שאלה לוטרינרים...

dixie chick

New member
התכוונתי שבין מיעוט גנים מוכח

למיעוט גנים אפשרי או ייתכן, הדרך עוד מאוד ארוכה... בעיקר בסוסים...

העברת עוברים

העברת עוברים בסוסים איננה הפריית מבחנה הכוונה היא להרבעה רגילה (זו כמובן יכולה להיות טבעית, זרע קפוא, זרע מקורר) אבל העיקרון הוא שההפרייה נעשית במערכת המין של הנקבה עם הביצית שלה. מספר ימים לאחר ההרבעה עושים שטיפת רחם (בשלב זה במידה והיתה הפריה הביצית המופרית נמצאת כבר ברחם, אך עדיין לא מעוגנת לדופן הרחם) בעזרת מיקרוסקופ או בינוקולר בודקים האם יש עובר ואם כן מעבירים אותו לרחם של סוסה אומנת שסונכרנה מבחינת שלב המחזור עם הסוסה שממנה הוצא העובר. במידה והכל מצליח והעובר נקלט הרי למעשה הסוסה האומנת נושאת ברחם שלה עובר מהסוסה התורמת. שיטה זו מאפשרת לסוסה התורמת להמשיך בעונת תחרויות למשל או מאפשרת ליצר יותר מסייח אחד בשנה מאותה סוסה. לכל גזע יש את החוקים שלו והם משתנים עם הזמן וקשורים למספר העוברים האפשרי לרישום בשנה.

jgut

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif ושאלה נוספת

האים יש סיבות רפואיות לעשות העברת עוברים? אני כיום מודעת רק לסיבות הכלכליות (שגם הן מוטלות בספק..), ורציתי לדעת האים יש סיבות מעבר? בנוסף האים יש דרישות מסויימות של התאמה מהאם הפונדקאית? האים יש השלכות נוספות או שזה תהליך מאוד פשוט וחסר סיכונים?

סיבות להעברת עוברים

יש סיבות רפואיות להעברת עוברים למשל סוסה הסובלת מבעיות פוריות כגון רחם מצולקת הסיכוי שסוסה כזו תקלוט הריון הוא נמוך, אך יתכן מאוד שהיא כן תהיה בהריון מוקדם ואז תספוג העברת עוברים מסוסה כזו תמנע את הספיגה המאוחרת שיטה זו גם טובה במקרים של בעיות צפויות בהמלטה, למשל סוסה עם שברים באגן סוסה זו יכולה להתעבר אך לא תוכל להמליט ולכן ניתן להשתמש בשיטה זו יחד עם זאת מרבית הסיבות הן כלכליות, הרצון לאפשר לסוסה התורמת להמשיך בעונת תחרויות או הרצון לייצר יותר מסייח אחד בשנה מאותה סוסה

eliya-l

New member
מה אתה אומר? זה באמת לא

נחמד במיוחד שלא לדבר על מאוד לא משוכלל. חשבתי שעושים את זה כמו שאצל נשים, שאיבת ביציות והפריה . הרי בתהליך הזה בעצם "שאיבת העובר" יש אפשרות די חזקה לפגיעה בו.

העברת עוברים

לא מדובר על שאיבה זהו תהליך פשוט של שטיפה, בדיוק כמו במתבצע לסוסות רבות במהלך טיפולי פוריות בעזרת צינורית מכניסים נוזל סטרילי לרחם ומוציאים אותו במידה ויש עובר הוא נמצא בנוזל ומבודדים אותו בזהירות ומעבירים אותו לרחם הסוסה האומנת בשלב הזה מדובר על עובר מאוד מאוד ראשוני, למעשה ביצית מופרית בת ימים בודדים בלבד הסיכון לפגוע בו קיים, אך אם הטכניקה נכונה הוא איננו גבוה יש בסוסות טכניקות גם של הפריית מבחנה כמו בנשים, אך אף אחד בארץ לא משתמש בהן בארץ כאשר מדברים על העברת עוברים מתכוונים לתהליך שתיארתי

fliperit

New member
תודה רבה....

