שאלה להשקעה?

OFEKBS

New member
שאלה להשקעה?

אם על פי הצפוי אנו נכנסים ליתון בתקופה הקרובה
ויש בידי סכום לא מבוטל שברצוני להשקיע באופן סוליד
כמו אג׳ח מדינה....איזה אג׳ח עדיף בתקופה כזו
צמוד או לא צמוד?
 

amirvx

New member
ניראה שהאינפלציה מרימה ראש

אז צמוד נשמע הגיוני
 

ai22

New member
מרימה ראש?

כבר עשור שהאינפלציה בסביבות 2%, ואין שינוי מהותי בזמן האחרון.
להפך - אם העלו מע"מ, והאינפלציה עדיין על 2%,
צמוד מדד נשמע לא הגיוני בכלל.

תוסיף לקלחת מיתון עולמי במערב, שמדכא ביקושים
ולא צמוד מתחל להישמע הרבה יותר טוב.
 

amirvx

New member
כן מרימה ראש

המדד הפתיע חודש קודם וגם צפוי לעלות בחודש הבא בגלל עלית המע"מ.
כמובן שזו לא המלצה
 

יוסף1310

New member
אם סולידי + ט"א אז לדעתי:

הייתי ממליץ לבנות תיק על בסיס כמה עקרונות:

1. פיזור, פיזור - השקעה באמצעות ת. סל, או ק. נאמנות (כן, למרות דמי הניהול) מפוזרות.
2. עשה היכרות עם הגילון - אג"ח מדינה בריבית משתנה
3. אל תגביל את עצמך למדינה אחת.
4. אל תקנה ותמכור !!!! הישאר עם מה שהתחלת. השוק יעלה, ויירד, ויעלה, ויירד. וכשהוא יירד, בעיתונים יכתבו "אסון!! גוועלד!!! הצילו!! לעולם לא יהיה טוב וכולם צריכים לברוח!!!" והחברים שלך יסתובבו עם חיוך זחוח ויספרו לך על המכה שהם עשו ואיך הם יצאו בזמן. ואתה תקנא, הו תקנא. ותבכה, הו תבכה. אבל א-ל ת-ז-ו-ז.
5. מאחר ולמי שאוהב ללמוד ולחקור סעיף 4 נראה קשה מדי, הקצה לעצמך אחוז מסוים מהתיק להשקעה גמישה יותר, או מסוכנת יותר. תסתפק במה שתעשה שם.

תיק אפשרי לטווח של 5 שנים יכול להיות מורכב מ:
1. ת. סל על תל בונד 20 ו/או 60 (המח"מ התיאורטי מסביב ל 5.5). נכסי הבסיס ממילא צמודי מדד
2. ת. סל על S&P
3. ת. סל על הגילונים / קניית גילונים במח"מ תיאורטי ארוך (יש בעיה בחישובי מח"מ על גילון, קח גילון ארוך)
4. ת. סל על ת"א 25 / 100, או קניית כמה מניות חזקות שאתה מאמין בהן מתוך המדד
5. בערך 30% מהתיק אני תמיד ממליץ לקנות שחר קצר / מק"מ. נותן תשואה אפסית אבל מצמצם את הסיכון משמעותית.
6. אפיקים יותר מסוכנים, כגון ת. סל על מדינות כגון הודו, סין,-BRIC, X-MSCI, או קרנות נאמנות שמתמחות באג"חים אירופאיים, אמריקאיים, או שווקים שאתה לא כ"כ מכיר אבל מאמין שבטווח מספיק ארוך ייתנו לך משהו.

ועכשיו, הסתייגויות:
צא מתוך נקודת הנחה שאני וכל אחד אחר שמייעץ לך הוא דביל ולא יודע יותר ממך על שום דבר
תזכור שזמן הוא כסף, ויש הרבה שחקנים שמחפשים את הרווח המהיר ומשלמים את פרמיית חוסר הסבלנות שלהם על המחירים, כמעט בהגדרה- סבלנות = תשואה
מעולם לא טרחתי להכיר יותר מדי מכשירי השקעה ואני לא קונה נכסים בחו"ל כי אין לי כוח. לכן לא המלצתי על ETF, או אג"ח זר וכיוב', אולי עדיף לך לקנות נכסי חו"ל, רק שאני לא מתמצא בזה.

כל מה שכתבתי כאן הוא דעתי האישית בלבד, וכדברי י. גפן: אם אומרים לי שאני טועה, אני אפילו לא מתחיל להתווכח.

בהצלחה
 

paretomc

New member
אג"ח מדינה מסוכן למדי בטווח הבינוני

אם אתה רוכש אג"ח מדינה עד למועד הפדיון, הריבית שתקבל וההצמדה מובטחות לך ברמה גבוה של וודאות (המחיר הוא תשואה זערורית).

אבל אם אתה מסתכל על טווחים קצרים ובינוניים, קח בחשבון שאג"ח מדינה הוא מכשיר מסוכן למדי.
הסיבה לכך היא שהריבית היום נמוכה מאוד בממדים היסטוריים.
עלייה בצפיות לריבית לטווח הבינוני והארוך, או עלייה מיידית בריבית טווח קצר, מביאה אוטומטית (בהגדרה) לירידה בערך אגרות החוב.
אם לדוגמא אתה מחזיק אג"ח עם תשואה לפדיון של 2% שנתי, והריבית עולה בשתי נקודות אחוז (מצב סביר בהחלט), יש לך ירידה של 2% באג"ח עם משך חיים ממוצע של שנה, וירידה של למעלה מ 10% למח"מ של שנים ארוכות יותר.

השקעה נבונה תהיה בפיזור, בין אג"ח מדינה צמוד ולא צמוד, לטווחים שונים, לבין מט"ח, מניות או סלי מניות בארץ ובעולם.
אין מכשיר חד מימדי שבוודאות גבוה יתן לך היום תשואה נאותה ובטוחה לטווח ארוך.

לסיכום:
לטווח בינוני וארוך אין מנוס מלבנות תיק מקצועי
לטווח קצר - ניירות קצרים - שיגיעו לפירעון בתוך שנה.
 
למעלה