שאלה לותיקי הפורום

vinney

Well-known member
למה שגוגל תעשה את זה?

אפילו אינטל, מעסיק הרבה יותר גדול מגוגל, לא עושה את זה. גם טבע ואמדוקס, בהן יש וועדי עובדים, לא עושים את זה. הם כן מבקשים הטבות מס לעצמם, וזה בסדר, אבל למה שהם יתערבו בפוליטיקה הפנימית של ישראל בשם העובדים שלהם? לעובדים יש זכות הצבעה - שיצביעו.
&nbsp
חברות הייטק, במיוחד חברות כמו גוגל או פייסבוק, כבר שקועות עד הצוואר בפוליטיקות מקומיות ועולמיות גם בלי שום התערבות אקטיבית ובוטה לטובת מדיניות כזאת או אחרת, רק מעצם היותם פלטפורמות שמעצימות מסרים. יבואו עובדים וינסו לסבך אותם עוד יותר - מה אתה חושב שיקרה לאותם העובדים? רמז: אלה שיוזר הזכיר קודם מוצאים את עצמם עם ביצועים ״בלתי מספיקים״ ובדרך החוצה. אם אתה עסוק בלשבות במקום לעבוד - אתה תקבל את זה בperformance review.

hadooper

New member
בגלל השביתה

ב performance review אני אקבל מה שקיבלו יתר חבריי לצוות / לוועד ששבתו יחד איתי...

אם הייתי טוב בזמנים בהם כן עבדתי, למה שירצו לפטר אותי?

ואגב, כמו שאמרת בעצמך קודם, הם לא חייבים לבוא למדינה ולאיים... הם יכולים פשוט "לנייד כוחות" בעצמם...

vinney

Well-known member
אתה לא קולט

כן, כל אלה ששבתו יפוטרו. כי אלה שעבדו בהודו, אירלנד וארה״ב בזמן הזה עבדו ולא שבתו ולכן הצליחו להשיג יותר תפוקה ויותר השגים.
&nbsp
חברות הייטק זה לא פינוי אשפה, זה לא מתן שירותים לציבור, וזה לא צוואר בקבוק עבור אחרים. אלה חברות שיכולות, לרוב, לפעול בכל מקום ובוחרות לפעול במקומות לפי שיקולי מס שלהן ולפי שיקולי עלות תועלת של ההון האנושי.
&nbsp
אתה מציע לפגוע בשיקולי עלות תועלת של ההון האנושי. הציפיה שלך היא שהחברות יספגו את זה. הטענה שלי היא שהציפיה הזאת לא מעוגנת בשום דבר בעולם המציאות.

hadooper

New member
למעשה הויכוח כאן הוא רק על מידת הפגיעה בעלות/תועלת

אני מעריך שמדובר בפגיעה נמוכה עד כדי זניחה.

ויש לכך מספר גורמים:

1. ברגע האמת, הממשלה תתעשט על עצמה וללא תיתן לאף מרכז פיתוח לצאת מהארץ בכל מחיר. לא בטוח אם המטרה תושג ואכן יופחת מס הכנסה למהנדסים, אבל לכל הפחות אותן חברות תזכנה להטבות מפליגות אחרות.

2. הצורך בעקומת למידה, מהווה קושי לנייד חלק מהפרוייקטים ותחומי אחריות מצוותים קיימים בארץ החוצה.

3. שיקולי "הון אנושי"... המהנדסים הישראלים מוכשרים יחסית לעמיתיהם בחו"ל (בעינן של החברות שפותחות בארץ מרכז, אבל לא בהכרח בעיניי... כי עוד יש התניות וזה כבר נושא מורכב לדיון אחר
).

יש פה גם דגש על החברות הישראליות הגדולות שעדיין מעוניינות בכוח אדם ישראלי ולרוב נדיר שהן נעזרות באאוט-סורסינג אוקראיני או מזרח-אירופאי כזה או אחר כשמדובר בדברים שדורשים ראש הנדסי-מערכתי או אלגוריתמי...

vinney

Well-known member
על סמך מה אתה מניח הנחות כאלה?

