שאלה לגבי אילוף כלב

שימרו על הכלבים שלכם - זה הכל

ואם אינך מסוגלת להחזיק כלב........בבקשה אל תעשי זאת.

kestrel

New member
למה אתה חושב שסירוס/עיקור גורם

לסבל? האם הכלב המסורס קם כל בוקר עם המחשבה שלעולם לא יזכה להיות אבא? הסבל שנגרם לכלבה מיוחמת שלא מממשת את יצרה או לכלב שמשתגע מריחות הכלבות המיוחמות בשכונה זהו סבל אמיתי וממשי. וזה מעבר לסכנות הבריאותיות שכלבה לא מעוקרת חשופה להן. ראית פעם כלבה עם דלקת ברחם או כלב עם פרוסטטה מוגדלת? ואלו רק הבעיות הנפוצות ביותר שקורות. הגישה שלך שצריך לשמור על הכלבים ואז הכל יהיה בסדר היא נאיבית ואפילו קצת ילדותית. אם רצונך למנוע סבל מכלבים הרי שעיקור וסירוס מגמתי של כלבים ימנע התרבות והוספה של אלפי גורים למעגל כלבי הרחוב הלא רצויים, החשופים לסבל והתעללות איומה. סירוס/עיקור אינם באים להחליף את הדאגה והשמירה על הכלב בבית. הם באים לשמור על בריאותו, למנוע ממנו סבל מיותר ולמנוע סבל של עשרות גורים פוטנציאלים.

מייקלס

New member
והצד השני של המטבע -

כלבים לא מסורסים, הם היצורים המתוסכלים ביותר והאומללים ביותר. (אם כבר מדברים על סבל) הכלב הזכר לא יכול לממש את זכרותו, הוא חייב להיות קשור - הוא כל הזמן מריח ומרגיש נקבות מיוחמות באזור המחיה שלו, אך אין לו שום גישה. מעצם טיבעם זכרים אמורים להיות חופשיים לעסוק בעניינם, אך אנו מונעים זאת מהם, ולו כדי לשמור על בריאותם וחייהם. האם הגישה הזאת יותר הומנית? יותר נכונה? בכל מקרה, כל קשר בין הכלבים שלנו לטבע, הוא מקרי ביותר. אם יש דרך להקל עליהם מחובתתנו לעשות זאת. סרוס כלבים בהחלט מקל גם על הכלב וגם על הבעלים. הכלב יותר רגוע ונינוח, קשור יותר לאזור המחייה שלו ולבעלים, לא נכנס לקרבות מיותרים עם זכרים אחרים, והרבה יותר סימפטי. גם עניין ההשמנה שנוי במחלוקת. במהלך עבודתי אני נתקלת בהרבה זכרים מסורסים, ואני חייבת לציין שרובם במשקל תקין לחלוטין. במידה ולכלב יש בעיות משקל, שינוי תזונה פותר את הבעיה. לא מסובך. לסרוס כלבים זכרים אין למעשה שום השפעות שליליות על הכלב בייתי, אולי רק על האגו של הבעלים.

אני פשוט רואה במו עניי מה קורה ....

כאשר כלב אומלל הופך למסורס,(אומלל, מדוכא, משמין ותופח ללא כל עניין בחיים ואורך חייו מתקצר). כדרך אגב.....הגולדן שלי מעולם לא נכנס לקרבות עם כלבים כבר 16 וחצי שנים ומתחכך עם חתולים. לא אגזול ממנו את ההנאה להסניף שתן ובוודאי שלא אגזול ממנו את ההנאה של לפורר גולדניות מקסימות שהגיעו אליו מכל הארץ בצעירתו ואפילו שילמו 450 דולר לחפוזון. (גור ראשון לפי בחירה). על הברברים - כבר אין לי שליטה.

Light woman

New member
אה. עכשיו הכל מובן.אתה לא מוכן לסרס

כי שילמו לך על זה כסף. נכון שאתה לא מודה ומתוודה, אבל שילמו לך, וזה מה שכתבת. גולדנים הם בכלל לא כאלה כלבים אלימים גם אם הם לא מסורסים, מאחר שיש להם אופי שקט בדר"כ כמו ללברדור. תראה לי רוטווילר אמסטף פיטבול ובוקסר שאם עוברת לידו נקבה מיוחמת או לחלופין זכר דומיננטי אחר לא יצא אליהם בריצה וינסה לאנוס את הכלבה ולתקוף את הכלב. אנ יממש שמחה ומאושרת לדעת ששילמו לך על אונס כלבות. לכל הבנתי, בדרך תהליך הזיווג הוא תהליך נוראי למדי. הנקבה מובאת לזכר, כי הוא צריך בטחון שלא תתקוף אותו, והבעלים מחזיק את הנקבה בכל ההזדווגות, כדי שלא תוכל לתקוף את הזכר שהיא לא רוצה שיעלה עליה. אם זה לא אונס, מה כן? אז עד עכשיו, בסה"כ, התברר שאתה לא רוצה לעקר ולסרס כי פעם זה הכניס לך כסף שהכלב שלך אנס כמה כלבות. כל הכבוד לך. אולי אותך צריך לסרס? לא נראה לי שאדם שמנצל את בעל החיים שלו צריך לעשות ילדים, ועוד שהוא טוען בחירוף נפש שזה למען בעל החיים. אפילו בתמונה שהראו לך לא יכלת לזהות את מצב הרוח של הכלב ובאיזה מצב הוא. דרך אגב, אני מכירה כלבה מעוקרת שביקרתי היום, נלה, והיא מעוקרת מגיל שנה, כבר 4 שנים, ולא השתנתה בגרוש. היא עדיין רזה עם מבנה גוף שרירי ומוצק, לא איבדה את שימחת החיים שלה ונראית אפילו יותר מאושרת אחרי שזכרים לא עולים עליה ברחוב.

