שאלה לגבי ציונים

tautau2

New member
שאלה לגבי ציונים

אני סטודנטית באת"א לכלכלה ומשפטים, בתקופת המבחנים הכל הלך ממש מצוין, ואפילו יותר טוב מהצפוי והצלחתי להגיע לסביבות ה88 בשני התארים שלי. רצה הגורל (או המזל)- ובמבחן האחרון שלי- ודווקא זה שבמקרה עשיתי בו רק מועד ב' (המועד א' עלה לי על מבחן אחר) קיבלתי ציון לא טוב (קצת פחות משמונים), שהוריד לי את הממוצע במשפטים אנושות (לסביבות ה86). השאלה מתחלקת לשניים 1. כמה הציון הזה יפגע לי בסיכויים למצוא סטאג' טוב והאם ממוצע 86 זה מספיק טוב? 2. איך לעזזל אני משפרת עכשיו את הציון המטומטם הזה שנראה כמו איזה בין חורג בגליון ציונים שלי? רב תודות לעונים...

sacrament

New member
האינסטינקט הראשוני שלי לענות זה

"אוי אוי אוי" (בקול של קרן מור) מתוקה, קצת פחות מ-80 זה אנושי. אני חושבת שאת תשרדי. תרגישי טוב. 86 זה יפה מאוד. 88 זה יותר. כדי לשפר ממוצע עושים עוד מבחנים ומקבלים בהם ציון שהוא גבוה יותר מהממוצע.

tautau2

New member
תודה רבה אבל

זה לא עונה לשאלה שלי- האם יש מקום (חוץ מהעליון) ישגיד לי לא על ממוצע 86 מאת"א כשלעצמו(בדגש על המשרדים המסחריים הגדולים), ואיך אני יכולה לשפר את הציון הזה במצב הנוכחי (אחרי שהמועד ב' היה כבר), לא שאני רוצה להיות קטנונית, אבל שכל הציונים שלך סובבים סביב ה90 ופתאום מופיע הציון הזה זה לא ממש משהו.

Drunk Bullet

New member
אפשר לקבל גם "לא" עם ממוצע 99

אף אחד לא יכול לתת לך כאן תשובה חד משמעית לשאלה, חוץ מהמראיין עצמו (שיכול למצוא חיסרון באישיות שלך בראיון, ולהחליט שלא איכפת לו לוותר עלייך ועל הממוצע הגבוה שלך - מקרים כאלה לא נדירים). במקרים כאלה הדרך היחידה לשפר ציון היא בקורס חוזר בשנה העוקבת. מבחינתך - שכחי מהעניין הזה, לפי התקנון, כשעושים קורס חוזר מוותרים לחלוטין על הציון הקיים, זה אומר שבאמצע סימסטר א' בשנה השניה, כשתהי בתוך תקופת הראיונות, לא יהיה לך בכלל ציון בקורס המדובר (ובמילא המבחן החוזר בו יהיה הרבה אחרי הראיונות).

Drunk Bullet

New member
דאגות מיותרות

דבר ראשון - 86 הוא ממוצע מצוין ולא אמורה להיות לך בעיה למצוא התמחות (מבחינת סינון לפי ציונים, בהמשך תצטרכי להוכיח את עצמך מבחינת האישיון בראיון). דבר שני - בתקנון של הפקולטה יש הסברים לגבי שיפור ציון ע"י קורס חוזר, מיותר לציין שזה יהיה טיפשי מצידך לעשות את זה. שיפור ציון שנמוך קצת משמונים בקורס חוזר, זה עוד מבחן שאולי לא יסתדר עם שאר המבחנים בשנה ב' (ויהיו לך יותר מבשנה א'). דבר שלישי - הסיכוי שהציון הזה יפגע לך בחיפוש ההתמחות הוא נמוך מאוד, גם אם ההתמחות היא בתחום של הקורס המדובר (כבר הייתה פה מישהי שהעידה על קבלה להתמחות בתחום, שבו הציון שלה היה נמוך יחסית). אני בעצמי סגרתי אחלה התמחות במגזר הציבורי עם ממוצע 82 ומשהו ו75 בנזיקין. ודבר אחרון - כדי למנוע מעצמך לחץ בשנים הבאות, תתכוני למצב שבו גם תשלימי עם ציונים קצת נמוכים מ80, יש קורסים שפשוט לא שווה לשפר את הציון שלהם כשמדובר בציון גבולי (הכוונה היא לקורסים קשים בהם יש סיכון רציני בניסיון לשפר את הציון).

tautau2

New member
או קי

אני מבינה את כל הדברים האלו, אני יודעת ש86 זה ממוצע טוב, אני יודעת שלקבל 77 בקורס זה לא סוף העולם, ואני יודעת שבגדול יהיה בסדר- אבל זה עדיין ממש מעצבן! אני דווקא חשבתי שלחזור על הקורס (או יותר נכון על המבחן) זה הכרחי לא? אני פשוט ממש מאוכזבת זה הכל..... ( הייתי חיבת לכתוב את זה), דרך אגב זו הפעם הראשונה והיחידה שהרגשתי שלשלב עם עוד תואר בשנה א' זו טעות (הסיבה היחידה שבגללה לא ניגשתי למועד א זה בגלל מבחן טיפשי בכלכלה)

tautau2

New member
אולי יש תגובה למועד ג'

למי שבקיא בחוקי הפקולטה....