1. מדינה לא תתן לאף מרכז פיתוח לצאת מהארץ "בכל מחיר"? למה? המדינה תתן למישהו שמעסיק אלפיים איש לקבוע לה מדיניות במקום 6 מליון בוחרים?

2. זה לא כל כך מסובך כמו שאתה חושב.

3. המהנדסים הישראלים לא "מוכשרים", אלא מביאים תפוקה. מהנדסים ששובתים - לא מביאים תפוקה, וזה לא משנה אם הם ישראלים מוכשרים או צרפתים עצלנים, התוצאה היא אותה תוצאה.

נדיר לדעתך שחברות ישראליות נעזרות באאוט סורסים <אוקראיני/הודי/פוליני/סיני/הכנס את הכוח אדם הזול לפי הכרותך>? כל חברה ישראלית (ולא ישראלית) שעבדתי בה נעזרה באאוט סורסים כאלה. כל חברה.

אתה מתבלבל בין מה שמעניין אותך באופן אישי וצר לבין שיקולים של ממשלה של מדינה שלמה, ומשום מה חושב שמה שחשוב לך באופן אישי וצר זה מה שחשוב לכולם. זה די דומה לדעתך על "ליברטריאניות". ובאותו אופן - לא הכי מחובר למציאות.

הפרבולה

New member
אתה מציע להקים וועד עובדי הייטק שילחם למען מטרות פוליטיות ?

רעיון מגוחך , הרי אין אחידות דעות פוליטיות בין עובדי ההיטק יש שם: שמאלנים ימניים דתיים חילוניים יהודים ערבים ואפילו יהודים שגרים בשיטחי C שיש שחושבים שהם בעצם פלסטינים

ואלו שעובדים בסניפים של גוגל ופיסבוק , נראה לך שהם ילחמו נגד ההתעצמות של גוגל ופיסבוק ? גם לגבי מה שאתה קורא "חרויות הפרט" לא תמצא אחידות דעים ,ולמה רק אנשי היטק אמורים להאבק עבור "חרויות הפרט" ?

אולי המטרה היחידה שתאחד את עובדי ההיטק זה גובה המיסוי מעצם זה שהשכר הממוצע שלהם הוא גבוה, פה אני מסכים, נמאס לי לשלם עשרות אלפי שקלים בחודש מס הכנסה

user32

Well-known member
מנהל
מצחיק שהזכרת את גוגל ופייסבוק

דווקא היו שם התארגנויות עובדים להפעלת לחץ על ההנהלה בנושאים פוליטיים. דרשו שהחברה לא תשתף פעולה עם לקוחות מסויימים בנושאים מסויימים. נדמה לי שגם במיקרוסופט היה משהו כזה.
כל זה היה בארה"ב, לא אצלינו.

hadooper

New member
אתה צודק, הכוונה בעיקר לגובה המיסוי (אבל אולי לא רק הוא)

הכיוון אליו אני חותר הוא האפשרות (הלא בלתי סבירה בשונה מדעת הרוב) שהקורונה הוא מעשה ידי אדם (ממשלה) שנועד להעביר את העולם ל state of mind של "סוציאליזם" וצמצום פערים אגרסיבי למען ה"מוחלש".

או אמצעים אחרים שמדינות תנסנה לנקוט בהן כדי לשנות את פני התודעה החברתית, הפוליטיקה כך שיצדיקו סגירה אגרסיבית (מיסוי פרוגרסיבי) של פערי מעמדות בין אנשים שמרוויחים מעל 30 אלף שקל לאנשים שמרוויחים מתחת ל10 אלף שקל. או במלים אחרות, להביא למצב שבו ישנם רק בעלי הון ופרולטריון.

BravoMan

Active member
ווירוס שמחסל דווקא את האוכלוסיות שהכי צריכות סוציאליזם הוא

מזימה של ממשלה לקדם סוציאליזם?
&nbsp
אחד הדברים הכי תמוהים שראיתי עד היום זה אנשים שמגיעים לתחום פיתוח עם כישורי הגיון של חובב קונספירציות ממוצע.
&nbsp
אם אי פעם אפגוש מתכנת שמאמין שכדור הארץ שטוח, אכריז עליו כפלא תשיעי של העולם

&nbsp
(יש כבר יותר מידי מועמדים לפלא שני)

user32

Well-known member
מנהל
פיתחו זן מיוחד שמחסל קפיטלסטים וליברטריאנים

hadooper

New member
א. לא "מחסל", אולי משבית או כופה הסגר

ב. העובדה שהוא משפיע דווקא עליהם היא בדיוק כל הסיפור, הרי זה מה שמאפשר להצדיק את הצורך להרחיב עבורם את המדיניות התומכת.

