שאלה לוטרינרים...

fliperit

New member
שאלה לוטרינרים...

(כי תםטם ביקשה...וכי דיברתי על זה עם אבא היום..) מהי בדיוק העברת עוברים? איך היא נעשית? מה סיכויי ההצלחה? מה היתרונות והחסרנות שלה? ואם יש עוד מידע....תודה

eliya-l

New member
אופס' ברחה התשובה הרי היא

העברת עוברים הינה בדיוק כמו הפריית מבחנה אצל בני אדם. ביצית+ זרע מופרים בתנאי מעבדה ואת התוצר = עובר מעבירים בדרך כלל לסוסה אחרת שתשמש כאם פונדקאית. היתרונות הם שניתן במקביל ליצור מספר עוברים ולהעבירם למספר סוסות כמעט במקביל ואז ישנם מספר סייחים או סייחות כמעט בו זמנית. הסוסה שהביצית שלה ממשיכה לעבוד כרגיל ואינה מופרעת מהריון שיכול להפריע בחודשים האחרונים לעבודה שגרתית. חסרון - תשלום נוסף לווטרינר שעושה את העבודה = הוצאת הביצית/יות משחלות הסוסה, בדיקתן, הוצאת זרע - בדיקה, ופעולת ההפריה ולאחר מכן פעולת העברת העובר. כלומר התהליך אמור להיות יקר יותר מאשר הרבעה "רגילה". כמובן שכמו בכל תהליך של הריון גם כאן כמו אצל בני אדם העובר יכול להיספג בגוף מיד בתחילת ההריון - משמע הפלה. מקווה שהתשובה מספקת ומלאה בשבילך אליה

למיטב ידיעתי אין אישור ליותר מנשאית

אחת בעונה.(=סייח אחד בעונה לסוסה תורמת) יש כמה שיטות,פליפרית,אם תשלחי לי את המייל שלך במסר,תוכלי לקבל את המידע שיש לי בנושא העברת עוברים. (לא מבטיחה באיזו מהירות זה יקרה
)

jgut

New member
נשמח אים תוכלי

לשתף את כולנו, זה ניראה לי נושא שמעניין את כל הפורום... בנוסף שלחתי מסר לוטרינרים

את מה שיש לי בעברית,לא אני כתבתי

ולכן אני מנועה מלפרסם אותו ברשת. הנה כמה קישורים. מס' העוברים שניתן להעביר הוא תלוי גזע,אין אחידות.... http://www.utextension.utk.edu/publications/animals/EquineFacts/TNH1003.pdf זה על השתלת עוברים קפואים,שעדיין לא מאושרת (כרדע מאושרות העברות לאותה עונה בלבד. http://santolinafarm.com/pdf/2007/Arabian%20Horse%20Times%20Article.pdf לאפלוסות למשל אין הגבלת כמות,אפשר למצא את זה כאן תחת העברת עוברים: http://www.appaloosa.ca/Stallionregs.htm הנה פסקה בקשר למס' ההעברות לפי גזעים: Several factors must be considered when thinking about ET for your mare or breeding program. First and foremost is whether your breed registry approves of embryo transfer. Artificial insemination and embryo transfer are not approved at all for Thoroughbreds. Some registries limit the number of foals per year that can be registered from a dam; other registries require DNA testing prior to the ET. To date, Zerlotti has performed successful embryo transfers on Arabians, Quarter Horses, Paints, and Saddlebreds and a few other Brazilian breeds. מתוך המאמר:http://www.horsegazette.com/Monthly_Features/Nov-2003/ET-index.htm

eliya-l

New member
ובכן אינני יודעת על סמך מה

את אומרת שאין אישור ליותר מנשאית אחת. סביר להניח שאת טועה שאחרת לא מתוכננות בחודשים הקרובים עוד שתי המלטות אחיות להמלטה שכבר התקיימה מאותם שני הורים.

eliya-l

New member
האמת היא

שעד כמה שאני יודעת מדובר בקווטרים. סוסה שאני רכשתי היתה בהריון מהעברת עוברים ולאחריה בהפרש קצר הופרו עוד שתי סוסות. לגבי אישורים וכיוצ"ב - אין לי מושג. מי בעצם אמור לדעתך לתת אישורים לכזה דבר ולמה? אני סקרנית - הרי למעשה אין בזאת כל פגם, העברת עוברים הרי נעשית לסוסות אחרות, אין כאן הריון אחר הריון ללא הפסקה, לכל סוסה ישנו רק עובר אחד כך שמבחינה בריאותית לסוסות הפונדקאיות לא אמורה להיות בעייה מיוחדת מעבר להריון רגיל. שבת נפלאה שתהיה

