שאלה לדיון

אש לי

New member
7000ק"מ רחוק מהסיפור האמיתי

אבל לא אשעמם את כולם בפרטים שידועים כבר להם תודה

מרוטש יקר-אתה זה לא היא.

כדאי שלא תיקח את הספור שלך, לתוך ספור של מישהו אחר. לכל אחד יש את הכאבים שלו. ותפסיק להיות שיפוטי מהמקום הכואב שלך (מי שמנהל רומן מחוץ לנשואין היא והוא ,הוא הפושע האמיתי) אין פושעים ואין גנבים ואין רמאים די כבר עם זה. יש אנשים עם ציפיות שונות מקשר אכזבות כאבים.

רחוק רחוק

ציפיות שונות מהקשר? שיפרדו. נקודה. ומי ששוכב מחוץ למסגרת ומסכן את הפרטנר שלו רק בעצם היותו הפרטנר שלו הוא פושע. לא רק לפי ג´ק, גם לפי החוק. אם נדבקת במחלה אחרי סטוץ, אכלת אותה. אם הפרטנר שלך הדביק אותך הרי שיש פה מרמה והפרת אמונים, גם על פי המחוקק, היות וזוגיות נחשבת לשותפות גם בדברים שדינם מחוץ לקניין המשותף (יוצא דופן הוא מקרה שבני הזוג מסכימים על "הרחבת" המערכת הזוגית). ונכון, השלכתי יותר מדי מעצמי על העיניין, אבל חוזר ואומר: מי שמסכן את חייו לצורך הריגוש נוהג בחוסר היגיון. חבל, אבל זו בעייה שלו. מי שמסכן חיי אחרים, וללא ידיעתם פושע חד משמעית לחוק לזוגיות ולמוסר. ולפני שמישהו פה מכניס את השורה הלעוסה "אבל יש ילדים": יש מספיק דרכים ליידע את בן הזוג שלא הכל טוב, שהיא רוצה מרחב, שהיא רוצה לשמור על המסגרת אבל, שהיא רוצה ללכת לטיפול וכו´ מה יקרה אם הילדים יגלו? אז זה באמת יהיה מצויין לילדים. ולמרבה הצער בעולמנו, אחותי היקרה, יש גנבים, יש פושעים ויש רמאים. זו המציאות. וגם לי היתה מערכת יחסים "שהיו לי ציפיות שונות". סגרתי אותה, והתחלתי חדשה. זה כאב, אבל הייתי ישר, לא סיכנתי אף אחת/אחד. לא פחדתי שיתפסו אותי והיא לא פחדה שיתפסו אותה (גם היא נפרדה מהחבר שלה). אפילו לא נגענו, עד שסיימנו את המחויבויות הקודמות שלנו. וזה הכל. לפני שאדם מחפש כמה פשעו לו, שיסתכל כמה פשע לאחרים.

אש לי

New member
למה אתה מתרחק? ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

בעלה בכלל לא בבית סופר על סיפור מסויים אין לך פרטים לא סתם תוקפים

לא עשו אותי עורכת דינית

ואין לי מושג מה החוק אומר אבל מישהי מדברת על המצוקה של להיות בהריון לא רצוי ואתה עונה לה שהיא פושעת כי היא קיימה יחסים לא מוגנים. היא כואבת על זה שהאיש נעלם מחייה ואתה עונה לה שאם יש ציפיות שונות מהקשר-שייפרדו. אתה מציג את ה"מודל" שלך, כמודל המוסרי-החוקי- הנכון. אצלך חד וחלק ופשוט-סוגרים-פותחים-הולכים. אבל לפעמים בחיים יש עוד כמה גוונים לא רק שחור ולבן. ואתה מתוך הכאב שלך שופט אותה כאילו היא זו שבגדה בך כאילו אתה בעלה . אתה התבלבלת בדמויות של השחקנים. אתה זה אתה עם הספור שלך והיא זה היא עם הספור שלה. אל תעשה סלט.

