שאלה לבריטים

• פותח הנושא Osy2
  • פורסם בתאריך

Osy2

New member
שאלה לבריטים

אנחנו גרים בדרום לונדון כבר כימעט שנה. אין באזור שלנו ישראלים וגם יהודים יש רק בעיר לייד וממש מעט. עד עכשיו עוד לא הצלחתי לצור חברויות עם אנגלים. יש לי חברות מאירלנד ומניוזילנד שגרות כאן. אבל האנגלים שאני פגשתי הם כ"כ חשדנים. הם נורא נחמדים ואדיבים. אבל לא יתנו לאף אחד זר להתקרב יותר מזה. זה נורא מתסכל אותי. באמת שאני מנסה כבר שנה אבל לא הצלחתי. כבר למדתי את השפה של האנגלים. המשמעות האחרת של המילים שהם אומרים. וזה לא עזר. עזר לי אולי להבין יותר מהר שאין סיכוי. אז חשבתי לעצמי. האם זה רק באזור שלנו ככה, או גם במקומות אחרים בלונדון/אנגליה. חשבנו להדרים לכיוון בריטון, אבל אני לא יודעת כמה זה ישפר את המצב... --- נא לא לשים בדף הראשי ---

בקר12

New member
הסוד של האנגלים הוא שגם עם עצמם הם בדרך כלל

כאלה. פשוט צריך למצוא את האנגלים הנכונים (או יותר נכון, כאלה שהם לא באמת אנגלים).

Osy2

New member
כן

בקר12

New member
ביתו של האנגלי - מבצרו (לא שמעת?)

וביתו של הישראלי; מבצרו של השכן.

jonbaum

New member
לוקח זמן ליצור קשרים עם מקומיים

גרתי ביפן במשך 6 שנים ולקח לי לפחות שנתיים עד שהיו לי חברים יפניים (בסוף היו לי עשרות). מאז 2000 אני באירלנד, כן כן, אותה אירלנד ממנה באות החברות שלך. וגם כאן לקח לי הרבה מאוד זמן ליצור חברויות עם מקומיים. מבחינה אחת העצה של בקר נכונה - ליצור קשרים עם אנשים שהם לא אנגלים, לא בגלל שהם לא אנגלים אלא בגלל שאנשים שמהגרים למדינה חדשה מחפשים ליצור קשרים עם אנשים (בדיוק כמו שאת מנסה). לעומת זאת, בהרבה מקרים למקומיים כבר יש את החוג החברתי שלהם ולכן הם פחות מעוניינים בקשרים חדשים.

Osy2

New member
כן את צודקת

הסיבה העיקרית שהתחברתי עם הנשים הללו יחסית בקלות כי הן מהגרות כמוני. אבל באמת איפה שאני גרה אין הרבה מהגרים. זה די פרבר אנגלי טיפוסי. יש כאן המון אנשים שנולדו וגדלו כאן. הם קנו בית שני מטר מבית ההורים שלהם ומגדלים כאן את המישפחה שלהם. הילדים שלהם הולכים לבית הספר שהם הלכו אליו. ויש כאן כמות גדולה של מהגרים הודים, אבל הם חיים בקומונות סגורות משל עצמם. אז כנראה שאת צודקת שיש להם את החוג החברתי שלהם... אבל מצד שני זו עיר בטוחה ושקטה. עם מערכת חינוך מעולה וגם לא יקר מדאי שאלה תכונות שקשה למצא בתוך לונדון . עם תחבורה קלה ומהירה לתוך מרכז העיר.

EfratUK

New member
תראי

אם תנועו לכיוון ברייטון תהיו לידי, שזה יכול להיות פלוס רציני. אבל ברצינות, בשלוש השנים הראשונות שלי פה הרגשתי כמוך. היה לי נורא קשה עם הבחורות שעבדתי איתן, לא התחברתי איתן למרות שכולן היו נחמדות וחברותיות בעבודה אבל מחוץ לעבודה לא התראנו. לא כל כך רציתי להתחבר איתן וכנראה שהן לא ממש רצו להתחבר איתי. לקח לי קצת זמן אבל במזל פגשתי בחורה אחת שהיה בינינו משהו משותף (במקרה היא היתה יהודיה מצפון לונדון כמו האקס שלי), ואז הכרתי עוד בחורה אחת, ועוד אחת והיום יש לי כל כך הרבה חברות ממש ממש טובות פה שיש לי חיי חברה ממש סוערים, במיוחד בהתחשב בזה שאני אמא חד הורית, עם קבוצות שונות של נשים, חלקן בריטיות יהודיות שהכרתי בעיקר דרך הגן היהודי של נועה, חלקן ישראליות וישראלים שהכרתי דרך הפורום הזה שגרים בלונדון, השאר מקומיות שהכרתי באופן לחלוטין מקרי והתחברנו, חלקן בריטיות לחלוטין שפשוט 'בראש שלי' והן אחלה והן חמות ובאמת נשים מדהימות ומצחיקות. לפעמים זה איפה שאת גרה (לדעתי ומנסיון שלי הרבה יותר קל ליצור קשרים חברתיים במקום קטן כל עוד הוא לא קטן מדי), לפעמים זה תלוי בך ובאשיות שלך ולפעמים זה ממש עינין של מזל.

