שאלה לגבי אילוף כלב

זה לא ממש ככה, ניל"י

זאת לא אקסיומה חד משמעית. מה שכן, בד"כ באמת נהוג לפסול דלקת או בעיה אחרת בדרכי השתן ואז לגשת לעניין מהזווית ההתנהגותית. לפי התיאור נראה שמדובר בבעיה התנהגותית ועקבית, ולא נזילות פתאומיות, אבל מי שיוכל לקבוע את זה הוא הוטרינר/ית.

ניל´´י

New member
יאן היי....

כפי שאתה יודע יש בביתנו 2 זכרים, רק בשני מקרים הם מסמנים... האחד כשאחת מהבנות מיוחמת והשני כשהיתה לצ'אמפי דלקת נוראית!!! ברגע שראיתי שהוא סימן בפעם הראשונה (לא בעת יחום הבנות) לא חשבתי פעמיים וטסתי למלאך שלי!!! זה היה באישון לילה לאחר תערוכה בינלאומית. כך שלפני הכל חייבים לשלול דלקת ורק אחר כך חברר עם זאת בעיה התנהגותית, היא בכלל ד"א לא פירה אם הסימון הוא דבר חדש או שהוא מסמן מרגע אימוצו. לה התהיה שבודאי יקפוץ... מדוע הכלבים שלי אינם מסורסים/מעוקרות ???... תרגע... הרבגזעיות מעוקרות. השאר הם כלבי תערוכות ברגע שנסיים הרבעות מבוקרות והשתתפות בתערוכות כולם יעוקרו ויסורוסו. ניל"י והחמסיקה.

lilithmm

New member
ניל"י

אני לא ממליצה לסרס כל כלב, רק כשיש לכלב בעיית התנהגות, או ע"מ להקל על הבעלים או פוטנציאל לבריחה. אם מישהו חושב שהוא כ"כ אחראי ומוכן לשמור על הכלב שלו גם כשכלבים אחרים משוטטים חופשי יכולים לקפוץ עליו ולקרוע אותו, שלא יסרס. מכוון שאני בחורה דקיקה, בלי יותר מדי שרירים ומשקל עודף, לא מסוגלת להדוף כלבים משוטטים שקופצים על הכלב שלי ומתקיפים אותו בטיול כשהכלב שלי הולך ברצועה, אני סרסתי אותו בגיל 3 ומאז כלבים אחרים לא מגלים בו עניין.

ניל´´י

New member
לילית...

אני מאוד מעריכה את פועלך למען חיות הבית, אולם אני איני כמוך, אני ממליצה באופן גורף לעקר ולסרס כל כלב שאינו בעל תעודות!!!! ובקשר לגודל.... חיחיחי.... את לא מכירה אותי... בשביל להסתכל על הדנית שלי אני חייבת לעמוד על כסא... גובה מתחת ל150 סמ ומשקל... כשאני עולה על המשקל הוא מוציא פיתקית: נו... תעלו כבר...מה אין כאן אף אחד?? אז את מבינה שאני לא נמנת על הגדולות.... היחידים בבית שהם בגודל שלי הם ג'יני הרבע עוף שלנו וצ'אמפי הגדול מכולם (ווסטי, אלוף ישראל ואלוף בינלאומי וכוכב תערוכה).

מייקלס

New member
הדרך השנייה, באילוף

למנוע מכלב לסמן כרוכה בהשקעה מאד מאד רצינית מצד הבעלים. המשמעות היא שהכלב צריך להיות צמוד לבעלים 24 שעות ביממה. כאשר הכלב לא צמוד לבעלים, עליו להיות קשור ברצועה קצרה מאד במקום ספציפי, או לחילופין סגור בכלוב נשיאה. על הבעלים להיות בשליטה מלאה על הכלב בכל רגע נתון של היממה, כדי שיוכלו "לתקן" ברגע שהכלב מרים רגל. המשמעות היא כלב המוגבל לחלוטין לתקופה לא ברורה. (תלוי כמה מהר הוא מבין עניין). גם אז, כל העניין מוטל בספק, משום שיש אפשרות שהכלב יחזור לסורו ברגע שאין עליו פיקוח. השאלה היא, האם עניין הסירוס קריטי עד כדי כך? האם הבעלים באמת מוכנים להשקיע מזמנם כדי לדכא יצר טיבעי של כלב? לא יותר פשוט להפסיק את היצר ע"י סירוס?

be_roo

New member
ודאי, כל מי שלא חושב כמוך הוא

משוגע וטמבל. לעומת זאת אדם שלא סומך על וטרינרים אבל מוכן לקבל עיצות רפואיות מאנשים שהוא לא מכיר ולא פגש מימיו הוא שפוי לחלוטין, ומראה על עקביות בקו החשיבה.

lilithmm

New member
אה... עוד משהו

כשהכלב שלך יברח לך וידרס, או שיקלע לקרב עם כלבים אחרים ויחזור קרוע אם בכלל, או שיקבל סרטן ארמונית או אשכים, תזכרי את ההמלצה שלי, ואני מקווה מאוד שהמצפון שלך לא יציק לך יותר מדי.

לטענתך האשכים הם איבר מיותר ???

למה שיברח? באם יהיה מאולף? למה שיריב עם כלבים בכלל? זה הכל תלויי בחינוך ובאופי הבעלים של הכלב. ולמה את מאחלת לה מחלות ?........חס וחלילה, בסה"כ מדובר באיבר שכל זכר נולד איתו. אז שיתחילו הזכרים לחתוך?.......זה מה שאת אומרת? שבן זוגך יחתוך?.....כדי שלא יקבל מחלות חס וחלילה?

lilithmm

New member
ה התהייה

קודם כל גם כלבים מאולפים בורחים. כלב לא מסורס רב עם זכרים אחרים, וגם אם אתה שומר עליו והולך עם רצועה מספיק שיבוא כלב גדול ממנו בלי רצועה ויקרע אותו לגזרים. מה שתלוי בבעלים זה לעשות את המקסימום לטובת הכלב, דהיינו, לסרס/לעקר. אני לא איחלתי לאף אחד מחלות, אני מסתמכת על סטטיסטיקה ברורה וידועה. כלבים נולדים עם אשכים בשביל להתרבות. מכוון שבמצב קיום, מצב שבו מתים מעל ל-250000 כלבים בשל אין דורש רק במדינת ישראל בשנה, אין צורך להרבות כלבים מעורבים או כלבים ללא תעודות, ומכוון שאיבר זה רק יכול לגרום לצרות מהסוג שהזרכתי, אין בו כל צורך. מכוון שגבר מקיים יחסי מין בשביל להנות ולא ע"מ להתרבות, ומכוון שלבני אדם יש זכויות ולא מתים 250000 בני אדם בשנה במדינת ישראל, ומכוון שאדם מסוגל לשלוט על הצרכים שלו בניגוד לכלב, אין צורך לסרס בני אדם. אם אינך מבין את ההבדל, צר לי.

lilithmm

New member
לא רק הוא

ראי חוות דעת של דר' עופר שביט מאתר פטנט (מעריצה אותך עופר!!)

למעלה