שאלה לדיון

שאלה לדיון

עד כמה אתם חושבים שמוות טראגי בגיל צעיר תורם להפיכת מוסיקאים ל"אגדות"? קראתי עכשיו ב"מומה" כתבה שהכריזה על "נוורמיינד" כאלבום "החשוב של הנייניטז".זה כל כך מצחיק. הרי ברור שאלמלה מותו של קורט קוביין אף אחד לא היה חושב אפילו להכריז הכרזה כזו. האמת היא שלפני מותו נירוונה הייתה בדעיכה ענקית(לעומת "פרל ג´ם למשל) בדרך בבטוחה להעלמות תוך זמן לא רב. אם אקסל רוז למשל היה מתאבד אני משוכנע שאותו דבר היו כותבים על האלבום הכפול(שהיה הרבה יותר טוב מ"נוורמיינד" לטעמי).

Chot

New member
טובסדר

ברור שלא היו מתייחסים לאלבום בכובד ראש שכזה אם קורט לא היה מתאבד. אני חושבת שזאת גם הייתה אחת המטרות שלו - אני ממש לא בטוחה, אבל הוא לא כתב במכתב התאבדות שלו משו בסגנון של "עדיף לעשות משו (למות או מלה יפיפה אחרת) מאשר לדעוך"? אז הנה הם לא דעכו. חוצמזה שאתה מתייחס למוות שלו באופן ציני מידי. לא שאני נוהגת אחרת, אבל זה קצת מניע אותך מלקבל תשובה על השאלה שלך. אני בטוחה שקורט לא עשה את זה כדי שקורטני האהובה שלו תוכל לקבל הרבה ג´ובות מהתמלוגים, ובכלל שתהפוך לסופרסטאר גדושת חזה, שהוא עבר תהליך ארוך עד שהגיע למסקנה שעליו לנהגו כך או אחרת. ההתאבדות שלו, הייתה משמעותית לגבי אוכלוסייה שכללה לא מעט אנשים, (עדיין כוללת, כנראה- אנשי מומה, לפי מה שאתה כתבת), שחיה על המוזיקה של הלהקה הזאת, שהאלבום הזה בעצם מייצג אותה. את הלהקה. (כמובן שאם אקסל רוז היה מתאבד היו חושבים אחרת היום - המוות הוא הגורם הכמעט ישיר לאותה הצהרה, ז"א- הוא מנפח את החשיבות, וזה לא דבר כזה מטופש. להודות ולקבל החלטות על פיו). אוף, יותר מידי כתוב בסוגריים. הנקודה שלי היא שזה לגיטימי לאפיין אלבום כזה בהסתמך על ההתאבדות של מנהיג ויוצר של להקה חשובה כשלעצמה. (יותר מידי "חשוב"ים, אני מתחילה לשנוא את המלה הזאת). נכון שההצהרה הזאת, רחוקה מלהיות אובייקטיבית, אבל היא גם לא כזאאתת מופרכת כמו שאתה מציג אותה.

roychu

New member
בקשר לשם שלך...

אתה מתכוון לשיר בקאבר של פלסיבו או במקורי של בסמית´ס?

חולוני

New member
שיר מעולה.. ../images/Emo13.gif

בכלל הסמית´ס להקה גדולה. אחח..הקול של מוריסי..

פלונטר

New member
אתה צודק במליון אחוז

אלמלא ההתאבדות של קורט קוביין הוא לעולם לא היה הופך לכזה "קדוש". אני גם חושב שהיו באותה תקופה יוצרים יותר מוכשרים מאדי וודר ובטח מאקסל רוז אבל זה כבר סיפור אחר (מה גם שהם לא זכו לאותה פופולריות).

פלונטר ידידי היקר

לא למדת כבר שאני תמיד צודק? חוץ מזה שאין מה לעשות "חשיבות" נבחנת גם במכירות(כמובן שלא רק).כדי להשפיע הוא חייב להגיע לכמה שיותר אוזניים. נ.ב הידעת ש"10" של פרל ג´ם הוא על שום מספר גופייתו של מוקי בליילוק(!!)?

פלונטר

New member
../images/Emo13.gif אכן, ויותר מזה

שמה המקורי של הלהקה היה מוקי בליילוק... עד שהגיעו עורכי הדין. לגבי המכירות, ראה את הודעתי השניה...

פלונטר

New member
ובכל זאת אני אסייג את זה קצת...

אמנם היו אלבומים טובים יותר מבחינה אמנותית, אבל אין ספק שהאלבום הזה, יותר מכל אלבום אחר, הביא למהפיכה הקצרה במוסיקה בתחילת שנות ה-90 (מסחרית), ויש גם סמיכות שהיא כנראה לא מקרית בין מותו של הגראנג´ למותו של קורט קוביין.

פלונטר

New member
לא מת, רק היה בדעיכה...

באותה שנה יצא superunknown שהוא אחד מאלבומי הגראנג´ הטובים ביותר לדעתי. אני חושב ש-down on the upside של סאונדגארדן מ-97 הוא שריד אחרון...

גם אני אהבתי את סאונדגארדן

אבל הירידה לא קשורה למוות שלו. ה"טעם העולמי" משתנה כל כמה שנים.היום זה ה"פופ הממוסחר"(כל הקרדיט לחולוני) מחר זה המוסיקה השחורה ועוד 5 שנים זה יהיה הרוק. זה גלגל שמסתובב.בנות ה12-14 שגדלות היום על בריטני ובקסטריט יתבגרו והטעם שלהם ישתנה.

פלונטר

New member
משתנה, אבל

כמעט אף פעם לא בכזו מהירות. בכל זאת מות האיש שהיה בעיני רבים סמל למוסיקה של אותה תקופה "תרם" לא מעט לעניין.

זה לא מדויק

כי הלהקות הכי פופולריות בסוף שנות ה80/ תחילת שנות ה90 היו "גאנז" ומטליקה" ככה שהמעבר לא כל כך קיצוני. ואגב לפני מותו הוא לא נחשב ליותר גדול מאדי וודר.

פלונטר

New member
לא גאנז ובטח לא מטאליקה

היו דומות למה שבא אח"כ, לגבי וודר אני באמת לא יודע כי באותה תקופה רק עשיתי את צעדי הראשונים במוסיקה...

הן עדיין בזאנר הכללי של "רוק"

מה שעושה את המעבר ליותר "חלק". אלמלה "גאנז" ו"מטליקה" לא היו משדרים את קורט קוביין כל כך הרבה בMTV(וזה מה שפירסם אותו,לא יעזור כלום).

פלונטר

New member
יש בזה משהו

אבל בכל זאת לפני כן היו יותר שנות תהילה לסגנונות שונים, גם בתוך הרוק - התקופה של הגראנג´ היתה יחסית מאד קצרה.

ועוד משהו על אקסל רוז

אפשר להתווכח על איכויתו המוסקליות(בעייני הוא היה גדול) אבל הבן היה סופרסטאר ואין הרבה כאלה(וזה לא ענין של מכירות.זה סוג מסוים של כריזמה שאי אפשר להסביר למעטים מאד יש).

פלונטר

New member
דווקא זו

הבעיה העיקרית שלו בעיני... הוא תפס מעצמו קצת יותר מדי והיתה לא מעט פוזה בהופעה שלו. דווקא יש לו לא מעט שירים לא רעים בכלל...

למעלה