שאלה לבריטים

• פותח הנושא Osy2
  • פורסם בתאריך

tevel389

New member
לא מבין למה אנשים נהיים מתוסכלים

קשה להכיר חברים במסגרת שהיא לא תיכון, צבא, אוניברסיטה, טיול, עבודה, דירה עם שותפים. ומכל הרשימה הקצרה שנתתי להכיר חברים בעבודה זה הכי קשה, הם יהיו וישארו חברים לעבודה אלא אם באמת הצלחתם להתחבר לבנאדם. שבאתי לאנגליה הייתי מוכן לזה נפשית שכנראה לא יהיו לי חברים, בעבודה יש לי אחלה קשר עם קולגות, מבחינת שיחות, הומור, כולם מרגישים בנוח לידי וכולם מדברים איתי הכי חופשי, אבל... לא משנה כמה האופי שלי קל לעיכול, אף אחד מהם לא יהיה חבר אמיתי, אולי אשתה איתם בירה בפאב, אבל אני תמיד אשאר חבר לעבודה, כמו שקולגות אחרים נחשבים חברים לעבודה. אנשים הם חברים לעבודה, אחרי העבודה לאנשים יש את החברים שלהם מהתיכון, קולג', שותפים ממש קרובים, בדרך כלל הם לא יחפשו "חבר" חדש, יש להם כבר חברים. קשה להכיר חברים קרובים, לא סתם מישהו לשבת איתו על כוס קפה פעם ביובל אלא חבר אמיתי, מהסוג שרגיש בנוח להתעקל עליך לבוא לקניון לקנות בגדים. אני אתן דוגמה מנסיוני, שהגעתי לאנגליה גרתי בהוסטל בערך שלושה שבועות, הכרתי שם בחור מדרום אפריקה, שהיה בסיטואציה דומה והתחברנו, הלכנו לאכול ביחד, עשינו קניות ביחד, הלכת לשתות ביחד, התחברנו בקלות בגלל שהיינו באותו הראש ובסיטואציה דומה - הבנאדם היה בלי חברים גר בהוסטל. לא משנה לאיפה תעברו לגור, זה לא המיקום, זה הסיטואציה והנסיבות שיפגישו אותך עם אנשים. אני לא מנסה לבאס, אבל זה קשה, צריך להשלים עם זה ולקוות שסיטואציה מסויימת מתישהו תפגיש אותך עם אנשים שרוצים להיות בחברתך ואת בחברתם.

Osy2

New member
תודה על הכנות

גם בן זוגי חושב כמוך, שחברים יש רק מתקופת התיכון והצבא. גם אני באתי לכאן בידיעה שלא יהיו לי חברות כאן כנראה הרבה זמן. אבל כן הצלחתי להכיר כמה . נכון שהן כולן מהגרות מכל מני מקומות. אבל עדיין. והן חברות טובות. היה לנו מקרה לא נעים לפני כמה חודשים שאחד הילדים שלנו שבר את היד. והן התגייסו לעזרתנו. אחת הבנות של החברות שלי עשתה על שאר הילדים שלי ביביסיטר במשך 20 שעות ואמא שלה באה לעזור. רק כדי שנוכל להיות איתו בבית חולים. אני חושבת שאצל נשים זה אחרת. לפחות ממה שאני רואה סביבי. באמת כשהגענו לכאן אני זו שיצרה את כל הקשרים החברתיים שלנו. ולבן זוגי כמו שתארת יש חברים מהעבודה, בעיקר בגלל שהוא נמצא שם רוב הזמן... ודוקא מנסיון של חברים ומשפחה שעברו לגור תקופות שונות בארה"ב או קנדה. הם יצרו קשרים עם אנשים שם שהם מאוד משמעותיים. עד כדי כך שהם נוסעים לבקר אותם גם אחרי שחזרו לישראל. אתה צודק שזה הסיטואציה והנסיבות. אבל אני חושבת שזה גם האנשים.

Osy2

New member
הרבה שיקולים

כי כאן זה הרבה יותר נוח לנו. קירבה לישראלים לא היתה שיקול. וגם תסלחו לי, אבל לא נראה לי שישראלים באופן כללי זה מכנה משותף. יש לי חברות ישאליות כאן. ויש בנינו חיבור טוב. אבל זה בגלל שהן הן. ולא בגלל שהן ישראליות או כל דבר אחר. ובאתי לכאן לחיות כאן ולא להיות בישראל.

בקר12

New member
רוב הישראלים בחיים האמיתיים

גרים בלונדון בדיוק מהסיבה הזאת כלומר באזורים שבו יש ישראלים אחרים וזה אגב שיקול כמו כל שיקול אחר. ברור שלא תתחברי עם ישראלי רק בכלל שהוא ישראלי אבל יש שפה; תרבות ואולי גם צימאון הדדי לחברות (כמו בצבא)

למעלה