שאלה לגבי טיח טרמי

shaygen

New member
שאלה לגבי טיח טרמי

אני רוצה לברר לגבי בית שנבנה עם בלוקים של פומיס בלי שהונחה שכבת קלקר על הבטון. עכשיו עולה על הפרק האפשרות לעשות טיח טרמי. האם כדאי לעשות את הטיח הטרמי רק על עמודי הבטון או על כל הבית או שמא כל העניין מיותר?

כעת כבר מאוחר מידי

אין אפשרות לעשות טיח טרמי רק על העמודים, כי לטיח טרמי יש עובי יותר גדול מלטיח רגיל אם רוצים טיח טרמי הוא צריך להיות על כל הקירות , זה בסך הכל פתיתי קלקר עם חומר הדבקה צמנטי . רק אם הבית האיזורי ההרים יש טעם לתגבר את הבידוד , בלוקי פומיס מבודדים טוב ומספיקים לאיזורים הנמוכים .

avi5199

New member
../images/Emo45.gif ואפשר תמיד בעתיד להוסיף חיפוי מבודד

אם יהיה צורך.

golana

New member
אני עושה טיח תרמי.

אני באותו מצב כמוך, רק שאני הגעתי עליו כשהיה ברור לי מהתחלה שאני עושה טיח תרמי על כל הבית. העלות של החומר היא סביב ה 25 ש"ח למטר. זה גם מוסיף עוד לעלות העבודה ולפינות מיוחדות לטיח טרמי. ע"פ הערכה, העלות של הטיח תרמי קומפלט לבית של 200 מ"ר מגיעה לסביבות ה 10-12 אש"ח. היום ראיתי שאפשר גם לבצע פולאוריטן בהתזה. גם זה יוצא סביב 25 ש"ח למטר אבל כולל העבודה. הבעיה היא שאחרי ההתזה צריך לשים רשת על כל המעטפת. עוד לא בדקתי מול הטייח מה זה אומר.

tomshpil

New member
גם עם טיח תרמי צריך לעבות בגשרי קור

אמנם המצב לא יהיה בעייצי כמו בלי טיח תרמי בכלל אבל האיזור עדיין יהה רגיש לעיבוי וכו'. בהוראות של תרמוקיר ליישום טיח תרמי מופיע שמומלץ לבנות עם בלוק 22 ואלמנטים מבטון 20 ואז בנקודות האלה לעבות את הטיח התרמי.

Z ליאור

New member
עקרונית חיבים למנוע גשרי קור...

במיוחד אם הבלוקים הם בעלי מקדם תרמי גבוה . אל תוותר ותבודק מול חב' תרמוקיר את הישום הנכון והפתרון לבעיה ,בכל מקרה לא הייתי מסתמך על פתרון בפורום (יש את אילן ליאור משמטייל פה ובפורומים השכנים לו כן הייתי מקשיב ) http://www.termokir.com/Hebrew/.

shaygen

New member
בירוחם.

יש לנו לילות קריפם מאוד בחורף וימים חמים בקיץ.

אילן 120

New member
לילות קרים - ימים חמים.

ההמלצה שלי : קירות - לוחות קל- קר דחוס F-30 בעובי 5 ס"מ ועליו טיח. גג - מה סוג הגג ?

פנסטרה

New member
הכי טוב מה שאילן הציע. ציפוי קלקר על כל הבית

ומעליו טיח רגיל. זה מה שהייתי עושה אם זה היה הבית שלי. אבל המינימום שעליך לעשות הוא טיח תרמי בעובי 5 ס"מ על כל הבית. אם יש לך הרבה בטון ומעט בלוקים תעשה לקלר על כל הבית בלי להתלבט בכלל.

avi5199

New member
כל העניין מיותר

אצלי בית מאיטונג, זכרון יעקב, לא שמו קלקר על היציקות ,טיח רגיל.. הבית שומר יופי על קור חום , אין שום בעיות.

