שאלה לוטרינרים...

אני לא בטוח אם להיות ב'עין הסערה'

כמו שהד"ר תיאר זה הכי טוב, ואני לא אוהב לפזר שמות בפורום. יכול להיות שאני סתם פרנואיד...

vet

New member
אפשר לשאול תוך

כמה זמן אחרי איסוף התאים הם הוזרקו לגיד?

זה עוד לא נעשה...

הסוס נפגע לפני כשבוע, ולכן עוד לא נעשה שום שלב בתהליך. למיטב הבנתי הדגימות נשלחות לאנגליה או לאיזה מקום בארץ ל'התרבות' (שתי האופציות אפשריות)

הורסמאן

New member
אנשים יקר

כשמלכת אנגליה מבקרת בבית חולים שבו הוא עובד, מבקשים ממנו שיסביר לה, מזה מה. :)

vet

New member
מחיר גבוה

כי עלויות המעבדה עצומות. האיסוף וההשתלה המחודשת זה כלום, אך לבודד ולגדל נכון זה לא פשוט וגם יקר. בעתיד הכל יותר זול לא?

מיס לי

New member
קולגן

האם הקולגן של רקמת הצלקת הנוצרת בגיד שונה מהקולגן "המקורי" של הגיד? במידה וכן, האם מדובר בקולגן type 1 ש"מוחלף" בקולגן type 2 ? תודה

Ontario R Z Y H

New member
גם לי שאלה לוטרינרים.

שמעתי גם על מן דבר שעושים בבתי חולים, שזה שוק חשמלי (אני חושבת) לרגל, וזה מרפא יותר מהר ויותר טוב. הסוס שלי מתח את הגיד (יותר נכון את המעטפת של הגיד) לפני בערך שלושה ומשהו חודשים, שאלתי את הוטרינר על השוק החשמלי הזה, והוא לא המליץ לי לעשות את זה לסוס. תוכלו להסביר לי מה זה עושה בדיוק?? אם אתם יודעים על מה מדובר תודה מראש

הורסמאן

New member
כמי שעמד

שעות ארוכות עם מכונת "PHARADIC" די כבדה שנשענת ברצועות על הכתפיים, וטיפל כך בכמה סוסים, אני יכול לספר לך קצת. אגב, היום ניתן לעשות את אותו הדבר עם מכונה קטנטונת שתלויה על הסוס עצמו. הרעיון דומה מאוד לרעיון מאחורי הבליסטר והוא שעל ידי הפעלת שרירים ברגל עם זרם חשמלי חלש, מגברים את זרימת הדם ברגל ובכך את תהליך הריפוי. אני לא חושב שאפשר לסתור את התאוריה מאחורי זה, ובניגוד לבליסטר, זה לא גורם נזק. אבל אני גם לא ראיתי הוכחות ברורות שזה עוזר. עם היד על הלב, אם היה לי עכשיו סוס עם בעייה בגיד, לא הייתי חושב פעמיים והייתי משתמש בטיפול הזה, כמו גם ב"MAGNETOPULSE". ולו רק בבחינת שאין מה להפסיד.

Ontario R Z Y H

New member
תודה על התשובות...

והאמת, שהמצב של הגיד של הסוס שלי כל כך השתפר בשלושה חודשים של הליכות בלבד, שאני אל חושבת שאני אשתמש בדבר... עניין אותי לדעת מה הפסדתי (אם בכלל) לוטרינר- כן אני חושבת שכך קוראים לזה. אתה ממליץ? אפילו אם הסיבים שנקרעו הם רק במעטפת של הגיד ולא בגיד עצמו? (שכן אמרו לי שהפגיעה במעטפת הרבה פחות "קטלנית" מפגיעה בגיד) ועוד שאלה אחת: הסוס שלי מאוד פחדן, הוא מפחד מכל דבר בערך שזז, הוא לא מגיב בריצה, יותר בחירחור של פחד, או שהוא קופץ במקום הקריעה בגיד קרתה בגלל שהוא נבהל ממשהו, החליק וקיבל מכה ו/או החליק ומתח את הרגל בצורה לא נכונה, וכל זה על הבטון באורווה. עכשיו, בזמן שאנחנו הולכים איתו, הוא לפעמים משחק (אם הוא במכונת הליכה, הוא לפעמים בועט או נעמד על שתיים או רץ טיפה) בגלל שיש לו הרבה מרץ, סכ"ה הוא לא עבד כמה חודשים. איך זה יכול להיות שמכל הקפיצות האלה והשטויות שהוא עושה, לגיד לא נגרם עוד נזק? זאת אומרת, ברגע שהוא עושה תנועה לא טובה, הוא מותח את הגיד עוד, או שלא הבנתי נכון.?? ומה עושים אחרי שהוא מבריא? הגיד בסיכון יותר גבוה לפגיעה שניה? מקווה שהבנת