קורין1

New member
ג´ק.... לפעמים צריך להיות בצד......

השני כדיי להבין אותו, בצד הבוגד...... כמו שכתבתי כאן פעם, לפעמים קוראים לנו דברים שלא רצינו בהם וקשה לנו להפסיק אותם.... אז אל תשפוט אף אחד ואף אחת, עד שלא תהיה במקומו. גם אני במשך המון שנים חשבתי כמוך!!! מקורין ילדה של אהבה

כמעט הייתי... בצד

הייתה לי פעם אחת תקרית (לפני אי אילו שנים!), זה הלך ככה: לא נפגשתי עם חברה שלי למשך תקופה, והטסטוסטרון חגג.. אם זה לא הספיק דווקא אז הפגיש אותי הגורל אם אחת האקסיות שלי, -מכונת מין שלא תאמן- דווקא אז. העניינים התחממו אבל לנטו בגידה לא הגענו. כל זה ממש לא משנה, כי בערך שני דקות אח"כ הסברתי לחברה דאז בטלפון מה קרה. היא טרחה להגיע ולכסח לי את הצורה, אבל בסוף, חיבקה אותי ואמרה לי שבחיים לא פגשה מישהו כזה כנה. אז אני יודע מה גודל הפיתוי, אני יודע שלא קל לסרב, אבל אף אחד לא הצמיד לאף אחד אקדח לראש. הכל היה מבחירה. וכבר אז הבנתי שאני לא ממשיך עם זה נקודה. ולא לוקח את זה הלאה. אפשר לעצור בכל רגע, ואף אחד לא יעשה לך כלום. כל רגע, כל נשיקה, כל פגישה היא מבחיררה הדדית. מספיק עם התרוצים. ו"לפעמים קוראים לנו דברים שלא רצינו בהם וקשה לנו להפסיק אותם" זו סתירה פנימית. אם לא רצית בהם, לא קשה להפסיק אותם. ואין דבר כזה, לא רצית בהם... רצית בהם מאוד עד כדי כך שהיית מוכנה למכור את המוסר שלך בעבור נזיד עדשים, עד כדי כך שהפסקת לחשוב על הצדדים היפגעו אם וכאשר, עד כדי כך שלא ניסית לרגע להיות בצד השני. אז בבקשה. לא למכור לי כמה מוסרית הבגידה. היא לא. היא אולי כיף, וסכנה ותחושת העצמה וכח (משל מים גנובים ימתקו) אבל מוסרית היא לא. אפילו קצת לא. סיפור לסיום: אחד מחזלינו (לא משנה מי) היה עובד בשדה. וזה שנים שפרש (=לא תינה אהבים) מאשתו. הלכה אישתו והתחפשה ובאה לפניו. בא איתה בדין ודברים, כיוון שחשבה לאחרת, תבע אותה (=שכב עמה) הלך אותו רב לביתו כאשר אישתו כבר הגיעה לפניו והיא מסיקה את התנור. פתח את דלת התנור, ונכנס שמה. שאלה אשתו למעשיו, סיפר לה את סיפור המעשה. אמרה לו: " אני הייתי" אמר לה: "אינו מעלה ואינו מוריד" (=לא משנה) "לחטא נתכוונתי". תביני לבד את מוסר ההשכל. ג´ק

אם אתה חי לפי הקוד של חז"ל-זכותך

אבל אתה חייב להבין, בעצם לא חייב, רצוי שתבין שלא לכל האנשים בעולם אותם קודים של מוסר. אגב. לחלק הראשון של הבחירה,אני מסכימה לגמרי. אדם בוחר לבגוד . אדם בוחר לקיים פרשיית אהבים אדם בוחר להסתיר או לספר הכל בחירה. דברים לא"קורים"בכפיה חוץ מעניין האקדח ברקה כמובן. אבל, אני לא שופטת אותך על הבחירה שלך למה אתה כל כך שיפוטי לבחירה של מישהי אחרת? ומהו מוסר ומי קובע מה מוסרי ומה לא אתה? לעצמך? לכולם?