אין לו בשביל מה לחיות אם הוא מסורס

אני מבין עיקור כלבות רחוב, אך לא יתכן שאדם המגדל כלב בביתו פשוט יחתוך לו את הביצים, יש גבול לכל תעלול.

kestrel

New member
../images/Emo5.gifלחתוך את הרחם זה בסדר ולחתוך את

הביצים זה רע? לכלב מסורס אין בשביל מה לחיות?! ולכלבה מעוקרת יש בשביל מה לחיות? אתה מבין עיקור של כלבות רחוב, אבל מה עם כלבות בצב"ח או בבית? כלבי רחוב לא הגיעו לרחוב סתם ככה. הם נמצאים שם כי אנשים חשבו שזה אכזרי לעקר את הכלבה שלהם וכשהיא המליטה הם לא חשבו שזה אכזרי להשליך את הגורים לרחוב. עיקור כלבות רחוב זה ברירת מחדל כי האופציה האחרת היא להמית אותן. הכלביות מפוצצות בכלבים נטושים ולא רצויים. רק 10% מהכלבים הלא רצויים יזכו להגיע לעמותה ורק 10% מברי המזל הללו יזכו לבית חם (בית חם זה כזה שלא יזרוק את הכלב אחרי שנה). הבעיה שלך עם סירוס כלבים נובעת מקונוטציות שליליות שיש לך בתור זכר? כתבו לך כבר את יתרונותיו של הסרוס על בריאות והתנהגות הכלב אז אני לא אחזור עליהם. סירוס יכול לפגוע רק ברגש אחד - האגו הגברי של הבעלים.

אתם פורום העיקור ולא פורום כלבים

תעקרו.....תחתכו.....תסרסו....תהנו...... שמחת זקנתי בראש חוצות.

lilithmm

New member
אני מזמינה אותך לראות את מוז'ו שלי

עבר סירוס בגיל 3, מאז הוא מלא שמחת חיים. שובב, משתולל, רודף כדורים ועצמות. אחרי שתראה אותו תגיד לי אם אין לו שמחת חיים.

TheSunshine

New member
חברים וחברות../images/Emo10.gif

אף אחד פה לא ענה לי על השאלה - נסחפתם לויכוח על סירוס. אני לא מתכוונת לסרס אותו. האם יש לכם עוד רעיונות?

TheSunshine

New member
למה התגובה הזו?

נכנסתי לפה לבקשת יעוץ בצורה בוגרת ומקצועית. כנראה שטעיתי.

lilithmm

New member
בדקתי לך באתר פטנט

זו בדיוק היתה תשובה שמישהי ששאלה בדיוק באותה צורה קבלה מוטרינר. אם תשובה מוטרינר נשמעת לך לא בוגרת/מקצועית אני וודאי שלא אוכל לעזור לך.

מייקלס

New member
בהחלט קיבלת תשובות -

למרות שהויכוח קצת נסחף. הפיתרון הוא למעשה לסרס. אין אפשרות אחרת למנוע כלב מלסמן. שימי לב לתשובתי כאן. אם אתם כל כך נגד סירוס, אז בהחלט תאלצו להמשיך ולסבול את הסימונים של הכלב. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

GAUDI2

New member
למרות כל הויכוח יש עוד דרכים

למנוע השתנה (שדרך אגב יכולה להיות גם בעיה של נקבות דומיננטיות ולא רק של זכרים) סירוס הוא דרך אחת שיכולה להועיל לא רק לבעיה אלא גם לעוד הבטים (בריאות משמעת..) אבל אם למשל תאמצי עוד כלב זכר שיהיה יותר דומיננטי מהקודם הבעיה עם הכלב הזה תעלם (אבל תעבור לכלב החדש:) ) בקיצור גשי למאלף והוא יוכל אולי לעזור אם את לא מעוניינת לסרס (גם זה תלוי בגיל הכלב) מאחר וזהו כלב מעורב למה בדיוק את מתנגדת לסירוס?

למעלה