שאלה לדיון

אני דווקא מעריך אנשים כאלה

"שגדולים מהחיים" תחשוב בעצמך לכמה מוסיקאים היום בעולם יש את התכונה הזו??? אני מעריך אנשים,בכל תחום,שכתוב להם "כוכב" על המצח.

אתה מרשה לי לחלוק עליך???

אחת הבעיות של ה"משבר" ברוק היום שאין בו דמות כריזמטית שתסחוף מליונים לעבר הסגנון הזה(וברגע שהם יחשפו אליו הם ילמדו להכיר גם להקות פחות "ממוסחרות"). בגלל קורט קוביין למשל הרבה אנשים נחשפו ללהקות אחרות. אני אתן לך דוגמאות קיצוניות: מכיר את אלישיה קיז למשל?את ביונסה נוולס מ"דסטינז צ´יילד"?את לורן היל(אותה אתה בטוח מכיר)? עזוב את הויכוח אם אתה אוהב R&B/היפ הופ או לא.הם סופרסטאריות אמיתיות ודרכן אנשים בכל העולם נחשפים למוסיקה השחורה(גם הפחות "מסחרית" ומוכרת).

פלונטר

New member
לא זכור לי שאתה מבקש אישור...

בכל אופן, אני לא בטוח שאתה צודק. פרד דרסט דווקא מושך מליונים לסגנון שלו וזו בדיוק הבעיה. זה מה שהולך היום ויקח זמן עד שזה יעבור. אבל אני מסכים איתך בעניין העקרוני שצריך סופרסטארים שיגרמו לאנשים לגלות עניין במוסיקה.

פרד דרסט הוא

ליצן שעושה שירות רע לאיזה סגנון מוסיקה שהוא אמור לייצג.הוא הכי "ממוסחר" שיש היום.הרבה יותר מכל להקות הבנים וכרטיסטינה ספירס ביחד. שמעתי גם שהחייזר עזב לו את הלהקה. נ.ב אני תמיד מנומס שאני מתכתב עם אנשים שיש להם IQ יותר גבוה מ12.

פלונטר

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo13.gif

אני כמובן מסכים איתך אבל זו היתה רק דוגמה. גם אם יבוא לך היום בן אדם עם כריזמה של כוכב אמיתי, אבל יעשה מוסיקה שלא תואמת את מה שהולך היום בשוק, הוא לא יצליח, אין מה לעשות. בתור דוגמה קיצונית מאד אתה יכול לקחת את מייק פאטון מפיית נו מור שעושה היום מוסיקה מצוינת שלא מעניינת אף אחד...

שזה לא יעלה לך לראש!!!

אני גם לא מסכים(אהבתי גם את פיית נו מור.הם קיימים בכלל או שהוא עובד לבד?) איתך. רוב האנשים בעולם(כולל אני) לא רואים במוסיקה "דרך חיים".ככה זה.אלה פשוט דרך מדהימה להרגיש רגשות(את זוהר ארגוב אני אוהב כי הוא מרגש אותי למרות שאני אזכנזי מלידה ולא אוהב חוץ ממנו מוזיקה מזרחית בכלל). כדי לחשוף אנשים לסגנון מסוים צריך "לצוד" להם את העין/אוזן. מה זה "מה שהולך היום"??? רוק מוכר מצוין באמריקה(כריד למשל).אבל הוא לא מציח לצאת מחוץ לגבולות חובבי הזאנר או לחילופין להפוך את מי שעושה אותו לסופרסטארים עולמיים. כל מהפכה(כפי אתה בוודאי יודע מחבורת ארוכת השנים במסדר צ´ה) צריכה מישהו עם כריזמה שיוביל אותה. מה שטראגי ברוק היום שלכל מיני כושיות בנות 19(כמו נוולס ואלישה קיז) יש יותר כריזמה וקסם אישי בקצה הציפורן מלכל להקות הרוק בעולם ביחד. אתה יכולים לטעון זה "לא קשור למוזיקה" ו"ממוסחר" אבל אם כל הרוקיסטים רוצים שהרוק יחזור להיות סגנון מוביל מישהו חייב להוביל אותו.אם לא?תמשיכו לראות את הבקסטריטים שולטים ולאכול את הלב.

פלונטר

New member
אבל זה בדיוק העניין

קריד עושים היום את מה שפרל ג´אם עשו יותר טוב לפני 10 שנים. אין שום דבר חדש וסוחף, עושה רושם שהרוק תקוע במקום. לפני הסופרסטארים צריך גם מוסיקה שתסחוף אחריה את הקהל. לגבי פאטון - הוא עושה המון. פיית נו מור כבר לא קיימים אבל הוא חבר ב-mr. bungle, fantomas, tomahawk (מיסטר באנגל הכי מעניינים) ואחראי לעוד כל מיני פרויקטים צדדיים.

