שאלה לגבי הקצפת חלב

scoti5

New member
כשאני אומר

"הקצפה מאסיבית" אני מתכוון ליצירה מאסיבית של בועות גדולות בתחילת התהליך, על ידי מיקום הסטימר כשהוא נושק לחלב. אין סיבה לשנות את עוצמת הקיטור תוך כדי ההקצפה, וכמו שכתבת, לכשמתחיל להיות נפח של קצף, יש פחות ופחות הקצפה, עד שבשלב מסויים יש רק סירקולציה. ליאור

azaria

New member
גם בביתיות הקטנות לא צריך לשנות גובה תוך כדי?

אני מוצא את עצמי (עם הסאקו ארומה השחורה שני) מעלה ומוריד את הקנקן תוך כדי ההקצפה כדי לנסות לשמור על קצה הפיה נושק לפני החלב. ככל שההקצפה מתקדמת, זה נעשה יותר ויותר לפי השמיעה והרגש כי קו פרשת החלב נמצא אי שם מתחת לכמה מילמטרים (ולפעמים סנטימטרים) של קצף. הטיפ של הקצפה מאסיבית עד 40 מעלות יועיל לי אני מקווה. כי עד עכשיו המשכתי להקציף עד לסיום (כ70 מעלות). היום למדתי ממך שבין ארבעים לשבעים אין טעם לנסות לייצר קצף אלא צריך להטביע את הפיה ורק לחמם ולהמשיך את הסירקולציה. זה באמת מחייב התמקדות ביצירת קצף דווקא בשניות הראשונות של ההקצפה. תודה.

scoti5

New member
כן,

אותם כללים נכונים גם לגבי מכונות ביתיות. טיפ נוסף בנוגע למכונות ביתיות: בגלל שלחץ הקיטור אינו גבוה, עדיף להשתמש בקנקנים קטנים, על-מנת להצליח ליצור את הסירקולציה. בקנקן גדול הקיטור בקושי מצליח לסובב ולהניע את החלב. צרפתי לינק לעוד סירטון שלי, שבו אני מקציף במכונה הביתית של אבא שלי.. שים לב לגודל הקנקן ולכמות ההקצפה בהתחלה. ליאור

גם לי יש ארומה

התרשמתי שבסרט אתה עובד עם מכונה של סאקו שהורדת לה את הפנרלו. אני גם הורדתי את הפנרלו, אך אני לא מצליח ליצור סירקולציה בשום אופן. בסרט גם לא ברור אם יצרת סירקולציה או לא, בכל מקרה יוצאת הקצפה אחלה. מה הסוד שלך? כמו כן, בסרט נראה שאתה מקציף לכל האורך ולא יורד עם הסטימר אחרי שהחלב מגיע ל40 מעלות. אשמח להבהרותיך. תודה, דני

scoti5

New member
כד קטן.. 8 ימים חלב נתן..../images/Emo138.gif

במכונות כמו שיש לך או לי (יותר נכון, לאבא שלי - גאג'יה סינכרוני) מומלץ להשתמש בכד קטן, על-מנת שהקיטור החלש יחסית כן יצליח ליצור סירקולציה. אין צורך להכניס את הסטימר לחלב כמשגיעים ל40 מעלות,מכיוון שעד שאתה מגיע לשם כבר צברת נפח של קצף, מה שבעצם מאפשר לך להשאיר את הסטימר באותו מקום ולשמור על סירקולציה אחידה (שכן יש סירקולציה, יכול להיות שזה נאבד איפשהוא באיכות סרטים הנפלאה של youtube). ליאור

יש לי כד מיניאטורי (400 CC)

נתתי קצת הקצפה ואז קירבתי את קצה הסטימר לדופן. זה לא בדיוק מסתובב (ראיתי חלב מסתובב כשהייתי מקציף בבית קפה) אלא יוצר מן בעבוע מוזר. התוצאה - קצף חלק ומבריק, אבל מעט מאד קצף. לא הבנתי את ההסבר עם הטמפרטורה. איך ניתן להשאיר את הסטימר באותו מקום שהקצפת וכעת ליצור את הסירקולציה?

ham777

New member
יש לי izo vivi כשאני מקציף הקצף עבה מאוד

מדוע יוצא לי קצף עבה ולא מחובר לחלב וכשאני מוזג אותו אז הקצף נשאר בקנקנן הנירוסטה ואז אני מוציא את הקצף עם כף כי הוא נשאר שם . מה עליי לעשות כשיש לי מכונה פצצה ואני לא מצליח ליצור קצף אמיתי . אשמח להעזר במומחה שכאן תודה

scoti5

New member
נשמע שאתה מחמם יותר מידי...

כשאתה מקציף, תעבוד עם יד אחת שמחזיקה את הקנקן בידית, ויד אחת נמצאת על הדופן על-מנת לאמוד את הטמפרטורה. בגדול, ברגע שאתה לא יכול להחזיק את היד על הדופן, תוריד אותה, ספור עד 3, ואז אתה נמצא על איזור ה60-70 מעלות. מעבר לזה, כמו שנכתב בשרשור זה, תתחיל את ההקצפה על ההתחלה, ואח"כ תדאג לסירקולציה (תנועה סיבובית של החלב בכד), שמפוצצת את הבועות הגדולות. בהצלחה
ליאור

Envenom

New member
או

שאתה נותן לחלב לשבת בכד יותר מדי זמן מרגע שאתה מקציף אותו ועד שאתה מוזג. לדוגמא, אם אתה מקציף חלב ורק אז ממצה את האספרסו. חשוב גם להקפיד על סיבוב של הכד בתנועה מעגלית אחרי ההקצפה כדי ליצור פיזור אחיד של הקצף. יכול להיות שזה אלמנטרי ורוב הסיכויים שבנאדם עם vivi יודע את כל זה טוב מאוד, אבל יש אנשים...

ham777

New member
המשכתי גם היום לנסות עם הפיה מעט בפנים

עדיין הקצף עבה ולא מחובר לחלב למרות מה שנכתב לביצוע . זמן ההמתנה עד למזיגת החלב לאספרסו הוא כ 30 שניות . האם צריך להכניס את הפיה לעומק ס"מ אחד בלבד ? או עדיף לעומק התחתית . אני מודה שגם עם ה vivi עדיין לא למדתי להכין קצף אמיתי אבל לומדים ונעזרים באנשים טובים כמוכם. אני אמשיך לנסות . מישהוא יודע היכן ניתן ללמוד על הכנת קצף לא בתשלום כמובן. תודה

ham777

New member
אני גר בצפון . תודה על ההזמנה אנסה בבתי הקפה

אלך לארומה או לבית קפה כל שהוא אראה אותם מכינים ואנסה ללמוד מהם בכל אופן תודה על העזרה וההזמנה

למעלה