שאלה לדעתי לדיון

בודוקאן

New member
ברשותך, ג'סיקה ../images/Emo13.gif

אני מרשה לעצמי להוסיף תגובה לדו שיח הזה, כי אני הרי מכירה אותך, ושוחחנו ארוכות לא פעם. תראי, אין בינך לבין סלבו שום ויכוח. הוא לא אמר שום דבר שיכול להיות מנוגד לדיעות שלך. אבל אני מכירה את זה, בגלל הבדלי השפה, שהם תמיד גם הבדלי חשיבה (מבנה של שפה משפיע על מבנה חשיבה...). את יכולה לפעמים לקחת חלק של משפט, ולעשות ממנו משהו עם משמעות שונה לגמרי מהמשמעות המקורית. וזה לדעתי מה שקרה כאן.אין צורך בויכוח הזה, אתם מתפרצים אחד לדלת של השני. אנחנו יכולים להיסחף עם המילים בקלות, הרבה מעבר לנושא המקורי. כולנו יודעים ששיטת הדרגות בטקוונדו שונה מאשר בשיטות היפניות המסורתיות. זה ידוע. וזה בסדר. לגיטימי שכל שיטה תבנה לעצמה את השיטה המתאימה לה. אני לא חושבת שמישהו מתוכח על זה. לכן אני אישית, מעולם לא מתייחסת לדרגה כדבר שיש לו משמעות כללית, אלא משמעות פרטית בלבד, לשיטה הספציפית ולביה"ס הספציפי. הבעיה שלכולם קוראים "דאן" וזה יוצר אשליה של אחידות. אין אחידות. אצלכם יש פום וזה כבר עושה קצת סדר. גם בשיטה שלי, ג'ודו, יש הבדלים משמעותיים בין דאנים מארגונים שונים וממקומות שונים. אסור לתת לדאן משמעות כללית, אלא רק משמעות יחסית בהתאם לארגון אליו משתייך בעל הדרגה. ובלי קשר לכל זה, יש דאנים שיש להם משמעות מיוחדת: המורה שלי קורא לזה "תוכנית דן חסכן" (האייקונים לא עובדים...)

brunoflexe

New member
סתם ככה לגיוון - דעה שונה

בבית הספר שלי (המרכז הישראלי לטאי צי) דווקא הכיוון הוא הפוך. לא מקובל וע"פ הבנתי לא רצוי שמדריכים בבית הספר יתפרנסו מללמד. כמובן שתלמידים בכירים מעודדים ללמד ויש, בנוסף לקבוצות במרכז עצמו, עשרות קבוצות ברחבי הארץ שמדריכים מהמרכז מדריכים אותן אבל זה תמיד כתוספת לפרנסה ולא כמקור פרנסה עיקרי. אני יודע שזה תקף גם למאסטרים, החל ממאסטר ניר, המורה שלו מאסטר וואנג פו לאי, והמרה של מאסטר וואנג פו לאי - מאסטר וואנג שו צין. לכולם מקור הפרנסה העיקרי לא היה מאומנויות לחימה. אני חושב שזה נובע מניסיון לשמור "מסחריות" מחוץ לעניין, כך שהמדריך יוכל תמיד לעשות את ההחלטה הנכונה ללא לחשוש מהתוצאות הכלכליות של ההחלטה עליו.

למעלה