שאלה לדיון

yardeni21

New member
דווקא אני מאוד בעד השיטה הזאת

אבל אקח זאת לתשומת לבי במיוחד עם האנשים הנ"ל. טנקס

Moris777

New member
צודקת

אישית כשמישהו כותב משהו שנראה לי "לא לעניין" אני אפילו לא מתייחס.. (אחרי הכל, מי אני שישנה את העולם) אבל יש לי הרגשה שעלה פה משהו שנגע בך במקום מסויים שגורם לך לצאת בהתגוננות.

snoopytush

New member
עמדתי בנוגע לזוגיות

אני חושבת שאין לי בעיה להשיג זוגיות אבל אני לא מוכנה לזה בכלל. אני לא שוללת היכרויות דרך האינטרנט ודרך כל דרך שנראית לי מתאימה למרות שאני שונאת אתרי היכרויות. אני חושבת אבל שלפני שאדם נכנס לזוגיות הוא צריך לעבור עם עצמו כמה דברים ומאחר שאני לא עברתי עדיין את הדברים האילה והמצב עכשיו החמיר אז החלטתי לשלול זוגיות לזמן לא ידוע. אבל זה לא כי אני לא יכולה זה כי אני לא רוצה

Oyvind

New member
פשוט לא נכון וחבל

תפיסה שגויה לחלוטין. אף-אחד לא צריך לעבור עם עצמו שום-דבר לפני שהוא נכנס לזוגיות. לא צריך שום הכנות או חזרות לקראת זוגיות. תני לבן-זוג להחליט אם את מוכנה בשבילו או לא. אם את רוצה זוגיות, אין סיבה שתמנעי את זה מעצמך. אם את לא רוצה, אז לא רלוונטי מה שכתבתי. אבל לכשתרצי, תזכרי את זה.

Lichy87

New member
דווקא יכולה להזדהות

נראה לי שגם אצלי זה ככה אבל לא מבחירה. לא הרגשתי שאני מסוגלת בכלל להיות בזוגיות, והאמת גם עכשיו אני לא מרגישה לגמרי מוכנה. אבל בעקבות התהליך שעברתי ובעקבות הטיפול וההיכרות שלי עם עצמי (ממש ככה) אני פתאום מרגישה יותר בשלה להתנסות בזוגיות. כאילו כמה שאדם יותר שלם עם עצמו, הוא יכול לשתף את החיים שלו עם אדם נוסף. אם את מרגישה שזה לא מתאים לך כרגע להתעסק ולהתאמץ בשביל זה, לדעתי זה לגיטימי. אבל גם לא לחסום את עצמך מזה. יכול להיות שבמהלך העבודה שלך על עצמך, זה יגיע או יתפתח לבד. אז אל תהיי לגמרי במצב "חסום" אלא אולי במצב "פאסיבי".

snoopytush

New member
בדיוק

האמת שהמצב שלי קצת יותר מסובך מזה אבל לא אפרט את הפרטים. כרגע אני מרגישה שזה נכון לחסום. :)

Mister Nice Guy

New member
רווק

אני כמו שar29041 הגדיר: טיפוס מתאהב. אפשר לספור אותן על כף יד אחת. בכל פעם חששתי לחשוף את הרגשות שלי מהפחד "איך היא תגיב?". אני לא מתחיל עם בחורות, בדר"כ אני מכיר אותן במסגרת צבא/לימודים/עבודה. ואם כבר יצרתי איתן קשר, אף פעם לא הצלחתי למשוך את השיחה לכיוונים אחרים מעבר ל"הא ודא". הכישורים החברתיים שלי שואפים ל-0
בשורה תחתונה, אף פעם לא הייתה לי חברה, וכמו שמטאליקה שרים: sad, but true.

נוגה171

New member
...

לא אף לא הייתה לי, רציתי אבל אני די בשניית (פחות ממה שהייתי פעם). אני לא כל כך מדברת עם אנשים, וגם אם כן אז לא מעבר לשיחות חולין. אני לא הייתי רוצה להשפיל את עצמי, מול מישהו שאולי לא מעוניין בי. כנראה שזה ישתנה בקרוב... נראה לי שמישהו עם ח"ח יבין אותי יותר ממי שאין לו.

hobitit29

New member
זוגיות ארוכה

ולפני זה עוד זוגיות ארוכה וגם לפני זה זוגיות ממש ארוכה..

hobitit29

New member
../images/Emo8.gif כן.. בגלל זה אני פה

למה, זה נראה לך תמוה שח"ח נמצאים בקשרים ארוכים [או בקשרים בכלל] ?

זה לא נראה לי תמוה בהכרח...

אבל ממה שאני רואה פה זה לא כ"כ שכיח ואני לא מכיר את כתיבתך(נדמה לי שראיתי הודעת עיצה שלך פעם אחת) כך ששאלתי על כל מקרה...
נ.ב:אני למשל מגדיר את עצמי ח"ח לשעבר(ולא שלא נשארו שרידים אבל אני חושב שיצאתי מיזה בגדול...)

Oyvind

New member
דווקא...

יותר מתאים לחרדים חברתית להיות בקשרים ארוכים מאוד מאשר קשרים קצרים או מזדמנים.

נראה לי שהכי מתאים לחרדתיים חברתית

לא להיות בקשרים זוגיים בכלל! וראינו את זה בין היתר בשרשור הזה שרובו אנשים חסרי ניסיון בזוגיות...

hobitit29

New member
אוקי, אנסה להגדיר את עצמי-

קודם כל, אני רונה , נעים מאד
.אני סמויה פה, אבל צצה מידי פעם [כשיש לי מה לומר..] אני חושבת -שאני ח"ח במינון מתון.אני מתפקדת, סיימתי לימודים, אני יוצרת קשרים עם אנשים, יש לי זוגיות ארוכה-כלפי חוץ הכל תקין, בפנים יש עולם שונה-חרד, לחוץ,מפוחד, מתבייש,חסר ביטחון,רגיש מאד, פגיע. דווקא בתחום הזוגי הח"ח באה יותר לידי ביטוי-מן הסתם כי אני מרשה לעצמי להוריד את כל המסיכות .לדוגמה- אני נמנעת מלעשות כל מיני מטלות הכרחיות שקשורות בלדבר עם אנשים [כמו תשלום חשבונות בטלפון או ויכוח עם נציגת הוט על חשבון לא הגיוני...דברים כאלו]- בנהזוג עושה את הכל. למזלי הוא תומך ולא שיפוטי .

למעלה