לא תמיד.

לפעמים כריזמה שווה 80 אחוז מהעבודה. כך את מדונה למשל. מה יש בה?קול?יופי?שירים ברמה(היא בכלל כותבת אותם בעצמה?)?שום דבר.רק כריזמה.

פלונטר

New member
יכול להיות, אבל אני, אישית

לא מעוניין במדונה חדשה... בכל מקרה, בוא נסכים על זה שצריך שילוב של שני הדברים יחד עם משהו שיתאים לשוק, ואת זה מאד קשה למצוא היום...

אני גם לא(אחת זה כבר יותר מידי)

ואני לא מסכים איתך.כדי שילדים בני 15 יפנו לרוק צריך קודם כל מישהו כריזמטי(גם אם "ממוסחר" בעיני אניני הטעם). קח דוגמא מהספורט-תראה ממה מייקל ג´ורדן עשה לכדורסל(עוד הרבה לפני האליפות הראשונה) ומה טייגר וודס עושה לגוף. להבדיל אלפי הבדלות-תראה איך פאשיסט נאצי כמו היטלר הצליח להפיץ את רעיונותיו המזוויעים. אין תחליף לכריזמה "לסחוף את ההמונים".זה הרבה יותר משמעותי מהמוזיקה.

פלונטר

New member
אין ספק שזה חשוב

אבל אין יותר חשוב מהמוסיקה עצמה. אם היא גרועה יפסיקו לשמוע מהר מאד. כבר אמרתי - יש היום מספיק דמויות שסוחפות אחריהן מליונים, אבל אף אחת לא לכיוונים חדשים. אני מסכים איתך שברגע שיבוא אחד כזה ויעשה משהו מקורי ומעניין, אז תתחיל המהפיכה (איזה כיף, מהפיכה).

פרד דורסט אהבל!

הדפוק הזה כל כך שונא את כריסטינה אגליפרחה עד שהוא עלה על הבמה ושר איתה!!! כשראיתי מה שראיתי הייתי בשוק, חשבתי שהוא והלך להחטיף לה כאפה או משהו, ופרח´ה המזורגגת הזאת עוד התלהבה וחשבה את עצמה לרוקרית או משהו...! הוא איבד כ"כ הרבה מן המעריצים שלו!!!

חולוני

New member
אקסל רוז

אקסל רוז באמת היה סופרסטאר ובאמת אין הרבה כאלה עם כ"כ הרבה כריזמה. לפי דעתי לגאנז דווקא יש מוזיקה מצוינת, יש לי את כל האלבומים שלהם ואני דווקא מאוד אוהב אותם למרות שגאנז בתקופתם היו המיינסטרים של הרוק, אבל המצב של סוף האייטיז ותחילת הנייטיז שונה מאוד מהצב הגרוע של הרוק המיינסטרמי של היום. פעם לאנשים היה באמת כישרון ויצירתיות, מה שמאוד קשה למצוא היום. בכל מקרה, לפי דעתי גאנז יותר טובים מנירוונה בהרבה, ובאמת עשו מנירוונה יותר מדי בגלל שקורט התאבד ( או נרצח..או לא יודע מה..). אקסל רוז הוא מהאנשים שכשאתה אומר "רוק סטאר" אתה מתכוון אליו. הוא חי כמעט בצורה מושלמת את החיים של סקס סמים ורוקנ´רול.

יש קשר !

שימו לב לאמנים שמתו בנסיבות טרגיות .לא כולם היו מגה - סטארים כמו מדונה או בונו ,אבל הם הועלו לדרגת מגה סטארים. טופאק שאקור למשל היה ראפר מעולה לדעתי ,אבל לא היה כ"כ מצליח עד שנרצח ,ולהוכחה ,השיר שהכי מזוהה איתו (CHANGES) יצא אחר מותו. כנ"ל לגבי נוטוריוס ביג ,וזה מה שיקרה בקרוב גם לשיריה של אלייה . לגבי אמנים בתקופות מוקדמות יותר - קשה לקבוע אם ה DOORS היו מקור לפולחן אלמלא מותו המוקדם של ג´ים מוריסון , ואין גם ספק שלמרות שהביטלס היו גדולים,ולמרות שכשג´ון לנון נרצח הם כבר לא היו ביחד כ 10 שנים - הרצח גרם ללהקה הזו להיות יותר גדולה ממה שהיא ,וגרם גם לעיתונאים לפאר ולשבח אותה יתר על המידה (למרות שאני בהחלט מסכים עם כל מילה). עוד אמן שנהיה נכס צאן ברזל הוא מרווין גיי , שהחל מהפכה במוסיקה ודווקא בשיאו נרצח ע"י אביו המטורף .גם אצלו ,השיר המפורסם ביותר (HEARD IT THROUGH A GRAPEVINE) יצא אחרי מותו

למעלה