שאלה לדיון

הערה קטנה בקשר לטופאק

אני לא חושב ש-changes הוא השיר שהכי מזוהה איתו אלא california love. הביסוס לדעה זו שלי הוא שלאחר מות טופאק ב-1996 לא יצא רק changes אלא גם do 4 love ואני חושב שגם hit´em up יצא כסינגל, ושני האחרונים לא היו להיטים כמו changes, מה גם ש-changes הוא פשוט שיר טוב, שזורם באוזניים, לכן אני חושב (עם קצת היסוס), שהאסוסיאציה המיידית של אנשים כשהם חושבים על טופאק היא changes בגלל שזה השיר הכי מוצלח שיצא לאחר מותו, ובכלל, מאז 1995, אז יצא california love, לא היה לטופאק להיט באותו סדר גודל. אז נכון, אפשר לייחס להצלחה של changes גם את השפעת מותו של טופאק, אבל אי אפשר לומר שזה השיר שהכי מזוהה איתו. נ.ב.: טופאק הצליח מאוד עוד כשהיה בחיים, ו-california love מכר עותקים בסדר גודל "סופרסטארי", הרבה יותר מ-changes. עוד נקודה קטנה, האלבום השלישי של טופאק - me against the world, הגיע, אם אני לא טועה, למקום הראשון בבילבורד, וגם זכה באיזה פרס (שוב, אם אני לא טועה).

ג´ימי הקטן

כל מה שאמרת מקובל עלי לחלוטין ,אבל השאלה צריכה להשאל מנקודת מבט של 5 שנים קדימה ,כלומר : האם טופאק שהיה בהחלט אמן מוכר ומוכר היה מצליח לשמור על הפופולריות שלו גם אם היה היום בחיים ,ולעניות דעתי התשובה היא לא . אמנם היה לו עוד בחיים את CALIFORNIA LOVE ו את DEAR MAMA ,אבל בסה"כ הוא כבר היה יחסית בדעיכה .כל האמנים שהזכזרתי " נעשו " גדולים לאחר מותם ,לא כולם היו מצליחים בחייהם.

יכול להיות שטופאק לא היה מצליח כיום

לו היה חי (וכמובן, גם זה מוטל בספק, שהרי לא סתם הוא קרא לעצמו ע"ש מקיאבלי, שהתפרסם בין השאר בזיוף מותו), אבל אני לא חושב שמותו הביא לקפיצה ניכרת במכירות ביחס לשאר האומנים שדיברת עליהם.

נטפלנו כאן לטופאק המנוח

אבל הוא היה המחשה לנושא . הנקודה היא שיש איזשהו קשר בין מוות טרגי לבין פופולריות גואה . וג´ימי- לגבי טופאק זו דעתי. גם דעתך מקובלת עלי מהסיבה הפשוטה שכל אחד רואה את זה בצורה אחרת ,וגם בגלל שמאד קשה לקבוע אם טופאק היה מצליח בימינו

*-*SUNSHINE*-*

New member
אתם לא חושבים ששכחתם מישהו??../images/Emo4.gif

דיברתם על אומני רוק שהפכו אגדות...עקב הסיבה המזעזעת של מוות. אני מסכימה ואומרת שזה הופך אותם אגדה, אבל ההשקפה עליהם היא אחרת, רובם מתים מסמים ואלכוהול.....זה הופך את הנערץ למשהו...לא מזהיר במיוחד... אבל אם אומן, ימות בזקנה, בגיל מופלג נניח 80 יעריכו אותו, פרס מפעל חיים והכל כי הוא תרם 80 שנה ולא 30 שנה כמו אלו שמתים מסמים.... ד"א....אפרופו אגדות.....מה עם ג´ים מוריסון????? הוא באמת אגדה...אחחחח הדורז...
-שני-

חולוני

New member
רובם לא מתו מסמים ואלכוהול.

אם את לא יודעת על מה את מדברת אז אל תדברי. ג´ון לנון נרצח. קורט קוביין התאבד ( או גם נרצח..). ופרדי מרקורי מת מאיידס. וג´ים מוריסון - טוב, זה לא ממש ידוע..

לא ולא

כמה מילים על המוזיקה של KHALIL ABU RABI. המוזיקה הינה מוזיקה ערבית ביסודה אבל שהדגשים בה, הם על שמרנות מודרנית. ז"א איך בתוך המסגרת של מוזיקה ערבית קלאסית, להפנות את המבט לבלתי רגיל. KHALIL השתתף בפרויקט של ECM שנקרא נאפאס, אבל סדרת הדיסקים הקלאסיים, כוללים את THE TREE OF CACTUS, AL JADIDA, THE SULTAN´S PICNIC ועוד. נאש דידאן היא להקה בעלת שורשים יהודיים באיזור ארם נהריים. המוזיקה של הלהקה מערבית במפתיע, אבל בעלת טקסטים בארמית. למוזיקה יש השפעות של אופרה, ניו-אייג´, ומוסיקת עולם.

חולוני

New member
הא ? הוא ירה לעצמו בראש.

הוא אפילו השאיר מכתב התאבדות אם לא ידעת. תפסיק לדבר שטויות.

goldi san

New member
שום מדהים

סתם אידיוט. רק אל תתחילו בבקשה עם ה"קורט קוביין לא התאבד אלא נרצח במסגרת קנוניה מסריחה של אשתו עם המאפיה הסינית" כי זה יוביל ל"ג´ון לנון נרצח ע"י ממשלת ארה"ב כי היא היה קומוניסט מסריח" ולבסוף ל"ראיתי את אלביס בזארה" בבקשה אל...

Maggie

New member
היגיון? מישהו??

כן, אני מעריצה מישהו, אני מאוהבת לגמרי במוזיקה שלו, אני חושבת שהוא בן אדם דגול. מה עושים? הורגים אותו... וויפייי... ועל זה נאמר - גרר...!

ענת פ.

New member
זה לא היה סתם מעריץ, את יודעת

זה היה מעריץ פסיכופת כזה, מהסוג שרודפים אחרי האומנים ומטרידים אותם... אז טוב, הוא הלך כמה צדדים רחוק מדי...

dylan

New member
קראת את המכתב?

לפי דעתי המכתב היה מאוד מרגש ואמיתי, להגיד שהוא סתם אידיוט? אין לי מושג, לא הכרתי אותו ואני אקח ניחוש פרוע ויגיד שגם את לא...

אה! סורי, באמת שכחתי לכתוב שהוא

התאבד. והוא לא ירה לעצמו בראש, הוא מת ממנת יתר.

למעלה