שאלה לגבי מחלות בגן

אפרתש

New member
../images/Emo32.gif לפני שנפתח שרשור מי אמא יותר

טובה ... את כתבת כאן "הטענה הגורפת שהורים שנשארים בבית עדיפים...". לא רק שלא טענתי דבר כזה, בטח שלא טענתי טענה גורפת. אני תיארתי את הבחירות שלי. בהודעה נוספת, הוספתי והסברתי שהבחירה שלי נובעת מהאופי שלי ודרך ההתמודדות שלי עם קשיים. בשום מקום לא כתבתי שאני אמא עדיפה. בשום מקום לא כתבתי שהורים עובדים הם הורים פחות טובים. (אני חושבת שכן כתבתי, לפחות בין השורות, שהורים ששולחים לגן ילד סובל הם הורים לא ממש חיוביים בעיני).
 

טלי12345

New member
לא ראיתי שם ילדים חולים../images/Emo36.gifוסיפור

ההורים אצלינו בסדר גמור. באמת יש בעיה שמחלה מדבקת לפני שהיא מתבטאת. תמיד התקשרו אלי אם הרגיש לא טוב בגן (וכמובן שזינקתי לקחת אותו) . בהתחלה תבעתי ממנהלת הגן לבקש אישור בריאות על כל ילד שחוזר ממחלה (כדי שלא יקרה שילד חוזר חולה) ועל זה אני רוצה לספר משהו: אתמול לקחתי את החולה-בריא למרפאה אחרי יום וחצי שלא היו לא הפרשות מהעיניים. הרופאה נתנה אישור והכנסתי אותו לגן. אחרי 3 שעות התקשרה הגננת ואמרה שיש לו הפרשות מהעיניים....... הגעתי, הוא בדיוק התעורר ובאמת היו לו הפרשות מהעיניים. אבל זה אחרי שקיבלתי אישור מהרופאה ואחרי שבבית לא היו לו.... אז היום הוא שוב בבית....... ממש קשה לי למצוא משפחתון עם כמה ילדים. מהטלפונים שעשיתי מצאתי רק עם לפחות 10 ילדים.
 
יש גם להפריד בין מחלות

אבעבועות- רעה חולה שאם לא מתחסנים אין דרך להמנע. במיוחד שההדבקה מתרחשת לפני ההבחנה. שפעת- גם מכת מדינה. לעומת זאת דלקת עינים ושלשולים- לא ולא. זה מועבר במגע. ניתן לזהוי מיידי וערנות ועקשנות הצוות מאד משמעותיים במניעת הדבקה.
 

אפרתש

New member
בעיית "כפית משמעת"

אצל חברה שלי, יש בעיה של הורים שמביאים לגן ילדים חולים. וכשהגננת מתקשרת לאמר שהילד חולה, ההורים לא מוכנים להגיע באמצע היום לקחת אותו. זו כבר הפכה לנורמה. ילדים מסתובבים בגן עם חום גבוה, היה ילד שבא לגן מכוסה באבעבועות. הגננת אובדת עצות. היא "איבדה שליטה", ולא יודעת מה לעשות.
 

Shellylove

New member
נשמע ממש לא תקין

היא ניסתה לדבר עם ההורים? זה פשוט חוסר אחריות מצידם וחוסר התחשבות בילדים האחרים והוריהם.
 

אפרתש

New member
עשתה אסיפת הורים במיוחד לנושא הזה

תנחשי איזה הורים הגיעו לאסיפה ואיזה לא
 
זה קלאסי....

היה פעם בגן של עומא איזה זב חותם קטן וחמוד שהיה מסתובב על נזלת עד הברכיים, יומיים שלושה עם אותה חולצה, נעליים שלא נדע, כולו כתם אחד גדול, ציפורניים שחורות.... בכל אסיפת הורים, הוריו (שהיו מגיעים תמיד שניהם לאסיפות, ייאמר לזכותם) היו עושים בלאגנים על זה שהם באו לגן יום אחד וגילו שלא מילאו סבון ליד הכיור של הילדים
 

maya100

New member
אני בשוק! למה ההורים האחרים מסכימים

אם זה היה קורה בגן שלנו, הייתי מגיעה לגן ב 7:30, מחכה ליד השער ומדברת עם ההורים האלו כשהם מביאים את הילדים (הרי בכל זאת מישהו מביא כל יום את הילד לגן וממנו). ממש ממש לא מקובל עלי!!! חוצפה!
 
