שאלה לחברי הפורום:

צמחונות

אני ממש לא צימחונית. בד"כ שאני אוכלת בשר זה הולך כך: ביס אני, ביס שלום (חתול), ביס ג´ורג´ (חתול). וחוזר חלילה...

אני צמחונית

אני צמחונית בערך שנה מהסיבה המוסרית,אני מצטטת ססמא שראיתי באתר של אנונימוס "תנו גם לבעלי החיים שאתם אוהבים לאכול לחיות". דרך אגב יש להם ממש הסבר יפה על צמחונות.

spanish rose

New member
לא צימחונית

אני לא צימחונית, כי אני חושבת שאם היינו צריכים להיות צימחונים, אלוהים היה יוצר אותנו כך... גם בטבע, יש חיות שהן קרניבורים (-אוכלי בשר) אבל, אני בעד המתה אומנית. לידיעתך, השיטה היהודית לשחיטה, היא השיטה הכי אומנית... למרות שהשחיטה לא נראית אומנית, בע"ח כימעט לא סובל.. בשיטה הנוצרית, הריגת פרה למשל, מתבצעת בעזרת מכה של נבוט על ראש הפרה... תארו לכם שהפרה לא מתה במכה הראשונה... מזעזע!!!!!!!!!! דרך אגב... אם זה מעניין אותכם... יש עמותה אחת בארץ שדואגת לרווחת בע"ח במשק... והיא: העמותה למען חיות המשק... כשיזדמן לי אני יעביר אליכם פרטים... יש עמותה אחת

הריגת בעלי חיים לשם אכילה

אין לי התנגדות נחרצת לעיקרון, אלא לתנאי האחזקה של בעלי החיים עד השחיטה, והכמויות הענקיות שיוצרות חוסר איזון ב"טבע".

**לילך**

New member
אני מסכימה עם רוז

אמנם בעוונותי אני אוכלת בשר (לא כל יום ,אולי פעם בשבוע ,וכמו "שייכת" רוב הביסים הולכים למיקי וטושי....) ,אבל גם אני נגד התעללות בבעלי חיים במהלך גידולם ושחיטתם. לכן אני מחרימה כל מה שקשור לאווזים ,בגלל הדרך הסדיסטית שבה מפטמים אווזים ואני נגד השיטה האכזרית שבה מגדלים עגלי חלב (מי שלא יודע ,אז הם גדלים בכלובים צרים ,בלי יכולת לזוז והאכלתם בחלב בלבד ,גורמת לרככת ומחלות). אם הבנתי נכון ,אז גם שחיטה כשרה ,גורמת סבל ממושך לחיות ,לכן אני בעד שחיטה שתהיה מהירה ובלי כאבים מיותרים.

spanish rose

New member
לילך

השחיטה הכשרה, היא בעצם לחתוך את כל איברי החישה של בע"ח שמעבירים את הכאב למוח... האיברים הספציפים הללו נמצאים בגרון, וכאשר שוחטים אותם, בעצם השחיטה היא כל כך מהירה, שרוב רובם לא מרגיש כלום. יתרה מזה... כל פרה/כבש ואחרים, בשחיט היהודית, חייבים להיות בריאים, ושלמים... הכוונה אסור שהגפיים יהיו שבורות וכד´, כי אח"כ הבשר לא יהיה כשר למאכל, לכן רוב רובם של הפרות והכבשים שמיועדים לשחיטה, מטופלים, ולא סובלים, וזאת מחשש שאם לא יטפלו בהם טוב, ויקרה איזשהו נזק לגוף החייה, הבשר שלה ייפסל. פיטום האווזים, זה הדבר הכי גרוע שיש... בגלל זה אף פעם לא הכנסתי לפי, ואף פעם אני לא יכניס כבד אווז....

טל קר

New member
למרבה הצער את טועה.

