שאלה לדיון

שאלה לדיון

מה מצבכם בנושא זוגיות? מעניין אותי לקרוא איפה אנשים בעלי ח"ח נמצאים בתחום הזה...

אענה בשמחה../images/Emo13.gif

שנים היה לי קושי עם הנושא(ולא שעכשיו אין קושי) אבל היו לי שני קשרים-אחד חודשיים וחצי השני חמישה חודשים, חוץ מיזה עוד לא מעט היכרויות קצרות... כבר שנה וחצי אין לי זוגיות לדעתי בעיקר בגלל עומס של לימודים/עבודה וכו' מאמין שחלק מיזה נובע מביישנות/מידה מסוימת של חרדה אבל כיוון שכשהייתי פחות עמוס היו לי קשרים מאמין שכשהעומס ירד דברים יתחילו לזרום מחדש...

Mr Potato Head

New member
שאלת המשך

מה עמדתכם\דעתכם בקשר להיכרויות באינטרנט (אתרי היכרויות, פייסבוק וכו')? כפי שהשאלה מרמזת גם אני רווק (אבל עוד לא הרמתי ידיים)

yardeni21

New member
אני תפוסה כבר כמה שנים טובות

לא ע"י אותו בחור אבל אני טיפוס של מערכת יחסים וחייבת אחת כזו. בכלל אני טיפוס של לתת ולקבל. ואת חבר שלי הכרתי דרך הפייסבוק... :) אני לגמרי בעד במיוחד לנו הח"ח שקצת קשה לעשות את הצעד הראשון

זה נראה

כאילו המצב אצלך בתחום הזוגי הוא הכי טוב פה, סחטיין!

yardeni21

New member
let me explain

לפני שנה וחצי החרדה החברתית שלי עוד היתה בחיתולייה היום כבר נקשרתי לבחור. אני אוהבת אותו והוא אוהב, למרות הכל! אם עכשיו תגידו לי להכנס לקשר חדש- אני מודה, אני קצת אהסס ואהיה סקפטית. ואבקש כמה חודשים בשביל לעצמי- להתחזק וכו'. ברור לי שאני צריכה בחור שידע לתמוך בי, ושלא ישפוט אותי כי קשה לי לבצע דברים שלו נגיד יהיה יותר קל . אני חושבת שחלק מהחרדה מתבטא בזה שאני די תלותית בקשר. ואני צריכה אותו שיתמוך בי .. אבל נו מילא :)

בעד

רוב ההכרויות שלי עם בנות היו דרך האינטרנט, ואני סבור שזו דרך טובה בעיקר למי שסובל מביישנות/חרדה חברתית, זה מוריד לפחות חומה אחת ועושה את הסיפור קצת יותר פשוט וקל...(לפחות אצלי הרגשתי שזה עושה את זה יותר קל...)

ar29041

New member
זוגיות

אני טיפוס מתאהב, יצא לי כבר כמה פעמים להיות מאוהב בבחורות לא לישון בגללן, להיכנס לדיכאון, שיברון לב, דברים כאלה. היה לי קשר לא כל כך רציני (אפשר לומר אפילו אפלטוני למרות שרציתי יותר) עם בחורה חמודה מחיפה. חוץ מזה לא יותר מדי חוץ מדייטים וכמו שאמרתי כל מיני בחורות ששברו לי את הלב
אפילו שחלק גדול מזה זה אשמתי, כי אני נתתי לעצמי להיקשר אליהן אפילו שידעתי שהיא לא הייתה מעוניינת. ככה זה בערך, ה4 בחורות הח"חיות שיצא לי להתחיל איתן, כל השאר אני לא חושב שבכלל היו מודעות לקיומי. עם בחורות בלי ח"ח כרגע אין לי אומץ להתחיל, בין היתר בגלל שנכוויתי כל כך הרבה פעמים, אני לא חושב שאני מסוגל לקבל עוד דחייה.

yardeni21

New member
איך אתה בדיוק יודע לזהות ?

לא אהבתי את החלק של ה "עם בחורות בלי ח"ח אין לי אומץ להתחיל.." משמע- אם יש לי ח"ח אז זה הופך אותי למטרה קלה יותר? אתה באמת מדבר שטויות.

snoopytush

New member
למה לשפוט?

הוא לא אמר שאת מטרה קלה יותר זאת פרשנות שלך. ובכלל למה לתקוף אותו ואם נוח לו יותר להתחיל עם ח"חניקיות מה רע?

yardeni21

New member
מי תקף ?

זה מה שהבנתי מהקטע שלו.ועובדה שגם שאלתי אותו אם זאת כוונתו! שיבושם לו מה שהוא מעדיף לי אישית זה הפריע בעין.

snoopytush

New member
זכותו לחשוב ולכתוב מה שהוא רוצה

כל עוד הוא מכבד את שאר האנשים לי זה בכל אופן נשמע צורם ההודעה שלך כי הרגשתי ממנה תקיפה גם אם זו לא הייתה כוונתך. לדעתי ראוי לתת לו להתבטא חופשי וגם אם הוא התכוון לזה

yardeni21

New member
טוב למה לחפור יותר מדי

כמו שיש לו חופש ביטוי גם לי יש זכות לפרש את ההודעה שלו באותו אופן שנראה לי לנכון, ובי זה קצת פגע. למה להתקע בזה יותר מדי ?

ar29041

New member
לא יודע אם שמעת על

קבוצות לטיפול בחרדה חברתית, יש כמה וכמה קבוצות כאלה, שם זו לא בעיה לזהות בחורות עם חרדה חברתית. ולא, אם יש לך ח"ח זה לא הופך אותך למטרה קלה יותר, אלא לבן אדם שאני יכול בקלות לדבר איתו בגובה העיניים על הבעיות שלי, בלי יחס מתנשא או עוין.

yardeni21

New member
הייתי פעם בסדנה

וכל אחד שם טען לח"ח ונחש מה? באף אחד לא יצא לי לזהות שום סימן, גם אם הם היו בטוחים שהם הכי ח"ח בעולם וגם אם הם התעקשו שהם רועדים. ועם אנשים עם לב טוב, אנשים רגישים, או סתם אנשים צנועים- לא יותר קל לדבר ?[ קצת לא מובן לי כל הסיווג הזה, אבל מילא.

yardeni21

New member
אגב אין לי שום כוונה לתקוף

וגם אם כן זאת "תקיפה בונה". ברגע שתבינו את זה, יהיה לכם הרבה יותר קל להתגבר על החרדה החברתית שלכם. אין שום קריטריון לזהות חרדה חברתית אצל אחרים, אלא אם כן אותו אדם התוודא בפניכם. וגם אז יהיה לכם מאוד מאוד קשה. אנחנו לא שקופים.

למעלה