זו התקדמות

ואולי מעז ייצא מתוק. ככה אחותי היקרה: מוסר נקבע ע"י חברה לבאים בחברה ע"י אדם לעצמו, וע"י בני זוג לעצמם. כמו שפעם ציינתי היו לי שני מערכות יחסים שבהם היו חילופי זוגות. לא הייתה לי (ולא תהיה בעתיד) שום בעייה עם זה, אני מאוד אוהב לגוון וכל מה שכתוב בספר כבר עשיתי.אבל ברגע שמסתירים מבן הזוג מידע בכוונה תחילה, הרי שיודעים מה התוצאות. לגבי המוסר האישי זה באמת פרמטר עצמי. אני לא יכול לקבוע לאף אדם את אמות המוסר הפנימיות שלו. אבל אתה יודע שעברת את הגבול ברגע שאתה משקר ומסתיר ברמה הזוגית. אז המעשה הנ"ל הוא בר תביעה (חוקית - סיכון חיי אדם, מוסר חברתי) ובר גירושין (מוסר זוגי וגם חברתי,תלוי) אם היא מתייסרת או לא בעצם המעשה, זה עיניין המוסר האישי. אני לא שאלתי לרגע אם היא אישית מתייסרת. אבל זוגית היא יודעת שזה לא מתקבל. אחרת לא משקרים. אני מכיר כמה זוגות נשואים שהחליטו שאחד זה לא מספיק וכאן אין שום בעייה זוגית מוסרית. זה הכל. אתה לא משקר כי הכל בסדר. אתה לא מפחד כי הכל בסדר. אתה עושה את זה כי אתה מתחבא. ולמה אתה מתחבא? כי אתה יודע שאתה לא בסדר. אם אני עושה משהו והולך בנונשלנט ומספר לאישתי, אני לא מתחבא. היה והיא כועסת אנחנו נפתור את זה בינינו, אבל לא יהיה פה עיניין מוסרי. היה ואני ממשיך - אזי זו בעייה מוסרית. כאן הקביעה. בני הזוג מנסחים איזשהו קוד ביחד. כן ידידים וידידות לא ידידים וידידות. כן חילופי זוגות, לא חילופי זוגות. כל זוג ורמת ההגבלה שלו. בדיוק כמו שאם אני אופיע אצלך בבית, ואגנוב לך את הווידאו תצפי שאענש, ע"ס המוסר החברתי. את יודעת שאם את תגנבי לי את הוודאו את תענשי. זה בדיוק הקוד. ואם בקוד של בני הזוג הללו בגידה היא מחוץ לתחום, אז זה לא מוסרי. אם בני הזוג מכמים לעשות אבל לא להגיד, זו רמה אחרת וכו´. אם בני הזוג מסכימים לא לעשות, אז זו בעייה מוסרית, לפי הקריטריונים של בני הזוג. ג´ק.

התקדמות???

סליחה? נשמע אפעס קצת "מחנך"כזה..לא? אז מה שכן מוסכם עלי ועליך שלכל זוג יש את הקודים שלו ותעזוב אותי עכשיו מהרבנים, והחוקים החברתיים והוידאו. והסכמים זוגיים לפעמים נראים כמו הכתובה של הרבנות או חתונה קתולית עד המוות, בטוב וברע ולעיתים נראים אחרת אנחנו חיים בחברה חילונית, 2002 יש הרבה קודים זוגיים. כל זוג והנורמות שלו. אני לא שופטת אותם. ולא הייתי רוצה שאתה תשפוט אחרים מה שעשית קודם לכן לאש לי.

