שאלה לגבי מחלות בגן

דסי אשר

New member
במעונות הציבוריים ובמשפחתונים הציבו

הציבוריים- הגננת או המפעילות המשפחתון לא מחליטות מי יכנס למסגרת. ההחלטה היא של הגוף המפעיל- וויצו, נעמת או רשות מקומית(משפחתונים). לגוף כזה, שהמפקחת היא שליחתו- יש הרבה יותר כוח, מאשר לגננת בודדה,בין אם זה במעון ציבורי ובין אם זה במעון פרטי. במעון פרטי, כנ"ל במשפחתון פרטי- השאלה כלכלית מאד משמעותית לבעלת הגן, הגננת או המפעילה, ויש לה קושי בהתמודדות עם העזבת ילדים. מאידך, ורק השבוע שמעתי, שעקב המיתון הקשה, גם המעונות הציבוריים, מאד חרדים איכלוס מלא של הכיתות, וחרדים מאד לשביעות רצון ההורים- משום שמשמעות אי שביעות הרצון- עזיבה. כן, בעבודתי נתקלתי בהורים שונים, עסוקים בעיסוקים שונים. הבאת ילד לא בריא למשפחתון, או אי לקיחתו במועד, מיד אחרי הודעה מצידי כי לילד יש חום גבוה, לא הייתה תלויה בסוג העיסוק של ההורה, אלא בסוג המחויבות שלו- לעבודה שלו לעומת מחוייבותו ללילד שלו. מטפלות רבות, גם מגנים ובמעונות, מכירות את התופעה של הורים שאומרים שבלילה הרגיש לא טוב, אבל עכשיו בסדר, כאשר ה"בסדר" נמשך שעתיים שלוש- כאורך השפעת הנר. לשמחתי- נתקלתי רק במקרה אחד או שניים- של הורים שמחויבותם למקום העבודה קדמה למחויבותם לילדים שלהם. דסי

Shellylove

New member
מעבר לאיזו מחוייבות

קודמת- לעבודה או לילד יש כאן גם חוסר התחשבות בסביבה, לא?

דסי אשר

New member
יש הרבה מחוייבויות- אבל אם נסתכל על

המאמר של חיים עמית, כאן בפורום (חדש), על סגנונות הורות - הרי ששני המריכיבים האלה- מחיובות לילד האישי שלך- לעומת מחוייבות למקום העבודה- הם השיקולים הראשונים שעוברים במוחו של ההורה. יש הרבה הורים שמזכירים את המחוייבות לילדים האחרים ולהורים האחרים. משום שהמערכות לא סומכות על מחויבות זו של הורים- הוציא משרד העבודה והרווחה - הוראות... דסי

אפרתש

New member
מיה, אני הייתי רוצה לראות את זה ../images/Emo6.gif

אני מדמיינת אותך מפטרלת ליד גדר הגן...

irisgh

New member
אז אתן תמיד עוזבות את העבודה?

אני, כשאני מבטלת יום עבודה ברגע האחרון ( למשל על הבוקר ), משמעו שחמישה-שישה אנשים/ילדים יעזבו את יום העבודה / יום הלימודים שלהם על מנת לפגוש אותי, ואני לא אהיה שם. זה ממש לא פשוט לי לעשות. זה לא תמיד ברור לי שהילד קודם. (לכן, לרוב, את יום המחלה הראשון אני מנסה שבעלי יתן, אם הוא יכול, ואני את היתר. וכמובן, תכופות אני מגיעה לעבודה גם כשאני חולה). ולא, אני לא מרוויחה יותר מאשר לו הייתי מקבלת פתק מחלה מהרופא.

לאה_מ

New member
לא, אבל אני תמיד עוזבת את העבודה אם

אין סידור אחר - זה לא מובן מאליו בעיני שאני צריכה לעזוב את העבודה - לילדים יש גם אבא שיכול לצאת מהעבודה שלו, יש להן סבתות או פתרונות אחרים - אבל אם לא מצאתי סידור אחר, אחד מאיתנו (אני או בן זוגי) נצטרך לצאת מהעבודה (ואז הבחירה תהיה תלויה בשאלות כמו למי יש פגישות קבועות שקשה להזיז אותן, למי יש איזה deadline חשוב, מי יכול לעשות את העבודה גם מהבית, וכד') - והפתרון המקובל עלינו - חצי חצי - אחד מאיתנו נשאר בבית בבוקר, והשני מחליף אותו בצהרים כדי שהוא יוכל לחזור לעבודה.

למעלה