שאלה לדיון

אש לי

New member
שאלה לדיון../images/Emo96.gif

גבר שהכניס אישה להריון ולא לוקח שום אחריות ונעלם. האם יש לתבוע אותו בהוצאות? האם יש "להענישו" אולי בנקמה(במיוחד שהוא נשוי) האם אין חוק שמחייב אותו לשאת באחריות מינימלית?

למה קראת לו גבר?

ילדים עושים טעויות אין ספור פעמים ולא לומדים מאחת לשניה... מה שמביא אותי לשאלתי הראשונה... למה קראת לו גבר? אני לא בן אדם מאמין (יושבת בחוף הים בשבת) אבל את העונש שלו הוא עוד יקבל. אף אחד לא יכול לברוח לאורך זמן.

גלית47

New member
לתבוע

לא הייתי מענישה ולא הייתי נוקמת חבל על האנרגיות שיבוזבזו על גבר שאינו גבר. לתבוע כןןןןןןןן. ושאלה מכיוון שהזכרת שהגבר לא גבר נשוי , האם גם הבחורה נשואה? והאם רצתה בהריון? ואלו שאלות שלא רלוונטיות לעניין הבריחה שלו. גלית

לא מבינה.

שניהם נשואים. איפה היו אמצעי המניעה, הקונדומים??? הרי הם לא ילדים קטנים.

נקמה???

נקמה??? לא!!! נקמה תפצה את האשה במשהו על כך שהוא נעלם לה? תקל עליה את התחושה, תקל עליה את ההוצאות??? אך ורק אולי תגרום לה סיפוק, סיפוק שהענישה אותו. ומעבר לכך??? למה לערב את אשתו? הרי גם חברתך לא נשמרה. וזו היתה אחריותה הבלעדית להישמר שלא להכנס להריון. הרי זה הגוף שלה! ולדעתי, לא בסדר מצידו שנעלם, היה עליו להשתתף במחצית מהוצאות ההפלה של חברתך. אם כן השתתף בהוצאות, אז מותר לו להעלם אחר כך. אפשר להבין אותו, המצב הזה גרם לו כנראה לחזור למציאות, ולחשוש מהסתבכויות.

אני יכולה לענות על חלק מהדברים..

הוא לא "הכניס" אותה להריון. את זה עשו ביחד. היא ידעה שהיא לא מוגנת, הוא ידע, ובכל זאת לקחו את הסיכון. אין כאן "אשמה" על צד אחד. את יודעת מה? בקשר לזה, כאישה בוגרת - אני דוקא מטילה את האשמה על האישה. הוא לא אנס אותה. בשורה התחתחנה, היא אחראית לגופה ולתוצאות הטעות שלה. אני יודעת שאני במצבה הייתי דואגת לנושא לבד. במיוחד כשהאיש לא מראה נכונות לתמוך. לא רוצה - לא צריך. להתחיל בדוקא , בתביעות, במסעות נקמה - סתם בזבוז אנרגיה על מישהו שלא שווה את זה. על עונש אין על מה לדבר בכלל. בטח לא עם מישהי שבכלל לא אשמה ששניהם החלטו להשתרלל מהצד בלי הגנות. להרוס משפחה בגלל משהו ששניהם אשמים בו? לפגוע באנשים תמימים בגלל טפשות שלהם? ממש לא תומכת בזה. אם היא רוצה להבהיל אותו כיון שהוא לא עוזר לה כספית להפסיק את ההריון? אז שתגיד לו שהיא לא הולכת לעשות הפלה. שתגיד שהגיעה להחלטה לגדל את הילד.. היא לא מפסיקה את ההריון הזה כי אין לה כסף, וכבר עכשיו היא מודיעה לו שלילד שיוולד - היא לא משקרת לגבי "איך בא לעולם". אני מבטיחה לך שפתאום הוא כן ישיג כסף לזה.. מבחינת חוקית - אין לי מושג. זה מצריך קודם בדיקת אבהות אני חושבת.. סתם כך החוק לא יכול "להפיל" עליו הריון אם לא מוכח שהילד שלו.. ה"מילה" של צד אחד לא מספיקה כאן. מספיק שיתכחש לעובדה וזה כבר סיפור. ואל תשכחי שהזמן עובר. ככל שהגברת דוחה את הפסקת ההריון - היא מסכנת עצמה..

