שאלה לוטרינרים...

פרוגסטרון

פרוסטגלנדינים גורמים לניוון הגוף הצהוב הגוף הצהוב הינו המקור להפרשת פרוגסטרון רק בשבועות ההריון הראשונים, לאחר מכן מקורו של הפרוגסטרון הוא לא בגוף הצהוב ולכן הזרקה של פרוסטגלנדינים בשלב מאוחר יותר לא בהכרח תפגע בהפרשה זו גם הסיבה שיש רופאים שנותנים לסוסות פרוגסטרון לפה (רג'ומט) בשלושת חודשי ההריון הראשונים בכדי לתמוך בהריון במידה והגוף הצהוב התנוון (כמו למשל במקרים של קוליק קשה עם רעלת דם). לאחר שלושת החודשים הראשונים לרוב אין צורך בתמיכה של פרוגסטרון ממקור חיצוני

תםטםOHIO

New member
:)

תודה שפתחת דיון, למען האמת, ההודעה שכתבת על ההפלה המכוונת לסוסה קצת היממה אותי, בהקשר שסיפרת עליו.

fliperit

New member
איזה הודעה?

אני מנסה להיזכר ולא עולה במוחי שום דבר....אולי המבחן בהסטוריה אתמול מחק לי חלק מהזכרון? (לא בלתי סביר..)

fliperit

New member
ועוד שאלה...

אמרו לי שאם יש סוסה שבזמן דרישה נהיית סוסה שונה שלא נעים לעבוד איתה, אפשר להכניס לה לרחם גולה של ילדים, וזה יהיה כמו התקן רחמי. מי שאמרה לי את זה היא מישהי שאני סומכת עליה שהיא מבינה..אבל זה נראה לי מאוד לא הגיוני, ולא בריא לסוסה.... האם עושים את זה?

לא שמעתי על זה

אבל התקן רחמי לא מונע ביוץ, הוא רק מונע השתרשות של ההריון מפאת דלקת כרונית (גם אם קטנה) שיוצר התקן. לא רואה למה שזה ישפיע על התנהגות מחזורית שקשורה בהורמונים, ולא נשמע לי סימפטי.

מה שסש"ן אמרה,אין קשר בין התקן

לבין רמות ההורמונים בגוף. אני לא הייתי מכניסה שום גוף זר לרחם של הסוסה שלי, לא רק שאין לזה שום השפעה הורמונלית על הסוסה,זה גם יכול לגרום לבעיות התעברות אם כן תרצי ממנה סייח מתישהו.

jgut

New member
אני גם שמעתי על הכנסת גולות

אמנם לא של ילדים, אלה ע"י וטרינר... גם שמעתי ממישהי שאני סומכת עליה. מעניין לשמוע חוות דעת מיקצועית בנושא

הכנסת גולות למניעת יחום

אכן כן ניתן להכניס כדוריות זכוכית סטריליות לרחם לאחר ביוץ ע"י וטרינר התגובה הנגרמת ברחם מונעת ב-40% מהסוסות ייחום למשך כ-3 חודשים

dixie chick

New member
ואחרי זה?

צריך להוציא את הגולה? היא נשארת שם והכל ממשיך כרגיל? הסוסה תוכל להרות?

jgut

New member
וכיצד הגולה מונעת ייחום?

למה רק לכ-3 חודשים ורק ב-40 אחוז ? תודה על התשובות :)

מניעת ייחום ע"י גולות

לא הצלחתי לאתר את המחקר המקורי ולכן אני לא יודע פרטים מדוייקים יותר אני מניח שאלו התוצאות שהתקבלו פשוט סטטיסטית ואני מניח שחלקן פשוט "זרקו" את הגולות החוצה אני אפרט יותר אם אני אאתר את המחקר המקורי

ואם אפשר לבקש שההסבר יהיה

"מקצועי" מעניין אותי איך גולת זכוכית משפיעה על המחזור/הפרופיל ההורמונלי של הסוסה, איך חפץ נטול הורמונים,גם אם גורם לגרוי של הרחם,משפיע על השחלות/ביוצים. ואם יש לך תשובה לזה-איפה השוני בין סוסה לאישה במקרה הזה.(כיוון שהתקן תוך רחמי לאישה מונע השתרשות הריון ולא משפיע בכלום על ביוצים/התעברות.)

למעלה