שאלה לחברים:

mozzess

New member
זווית קצת שונה

אני מתלבט מעט לגבי הניסוח - מדוע לעזור למישהו להחליט לאסוף משהו? האספנות אינה חובה. אמנם לרוב, אחרי שמתחילים לאסוף "נכנסים" לזה, אבל ניתן להינות מהחיים גם ללא אוסף. צריך לזכור שהאוסף עלול לבוא על חשבון דברים אחרים. אני בעצם מוסיף על דברי הנסיך ואומר שלא רק הכיוון, אלא גם עצם הרצון לאסוף צריכים לבוא מכיוון הילד. (אחרי שהפור נפל, אני מצטרף לדעה הטוענת שצריך לכוון את הנער להיקף השקעה נכון - הן כספית והן זמנית. ובנושא אחר - שמחתי מאוד להיות במפגש ולהכיר את כל החברים. חזרתי הביתה עם אלבום אחד כמעט מרוקן (יואב...), אבל עם הרבה הרבה הנאה. אני מקווה שבפעם הבאה אוכל להישאר למשך יותר זמן... אריק - כל הכבוד על הארגון.

תודה, אבל באמת שלא עשיתי הרבה.

בסך הכל כמה טלפונים... ואגב, היום עברתי בנחת על התכניה של התערוכה. שמתי לב למשהו מעניין: למרות שדיברו איתי כבר לפני שבועיים על כך שהפאנל המתוכנן יופיע בתוכניה הזו, ואפילו תאמו איתי את הכיתוב, הוא בכלל לא מופיע. מכאן אני למד שכל ההתכתבות שלי במהלך השבוע, והטלפונים לחברים להצטרף לפאנל נעשו כשהנהלת המוזיאון כבר ידעה שהארוע לא ייערך, וסתם - אולי בגלל שמישהו התבייש - לא אמרו לי אלא המשיכו במשחק הכאילו. לא יפה ולא הגון, בעיקר כשעוד אתמול אמרו לי שהביטול נעשה ממש ברגע האחרון בגלל שלא הצליחו לתפוס אותי בטלפון ביום שלפני, וחששו שלא אגיע. במחשבה לאחור - ממש תרוץ מטופש. ניחא, ההפסד שלהם, הרווח שלנו. ומשה, להערתך: ילדים לא יודעים אם הם רוצים לאסוף או מה, לפחות לא תמיד. נכון, יש ילדים שיודעים לבד (הנסיך, בוודאי תמיר וגל ואחרים כאן)אבל לא כולם. אפשר להציע להם, להראות ובוודאי לא ללחוץ או להכריח. אני חושב שהורה שלא חושף את הילד לתחום האספנות הוא כמו הורה שאינו חושף את הילד לכל תחום חינוכי תרבותי אחר: תאר לך הורים שלא מציעים לילד ללכת לטיולים אף פעם, או הורים שלא מנסים אף פעם לדחוף את הילד לקרוא משהו. זו חובתנו כהורים - לנסות לחשוף את הילדים למה שאנחנו חושבים כבעל ערך חינוכי או תרבותי או אחר. ומעניין מה יחשוב הבן של מחר, כשיקרא את כל השרשור הזה...

shay2222

New member
הכי חשוב, שההורים יתמכו, יעודדו

ויעזרו. אלמלא תמיכה של ההורים, ילד יכול לאבד מהר כל עניין באספנות, או בהתמדה באוסף. רק אם הילד הוא אספן מבטן ומלידה, ויצר האספנות טבוע בו כה חזק - הוא יוכל להוביל את עצמו ולאסוף, ללא צורך בחיזוקים של הסביבה.

beni165

New member
מסכים

שי ואריק קלעו למה שרציתי להגיד כשקראתי את השאלה של אריק. אבל יש לי תוספת לדעתי צריך לכוון את האוסף לתחום עם ערך מוסף, שהאוסף לא יהיה רק צבירת פריטים אלה גם יוביל ללמידת תחום חדש לחלוטין, למשל אני דרך המטבעות, כבר מגיל מאוד צעיר, הכרתי גאוגרפיה ושליטים של מדינות וכדומה. חשוב מעבר לתמיכה ולעניין, גם לכוון את הילד בתוך האוסף עצמו, לחקור את התחום מכל ההיבטים וללמוד תוך כדי כך. והערה קטנה לגבי הקלפים והפוקימונים... מי יודע מה יהיה שווה או מבוקש או נדיר בעוד עשרים שנה? דברים שהיום נראים לנו מצחיקים יהיו פעם מבוקשים. אני בטוח שאם מישהוא אוף לפני 60 שנה כרטיסי אוטובוס לדוגמא, חבריו צחקו עליו והיום יש לו אוצר היסטורי ביד.

