שאלה להו רציו

שאלה להו רציו

אני רוצה עתה להפך את הסדר. אני אשאל אותך: מדוע לדעתך הניהליזם הוא אידיאולוגיה? מה מייחד עמדה פילוסופית על מנת שתהיה זכאית לתואר אידיאולוגיה? ניקח למשל את האמפיריציזם מול הראציונאליזם - האם אלו אידיאולגיות שונות?

nooriko

New member
כבורה מדופלמת

אני רוצה להעיד על עצמי שלי יש הרגשה שבניהילזם יש איזו הטפה או לפחות המלצה. ועתה אתכווץ לי בפינה.

יפה לך הכיווץ

זו סצינה מזמינה ל"מעצר התקפי". גם אני טענתי כך, שבאידיאולוגיה צריך להיות יסוד של המלצה או הטפה או "קריאה ל.." , ושיש לה, על כן, זיקה לחברה, ושאלתי אם היה הוגה שאכן עשה כך. אבל הו רציו לא מסכים איתי.

nooriko

New member
../images/Emo6.gif

צחקתי. זכרונות... כן גם אני לא מצליחה לראות אידיאולוגיה ללא המרכיב הזה. קראתי את הפתיל עם הו-רציו אבל הוא הביא כל כך הרבה ציטוטים. ושל דברים שאני לא מכירה וגם באינגליזית. עד שהתכווצתי עוד יותר ולממדים שאין טעם אפילו לתאר.... נהייה לי נורא קשה עם כל החורים האלה בהשכלה. מעצר התקפי זה מעצר הֶקפי? כלומר כולל ומקיף?

nooriko

New member
צריך להיות שם צרה מתחת לה'

זה המכונה אשמה. לא אני ...

זה מכל הכיוונים

לרבות הצבת שוטרים משועממים שמפצחים גרעינים בפתחי המילוט. ציטוטים זה לפעמים חסימת דיון. נמאס לך להתווכח אז אתה מביא מגוגל איזה מאמר ויריבך המסכן נאלץ כעת לשבור את שיניו. אבל בגלל שאני עשוי ללא חטא אני מתגבר. (סתם סתם, שאף אחד לא ייעלב לי).

nooriko

New member
אני חושבת

שבניהיליזם יש כן איזו מין הטפה, מוטמעת, זה נראה לי כמעט אינהרנטי בתוך עצם המושג. לדעתי העניה הכי נכון להתבונן בניהיליזם כהשקפת עולם. בהשקפת עולם יש הוראה, הצבעה על דרך. אני מבינה מדוע קשה לך לקבל שניהיליזם זו אידיאולוגיה. ואני מסכימה בעניות דעתי שזו לא אידי' אידיאולוגיה מכוונת דרך ויורדת לפרטים, היא פרטנית ומתרחקת מן ההפשטה ויש בה גם כיוונים פוליטיים מובחנים וחברתיים היא קונקרטית מן ההיבט החברתי. במובן הזה אני גם חושבת שניהיליזם לא יכול להקרא אידיאולוגיה. תשמע, הצבת שוטרים משועממים Zה הִזדלזלוּת בתפקיד Vאני יגיד אותך לאבא שילי תזהר

PmodQ

New member
../images/Emo54.gif מעשה של הגדרה...

אבל הרי תמיד נוכל לטעון שחסיד של דרך זו או אחרת "מטיף" בעצם בחירתו בדרך הזו. והרי אפילו במקרה של הניהיליסט (האדם האפסי) התנזרותו מאדיאולוגיות קיימות היא היא שמגדירה אותו. האם לא כל מכלול מעשים אשר מכוון על ידי בחירה ראציונאלית (אנני מאמין שהניהליסט רק עושה מבלי לכוון את מעשיו כלל) יקרא מעשה אידיאולוגי?

nooriko

New member
נראה לי לא מתאים ולא מתקבל

על הדעת לראות ניהיליסט כאידיאולוג. פשוט בלתי אפשרי. מצד שני אני חשה את דעתי משתנה בזה רגע ממש וחושבת שהעלת טענה מעניינת ולכן אני נסוגה וחוזרת בי וסבורה שאין בניהיליזם שום סממן של הטפה. אלא אם כן, כפי שאמרת, כל מכלול של ההשקפות עמדות או בחירות רציונאליות יש בהם משום איזו המלצה או הטפה.

בינתיים לא הבעתי דעתי לגבי

הניהיליזם אם הוא אידואולוגיה או לא. אין לי דעה בנדון. כן סיפרתי על תפיסתי את המושג אידיאולוגיה שבעיני הוא חייב לקיים זיקה לחברה. שאלתי אם יש הוגה שהניהיליזם שלו ניתן להיות מוצג כאידיאולוגיה.

מה שאת לא יודעת זה

שאבא שלך ואני כבר חברים טובים וסחבקים. הוא קורא לי אחי ואני קורא לו אחי גם, אחותי. אנחנו עושים עלייך ניחושים אבל שומרים על הכבוד שלך כי כבוד של אשה יותר חשוב מהכבוד של אבא שלה. זה ההשקפת עולם שלנו. ניהיליסט יכול להיות גם אחד שלא הצליח למצוא הצדקה לשום ערך. זה לא אומר שהוא מטיף, אולי הוא סתם מבוהל?

nooriko

New member
אולי. אולי אני תופסת

את המושג באופן לא נכון. מפני שאני רואה בניהיליזם גם סוג של התרסה ובוז. שמובנה בעצם המושג. ואני מוצאת שכל התרסה מעצם היותה התרסה יש בה הכרזה על ידע וערך - או אי ערך - שרואה בעצמו עליון על הערכים שהאחרים מחזיקים. וכך ובאופן שונה גם הבוז. כלומר סוג של עליונות כלפי הסביבה מעצם הבחירה בערכים שונים או מעצם הבוז לכל ערך שהוא שבעיניו ריק. השאלה אם הוא מבוהל קשורה כבר לפסיכולוגיה של הניהיליסט. בעצם כשאתה שואל אם הוא מבוהל אתה שואל עם זהו המקור לתפיסה הנהיליסטית. לא? בקשר למה שאמרת על אבאשלי הדימיון שלי התחיל לרעות בשדות שונים... ולא יודעת התכוונת למשהו ספציפציפ?

nooriko

New member
אני רוצה לתקן משהו

שיצא לא טוב מעצם היותה התרסה היא רואה את עצמה כעליונה ויש בה הכרזה על ידע וערך - או אי ערך - שהאחרים מחזיקים. כלומר התרסה טענה לעליונות. וכך גם הבוז.

כשהדמיון מתחיל לראות שדות שונים

אז ילדה צריכה באמת אבא. :) תראי, אני מעדיף לחשוב שהבהלה איננה המקור אלא מה שבא אחר ההגעה למסקנה. המקור הוא חשיבה.

nooriko

New member
מי לא צריך אבא

לא אמרתי לראות שדות שונים אלא לרעות בשדות שונים :) זאת שאלה מה קודם למה. הרגש או המחשבה. או שהם פשוט מקבילים

למעלה