שאלה לוטרינרים...

fliperit

New member
שאלה לוטרינרים...

לסוס מהחווה שלי יש מתיחה בגיד. הבלים שלו החליט לא לטפל בו בטיפול שמקובל בווסטרן, אלא בטיפול חזק יותר, וכנראה מועיל יותר ומכאיב יותר לסוס שמקובל (לפי מה שהבנתי ממנו) באינגליש. הוא אמר שבטיפול יוצרים דלקת בגיד, וכך הגוף מהזהה פגיעה קשה ומטפל בגיד בצורה טובה יותר...או משהו כזה... מישהו מכם יכול לפרט ולהסביר מהי השיטה? ומה יתרונותיה? תודה רבה

הורסמאן

New member
גם הנמכה של העקבים? :)

הליכות ומסז זה לא טיפול בגיד מתוח. האמת היא שמה שבעצם עוזר, עם טיפולים ובלי טיפולים זה מנוחה ארוכה מאוד. 6 חודשים ויותר. בליסטר ושריפה היו מאוד מקובלים, או עדיין בהרבה מקומות, אך (ופה אהוד לפחות יסכים איתי
) מסתבר שמה שבעצם עובד באלה, זה המנוחה שבאה בעיקבותם, או לפחות וטרינרים נאורים כאהוד חושבים כך. (הממממ, ללא נימה של ציניות אם במקרה מישהו חושב כך). אבל אני סקרן לדעת מה עושים האנשים בסביבה של פליפרית שמוגדר כטיפול? (שוב, ללא שום נימה של ציניות אם במקרה מישהו חושב כך).

fliperit

New member
לבושתי...

אינני בדיוק יודעת. לפילפ לא היו אפפעם בעיות בגידים..ולא התעניינתי בטיפולים של סוטסים אחרים. אני יודעת שזה כמה חודשים מנוחה, אבל אני לא יודעת אם יש עוד תוספפת לטיפול

הורסמאן

New member
:)))))

לא הבנתי איך קשור לעניין מה שאת לובשת. :) כי להתביישות בטח שאין קשר. ברור שבקריאה שניה הבנתי את הכוונה שלך, אבל חשבתי לשתף אותך בחיוך.

vet

New member
ממש בקצרה

מאחר שציינת שלסוס יכאב יותר אני מסיק שהמדובר כנראה באחת מהשיטות הברבריות ש"ההגיון" שמאחוריהן הוא בדיוק מה שכתבת. יש הצורבים את העור מעל הגיד בחומר איריטנטי או צורבים את העור ממש בברזל מלובן, יש המחוררים את הגיד באמצעות סכין ועוד כהנה כיד הדמיון האנושי. אני יכול להבטיח לך שהתוצאות אינן טובות יותר מאשר מנוחה, פעילות מבוקרת ומעקב ע"י אולטראסאונד. בקיצור קשקוש.

טיפול בגידים

אהוד חברי מגיב באופן קצת בריטית ועדינה אז אני אוסיף. טיפול בכוויות כימיות Blistering נחשב כלא אתי וגורם לסבל רב ומיותר לסוסים לצערי טיפול זה שהיה מאוד מקובל בעבר ובוצע גם ע"י וטרינרים עדיין קיים אך שכיחותו הולכת ויורדת במקומות רבים בעולם הוא אסור אני מקווה שלא נתחיל לראות מגדלים מטפלים בצורה זו בסוסים שלהם גם במחוזותינו

תםטםOHIO

New member
טיפול בגידים

קראתי על כמה טיפולים - שדה כח חשמלי, מגנטים, פנס אור אדום דיקור לפי הבנתי רובם עובדים על סטימולציה

dixie chick

New member
מה המנוחה השכיחה אחרי BLISTERING?

אני ראיתי סוסים שטופלו כך בכל מיני חוות ומצבם השתפר תוך שבוע- שבועיים (ווטרינרים שממליצים על כך כטיפול גורף למגוון בעיות גידים שונות). אכן נשמעת לי כמו שיטה תמוהה פשוט ראיתי שימוש ממש אינטנסיבי שלה... וזה אולי קצת מוזר כי אלו וטרינרים בעלי שם שעובדים עם סוסי תחרויות ברמות הגבוהות ביותר...

dixie chick

New member
הבנתי אני שואלת כי...

אמרתם שהמנוחה הארוכה היא זאת שגורמת לתוצאות החיוביות של הטיפול ואני ראיתי לעיתים תוצאות חיוביות של ריפוי הרגל כבר אחרי שבוע או שבועיים... לכן אני תוהה אם המנוחה הקצרה הזאת מספיקה למעשה גם ללא הבליסטרים

vet

New member
אני תוהה מה היא הפתולוגיה

שאת רואה שיפור כבר אחרי זמן כה קצר.

הורסמאן

New member
דיקסי

לא ראית תוצאות חיוביות של ריפוי רגל ממתיחת גיד תוך שבועיים. צר לי אם אני נשמע יותר מדי חד משמעי, אך זה מפני שהמצב הוא חד משמעי.

הורסמאן

New member
אגב

יש אנשים שמשתמשים בבליסטר כטיפול מונע, כחודש חודשיים לפני שמתחילה עונה שצפויה להיות קשה. בשביל להוכיח אם זה עוזר, צריך לבדוק סטטיסטיקה מאוד גדולה של סוסים שעוברים את זה לעומת סוסים שלא, ולא נראה לי שנעשה דבר כזה. לעומת זאת אני משוכנע (לא יכול להוכיח) שבמקרים אחרים של בעיות ברגליים, Working Blister (בליסטר עדין יותר שהסוסים ממשכים לעבוד איתו) עוזר מאוד. אבל אני משוכנע בגלל מה שנראה כתוצאות, ולא בגלל שאני יכול להסביר איך למשל נפיחות בפרק שנגרמת משחיקה של הסחוס, משתפרת ע"י שימוש בבליטר.

dixie chick

New member
הבנתי...

לצערי אין לי דיאגנוזה ספיציפית ולכן יכול להיות שהיה מדובר בבעית גידים אחרת שתורגמה ל"הדיוטות" שכמונו כמו מתיחת גיד או "מיני מתיחת גיד" אכן ראיתי שימוש נפוץ יחסית בבליסטרים במגוון בעיות גידים שונות...

Hunny Bun

New member
../images/Emo205.gif מה?

מי אמר לך שזה הטיפול המקובל באינגליש? בחיים לא שמעתי על זה ואני רוכבת כבר 14 שנה ומכירה לא מעט חוות... קודם כל, סוס זה סוס והפציעה היא אותה פציעה ככה שאין דבר כזה "טיפול של אינגליש", יש טיפול וטרינרי. נקודה. ומה שמקובל הוא באמת מנוחה ארוכה, לרוב עם חבישה ללילה ולפעמים גם מתן פניל כדי להקל על הכאבים.

למעלה