אתה צודק בני

אבל לגבי תחום עיניין זה קצת מפריע לי אומנם מהאוסף שלי אני לא לומד על תרבויות עתיקות שליטה מידנות וכו' אבל הוא מספק לי תעסוקה ועניין ואני אוהב אותו לא חובה שלאוסף יהיה ערך מוסף כל עוד אתה אוהב אותו והוא מעניין אותך

beni165

New member
טוב תראה

אתה מדבר כבר על מישהו שנכנס לאוסף והוא (אתה...) כבר בעניין. אני התייחסתי לנושא של הובלה לאוסף חדש או כיוון לתחום מסויים. עדיין אני חושב שגם מאוסף כמו שלך אפשר ללמוד המון, למשל בובות של דינוזאורים? כל אוסף אפשר ללמוד ממנו, אני אישית בגלל תחומי העניין שלי אעדיף להוביל לתחומים חופפים.

אין לי בובות של דינוזאורים:\

אבל אני אחפש בובות של פארק היורה האוסף שלי הוא בובות מסרטים וסדרות טלוזיה :)

ליילנד

New member
הורים יכולים לעזור ולכוון

אבל אספנות זה יצר שקים או לא קיים, כשהייתי קטנה אספתי שברי חרסינה ופורצלן מקושטים, עטיפות של סוכריות, זה היה במעטפה קטנה לכן זה נשמר עד היום, אני רק צריכה למצוא את זה. כשאספו מפיות, מהר מאוד מילאתי הכי הרבה ספרים במפיות ואפילו קרוב מאמריקה שלח לי וכתב בעברית "אני שולח לך המפיתיות הזה..." היו קטנות והיו גדולות, היו מחו"ל היו מניר משי מיפן ומה לא. זהבים, פרסים,הסמלים כמובן מגיל 7, ובגיל 14 גם המחזיקי מפתחות כשכמעט כלו לא קנוי, כי לימדו אותי שלקנות זה לא חוכמה, אז מצאתי, וקיבלתי לפעמים מפיות או מחזיקי מפתחות פשוים קניתי לי בכסף שקיבלתי לממתק. כי זה קיים או לא קיים. לאחותי הגדולה יש אוסף ענק של בובות עמים וארצות וכיוון שהיא התכתבה עם הרבה חברים לעט (זוכרים דבר כזה
לפני שהיה אימייל), היא קיבלה מהם. ןאחותי הקטנה אספה בקבוקי בושם ואבא שלי עשה לה ויטרינה עם דפנות של מראה וזה יצר רושם של המון המון בקבוקים. wow הגזמתי, אבל כתבתי זאת כי להסביר את דעתי.

ליילנד לפעמים אין ברירה אלא לקנות

זה לא חכם להגיד זה לא חוכמה לקנות אבל בלי קניה בובות רבות באוסף שלי לא היו קימות אני לא רואה מישהו נחמד שולח לי במתנה את סצינת הלובי של מאטריקס לפעמים כדי להגדיל אוסף יש לרכוש גם פריטים לאוסף עד היום הוצאתי מכספי הפרטי על האוסף228 שקל בקניית 6 בובות כל השאר מילדות או מחברים ש"גונבים" לאחים בשבילים:)

ליילנד

New member
נכון, היום צריך לקנות

וגם אז קניתי מדי פעם, אבל פשוט התקופה שונה ובהחלט קונים, כשהבן שלי אסף מחקים לפני כ-20 שנה אני קניתי לו בהתלהבות יותר ממנו.