שחיטה כשרה היא מאוד לא הומנית ולכן גם אסרו עליה בכמה מדינות. לצערי האתר של אנונימוס לא עולה לי כרגע, הנה מה שהצלחתי למצוא בינתים באתר חופש, שמכיל כמה ציטוטים מאנונימוס. http://www.hofesh.org.il/kashrut/index.html הבעיה העיקרית היא, שבעל החיים צריך להיות בהכרה מלאה על פי ההלכה לפני השחיטה, (מה שגורם לקרבות בין השוחט לבעל החיים המסכן) בעוד שבשחיטה אחרת מהממים אותו לפני החיתוך.

spanish rose

New member
אני בטוחה שאני לא טועה

השחיטה עצמה לא מכאיבה... עזבי את אנונימוס... תפני למומחים, וטרינרים, ותראי מה הם יגידו לך. ברחבי העולם אסרו את השחיטה הזאת משום: 1. השחיטה, למרות שהיא לא מכאיבה, נראית רע! 2. מאחר והם לא כבולים בחוקי היהדות אז לא איכפת להם לעשות משהו אחר. אבל... השחיטה היהודית... הומנית.

טל קר

New member
תפני את בעצמך. למה את בטוחה

שאת לא טועה? למה לעזוב את אנונימוס? הבעיה העיקרית עם השחיטה היהודית זה שלא מהממים את החיה לפני השחיטה. היא צורחת ובועטת לפני, תוך כדי ואחרי, כי על פי ההלכה היא צריכה להיות בהכרה מלאה בזמן שחותכים לה את הגרון. אם להיות בהכרה מלאה בזמן שחותכים למישהו את הגרון נשמע לך הומני ולא מכאיב, כנראה שאנחנו מגדירות הומניות אחרת.

spanish rose

New member
אני פניתי למומחים

וקיבלתי את התשובה שכבר רשמתי לך.... ולמה לעזוב את אנונימוס?!? כי לערי, הם פשוט פנאטיים... ממש ככה... הם מוכנים להקריב את כל העתיד האנושי למען החיות... הם תוקפים, ולא רוצים אפילו לשמוע הסברים... פשוט עם הראש בקיר....

shanty.G

New member
צמחונות, שחיטה ועוד ../images/Emo80.gif

אני צמחונית כשבע-עשרה שנים (נמנעת מאכילת מוצרים העשויים מתרנגולות, פרות, דגים ושאר בע"ח מתים אחרים). הדרך עוד ארוכה מהימנעות מקסימלית של ניצול בע"ח - תעשיית הביצים הינה אכזרית לא פחות- ולכן עברתי לצריכת ביצי חופש וביצים אורגניות, וכך גם תעשיית החלב (מוצרי חלב ניתן להמיר במעדני סויה שונים). אגב, למי שמעוניין לשמוע על הדברים שהזכרתי פרטים נוספים, יכול לשאול אותי, או להכנס לפורום זכויות בע"ח ו/או לפורום צמחונות/טבעונות בוואלה- יענו בשמחה לשאלות בתחום. שחיטה כשרה הומאנית? אין חיה כזאת, לצערי. אני מביאה ציטוט ממגזין האינטרנט האחרון של אנונימוס, מתוך מאמר המדבר על תעשיית העור, אך רלוונטי לנושא הנדון כעת: "השפעת המוצר על תהליך הייצור. גם בתעשיות שבהן נחשב עור כ"מוצר-לוואי", יש למוצר זה השפעה ישירה על גורלן של החיות. ככל שהחיה צעירה, כך נחשב עורה כמשובח יותר, עובדה המהווה תמריץ לשחוט חיות שונות בעודן גורים: עגלים, גדיים ועוד. פשיטת העור מעל הגוף היא תהליך מסובך, הגוזל זמן עבודה יקר במשחטות, אשר מבקשות לפעול ביעילות המרבית. לכן עלולה פשיטת העור עלולה להתרחש כאשר החיה נמצאת עדיין בהכרה מלאה. מספרת דינה שדה, שחזתה בפשיטת עור בבית-מטבחיים במסגרת קורס טבחות של משרד העבודה: "הפרה הייתה קשורה רק ברגל אחת. כל המשקל העצום שלה היה רק על הרגל, והיא השתוללה באוויר... עשו לה חתך בצוואר ומייד התנפלו עליה והתחילו לפשוט ממנה את העור. זה קרה מיד אחרי השחיטה, כעבור כמה שניות. לא חיכו אפילו שהיא תאבד את ההכרה... בזמן שפשטו ממנה את העור היא עדיין פרפרה, עם הלשון בחוץ, ניסתה לנשום, להילחם, חבטה את הראש במתכת..." מה אפשר לעשות? המסקנה פשוטה: אל תקנו מוצרי עור! כמו בכל תעשיות החי, גם בתעשייה זו תלויה הפגיעה בחיות כולה במימון שלנו, הצרכנים. בנוסף לכך, גם צריכת בשר ומוצרי חלב תורמת לקיומה של תעשיית העור – סיבה נוספת להימנע מצריכת מוצרים אלה. קל להימנע לא רק מצריכת מעילים, מכנסיים ותיקים מעור, אלא גם מצריכת נעליים מעור. אפילו בצה"ל אין עוד הכרח לנעול נעלי עור: בעקבות מאמצים של פעילי אנונימוס ובסיוע האגודה לזכויות האזרח, ניתן בשנים האחרונות להשיג פטור מנעילת נעלי עור. דגמים רבים מבד ומחומרים סינתטיים מצויים בשוק הישראלי, וכדאי לבחון גם "נעליים צמחוניות" מדגמים נוספים, שחלקם חזקים במיוחד (ומקובלים כתחליף בצה"ל), באתר www.vegetarian-shoes.co.uk." המקרה הנ"ל מתאר שחיטה ופשיטת עור כשרה לחלוטין... * תיקון לשוני קטן בעניין צער בעלי חיים- הקיצור הוא צב"ח ולא צע"ח

