לובסטרים אין מה לדבר בגלל שיטת הבישול הברברית והמזעזעת (זורקים אותם למים רותחים בעודם חיים). נמנעת מללבוש כל פרווה שהיא (בשבילי הרבה יותר מכובד פרווה סינטטית מאמיתית (להזכירכם שאני גרה במקום בו החורף הרבה יותר קר) נמנעת מלנהוג ברכב עם ריפוד עור וכו´ די קשה בעולם שלנו היום להמנע לחלוטין מלנצל בע"ח בתעשית היום יום (כמה זוגות נעליים אפשר לקנות בלי שאף אחד מהם יהיה עשוי עור) אבל אפשר לפעול למען המינימים האפשרי. גם עם זה קשה לי, כי אני את חיי מקדישה להצלת חיות אבל באופן ריאלי אי אפשר להתנזר לחלוטין. לכן אני מקפידה לא לעבור אף מינון שאינו נגזר מהטבע (לאכול בשר רק במידה שמאפשרת לחיות ולא למעלה מכך) לא קונה שום דבר שעשוי משנהב (האם פיל נפלא צריך להרצח רק כדי שלמישהו יהיה חפץ אמנות בבית?) בקיצור, נושא שיש לי איתו בעיה עם עצמי, כי כפי שאמרתי, להתנזר לגמרי אי אפשא (לא רק באוכל, גם בהלבשה) אבל אפשר להשתדל לצרוך מה שפחות ולתת בתמורה לחיות מה שיותר (אני מתנדבת מספר ימים בשבוע במקלט לכלבים וחתולים פעילה בעוד אגודות ועושה כל הניתן לחנך, להסביר, לעזור). תשובה חלקית, אבל מהלב.

היי

אני צמחונית כשבע שנים זה התחיל שראיתי בשוק איך חובטים בדג קריפיון מסכן כשהוא מפרפר, זה הדהים וזעזע אותי עד כדי כך שהגעתי הבייתה הצהרתי שזהו. אני לא אוכלת בעלי חיים. ומאז ועד היום אני לא אוכלת לא דגים, עופות ובקר והכל מטעמים הומניים. (אני גם לא קונה מוצרי עור) למען האמת קשה לי להבין איך אנשים חסרי רגישות כלפי בעלי החיים וההתעללות הזו למטרה אחת: להשביע את הרעבתנות שלהם. רוב האנשים לא רואים בצלחת שלהם תרנגולת אלא עוף הם מעדיפים לא "לחשוב" וככה זה יעבור. בכל אופן אני שמחה לראות פה חבורה של אנשים רגישים ומקסימים ממש מחמם לי את הלב אגב, נעים מאוד

shanty.G

New member
ברוכה הבאה , שושה ../images/Emo79.gif

איך הקיצור?
את מוזמנת להישאר ולספר קצת עלייך ועל הולכי על ארבע שבמחיצתך!

.....אהבתי את הקיצור ../images/Emo20.gif

לספר על עצמי קצת קשה לי (בנתיים) אבל אני יכולה לספר שיש לי כלב ממש מדהים הוא בעצם אהבת חיי וחי חיי מלך (הלוואי על כל הכלבים) אני כמו כולכם מתוסכלת מהמצב בארץ לגבי הבעלי חיים אין פה מודעות והאנשים רובם חסרי רגישות להם... דרך אגב, המצב באנגליה למשל ממש מעורר קינאה בכל אופן אני כמו כולנו רוצה לקוות שיהיה יום אחד יותר טוב ביי והמשך יום נפלא וקסום

shanty.G

New member
ערב נפלא וקסום גם לך ולכולם

רוצים לראות את הכלב...איך קוראים לו?

**לילך**

New member
היי שושנת העמקים ,ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

היגעת באמת למקום המתאים ,פה כולם אוהבים בעלי חיים והרוב מגדלים לפחות בע"ח אחד (את יכולה לראות תמונות של פשושי הפורום בגלריית תמונות,ולהצטרף לרשימת ימי ההולדת של משתתפי הפורום וחיות המחמד שלהם - שני הקישורים נמצאים בקישורי הפורום). את מוזמנת להציג את תמונת הכלב שלך (והוא יוכנס מיידית לגלריה!) ולספר עליו קצת ,כדי שנכיר אותו ,בעצם לא אמרת לנו מה שמו? אני מסכימה איתך שהמצב בארצות אחרות ואנגליה בפרט מעורר קנאה ,אני מקווה שעם הזמן וחינוך המצב הזה ישתפר ,יש משהו אחד שתורם בשנים האחרונות לשיפור: שמתי לב שהעליה מרוסיה (רק שלא יחשבו שיש פה נימה גזענית כלשהי ,כי אין!) תרמה רבות לשיפור היחס לחיות מחמד ובעיקר חתולים ,המון משפחות של עולים מרוסיה מגדלים חיות מחמד וכמעט כולם אוהבים חתולים ,להבדיל מחלק גדול מהישראליים הותיקים ,ואני לא מתכוונת לפגוע באף אחד , אבל לצערי יש יותר מידי שנאת חתולים בישראל ,כמובן לא משתתפי הפורום הזה !!!! אני מקווה שתבקרי בפורום שנית! ותחלקי עימנו סיפורים על הכלב ,על בע"ח ועל החיים בכלל!

מסכימה עם לילך

באמת רוב העולים החדשים שאני מכירה אוהבים חתולים, כמה ילדות בבניין שלי שעלו מרוסיה תמיד עוזרות לי אם למשל מצאתי גור נטוש ואני נאלצת לגדל אותו למטה. אני מקווה שהמצב ישתפר בעתיד בארץ ושיאהבו לכבד חתולים. יש על חתולי רחוב סטיגמה של מעבירי מחלות, מזוהמים וכו... צריך לחנך את ארך ישראל! אני כבר חינכתי את ההורים המשפחה שלי שמתאהבת בחתולי רחוב בזכותי (במיוחד אבא שלי שבדרך לצמחונות). דרך אגב, בקרוב יהיו לי תמונות של בעלי החיים שלי במחשב והם יכולו לככב בגלריה, במיוחד באני הארנבת שלי, יש לה תמונה שהיא כמו דוגמנית!

היי לילך ובעצם לכולם!

נעים מאוד גם לי! לכלבי מתוקי קוראים פינצ´ ותמונה תבוא בהקדם אני מסכימה לגבי העליה הרוסית, שם פשוט התרבות וההתיחסות לבע"ח אחרת וטוב שכך! אני אחלוק אתכם סיפורים בשמחה ואתם עוד תשמעו ממני...
ביי בנתיים והמשך יום נפלא

למעלה