Michelle1

New member
אש לי, יקירתי

תרשי לי להיות פרקטית, גם אם זה לא ישמע הכי נחמד. את שקועה כרגע בסבך בעיות טכניות בעיקרן, שגם אם הן קורעות לך כרגע את הלב, מדירות שינה מעיניך,וגוזלות את מרבית האנרגיה שלך, אלה לא הבעיות האמיתיות איתן את צריכה להתמודד. הבעיה העקרית העומדת בפניך היא : עצמאות. אל תהייה תלויה באף אחד. כללי המשחק השתנו לחלוטין וההשרדות שלך תלויה באופן התגובה. תדאגי להיות עצמאית כלכלית ואף אחת מהבעיות הנוכחיות לא תכוון את חייך. איש לא יגיד לך אם לתקשר באינטרנט, איש לא יוכל לשחק אתך כיו-יו, כן משלם לא משלם. שימי על כולם פס, תעברי הלאה,אל תבזבזי שבריר אנרגיה על צער או על נקמה. תחיי את חייך כפי שמתאים לך ורק לך. קומי על רגלייך, אשה קחי את עצמך בידיים. יש לך המון כשרונות- תתחילי לתרגם אותם לכסף. את כבר לא האשה הקטנה של אף אחד. שיהיה לך בהצלחה

אורמור

New member
תקשיבי מיידע´לה..

וזו האמירה האחרונה שלי בז\דיון הזה.. הבחור, מניאק..סופית הטובה היחידה שתצמח לה לילדה ההיא זו הידיעה הסופית שהוא גמר אצלה ומשם והלאה היא תמשיך בחייה, יותר חכמה, יותר חזקה ועם עוד שעור מחורבן בעולם המצחין הזה.. שהיא לא תקנה את השטויות שלו שהוא לא יכול להוציא סכום ללא ידיעת אשתו הוא יכול להוציא בשלבים מהכספוחור כל פעם 200-300 ש"ח ולשים בצד.. ואם הילדה נשארה לבד עכשיו גם בקטע של המימון שתעשה מה שהשקספירית הציעה, כולל הלוואונת בבנק שאפשר לתרץ באלף מטרות אחרות ותצא מזה, נקמות-חרטא בארטא אכילה עצמית-לא מזין,לא עוזר יאללה, לדלג על המשוכה ולהמשיך היא תהייה בסדר!! חאלאס, הבן אלף קיבל רייטינג הרבה יותר ממה שמגיע לו.. מסרי לה בהצלחה,לילדה ההיא. אור

אש לי

New member
תגובה למישל ולאורמור

מישל מילה במילה צדקת במאה אחוז תנו לי קצת זמן ואוכיח לעולם כמה גדולה הקטנה הזו מבטיחה זאת לעצמי. אורמור מצא מין את מינו אישתו אחראית על הכסף אני שומעת את הצרחות שהוציא כסף על מדים חורפיים ביקשה שיחזיר הכול איך הוציא 300 שח ללא אישור אני? בנק? הלוואה? על סמך מה? לא יודעים עליי בכלל בעולם אפילו אני בקושי ידעתי שאני קיימת.

אש לי

New member
../images/Emo77.gifוהרי ההפתעה הגדולה../images/Emo77.gif

פרח גן עדן הייתה על הקו תנתקי צרחתי זה הוא בממתינה הוא אמר לי פעם אחת רק בדקה המאה אם לא אסתדר הוציא את הכסף מהחשבון שלנו אשבור את הראש אחר כך עם אישתי וואלה....עשה זאת היום בלילה ניפגשים אני מקבלת את כל הכסף לא מאמינה...ניגמר המתח תחזיקו לי מחר אצבעות תודה לכם על כל התגובות ועל שהעברתם לי את אחד הימים הכי נוראים בחיי תודה
תודה
תודה
לכם. יששששששששששששששששששששששששש

ההפתעה הגדולה תהיה....

לדעת שהכל נגמר....כי, זה אומר שמבחינתך.... יש מקום לדברים חדשים, בריאים, מועילים ומהנים (ולא מענים, כמו זה!) בהצלחה, אחותי.

למעלה