כתבתי הרגע הודעה ארוכה בנושא ומוסיפ

ה שהבעיה היא אתית,מבחינת רישום הסייח ,שזה אומר אחים מלאים שנולדים באותה השנה, יש שוני בין גזעים שונים לגבי מס' ההעברות המותרות ואופן זיהוי הסייחים שנולדים מהעברת עוברים,ועימך הסליחה
. בנוגע לשיטת ההפריה-שלא כמו בבני אדם,השיטה בסוסות היא-או להפרות את הסוסה התורמת ו"לשטוף" את העוברים לאחר מס' ימים,בדר"כ משתדלים שהסוסה הנושאת תהיה מסונכרנת להקלטות להריון ומבצעים את ההעברה מיד,לאחר בחינת העובר תחת מקרוסקופ. האפשרות השניה היא שטיפת ביציות,העברה לנשאית והרבעתה מהסוס הרצוי. בכל מקרה מתקבל עובר שאני בן גנטי של הנשאית. (מקור המידע שלי הוא חלקית מידי ד"ר גיורא אבני וחלקית מחומר הלימוד שברשותי,מה שכן,חומר הלימוד נערך לאחרונה לפני שבע שנים ויתכן שהוא לא אקטואלי לגמרי.)

eliya-l

New member
../images/Emo141.gif לאט לאט מתחילה להחכים

דבר שבהחלט מותר בגילי המתבגר - חחח הייתי ממש בטוחה שהדבר נעשה בדיוק כמו אצלנו - הכי הגיוני לא?

dixie chick

New member
אגב סתם לידע כללי...

הרבה מאוד דברים שונים בינינו לבין סוסים\ות, וזה יכול לגרום לפעמים לטעויות מאוד דרסטיות להניח שדברים דומים... בדיוק היום נזכרתי בסיפור מחווה שעבדתי בה: כמה אנשים צפו בלידה של סוסה וחשבו שלידה של סוסות זה כמו לידה של אנשים ויכול לקחת הרבה זמן בין הירידת מים ללידה עצמה- בפעל זה צריך לקחת פחות מרבע שעה בסוסות אחרת זה סימן לבעיה, הם לא ידעו את זה וחשבו שזה יכול לקחת המון זמן (כמו באישה שבה זה יכול לקחת שעות), לא קראו לוטרינר, ועד שהם החליטו כן לקרוא לוט' הסייח נולד מת...

יש הרבה הבדלים בין סוסים לבני אדם

למשל שסוסים לא מפהקים מאותה סיבה כמונו.. או שסוסים לא יכולים להקיא... זה לא רק הבדלים בתהליך הלידה

fliperit

New member
אם תשאלי את מי שהביא את

"הגרמני" ארצה..הוא יגיד לך שסוסים מקיאים יופי

dixie chick

New member
יש *המון* הבדלים בכלליות כמובן

(פעם אחרונה שבדקתי אין לי זנב ורעמה למשל) אני כמובן התכוונתי לתהליך ההריון והלידה וכל מה שקשור לזה...

jgut

New member
תבדקי שוב ../images/Emo3.gif

לי יש זנב סוס כשאני עם קוקו... ורעמה בפזור

fliperit

New member
אני לא ראיתי את זה במו עיני

אבל בעלים של חווה שרכבתי בה, שהביא סוס לארץ יחד עם ה"גרמני", אמר שכשהם נחתו הסוסים הוכנסו לתאי נסורת, ובגלל שהם לא אכלו כבר הרבה זמן, הגרמני התחיל לאכול...ואחרי חצי שעה הוכיח לכולם שסוסים יכולים להקיא

סוסים והקאה

אין לסוסים שסתום חד כיווני, אך מבנה הקיבה והושט מונע מהם את יכולת ההקאה זו לכן אחת הסכנות בקוליק של פיצוץ קיבה עקב לחץ ולכן חשוב להכניס צינור קיבה בסוסים עם קוליק

למעלה