תשובה

"גבר שהכניס אישה להריון"-אולי זוג שקיים יחסים לא מוגנים עם תוצאות אפשריות-הריון. אחריות הדדית מוחלטת. הוא ידע . היא ידעה-אחריות זהה. "לא לוקח אחריות" משמע לא משלם? "האם יש לתבוע אותו בהוצאות"? אפשרי לחלוטין יחד עם תביעה להכרה באבהות בדיקות ד.נ.א. וכו, למיטב ידיעתי מחייב שיהיה תינוק בשביל זה. לא בטוחה שאפשר על עובר, לעשות בדיקה תקפה. ולא חושבת ששווה להביא תינוק לעולם בשביל זה. "האם יש חוק שמחייב אותו לשאת באחריות." כו אותו סעיף ממקודם. אבל אחריות על תינוק למיטב ידיעתי ולא על עובר. אבל אולי כל האנרגיה הזו מתועלת למקומות לא נכונים? תהליך קודם כל היא צריכה לעשות את ההפלה אח"כ לחשוב בכלל אם שווה לה להוציא עליו גרם של אנרגיה. אבל לא לבלבל את הסדר. ואישית לא מאמינה במסעות צלב ונקמות למרות הפגיעה הראשונית המובנת כל כך. לקחת אוויר וללכת עם החיים שלה הלאה בלי להביט אליו דקה אחת מיותרת.

תשובה

נקמה זה כייף. תביאי אותו לבית משפט, ערום, מול אישתו והילדים שלו.. אך איזו נקמה. הוא כל כך פגע בך - נכון. ולך כל כך אכפת ממנו ואת כואבת את זה כל רגע - נכון אבל במשחק שאת משחקת לפעמיים תובילי בנקודות. ולפעמיים תפסידי. אבל במשחק הזה אין מנצחים!!! תקראי טוב מה שפסי כתבה לך - אני תומך בכל מילה. תדאגי לעצמך! נקמה לא פותרת לך כלום. תשאלי את עצמך מה את רוצה אחרי הנקמה! הנקמה נותנת לך תחושה של ניצחון. ניצחון זמני. זמני מאוד. דניאל שיקח את האישה בכוח להפלה. או שיקח אותה עם הילד.

...Blue

New member
הכל חוץ מחיפוש נקמה!!

יש כמה דברים שצריכים להילקח בחשבון.. מדובר על רומן בין שני בוגרים נשואים!! נעשתה טעות משותפת ואני מדגיש משותפת ונוצר מצב מסובך של הריון בלתי רצוי.. הצד הנשי בסיפור מצפה מהשותף לטעות לקחת אחריות למעשה אך הגבר מאבד את הצפון ומשאיר את האישה בודדה במערכה... מצב בלתי נסבל ומכאיב עד מאוד.. לא פלא שהיצרים הנקמניים מקבלים משקל כבד והדבר הראשון שעולה לה בראש זה לגרום לו רע.."להענישו".. אבל אישה חכמה תעצור לרגע ותחשוב איזו תועלת היא תפיק מנקמה? במי היא בעצם מתנקמת?..בו??.. אולי..אבל היא תרמוס דמות נוספת בדרכה ל"צדק" הנכסף..את בת זוגתו.. זה באמת מה שהיא רוצה לעשות?? זה מה שישפר את תחושות לבה? התשובה היא לא!!! דרך אגב..גם היא נשואה ונקמה יכולה לבוא גם מהצד השני.. לגבי חוק המחייב לשאת באחריות, צריך לבדוק את העניין ולמצות את כל ההליכים כל עוד היא לא פוגעת באנשים נוספים בדרך.. ללא ספק ההרגשה היא הרגשה של בגידה, עזיבה, חרא בנשמה.. אך בשום פנים ואופן לא לחשוב על נקמה היכולה לפגוע במשפחה שלמה!! blue

אש לי

New member
איך נאספו פה כל האיכותיים איך?

אוהבת אותכם מודה לכם יודעת שהצדק איתכם. מנסה להיות מאופקת בשליטה עד יעבור הזעם... כדי שלא אעשה שטויות אוי...מה שעובר לי בראש.... וואי ...וואי....וואי!

כל פעם שהשטויות צפות..

