שאלה לגבי התמחות

geek100

New member
שאלה לגבי התמחות

היי רציתי לשאול אתכם פה, אני מניח שיש פה אנשים שעושים התמחות/עו"ד/סטודנטים שמחפשים התמחות למה זה כ"כ קשה למצוא התמחות ולהתקבל? באמת אני שואל בשביל חבר שלי, יש לו ציונים מאוד טובים, הוא היה כבר בעשרות ראיונות, הקו"ח שלו מרשימים , הולך לו טוב בראיונות והוא עונה על כל השאלות נכון, אבל לא מצליח להתקבל להתמחות הבנתי שיש תחרות גדולה בחוץ על כל מקום... הוא סיפר לי שכל החברים שלו שמצאו התמחות, כמעט כולם סידרו להם ( ויטמין P וכו.. מכר שמכיר מכר וכו'.. ) ואפילו אנשים שיש להם ציונים מאוד טובים הצליחו ומצאו וסגרו כבר התמחות ניסיתי לעזור לו ואמרתי לו שישחשוב מה היו הטעויות שלו.. כי חייבת להיות סיבה שהוא לא התקבל בסוף הוא אומר שהוא לא רואה שום סיבה ושהלך לך ממש טוב.. איך בכל זאת ניתן לדעת מדוע הראיון לא היה מספיק טוב בשביל שהוא יתקבל? וממה המעסיקים לא היו מרוצים, מה לא היה מספיק טוב כדי שהוא ילמד מטעיות ויתקן אותן.... הרי הם לא מוכנים לומר זאת .. אשמח לקבל מכם תגובות, אני מאוד רוצה לעזור לו , הוא כבר נכנס לדכאון מכל הנושא הזה, כי הוא באמת רוצה למצוא התמחות טובה שהוא ישקיע וילמד.. הוא מאוד אוהב את התחום הזה ומתאים לו.. כבר נמאס לו לחפש ולשלוח קו"ח מה ניתן לעשות ? האם יש איזה אתר מומלץ שניתן לחפש שם ?או אם אתם יודעים על מקומות שמחפשים מתמחים לתקופה הקרובה, השנה.. ממרץ 2011, אשמח שתשלחו לי בפרטי - תודה רבה !!! אודה לכם מאוד!!

geek100

New member
**

ואפילו אנשים שיש להם ציונים יותר נמוכים ממנו הצליחו ומצאו וסגרו כבר התמחות

Anabol

New member
נשמע שאת והחבר שלך טיפה out of it

למרות שנאי לא יכול להגיד בביטחון, כי לא נתת מספיק פרטים. אבל באופן כללי: שוק ההתמחות לעו"ד הוא אחד התחומים היותר תחרותיים ונובע בעיקר מהיצע הסטודנטים העצום אל מול הביקוש הלא כל כך גדול למתמחים מצד מקומות העבודה. אם אני חושב על מספר המשרדים המסחריים (אני מתעלם לצורך העניין מהמגזר הציבורי), יש כ10-15 משרדים, כך שיש בערך 300-400 מקומות התמחות "נחשבים". מהנסיון שלי בהתמחות (והוא היה רחב) ויטמין P אכן משחק תפקיד, אבל לא תפקיד חשוב כמו שאנשים מחוץ למערכת חושבים. אני מאמין שפחות מ10% מהמקומות מאויישים ע"י פרוטקציה. לגבי מה שיכול לעזור לחבר שלך להתקדם (כמובן שחלק מהדברים כבר לא תלויים בו): - מקום הלימודים. לא ציינת איפה הוא לומד, אבל אין מה לעשות, בעיקר במשרדים הגדולים, זה עדיין פקטור חשוב וזה הדבר הראשון שמעסיקים מסתכלים עליו. לא מכריעים לפי זה, אבל ללא ספק זו המשוכה הראשונה שצריך לעבור. לתלמידי מכללות שהן לא הבינתחומי/המכללה למנהל יהיה הרבה יותר קשה להתקבל. זו עובדה. ללא קשר לדעה האישית של כל אחד מאיתנו לגבי האיכות של אותו מוסד לימודים. -ציונים. אני לא יודע מה זה ציונים מאוד טובים. יש כאלה שיסתפקו ב80+ ויש כאלו שאם הם לא ב20% העליונים הם לא יהיו מסופקים. מקובל לחשוב שלתלמידי אוני' מספיק 85+. -קו"ח וראיון: זה מאוד אינדיווידואלי, כי מעבר לקו"ח מרשימים "על הנייר", צריך לדעת בראיון "להפיח חיים" בכל אותם פרטים ע"י דיבור רהוט ומשכנע. - מועד ההתמחות: נראה שהוא מחפש התמחות למועד הקרוב. זה מאוד בעייתי. בדר"כ מחפשים התמחות לשנתיים וחצי-שלוש שנים קדימה. אני מניח שחלק מהסיבה לכך שהוא לא מצליח למצוא התמחות למועד הקרוב זה בגלל שכבר לא נשארו מקומות. בהצלחה!

the bell1

New member
יכולות להיות אלף ואחת סיבות

קודם כל לא ציינת איפה למד ומה זה ציונים טובים ? באיזה תחום הוא מחפש? חוץ מזה יכול להיות שהוא פשוט לא יודע להתראיין. אולי הוא לא מרשים מספיק בראיונות וכו וכו.

כנראה שהבעיה היא בו

ואני אומרת את זה כי גם אני הייתי באותו מצב - הייתי בעשרות רבות של ראיונות ולא הצלחתי להתקבל לשום מקום, גם במקומות שהיה נדמה לי שהלך מעולה. חיפשתי התמחות יותר משנה וחצי וגם אחרי שסיימתי את הלימודים (באת"א) לא היתה לי התמחות. בסופו של דבר הבנתי שהבעיה היא בי ובמשהו שאני משדרת, אבל לא יכולתי או רציתי לעשות עם זה שום דבר. בכל מקרה, אם הוא באמת רוצה להתקבל להתמחות שיתאמן על זה מול המראה, שיעשה סימולציות עם חברים, שיכין תשובות מראש לשאלות נפוצות ויתאמן עליהן, בסוף תמיד יהיה מישהו שמספיק נואש בשביל לקבל אותך - אם לי זה קרה זה יכול לקרות לכל אחד.

למעלה