פנסטרה

New member
למה אתה מדבר שטויות

על פי התקן ירוחם הוא אזור ג כלומר חובה להגיע ל- 0 גשרים תרמיים. תקן 1045 הוא מחייב ואם השואל היה רוצה לתבוע את המתכננים או הקבלן על זה היא היה זוכה בוודאות. גשרים תרמיים באזור ג' אסורים. ועל פי המציאות חוסר בידוד באזור ירוחם זה ליקוי בניה שיגרום לעיבוי בקירות בחורף ובעקבות כל לעובש וכו'. חוץ מצריכת האנרגיה החורף ובקיץ שתעלה עוד אלפי שקלים. אבי, אם אנשים באזור ההר, כולל הר הנגב, ישמעו לעצות שלך בנושא זה, אתה תעשה להם רק רע. המזל הוא שהשואל בעצמו מודע לכך ולא תצליח לבלבל אותו.

avi5199

New member
למה אתה מדבר שטויות

1. שנים על גבי שנים בנו בירוחם בדימונה באילת ובכל הארץ בתים מבלוקים רגילים. אז אולי עולה להם קצת יותר אנרגיה על חימום\קרור מאשר בבית שבנוי מבלוק מבודד. היום בונים מבלוק מבודד (9 חורים, איטונג, פומיס וכ"ד)... כל המטרה לחסוך כסף באנרגיה . בחישוב של חיסכון באנרגיה ההשקעה בבניה בבלוק כזה אולי כדאית ואולי אפילו גבולית. אבל להתקרצץ על בידוד של חגורות בטון בבית שכולו בנוי מפומיס זה מוגזם. אבל במקום להתקשקש באויר אפשר פשוט לחשב את ביזבוז האנרגיה כתוצאה מכך, ולחשב בכמה זמן הוא יוכל להחזיר את ההשקעה על טיח טרמי או קלקר אדקס. אני די בטוח שבחישוב כזה יצא לך שהוא לא יצליח להחזיר את ההשקעה בכמה עשרות שנים, או אולי אפילו עד סוף ימיו. 2. הוא לא כתב שיש לו בעיה של תביעה נגד קבלן במקרה כזה זה לא משנה בכלל מה אומר התקן אלא מה התחייב הקבלן במפרט.

אילן 120

New member
לאבי

אני חושב שההמלצה עלולה לגרום נזק . תקן (1045) מגדיר דרישות סף - אגב , מאוד נמוכות , לבידוד תרמי של אלמנטים שונים במעטפת הבניין. מזלך שאתה גר בבית מבודד , במקרה שלך בנוי בבלוקי איטונג , פעם בנו בתים בקירות דבש וקירות בלוק 4 חורים. גם אז היו אותם חכמים תורנים שנשבעו ביקר להם שלא צריך בידוד כי אפשר להתעטף בעוד שמיכה. אתה מוזמן לבית שלי בבנימינה , תוכל לקרוא את שעוני החשמל של השכנים ושלי ותחליט אם כדי בידוד - או לא כדי.

פנסטרה

New member
נדהמתי

אבי יושב לו בזכרון ומעיז להמליץ לבונה בהר הנגב - ירוחם, אזור אקלימי ג, לא לבודד גשרים תרמיים. אפילו תקן 1045 אוסר גשרים תרמיים בהר הנגב לא על מנת לחסוך באנרגיה, אלא למנוע עיבוי בקירות. תמסור לאבי שאם הוא היה אומר את זה על בית בתל אביב היה מקום להתווכח. אבל מה שאבי כתב על ירוחם זו שגיאה מוחלטת. תמסור לו גם שמודה ועוזב - ירוחם.

avi5199

New member
כשלא קוראים את השאלות, התשובות מנותקות

מהמציאות... הוא כתב שהבית שלו עשוי מפומיס ושהוא לא עשה בידוד של גשרי קור ולא שם מראש קלקר אדקס ביציקות ! כלומר יש לו כבר את הבעיה, והנזק ( של אי עמידה בתקן , אם זה בכלל נזק) כבר קיים ! השאלה שהוא שואל היא לא "מה נכון מבחינת התקן", אלא אם שווה עכשיו במצב שבו הוא נמצא כרגע להשקיע בפתרון שמן הסתם הוא יקר מאד כמו טיח טרמי על כל הבית (אני לא רואה שום אופציה אחרת). במצב הזה הכי טוב שלא יעשה כלום. חוץ מזה שלא כל מה שכתוב בתקן זה או אחר צריך לרוץ ליישם בבית פרטי, צריך תמיד לבדוק את הכדאיות. אצלי יש איטונג בלי בידוד ביציקות, בערך אותו דבר כמו שיש אצלו, בזמנו עשיתי את החישוב והגעתי למסקנה ז\שהתרומה של הבידוד הזה בטל בשישים, אתה מוזמן לקרא את חשבון החשמל שלי (בזיכרון יותר קר מאשר בבנימינה ). חוץ מזה שטיח טרמי חיצוני, או כל חיפוי חיצוני אחר לבית, אפשר ליישם גם בעתיד אם זה יהיה כלכך קריטי.

למעלה