שאלה לגבי הפסיכומטרי

שאלה לגבי הפסיכומטרי

שלושה בני דודים שלי מתוף 4 קיבלו מעל ל-725 בפסיכומטרי הראשון שלהם (מה שאמורים לקלב 2% מהאוכלוסיה) לאור זאת העוררו אצלי מספר שאלות. האם הפסיכומטרי קשור ל-IQ? מה הפסיכומטרי מתיימר לבדוק? האם IQ ו\או םסיכומטרי קשורים לתורשה או לסביבה? תודה מראש לעונים

sprk78

New member
היות ולפסיכומטרי ניתן להתכונן

הוא לא משקף לדעתי IQ. עובדה, מבחן ראשון נניח תוציא 670 מבחן שני אם תחרוש תוציא נניח 750. מבחני IQ אם תחרוש תקבל עליה אולי של כמה אחוזים בודדים. מבחן IQ אמיתי לא ניתן לשפר בצורה משמעותית ולכן הפסיכומטרי הוא לא משקף שום IQ.

זה מה שגם אני חשבתי אבל

עברתי מבחני ליקוי למידה והם דומים מאד למבחני IQ, והרגשתי איזהוא תהליף למידה במהלך המבחן, כלומר החלק השני של המבחן הלך בצורה יותר טובה. לכן גם מבחן IQ ניתן לשפר.

pazro

New member
אתה מבלבל בין כמה נושאים שונים

ובקצרה, במהלך איבחון דידקטי (ליקוי למידה) יש גם חלק נכבד של מבחני IQ אך במבחן דידקטי אין בכוונה לבדוק את הIQ שלך, אלה דרך שנויים בתוצאות מבחני היכולת שלך ביחס לממוצא, לאבחן את הבעיה שלך. אכן ישנו תהליך למידה תוך כדי המבחן, אך זה לא אומר שאפשר להתכונן למבחן. התהליך הוא חלק מצורתו של מבחן הIQ.

אבל שוב

אתה אומר שניתן ע"י עשיית מבחני IQ לשפר את ההשגים במבחנים אלו, כלומר ע"י תרגול ולאו דווקא למידה הציונים במבחנים עולים. אבל זה מקביל לבחינה הפיסוכומטרית בה הרוב משפרים את הציון בפעם השנייה וגם החמישית. כלומר עם הניסיון והתרגול בא השיפור. אז מה ההבדל?

pazro

New member
לא! אני אומר שהמבחן בנוי כך, שתוכל

להבין איך לפתור אותו ללא הסבר. כלומר במבחני IQ אסור להסביר לנבחן איך לפתור את המבחן. הוא צריך להבין לבד, כלומר ללמוד תוך כדי מבחן איך לפתור את השאלות היותר קשות. לכן כל השאלות הראשונות במבחני IQ הם ברמה שכל מפגר יוכל לפתור.

עוד פעם

אם תיגש פעם שניה למבחן IQ הוא יהיה לך יותר קל כי אתה כבר יודע איך לגשת אליו.

pazro

New member
לא. יהיה לך יותר קל רק אם אתה זוכר

בעל-פה את כל השאלות. לשאלות הראשונות (והקלות) לרוב אין התיחסות מאחר והם לא באו לבדוק את היכולת שלך, אלה באו ללמד אותך איך לפתור את השאלות הקשות יותר.

יכול להיות

עוד חצי שנה אני אהיה חכם יותר בנושא הזה. אגב המבחנים לליקוי למידה לא שווים את הנייר עליהם הם מודפסים או נכתבים. המבחן שעשיתי לפני שנה העניק לי תוספת זמן בכל המקצועות המילוליים בעברית בגלל רמה שלאט נולדתי בארץ. באותה הזדמנות הוא קבע שיש לי יכולות גבוהות בתחום המתמטי. המבחן שעשיתי שבוע שעבר קבע שרמת העברית שלי נמוכה בצורה סבירה יחסית לעובדה שלא נולדתי בארץ ובמתמטיקה אני צריך תוספת זמן כתוצאה מבעיה ביכולת קשב-ראיה (או משהו בסגנון). איך זה יכול להיות ששני מבחנים לליקוי למידה ממכונים שונים צריך לציין, הגיעו לתוצאות הפוכות-האחד העניק תוספת זמן בכל המקצועות חוץ ממתמטיקה והשני לעומת זאת נותן תוספת זמן רק במתמטיקה.

BanjoKazooie

New member
פסיכומטרי

פסיכומטרי מודד ידע! תחשוב שמישהו שנולד באנגליה יקבל באנגלית בפסיכומטרי 150, ומי שלמד הרבה עברית ספרותית כנראה יקבל גם 150 בעברית, מתמטיקה זה אולי קצת יותר מדד כי זה יותר היגיון שמה

elishevs

New member
פסיכומטרי

אני מסכימה בהחלט עם קודמִי- פסיכומטרי מודד ידע! מי שמכיר הרבה מילים של שבת, או שקרא הרבה ספרי אנגלית, יהיה לו הרבה יותר קל להוציא ציון טוב. חוץ מזה, שהפסיכומטרי מבוסס המון על מהירות, ואת זה לומדים- לומדים איך לענות מהר על שאלות. הרי כל הקורסים להכנה לפסיכומטרי מלמדים רק את זה- איך לענות על השאלה מהר, ונכון, מבלי להתעמק בשאלה או להבין אותה באמת. לגבי מבחני IQ אני לא יודעת, כי לא עשיתי. על פי שמם אפשר לנחש שהם מתיימרים לפחות למדוד את היכולת השכלית של הנבחן, ולא את הידע או הזכרון ומהירות השליפה.

