שאלה לבריטים

• פותח הנושא Osy2
  • פורסם בתאריך

rona73

New member
גם אני חושבת כמוך.

ומבינה מאוד את מצבך. לדעתי באמת כל הישראלים הולכים לחב"ד.היתה תקופה שכן ניסיתי אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא בשבילי. אני כן בעד הקהילה היהודית . כאן הם מארגנים המון דברים ויש המון מפגשים של הורים וילדים ממש כיף. לאט לאט הכרתי מקומיים,אני גם עובדת אז זה עוזר.יש גם המון ישראלים שנשואים עם מקומיים כמוני והכרנו לאט לאט את כולם :)) אין ממש מה לעשות עם הזמן תכירי אנשים.
אני גרה בבולגריה אז כמובן שהמקומייםהיהודים מדברים בעיקר בולגרית ועם המון מזל יודעים קצת עברית. למזלי,שוב,הבית ספר היהודי כאן ממשלתי ואין לימודי דת :))

Osy2

New member
את זה מאוד אהבתי כאן

שאין לימודי דת. הילדים שלי נמצאים בבית ספר רגיל. ואין למודי דת וגם לא מדברים על התורה בכלל. פגשתי כמה אמהות נוצריות שעושות חינוך ביתי כי לא מלמדים על אלוהים בבית הספר.
לך תבין...

אספרסו2

New member
מקסימים

סוס טרויאני שמטרתו ברורה, להעביר אותך לאגף הפינגווינים כשהדרך לשם רצופה ב"דברים נחמדים כאלו" יושיטו לך יד ויחבקו חיבוק דוב.

R750-Girl

New member
make that 2K

כולם קוראים להם פנגווינים (יש כאלה שמוסיפים "מצחינים")

MayFebruar

New member
אבל פינגווינים באמת מצחינים

ברצינות, אני עוד זוכרת את הריח מהמושבות שלהם בדרא"פ

shemesh7079

New member
יש לי תחושה שבני אדם היו מצחינים

יותר עם היו תוקעים כמה עשרות מהם על דמוי אי עם קצת קרח בלי שירותים כימיים. לא לשכוח-לא לאכול שלג צהוב

MayFebruar

New member
אבל הפינגווינים בטבע...

טוב, אני בטוחה שגם בני אדם לא היו מריחים מי יודע מה אם הם היו חיים בתנאים של הפינגווינים

בדרא"פ

הם בקהילות חופשיות או בגן חיות? לא זוכרת את הריח של הפינגווינים כי אני לא הולכת לגני חיות מגיל 10 מתוך עיקרון אבל אולי מסריח בגלל הדגים?

MayFebruar

New member
כן, מושבות חופשיות עם חופים משלהם

הם מוגנים כמובן, אבל לא כלואים (אין גדרות). לאנשים יש רק מין דק (deck) שאפשר ללכת עליו וגם הוא לא מתקרב לחלק הכי מאוכלס של המושבה. הנה אתר עם קצת תמונות. כשאנחנו היינו לא דרשו תשלום וגם היו הרבה יותר פינגווינים. יש גם עיירה קטנה שקוראים לה סיימונ'ס טאון ושם הם מסתובבים בחופים שגם אנשים מתרחצים בהם. בתחתית האתר הזה יש וידאו חמוד על הפינגווינים בסיימונ'ס טאון. והם מסריחים כי הם עושים את כל הצרכים שלהם בכל המושבה ועם כמה עשרות או מאות פינגווינים (תלוי במושבה) זה באמת מסריח מאוד.

een ogenblik

New member
איני זוכרת ריח מיוחד

בצפיה בפנגווינים של פיליפ איילנד באוסטרליה. זה היה באוויר הפתוח והיה ריח מלוח של ים. גם בגן החיות באנטוורפן אין ריח יוצא דופן, הזכור במיוחד. לעומת זאת, סמאק פעם גררה אותנו לאקווריום ענק בצפון צרפת. שם היה חדרון פנגווינים סגור ומסוגר. הוא היה מ-ס-ר-י-ח-!-!-!

MayFebruar

New member

כשהיינו בדרא"פ זה היה בקיץ אז כנראה שזה היה בגלל החום. זה לא היה כמו חירייה אבל בהחלט מאוד מסריח.

smaak

New member
זה היה בנאוסיקה בבולון סור מר

באגף שהוקם לכבוד ז'אן מישל קוסטו. או שאולי זה היה לכבוד אבא שלו? באמת מסריח ביותר. דווקא זכור לי ריח לא ממש מלבב באגף הימי של גן החיות באנטוורפן. ואגב אנטוורפן, היום בבוקר רואיין דוס יהלומן מאנטוורפן שקנה כרטיס טיסה לירח. פשושיק לא הפסיק לצחוק במשך כל הראיון. אני חשבתי על סנאצ'.

jonbaum

New member
מושבות של ציפורים הם מקומות מסריחים

באירלנד יש כמה וכמה איים קטנים שבאות אליהם ציפורי ים פעם בשנה בשביל להטיל ביצים ולגדל את הגוזלים שלהם. ביקרתי באחד כזה פעם בדיוק בעונה של הציפורים - הן חיות בקנים ממש בתוך צוקים, מליונים על גבי מליונים, כל מיני סוגים, (הסוג הכי יודע הוא כמובן ה-puffin). לא ספק מראה מדהים. רק מה? אפשר להתעלף שם מהצחנה (ריח של חרא?).

MayFebruar

New member
בדיוק
והאיים נשמעים מדהים

(אני די בטוחה שקראתי עליהם מתישהו. אבל אני לא זוכרת שמות.)

jonbaum

New member
הם באמת איים מדהימים

קוראים להם The Saltee Islands ואפשר לראות תמונות בגוגל אימג'ס. יש איים דומים בכל מיני מקומות, בין היתר אנגליה וסקוטלנד.

אוי עשית לי בחילה לרגע

תראה, אצלינו במשפחה לא עושים ברית מילה לבנים, אני אישית עכשיו יוצאת עם נוצרי, בארץ גדלתי במושב ובתור ילדה היה לנו עץ אשוח בבית בנוסף לחנוכיה הסיכוי שאני אפזול לדת קלוש עד אפסי אבל כן נוח לי בין ישראלים פעם בחודש -- התגובה שלך חנקה אותי
-----

אספרסו2

New member
כמוך בדיוק

היתה קרובת משפחה שלי,מי היה מאמין שהיא תיפול בקורי העכביש שטוו סביבה ואותה לקחו רחוק ,לכוורת הדבורים המזמזמות בחצר הרבי מלוייבביץ'. וזהו.נתק. פעם הגיעה לביקור בארץ הקודש,לא נגעה בפירור מהתקרובת. ללווית אביה,גם לא הגיעה.

למעלה