Drunk Bullet

New member
מועד ג' ניתן במקרים חריגים בלבד

מילואים, הריון.. יתהפך העולם ועדיין הפקולטה לא תאשר לך מועד ג' כדי לשפר ציון בנסיבות שלך.

Drunk Bullet

New member
אם זאת האכזבה שלך, תכיני רגיעון לשנים הבאות

נכון, מעצבן אבל תתחילי לקבל פרופורציות נכונות. מה תעשי בשנים הבאות כשיהיו לך מבחנים צמודים ותצטרכי להגיע למבחן מסוים רק במועד ב', כי המועד א' שלו צמוד למועד א' של קורס יותר חשוב? ומה אם במועד ב' הציון יהיה 78, רחמנא ליצלן? תעשי קורס חוזר על כל ציון כזה כדי שיצטברו לך עוד יותר מבחנים בשנה העוקבת? כמו שsacrament כתבה לך, מעלים ממוצע עם ציונים במבחנים אחרים, הכל מתאזן בדרך כלל.

Anabol

New member
באמת מיותר לדאוג. שכחי מזה..

אין משרד שיגיד לך רק על הציון שזה לא מספיק. לחלוטין לא מהכירות שלי כמטע עם כל המשרדים המובילים. לטעמי, בטווח של בין 85-90 אין שום הבדל. המשרדים לא מפסיקים להתסכל על הציונים ברגע שהממוצע הוא מעל 85 (כמובן שגם זה לא "רף הקסם", אבל בערך..) ומתחילים להתעסק בגורמים אחרים. אין סיבה לדאוג ובטח שלא לעשות קורס חוזר על 78-79, מה גם שזה לא יעזור לך כבר לסטאז'. תתעסקי בקורות חיים שלך, בהמלצות ובהכנה כללית לראיונות, זה יעזור לך הרבה יותר מאשר להעלות את הממוצע ל88.

dumb student

New member
כמה דברים

באופן כללי אני לא שותף לנטייה של רוב המגיבים בפורום הזה לנשוף בבוז כלפי כל מי שרוצה להצטיין. האכזבה שלך מכך שהממוצע שלך ירד בשתי נקודות ל-86 היא תחושה לגיטימית. וכן, שתי נקודות, שנשמעות כמו כלום לאדם מהרחוב, הן עולם ומלואו במשפטים (משום ש-95% מהסטודנטים מקבלים ציונים בין 75 ל-90). צריך גם להודות, שבשנה שעברה הפערים הללו היו גם ההבדל בין הצטיינות דקאן לאי הצטיינות (לפחות באחד המסלולים) - ואם כל העונים לפניי הרגיעו אותך ואמרו לך להתחיל לדאוג לשורות בקורות החיים, אז שורה בקורות החיים שבה כתוב שהיית מצטיינת דקאן בשנה א', היא בהחלט יתרון לקראת הראיונות. אבל, וכאן מגיעים שני אבלים חשובים: 1. אי אפשר תמיד להצליח (ואני כותב לך כמי שהוציא ציונים מצויינים ברוב המבחנים). כפי שהופתעת לטובה בחלק מהציונים, יש גם הפתעות לרעה. האכזבה היא לגיטימית, אבל המסקנה שלך כאילו די באכזבה כדי לחשוב על פתרונות הזויים כמו לעשות שוב את הקורס (הלו, יש גם שכר לימוד, יש עוד מבחנים בשנה ב', יש סיכוי שגם אז לא תצליחי) - שגויה. 2. אכן, בשביל להיות זכאית למועד ג' את צריכה ללדת / להיות מאושפזת בקומה וכדומה. אבל, אם יש מישהו שזכאי למועד ג', ואת (כפי שכתבת) עשית רק מועד אחד, תוכלי לקפוץ על העגלה ולעשות מועד ג' גם בלי הזכאות. זה עדיין לא אומר שאני ממליץ לך לעשות זאת, משום שהציון שתוציאי בו יכול להיות גם נמוך יותר (ולא בגללך, אלא בגלל שהמרצה והמתרגל לא ממש ישמחו לראות שיש להם יותר עבודה ממה שתכננו). קחי את זה בחשבון. שנה טובה שתהיה.

nicolosh

New member
הכל יהיה בסדר

ראשית ממוצע 86 הוא יותר מבסדר גמור. שנית את לומדת גם כלכלה ובציונים טובים וזה יתרון עצום בהרבה מאוד משרדים- ולא אני ממש לא חושבת שעשית טעות שהלכת על תואר משולב כי לתפיסתי לתואר נוסף יש ערך הרבה יותר רציני משתי נקודות בממוצע. שלישית את לומדת באוניברסיטה מעולה. מאיך שאני רואה את הדברים - את תקבלי זימון לראיון כמעט בכל מקום שתפני אליו (וזאת בהנחה שאין בעיות אחרות בקורות חיים כמו השתמטות או חוסר נסיון בשום סוג של עבודה אף פעם שאלה דברים שגורמים לחשש בקרב מעסיקים במשרדים מסוימים). נראה לי שאת נלחצת יתר על המידה קשה לי להאמין שיש סיכוי שבינואר-פברואר שנה הבאה לא תהיה לך כבר התמחות ראויה ביד. אני מכירה הרבה אנשים עם ממוצע כמו שלך שסגרו התמחויות מצוינות בלי תואר בכלכלה והם גם לא לומדים באת"א. את באמת לא צריכה לנסות לעשות קורס חוזר אי אפשר תמיד להצליח ו77 זה גם לא ציון רע.

למעלה