skito

New member
בקצרה

זוכר שכילד לא כיוונו אותי לנושא האספנות- ירושה מציאה בתוך קופסת פלאים של אבי ז"ל מתוך שעמום התחלתי לחשוב כמחשבתו של אבי, אוסף? הסטוריה אז שמרתי ולא ממש אספתי, במרוצת הזמן הצצות לאוסף גרמו לי התרגשות זכרונות ילדות ואז התחלתי בעצמי תהליך של חקר חקרתי את כל מה שקשור באוטובוסים ובתחבורה ציבורית בישראל מאז ומתמיד זה כאילו שחזרתי לאחור בגלגל הזמן, תחושת ריגוש בלתי מובנת לשאלת הכותרת הייתי אומר: ככמה הם מעניינים מה ניתן ללמוד ולהפיק ועד כמה הנושא יעניין גם בעתיד..(ולא רק את האספן)

skito

New member
דרך אגב בני הצעיר אוסף מצתים

כ 100 מצתים שונים עד כה לדעתי הוא התחיל לאסוף לאחר שסיפרתי לו על אחד ממפקדי (גר בערד - נכון ל 1976) סיפרתי עד כמה אוסף המצתים ריגש אותי.

astrok

New member
אני חושב,

שילד צריך להחליט בעצמו עם קצת עצות ממכרים נחמדים, מה טוב לו לאסוף. זה השילוב המצליח! תמיר.

rachelea

New member
../images/Emo102.gif אספנות בגיל הילדות

ראשית - מעתה בכל עת אכניס את הבלון הכחול לשובו של רון ארד הביתה. שנית - להגיגים שהועלו כאן לגבי אופן העידוד, ההכוונה והתמיכה שיינתנו לאספנים הצעירים יש לדעתי להוסיף דבר נוסף. חינוך הילדים בגיל צעיר לאספנות יביא עמו הרגלי התנהגות שיסייעו בעתיד לאדם המבוגר. בעת זיקנה, כשמספר החברים מתמעט, הילדים עזבו את הבית, והבריאות כבר איננה כשהיתה, יכול אדם שרכש לו אוסף כלשהו בצעירותו להמשיך ולעסוק בכך ללא מאמצים מיוחדים. בגיל זיקנה יש יותר זמן פנוי וייתכן אף שמתפנים משאבים כספיים המאפשרים רכישות חדשות ויקרות (שבגיל צעיר לא ניתן היה להשיג). העיסוק בתחביב קושר בין הדורות. לעת זיקנה ניתן לשתף את בני הגיל הצעיר באיסוף, לחפש יחדיו פריטים חדשים, לסדרם וכך לחנך להרגלי אספנות גם את בני הגיל הצעיר. בעידן המחשב והאינטרנט אף קל יותר. אדם אשר בריאותו לקויה אינו צריך לטרוח מדי. באמצעות המחשב, בביתו, יכולים בני גיל הזהב לחפש עמיתים לאוסף, לקנות במכירות פומביות וכך להעשיר הן את האוסף והן את מספר החברים המגלים בהם ובאוסף שלהם עניין (ותעיד על כך שמחת המפגש שהיה במוזיאון בחולון). העניין המשותף באספנות מקל על יצירת חברויות חדשות, שאינן על בסיס גיל. כך מתעשרים חיי האדם לעת זיקנתו ויש לו עוד סיבה להמשיך ולהנות מחייו. לכן, צודק אריק בדבריו בטענתו כי העשרת ילדים וחינוך להרגלי אספנות כמוהם כמתן גירויים לנושאים רבים אחרים כתרבות, אומנות וכדומה. בסופו של דבר הילד בהתבגרו יבחר את דרכו. אך, את הכלים יש לתת לו וכל המרבה הרי זה משובח.

astrok

New member
מסגים גם אני!

מאיפה את מביאה את ההברקות הללו! כן ירבו, תמיר.

ליילנד

New member
זה כל כך נכון

במפגש היו בני כל הגילים ולכולם היה אותו נושא משותף, אותה שפה משותפת והגילאים בעצם נעלמו כלא היו. זה ממש מקסים. אני רוצה עוד כאלה.

meytar

New member
אם כבר מדברים על ילדים, אז

איפה הבן שלך? חשבתי שהוא מצטרף רשמית לפורום, לא?

למעלה