מצער, אבל זה לא היה עוזר לך

הדרך לטפל יעיל ומהיר היא דרך הפיקוח - והנה יש לנו כאן דוגמה מצויינת לסיבה שבשלה אני נגד משפחתונים ומסגרות פרטיות ללא פיקוח.
 
לא נתקלתי במדוייק בסוגיית המחלות

אולם כן נתקלתי בסוגיות אחרות. למשל היה את קטע דמי הועד. הפיקוח קובע מדיניות של גן שהועד בא לסייע ולתמוך בה אולם לא יכול לעשות ככל העולה על רוחו - כי אז הפיקוח יכול להתערב ולא לאפשר לזה לקרות. היה ועד מאוד לוחמני במעון שניסה לסלק מנהלת (לא הצליחו, בין השאר כי אני נכנסתי לתמונה וכבר שמתן לב שאני כמו כל הועד
), לעשות סדרים חדשים בכ"א וכולי. בתחילת השנה הם נבחרו שוב (לא הייתי - אני מגיעה לייטלי לאסיפות רק כשיש מלחמת עולם כמו עם המנהלת) ואב ילדיי הלך. הועד נבחר לצערי שוב. שבועיים אחר כך אנחנו מקבלים פתק של דמי ועד ומסתבר שהם מתכוונות לקחת שומר של חברת שמירה ב- 9000 ש"ח לחודש (יותר מ- 100 ש"ח לחודש להורה). ליד הפתק על דלת הגן כתבתי בטוש שזה לא סביר ובמקום לנהל מאבקים הרמתי טלפון למפקחת, שמכירה את ההורים, את היכולות הכלכליות שלהם, את הועד ואת מה שמקובל בגנים. היא אמרה לי להסיר דאגה כי זה לא יקרה בשום גן שתחת פיקוחה, כינסה את הועד מייד לישיבה ועניין השמירה בשכר הייטק בוטל. במעורפל אני זוכרת שאותה מפקחת כינסה פעם במעון של עומר בר"ג את כל ההורים בעניין המחלות והזהירה מפורשות בעניין הוצאת הילדים של ההורים הללו ששולחים ילדים חולים מהגן לצמיתות. אבל לא זוכרת פרטים, זה היה לפני איזה 6 שנים.
 

maya100

New member
ולמה למפקחת יש יותר כוח מלגננת?

גם הגננת כאן כינסה אסיפה אבל ההורים האלו שמו עליה פס. באותה מידה אם ההורים היו שולחים את ילדיהם לויצ"ו הם היו שמים פס על המפקחת. מדובר פשוט באנשים סוציומטים במיוחד.
 
פסיכולוגית, כנראה

יש הורים (תמיד) שחושבים שהגננת עובדת אצלהם. המפקחת לא. והיא, שבאה מבחוץ, יש לה גם אוטוריטה שנגזרת מהעדר הכרות ההורים עם היומיום שלה. יש שם פחות פמיליאריות.
 
בפעם הבאה שאתם עושים אסיפת הורים

שני טיפים: 1. להזמין את המפקחת ולוודא שהיא באה 2. להוציא פרוטוקול והחלטות, ולהפיץ כך שגם הורים שנעדרו יקראו. חשוב גם שתהייה סנקציה על הבאת ילד חולה (כמובן בידיעה שהוא חולה - לא ילד שחלה במשך היום, מה שעלול בהחלט לקרות).
 

אפרתש

New member
אני חושבת שהגננת איבדה שליטה

ולא בטוח שאפילו פרוטוקול יעזור לה. מפקחת זה יכול להיות רעיון טוב. ההורים עושים צחוק מהגננת (ומשאר הילדים והוריהם), אבל אולי מפקחת שיודעת להקרין סמכותיות תחזיר אותם לתלם.
 
למעלה