תפרקי אותן. אצלי, אצלנו - אצל חברים. הם יוציאו לך את הג´וקים מהראש..

viviti

New member
תשובה - בערך

תמיד תלוי מי עומד בצד השני מכירה מישהו שהוציאו ממנו (בלי איומיים רק בלבקש) 10,000 ש"ח על הפלה - כולל ימים שהיא נשארה בבית וטיפול פסיכולוגי... אם הוא לא מוכן להשתתף.. תגידי לו שאת הולכת לעשות בדיקת רקמות (בדיקת דם) ולהגיש תביעה בבית משפט על השתתפות בהוצאות. כנראה שנכון מה שאחותו כתבה... אבל, הוא לא צריך לדעת את זה... אולי ילחץ וישלם.. אם גם זה לא יעבוד תרדי מזה תאפסני אותו בבויידם ושלום על ישראל

Sודית

New member
גם אני חושבת ש.....

"הוא הכניס אותה...." לא מקובל . שני אנשים מבוגרים, שעושים או לא עושים, צריכים לדעת לשאת בתוצאות...הוא כמו היא. איזה מן יחסים היו שם, שהוא ברח??? לא מבינה את הקטע הזה? לאן ברח? עזב ת´ארץ? הדבר השני שלא ברור לי...מה היא בעצם רוצה?? רוצה להחזיק את ההריון? רוצה לעשות הפלה?? או שאולי לא יודעת להחליט בלעדיו? ממש לא ברור לי. אם היא מחליטה להחזיק את ההריון, היא תמיד תוכל לתבוע אותו לאבהות... גם בעוד חמש או עשר שנים. אם החליטה שלא, אז מה הבעיה ??? שתלך ותעשה הפלה, הרי היא אשמה באותה מידה. אז על מה הויכוח?? על כמה זה עולה ומי ישלם?? לפי התוצאות נראה שהיה שם סיפור אהבה עגום... או אולי לא היה בכלל...ממש לא ברור. סודית שלא ממש הבינה את הבעיה.

זו לא שאלה לדיון

זו שאלה של לפני זיון. אז ככה. כל אחד לוקח אחריות על עצמו, הגבר שלא ידבק במחלה ולא יסתבך בהריון מיותר. האישה שלא תדבק במחלה ושלא תכנס להריון שיגרום לה בעיות במשפחתה ו/או בעיות גניקולוגיות. נראה לי שלאישה יש סיכון גבוה יותר מאשר לגבר ולכן האחריות שלה גדולה יותר, כמו כן הגבר יכול להניח שהאישה לוקחת גלולות נגד הריון אם היא לא דורשת שישתמש בקונדום. אחת ההנחות שאישה שמרשה לעצמה להסתבך בהריון כזה צריכה לקחת בחשבון שגבר שלא היה אחראי ומכניס אישה להריון גם לא יהיה אחראי לאחר מכן ויעלם. לתבוע אותו על הוצאות זה מגוחך עו"ד יעלה יותר. "נקמה" היא עניין לאנשים קטנים ולא אכנס לדיון על זה. "עונש" זה ענין לאלוהים ולמורה שולה. החוק היחיד שאני מכיר זה חוק ההגיון, והוא לא מתייחס לנושא זה.

לבבה

New member
רגע שקט למחשבה ../images/Emo88.gif

השאלה בעצם על מה את מתמקדת. איזה סוג של אחריות את רוצה שיטול על עצמו בדיוק? אחריות כספית - אז באמת אפשר לבצע הפלה במחירים כמעט אפסיים, יש ועדות בבתי-חולים, ברגע שאת מצהירה בפניהם כי את אשה נשואה וההריון אינו מבעלך - אוטומטית מאשרים הפלה. הנושא הכספי מתגמד ומסתכם בסכומים של שלוש ספרות לכל היותר. אחריות רגשית - קשה מאוד להטיל על אדם שאינו מסוגל לכך, ולהתחיל לחנך אדם מבוגר ליטול אחריות - חבל על האנרגיות שתשקיעי. נקמה ושנאה שלובות זו בזו ופוגעות בעיקר בך ולא בזולתך. עזבי - המשיכי הלאה.

אש לי

New member
אכן אוטומטי את מקבלת אישור להפלה

הסכום דרך הקופה אינו שלוש ספרות אלא 4 ספרות. זה אינו סכום אפסי על אחריות או אחריות ריגשית או לחנך? זה לא קשה...זה בלתי אפשרי! זה לא העיניין...לא תיהיה סוג של תביעה כזו בעולם.

redredole

New member
איזה סוג של אחריות

האחריות של הגבר היא להשתתף במימון ההפלה, אמנם שניכם אחראים במידה שווה להריון הבלתי רצוי הזה משום שלא נקטתם באמצאי מניעה. ולכן יש לדעתי מקום לתבוע ממנו לשלם את חלקו. נקמה לא תועיל להפך היא רק תסבך יותר את המצב.

למעלה