שאלה לדתיים.

[אורן]

New member
חשבתי שאנחנו בתחרות...

"שאי אפשר להגיד עליו כלום, ולכן (ויטגנשטיין, פסוק 7:) עליו יש לשתוק." אז מה בעצם אתה עושה פה? אם אינני טועה, אתה זה שטענת שאתה לא נכנס לפה כדי להתבכיין על ש"ס, ואם לא על אלוהים, מה בעצם אתה הולך לעשות פה? "המממ. בלבלת אותי קצת, כי ציטטת קצת יותר מדי ממה שאמרתי. אמרתי שזה שאי אפשר לדבר על אלוהים זו לא סיבה לא להאמין בו. זה לא קשור אליי או אליך; זה לא כאילו יש לך בחירה. זו פשוט לא סיבה..." לדעתך זו לא סיבה אבל לי זו סיבה מצויינת.

אלדד26

New member
על מעשיי פה

אני משתעשע לי מהדיונים
וברצינות, אני פה כדי להעלות את דעותיי על גבי הפורום. יש לי דעות בכל מיני נושאים שקשורים לדת, ולכן אני פה. ספציפית, הדרך שלי - שכבר ידועה לך - דוגלת בהצגת אי-הקשר בין אלוהים לבין הדת שהומצאה על ידי בני אדם. "לדעתך זו לא סיבה אבל לי זו סיבה מצויינת" אני אעצור את זה כאן כי זה מיותר - יש לך בעיה בהגדרת המילה "סיבה".

alond

New member
אאל"ט (ואני לא), הוא מאמין באמת

אבסולוטית ואין אופציה אחרת. מבחן המשהו (בערות?), לא זוכר מה, שרק הנורמליים עונים נכון. סתם, אני נדחף למקומות לא לי...קורה

בתוספת לדברי רון סי

במתמטיקה יש משפטים שמוכחים שדבר מסוים קיים. ובהוכחות שונות אומרים שקיים דבר מסוים על סמך משפט כולשהו, למראת שלא יתכן שהדבר לא יהיה קיים [שכן קיים אותו משפט...].

.......

יהי U מרחב מכפלה פנימית סוף מימדים ויהי V ו-S שני תתי מרחבים של U כך ש-V חלקי ממש ל-S. הוכח שקיים וקטור ששונה מוקטור האפס ב-S שאורתוגונלי ל-V. כשאתה מוכיח את הטענה הזאת אתה משתמש במשפט שטוען שלכל מרחב מכפלה פנימית קיים בסיס אורתונורמלי [ולכן ע"פ המשפט הנ"ל לא יכול להיות שלא יהיה בסיס כזה ובכול זאת אתה טוען שקיים].

alond

New member
אתה מבלבל אותי.

או שאתה מדבר שטויות או שאני לא מבין אותך. 1.קיים דבר 2.לא ייתכן שלא קיים דבר כנ"ל 1 ו-2 זה להגיד אותו הדבר. אתה אמרת 1 למרות 2. ??? "כשאתה מוכיח את הטענה הזאת אתה משתמש במשפט שטוען שלכל מרחב מכפלה פנימית קיים בסיס אורתונורמלי [ולכן ע"פ המשפט הנ"ל לא יכול להיות שלא יהיה בסיס כזה ובכול זאת אתה טוען שקיים]." נראה לי שאתה מתבטא בצורה אומללה. זה רע מאוד במתמטיקה. זה גם רע באופן כללי.

..........

לא הבנת אותי. אלדד טען שאם משהו לא יכול להיות שלא יהיה קיים, לא ניתן לאמר עליו שהוא קיים מסיבות שהוא נתן. אני נתתי דוגמא לדבר שלא יכול להיות שלא יהיה קיים ובכול זאת אומרים שהדבר קיים [בהוכחות שונות]. "נראה לי שאתה מתבטא בצורה אומללה. זה רע מאוד במתמטיקה. זה גם רע באופן כללי. " ההערה שבסוגריים איננה קשורה למתמטיקה על מין מסקנה מהדוגמא על דברי אלדד.

alond

New member
אני עדיין לא ממש הבנתי

אבל אני רואה שזה כנראה כי לא עקבתי אחרי הפתיל ברמת העיון הראויה לו. גם אין לי כוח...

voguemaster

New member
שני כיוונים שונים לחלוטין חמוד

לפי רון סי, השאלה האם אלוהים קיים רלוונטית כי יש כאלו שלא מאמינים בקיומו. במתימטיקה הדברים שונים. אנו יוצאים מתוך הנחה שדברים לא קיימים (או לא נכונים אם תרצה) כל עוד לא הוכחנו אותם. אם הדת הייתה יוצאת מנקודת הנחה שאלוהים לא קיים עד שלא הוכחנו שהוא קיים, מצבנו היה טוב יותר
אני חושב שרון סי טועה. אני חושב שצריך להסתכל על זה כמו על מתימטיקה. השאלה האם האלוהים קיים רלוונטית כי עוד לא הוכח שהוא קיים. זה הכל. ההתנשאות של הדת ושל אלו שמאמינים בה שהאלוהים קיים ואין שום אמת אחרת מעצבנת אותי. טמטום כזה לא ראיתי בחיי. הדת הומצאה ע"י בני אדם ולפיכך היא מעוותת. לכן אני לא מקבל אותה. אין לי עמדה אמיתית לגבי קיום ישות עליונה. אם כן, אני די בטוח שאותה ישות שונה ממה שהדתות השונות גורמות לנו להאמין.

notafish

New member
כמה בעיות../images/Emo19.gif

- כסא הוא דבר חומרי, אלוהים לא. מה זאת אומרת שכסא "קיים"? שיש כך וכך אטומים שמסודרים בצורה של כיסא. האטומים לא יפסיקו להתקיים, רק אופן החיבור שלהם ישתנה, ואז תאמר שהכסא "לא קיים". לא ברור שההגיון הזה תופס לגבי משהו לא חומרי. - הטיעון של "עצם השאלה מאפשרת את השלילה" לא ברורה. ואם היית שואל "האם היקום קיים", זה עדיין תופס? מאמין יכול לטעון שאלוהים יותר דומה ליקום מאשר לכסא. - יתכן ומאמינים לא ענו לך כי לגביהם באמת אין שאלה - קיומו של אלוהים הוא אקסיומטי לדידם, והאפשרות שאין אלוהים נראית להם סבירה בדיוק כמו האפשרות ש שתיים ועוד שתיים שווה חמש. (אגב, יש לי מאמר לא ארוך מתורגם בנושא - "בזכות האתאיזם" - אם יש ענין, אשמח לפרסם אותו בפורום)

alond

New member
אחלה מאמר!!!

שכנע אותי. ממחר אני מפסיק למיין בוטנים

למעלה