miok

New member
לכל מבחן אפשר להתכונן

לא ממש התעמקתי בהבדל בין מבחני IQ למבחני פסיכומטרי, אבל נראה שיהיה מתאם, גם אם לא מוחלט, בתוצאות שלהם. אני חושב שההבדל הוא במינון שכנראה נובע מהמטרה שלשמם כל אחד מהם נבנה. בנוגע לתורשה. כל אדם הוא נגזרת של ההורים שלו ושל הגנים שלהם. לכן הסיכוי שהילד יהיה דומה להורים שלו נראה גדול. תבונה היא תכונה כמו כל תכונה ואם ההורים אינטיליגנטים, גבוהים, שחורים, לבנים עצבניים, רגועים .. סביר להניח שזה יבוא לידי ביטוי בצאצאים. כמובן שלפעמים יש יוצאים מהכלל ונוצרים שיבוטים מוזרים .. לפעמים משיבוט כזה יכול לצאת מפגר ולפעמים אדם עם תבונה גדולה .. ולדעתי לכל מבחן אפשר להתכונן ולשפר את הישגיו. כמו בספורט, אם תתאמן נכון, תשפר את ההישגים שלך. זה לא אומר שאם תתאמן בלי סוף, תהיה אלוף העולם, אלה רק תמצא את היכולת שלך. מה שיקבע את ה"טופ" שאליו תגיע, עד כמה שאני יודע, לא ניתן לשינוי. אלה אם כן יש "סטרואידים" למוח :)

Reshefm

New member
פסיכומטרי במבחן התוצאה

אני תלמיד י"ב בכיתת מחוננים (זו השנה התשיעית). במועד הפסיכומטרי של אוקטובר האחרון ניגשו למבחן אנשים גם מכיתת המחוננים שלי וגם מהכיתה המדעית* בשכבה. שתי הכיתות למדו באותו קורס (ביחד) וניגשו באותו מועד! לא מזמן הגיעו התוצאות. אנשים מהכיתה שלי השיגו תוצאות מרשימות בהחלט כשרובן מעל 700 וכמה למטה עד קו ה-680 לערך. בכיתה המדעית, התוצאה הכי גבוהה הייתה בסביבות ה-680. כל האנשים למדו והתכוננו (כל אחד ברמה אישית כמובן), זה לא שאפשר להגיד שבכיתה המדעית למדו פחות ובמחוננים יותר. הקיצר, לפי דעתי, לאנטיליגנציה יש תפקיד פטאלי במבחן הפסיכומטרי! וכנראה שהסביבה וגם הגנטיקה משפיעות על תוצאות הפסיכומטרי בצורה ניכרת. *בית הספר שלי הוא הומוגני ומחלק את האנשים בכיתות ע"פ ממוצעי ציונים. זאת אומרת, שבכיתה המדעית מתרכזים אנשים עם ממוצעים גבוהים הנחשבים ל"חרשנים" ברובם.

kreacher

New member
ככה זה היה גם אצלי

גם אצלך כל חברי הכיתה המדעית טוענים שהם התקבלו למחוננים אבל העדיפו ללכת למדעית?

BanjoKazooie

New member
טוב תיראה

אח שלי אובחן כמחונן בתוכנית הזאת של סאלד הוא עשה פסיכומטרי בתיכון וקיבל 589. לאחר מכן, עשה אחרי צבא, והוציא 687. אז איפה הייתה האינטיליגנציה בתיכון ואחרי הצבא? לא נעלמה והייתה אותו הדבר. פשוט הוא למד יותר!

kreacher

New member
במועד ב' מצליחים יותר

ואין ספק שרמת האימונים משפיעה על התוצאה בקרב.

iknow

New member
הפסיכומטרי מתיימר לבדוק

התאמה לעולם האקדמי.(או במילים אחרות:לבדוק מהם סיכויי ההצלחה של הנבחן במבחן לסיים תואר ראשון בהצלחה) מבחינה סטטיסטית-הוא עושה זאת בהצלחה רבה. (יש לציין שהפסיכומטרי יחד עם בחינות הבגרות עושים זאת אף טוב יותר.) בקשר לשאלות האחרות הפסיכומטרי בודק את נבחניו ביחס לשאר האוכלוסיה,כמו גם מבחני האי קיו.(725 מקביל ל132 בסולם 16 -2% עליונים) מבחני האי קיו והבחינה הפסיכומטרית די שונים במטרתם.מטרתו של מבחן האי קיו היא ערטילאית בצורה יוצאת דופן והיא לבדוק את האינטיליגציה של הנבחן.בפועל היא בודקת את היכולת של הנבחן להתמודד עם שאלות מסוגים שונים(השאלות המופיעות במבחן האי קיו) ביחס לשאר האוכלוסיה,שאלות שלאו דווקא מעידות על אינטיליגנציה גבוהה יותר.(זה פשוט תלוי בהגדרה של המושג-ולפי נסיוני יש לכל אחד הגדרה שונה למושג...) בנוגע לתורשה הדעות חלוקות בקרב המדענים ,לפי מיטב ידיעתי, ואין תשובה חד משמעית לתשובה האם תורשה משפיעה ואם כן עד כמה משפיעה. אם אני לא טועה ההנחה הרווחת היא שכ80% מהסביבה וכ20% מהתורשה.(קחו את זה בערבון מאוד מוגבל)

למעלה