כל השימוש בנשק ביולוגי נועד בכוונה כדי לפגוע בכל יתר הפעילות הכלכלית שאינה פיתוחים טכנולוגיים ומחקר. (אחרת זה היה אומר שארה"ב ירתה לעצמה ברגל
).

BravoMan

Active member
בקרב איזה פלח אוכלוסיה יש את רוב המתים מקורונה?

זה שעובד במשרות הכי נחשקות במשק, או זו שמקבל כסף מהמדינה כדי לחיות?
&nbsp
לפחות היית אומר שזה באג, מישהו הפך את התנאי באיזה if

hadooper

New member
לא יודע אם יצא לך לקרוא כאן את הדיונים הקודמים

אבל האוכלוסיה שהכי צריכה סוציאליזם היא דווקא האלפיונים העליונים (עקב הפחד שלהם מקילשוני הפרולטריון), או כל מני אחרים שהיו מתים לשמוט כמה חובות (של אחרים)...

לגבי האוכלוסיה שאתה מתכוון אליה, חלקם דווקא חסכו לעצמם פנסיה לא רעה כל כך ומסוגלים לשרוד סגר / בידוד של כמה חודשים. והמעט שמתים... אתה באמת חושב שהם מעניינים את אמריקה? (אחרי שהוכיחה את רמת המוסר שלה כלפי האנושות עם הירושימה)...

user32

Well-known member
מנהל
אכן אלה היו המסקנות בזמנו

אוסיף ואומר שיש כמה חברות היי-טק עם וועדי עובדים: אמדוקס, סאפ, ונס. ויש את התעשיה האווירית כמובן ועוד כמה בתעשיות חצי הייטקיות כמו טבע.
יש מחלוקת לגבי התועלת בוועדים הללו. מה שלדעתי מאפיין את החברות האלה בהרבה מקרים זה עובדים שנשארים תקופה ארוכה מאוד (10-20 שנה) ומפתחים תלות במקום העבודה בגלל שימוש רב בטכנולוגיות פנימיות שפחות רלוונטיות בעולם שבחוץ. עובד יכול היה לעבוד 20 שנה במקום מסויים ואז בגיל 45 מוצא את עצמו מפוטר בקיצוץ רוחבי ומוחלף בבחור צעיר וזול.
אני יודע שבסאפ בקיצוץ האחרון הוועד השיג תוכנית פרישה חלומית שכללה בין השאר מענק של כמה חודשי משכורת. ההסכם גם איפשר לעובדים "להגיש מועמדות" לתוכנית הפרישה המוקדמת (במקום שההנהלה תבחר לבד את מי לפטר) וההנהלה בחרה מהרשימות. דוגמה טובה לקפיטליזם שגם שומר על האינטרס של העובד.

vinney

Well-known member
אני מכיר כמה חברות בארה״ב שעשו קיצוצים

וכל הדברים האלה היו שם, בלי שום וועד...

user32

Well-known member
מנהל
חלק מהחברות הישראליות ידועות בקמצנותן

ובאופן (לא) מפתיע, בחברות שהוקמו וועדים ההנהלות ידועות בנקיטת שיטות וטריקים כדי "לסחוט" כל שקל אפשרי.
בעצמי הייתי תקופה קצרה בנס במשבר 2008 כשביטלו לכל העובדים את התן ביס. הבעיה שגם כשהשוק התאושש, החברה "שכחה" להחזיר את הארוחות עד שהעובדים התחילו במהומות.
אמדוקס ידועה במדיניות ה"דלת מסתובבת" של פיטורים-גיוסים.
בסאפ יש וועד עובדים בהרבה סניפים וכמובן במרכז האם בגרמניה אז היה טבעי שיוקם כזה גם כאן.

למעלה