Osy2

New member
כן אני מניחה שזה יותר קל

להכיר אנשים שזה מקום קטן. בעיר גדולה אנשים לא נוטים להתחבר עם השכנים שלהם. למרות שהילדים שלי הצליחו לשבור את הקרח. ובקיץ האחרון הילדים של השכנים נכנסו ויצאו מהבית שלנו כל יום ושיחקו ביחד. שזה מאוד שימח אותנו ודי הדהים את ההורים שלהם. אבל הילדים שלי שאלו אותי למה החברים אף פעם לא מזמינים אותם אליהם הביתה. פעם אחת העזתי לשאול אנגלי אחד בקשר לזה. הוא אמר שהוא כמו שאר האנגלים. לא אוהבים שאנשים יבואו אליהם הביתה. זה עניין גדול לארח מישהו. חשבנו באמת למצא עיירה קטנה או כפר על הדרך לבריטון . גם בגלל שחסר לנו הירוק, המרחבים והטבע כאן בעיר. אבל אנחנו לא מכירים אף אחד בשום מקום כזה וזה קצת הימור בשבילנו לעזוב את הבית ספר של הילדים כאן שהוא ממש טוב ושהם מאוד אוהבים למשהו שאנחנו לא יודעים אם יהיה יותר טוב.

jonbaum

New member
ילדים הם דרך מצויינת להכיר אנשים

תלוי כמובן בגילאים של הילדים אבל הורים של החברים של הילדים הם מקום טוב להתחיל ליצור קשרים.

Osy2

New member
ככה גם אני חשבתי

כך זה היה בישראל. החברות הכי טובות שלי התחילו בקשר של הילדים. אבל כאן זה לא כ"כ פשוט. אולי אני צריכה לתת לזה עוד הרבה זמן.

jonbaum

New member
ככה זה עבד אצלנו

אנחנו הכרנו המון אנשים דרך הילדים, והרווחנו כפליים כי הבנות שלנו לומדות בבתי ספר שונים. לא שמצאנו שם חברים בנפש, אבל הכרנו שם המון אנשים שאפשר להפגש איתם בימי ראשון לאיזה טיול בטבע או שאפשר להזמין אותם אלינו לברבקיו או משהו.

EfratUK

New member
בתי ספר טובים

יש בכל מקום (בתי הספר בכפר שלי, למשל, טובים מאוד). השאלה אם בא לכם לעבור, אם יהיה לכם קל להגיע לעבודה ואם תמצאו מקום מגורים במחיר שמתאים לכם. את תמיד יכולה ליצור קשר במסרים אם בא לך לבקר באיזור, לא שאני מומחית גדולה, אבל אני גרה באיזור כבר 10 שנים (אוטוטו, באמצע מרץ) ככה שאני מכירה חלק מהכפרים פה.

Osy2

New member
זה תלוי ברכבות

דוקא ממה שבדקנו כפרים בדרך לבריטון יש רכבת נוחה לתוך לונדון. אבל באמת אפשר לבדוק. אני אשמח לשמוע ממך על הכפרים והאזור. אני אשלח לך מסר ונדבר.

אם אני מצאתי ישראלים בלוקסמבורג, גם את תמצאי!

חפשי באינטרנט בית חב"ד שקרוב אלייך, כאן פעם בחודש יש ארוחת שישי גדולה ובכל החגים יש מסיבות ודברים נחמדים כאלו נכון, בארץ כף רגלי לא היתה דורכת במקום כזה, אבל בחו"ל זה הקירבה היחידה למוכר והמנחם. אז אני לובשת ארוך, מסננת מילים, בולעת רוק לאור ההרצאות ונהנית הם אנשים מקסימים! אני בטוחה שאם אני אתקל בבעיה הם יהיו הראשונים להושיט לי יד חפשי לובביץ' ברשת...

Osy2

New member
תודה על המחשבה

פשוט מה שחשוב לי זה לנסות להיות חלק מהקהילה. להכיר אנשים שחיים כאן. לא משנה לי אם הם יהודים, הינדו, נוצרים או מוסלמים. ומה שהעלתי כאן זה הקושי שלי להתקרב לאנגלים. ולכן תהיתי אם גם בעוד מקומות זה ככה. כי מהחוויה שלי הם מאוד חשדנים ומרימים חומות מאוד גדולות. לגבי בית חב"ד. אני מתנצלת אם מה שאני אומר יפגע בדתיים שבנינו. אבל אין שום מצב שאני אחשוף את הילדים שלי או אותנו לחבדניקים. (-: ניסינו פעם אחת ללכת לבית כנסת רפורמי בעיר לייד כדי להכיר את הקהילה היהודית הקטנטונת שיש כאן באזור, כי כמה אנשים המליצו לנו. ברחנו אחרי 10 דקות. זה ממש אבל ממש לא בשבילנו.

annadolly

New member
מזדהה איתך מאוד לגבי

חבד ושות'. פעם אחת החלטתי ללכת לבית הכנסת באוקספורד בפורים (לא חבד) וזה ממש לא התאים לי. לגבי התערבבות עם הקהילה, אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי שלי, כמו שכבר כתבתי פה בעבר - אנחנו גרים במקום מאוד קטן ונכנסנו לקהילה מאוד מגובשת, חברותית, פתוחה ומקבלת. יש לי פה חברות נפש שאני יכולה לדבר איתן על הכל ואנחנו יוצאות המון ביחד. הן כולן בריטיות מקומיות. אין גם קשר לזה שבעלי הוא אנגלי כי את כל ההיכרויות והחברויות אני יזמתי. יכול להיות שלא כל המקומות הם כאלו, אבל עצם זה שיש ילדים, זו כבר חצי עבודה

Osy2

New member
ואוו יש לך המון מזל.

זה נשמע מדהים מה שיש לך שם. כנראה שבאמת לא בכל מקום אנגלים הם "אנגלים".

למעלה