vet

New member
לא מטפל בחשמל או מגנטים

עם זאת אני לא חושב שזה מזיק. אחרי החלמה הגיד יותר חלש אבל האמת שזה תלוי באופי הפגיעה, בלי אולטראסאונד קשה לי לדעת

vet

New member
אפשר לשאול תוך

כמה זמן אחרי איסוף התאים הם הוזרקו לגיד?

vet

New member
אני תוהה האם מדובר דווקא בטיפול

בגלי קול, או באנגלית shock wave therapy נהיה מאד אופייני להרבה דברים, כמובן בעיקר לאלה שאנחנו לא מצליחים לסדר בצורה אחרת. יש עדות להכפלת סיכויי ההצלחה למצב מאד ספציפי של proximal suspensory desmitis ברגל האחורית. אך מעבר לזה אין הוכחה שזה עושה כלום חוץ מרעש. אחד מהקולגות שלי באנגליה עמד לא מזמן בכינוס מדעי והרצה במשך חצי שעה על השימושים האפשריים השונים וכמה זה טוב וכו'. מייד אחריו עלה רופא הומני שחקר את זה כנראה קצת יותר וסיפר על השימוש ברפואה הומנית, והתחיל את הרצאתו במילים black magic.....

../images/Emo41.gif ומוסיפה שאלות משלי:

מהי הסיבתיות למיחת גיד? האם זה תלוי סוס? (ז"א האם יש סוסים מועדים יותר בגלל לחולשה או מבנה). האם תנאי מאמץ/קרקע? מהם אמצעי המניעה הטובים ביותר כנגד מתיחה?

הורסמאן

New member
ברשות הרופאים

אני גם אענה. מבנה הסוס משפיע גם משפיע, משקל הסוס, סוג המאמץ, וסוג הקרקע. גורם נוסף, וצר לי שאני חוזר לאותה נקודה, לחץ מוגבר כתוצאה מפרזול/טילוף לא מתאים. אמצעי המניעה הטוב ביותר, (לאחר שוודאנו שהאמור לעיל אינו מהווה סיכון) זה הכנה מספיק ארוכה, לפני שדורשים מהסוס לעמוד במאמץ. גם בדיקה יום יומית, של חום ונפיחות (כמו עם כל בעיה ברגל) יכולה לפעמים לעזור לתפוס את זה מוקדם. אך אין חברת ביטוח בעניין הזה.

תםטםOHIO

New member
נכון מאד, ולהדגיש -

מנסיוני ומה שלמדתי, טילוף או פרזול לא נכון משום שאין איזון. אחד היתרונות בטילוף ובשחיקה שיש לסוס אפשרות לשחוק את ההפרש באיזון אם יש כזה ולהחזיר לעצמו את הנוחות. בקשר לעקב נמוך - אני עדיין לא מבינה מדוע דר' אהוד טוען שאין איזון מול הגידים האחרים עפ"י השיטה של שטרסר. קשה לי מאד עם הצהרות שאין להן הסבר. בינתיים אני עושה עבודת בית לבדוק איך דר' אהוד החליט את זה. (יש גיד אקסטנסור =מותח בקדמת עצם הפרסה וגם עניין פריסת הכוחות הפועלים וכו', ממש שתי גרסאות שונות)

למעלה