gini

New member
אז את טועה!

כדאי שתקראי קצת חומר... כי את ממש לא בכיוון. יש בשנקין כל יום שישי דוכן של אגודות למען בע"ח וגם טלויזיה עם סרט של שחיטה לכי ותציצי...

gini

New member
צימחונית גאה

לידיעתך השחיטה היהודית היא האכזרית בעולם יש מדינות שאוסרות עליה בחוק האם ראית פעם שחיטה... אנחנו במאה ה20 ומשתמשים בשיטות ימי התנך זוהי שחיטה איומה, הפרה לא מתה מיד אחרי שחותכים אותה בצוואר היא בוכה היא כואבת היא גוססת מספיק זמן.והפרות שבתור יודעות בדיוק מה קורה הן זועקות! דבר שני אנחנו לא נבראנו אוכלי בשר בדיוק ההפך יש מחקרים רבים על כך הקיבה שלנו צימחונית אין לנו ניבים בשר עושה המון בעיות בריאותיות לאדם. אם זה מעניין אותך יש המון חומר מחקר על כך. וגם אם אנחנו אוכלי בשר אנחנו לא חיות יש לנו דבר אחד שונה מהם - זכות הבחירה. אני דוגמא שאפשר לבחור שלא לאכות בעל חי כי הוא בעל חי!

טל קר

New member
אני, 8 שנים. כלומר לא אוכלת לא

יונקים ולא עופות 8 שנים. דגים ופירות ים כן. סרטנים לא (כי זורקים אותם חיים למים רותחים).

טל קר

New member
אני לא אוכלת יונקים כי זה מרגיש לי

מעין סוג של קניבליות, לאכול את בני המחלקה הביולוגית שלי. אני פשוט חשה קירבה ליונקים למאכל באשר הם, ולא רק לכלבים וחתולים וסוסים (שנאכלים בלי בעיות בארצות אחרות). לעופות אני לא מרגישה קירבה ביולוגית, אבל הם גם נראים לי אנושיים למדי, תנאי המחיה שלהם על הפנים, מה שעושים לאפרוחים זה מחליא, וקשה לי שיצור חי בעבר נמצא אצלי מת על הצלחת. דגים ופירות ים - אני פשוט לא מרגישה אליהם שום קירבה, כמו חרקים. אבל אני מתנגדת לפגיעה בהם שלא לצורך. לכן למשל אני נגד דיג למען הכיף שלא לצרכי אכילה, כפי שאני מתנגדת לציד.

musmus

New member
לטל

ולכל הצמחוניים שאוכלים דגים ולכל השאר הנה כתבה מהגליון של אנונימוס על דגים למאכל. טל, מכיוון שאת ממחרימי וואלה אוכל לשלוח באימייל אם תרצי רק תודיעי ואעשה זאת חלק א חלק ב חלק ג חלק ד מופיע בקישור התחתי

למעלה