ענית לי על השאלה בדיוק....זה נראה לי ממש מעניין...

תםטםOHIO

New member
שאלות לוטרינרים

1)על סיכונים חו"ח לקראת סוף הריון 2)וגם, על הפלות מכוונות, כיצד זה מתבצע, ומה הסיכון לסוסה, האם דרוש אישור מיוחד ובאיזה מקרים זה נחוץ עבור הסוסה? 3)האם יש נושאים כיום בהם עולה אתיקה וטרינרית לדיון במקרים של טובת בע"ח לעומת אינטרסים אחרים? אם כן, באיזה מסגרת? (סטודנטים, מפגשי וטרינרים וכד')

תשובות

1) שכיחות קוליקים עולה לקראת סוף ההריון מכיוון שחלק גדול מחלל הבטן מלא ברחם. יש לכן לשים לב טוב לסימני כאב שיכולים לנבוע או ממערכת העיכול (במרבית המקרים) או מבעיות הקשורות למערכת המין (כמו סיבוב רחם). הנושא החשוב ביותר בעיני הוא היערכות נכונה להמלטה המתבטאת בהבנה של התהליך הטבעי ומתי יש צורך בהתערבות. 2) הפלות מכוונות מתבצעות בשלבים מאוד מוקדמים של ההריון, בעיקר במקרה של תאומים, וזוהי למעשה ספיגה ולא הפלה ולכן אין בה למעשה סיכונים. ניתן לגרום לספיגה כזו ע"י זריקה של פרוסטגלנדינים המחקים את התהליך הטבעי וגורמים לניוון הגוף הצהוב האחראי לשמירה על תקינות ההריון בשבועות הראשונים שלו. 3) אתיקה וטרינרית - זהו נושא נרחב וחשוב ובבית הספר שלנו יש קורס כזה. גם אנחנו משתתפים בקורס ומעלים מקרים ספציפיים ודנים עליהם עם הסטודנטים. מעבר לכך נעשים דיונים אתיים רבים עם הסטודנטים בשנה הקלינית במהלך העבודה השוטפת. רק היום ניהלנו דיון כזה על סוס שסובל מפגיעה עצבית בדרגה קשה והעלנו אפשרויות שונות ומה צריך או אפשר לעשות איתו כולל השיקולים בעד ונגד. בהחלט יש בוטרינריה קונפליקט בין טובת בע"ח ורצון המגדל. בנקודה זו בדיוק נמצא הוטרינר ולכל אחד מאיתנו יש את הקווים המנחים שלו ודרך הפעולה שלו ועל פיהם אנחנו נוהגים ובהתאם ישנים בלילה.

תםטםOHIO

New member
המון המון תודה

אני אודה לך אם תוכל להפנות אותי או לפרט יותר בקשר למצבים בהם יש צורך בהתערבות בהמלטה, סימנים לבעיות וכד'. ושוב, רב תודות והחכמתי :)

מזה בדיוק הגוף הצהוב?

אני נתקלת בזה הרבה בזמן האחרון, ואין לי שמץ מזה
אז מזה?

dixie chick

New member
ויקיפדיה גילתה לי...

http://en.wikipedia.org/wiki/Corpus_luteum (היא לא, אני ידעתי את זה מהבגרות בביולוגיה)

הצלקת ממנה יצאה הביצית בשחלה

הופכת להיות צהובה ומפרישה פרוגסטרון שתפקידו לשמור על ההריון במידה ויש עד לשלב בו יש שליה מתפקדת. יותר ברור?

גוף צהוב

הזקיק בשחלה לאחר הביוץ (היציאה של הביצית) הופך לגוף צהוב המפריש פרוגסטרון (הורמון ההריון)

תםטםOHIO

New member
ועוד שאלה.. (אחרונה../images/Emo9.gif)

יש מצב שתהיה התפתחות פרוגסטרון בשלייה אחרי זריקת פרוסטגלנדינים?

למעלה