שאלה לבר אילנים

• פותח הנושא lol65
  • פורסם בתאריך

lol65

New member
שאלה לבר אילנים

היי אני מתחילה שנה א' וצריכה לבחור בין תולדות המחשבה המדינית לבין יסודות בכלכלה למשפטנים, מישהו עשה אחד מהם ויכול להמליץ משהו? יתרונות, חסרונות, עניין, קושי ומה יותר תורם לעתיד. בקיצור, כל דבר. תודה

Jazz Jackrabbit

New member
לבחור? בחיפה שניהם חובה...

מעניין אותך כלכלה, מספרים ומודלים? תסתדרי עם יסודות בכלכלה. אוהבת הסטוריה? תולדות. אני מאוד נהניתי מתולדות אצלנו (בחיפה), למרות שמעולם לא ממש אהבתי הסטוריה. זה בעיקר לשנן ולזכור. בקשר ליסודות בכלכלה - ראיתי הרבה חבר'ה אצלנו שקצת סובלים שם.

flutter girl

New member
בחיפה הכל חובה ../images/Emo6.gif

ברוב המקומות רק בשנה א' קורסי חובה ואח"כ הכל בחירה (אמנם לפעמים הבחירה מוגבלת יחסית, אבל עדיין). בחיפה רק הולכים ומוסיפים קורסי חובה (ע"ע משפט בינ"ל פומבי שהוסף השנה).

עשיתי תולדות ואני לא ממש ממליצה

אבל זה ממש תלוי למה את מתחברת. תולדות: בעקרון זה הרבה פילוסופיה, הרבה הוגים (אריסטו, אפלטון וכו') או במילים אחרות הרבה חפירות! אני לא מתחברים לקורסים שהם חפירה אחת מתמשכת אז די סבלתי בקורס. וזה גם מלא מלא חומר. מצד שני הוא מרצה טוב ומעניין והרבה אנשים אומרים שהוא מרצה הכי תותח שיש (מבחינת יכולת לימוד) ושהקורס מעולה ומעניין... לגבי כלכלה: אומרים שזה נחמד ויחסית קליל ושהמרצה אחלה, הבנתי שהרבה מרוצים ממנו (ספציפית בשנתון שלי זה היה קצת אחרת כי המרצה הקבוע [נוסים] יצא לשבתון אז הביאו מרצה אחרת והחבר'ה לא כ"כ הסתדרו איתה. אבל מאנשים שלמדו איתו הבנתי שזה קורס סבבה). אם את ממש לא מתחברת למספרים אז אולי תחשבי פעמיים אם לקחת את זה.

lol65

New member
כלכלה

לא עדיף מבחינת ידע נוסף שקשור למשפטים?

lol65

New member
עוד משהו קטן לבר אילנים

האם הקורסים ביהדות והכלליים נכנסים לממוצע של התואר? כלומר, האם כאשר אחפש התמחות אצטרך להציג גם אותם?

MMMOOSH

New member
שתי הבחירות רעות, השאלה מה פחות רע...

כלכלה זה קורס מעייף ומייגע אבל נראה לי שקצר יותר, יש תרגילי הגשה כל קורס, וזה סיוט מתמשך, שמחולק למספר יחידות תולדות, זה קורס אינטלקטואלי, אקטואלי, מעניין ומשכיל ולא סובלים בקורס אבל וזה אבל גדול, יש בחינה בסוף שהיא הולכת להיות אסון, וזו מכה אחת גדולה. בקיצור תבחרי...

למעלה