שאלה לאתאיסטים

s u p e r mind

New member
תגובה

"איך בדיוק תפריך את מעמדם הרם באותו אופן?"- הבא קטע שלדעתך מוכיח את "אמיתות התורה" ונראה... "יש לך הוכחה כזו - הבא אותה בבקשה"- מספיקה טעות אחת קטנה בתורה, על מנת להפריכה ~ לכן, קרא זאת.

גוססי

New member
חידות?

כל כך קשה לך לפתוח ספר תורה ולמצוא את הקטע המתייחס למות אהרן הכהן? אתן לך רמז: חפש בדברים י' ואח"כ במדבר ל"ג.

לא קשה לי - מה שכן לא מובן לי זה

מדוע אינך מציג את הטענה שלך בצורה ברורה ומובנית. כמו למשל להסביר (כולל הבאת ציטוטים) איך בדיוק אתה מוכיח שהתורה אינה אלוקית מתוך הפסוקים הנ"ל. אני ממתין לתשובתך...

גוססי

New member
נו, הרי בכפית של כסף:

לפתוח פה גדול... בדברים י' כתוב: "ובני ישראל נסעו מבארות בני יעקן מוסרה שם מת אהרן ויקבר שם" ובמדבר ל"ג אומר: "ויעל אהרן הכהן אל הר ההר על פי ה' וימת שם" אז היכן מת אהרן הכהן?

גוססי

New member
לא, זה לא עובד ככה

עכשיו תורי להתעקש שתציג אתה את הפרכתך במילותיך שלך.

אז הנה תשובתי לשאלתך

מתוך הפסוקים ניתן להבין שאהרון הכהן מת בהר ההר. ובקשר למסופר בדברים: בדברים י' כתוב: "ובני ישראל נסעו מבארות בני יעקן מוסרה שם מת אהרן ויקבר שם" מוסרה הוא מקום הצמוד להר ההר - אהרון עלה להר ההר ומת ונקבר שם (לא צוין מי קבר אותו) אותו זמן - היה זמן חניית בני ישראל במוסרה הצמודה להר ההר. מעבר לכך - אתה צריך להביא דוגמא הרבה יותר רצינית. אין זה הגיוני שמצג אחד היה כתוב ספר כל כך עמוק וחכם ומצד שני יהיו בו טעויות כל כך גסות - אין זה הגיוני. מה שיותר הגיוני ששני המקראים משלימים אחד את השני - כפי שמקובל להבין מתוך התייחסות התורה שבע"פ למקרים דומים.

גוססי

New member
ניתן להבין מתוכם גם שהוא מת במוסרה

מבחינת הטקסט המקראי אין עדיפות לגרסה אחת על השניה. "אתה צריך להביא דוגמא הרבה יותר רצינית" אני יכול להביא עשרות דוגמאות, אולם מספיקה לי סתירה אחת כדי להראות שהטקסט אינו ממקור אלוהי. "אין זה הגיוני שמצג אחד היה כתוב ספר כל כך עמוק וחכם ומצד שני יהיו בו טעויות כל כך גסות - אין זה הגיוני" זה הגיוני מאד אם מניחים שהספר הנ"ל נכתב ע"י כמה בני אדם שהיו צריכים להכריע בין כמה גרסאות עממיות של אותה אגדה. זו אינה הדוגמה היחידה לאותו מעשה שמובא בשתי גירסאות שונות, וראה בראשית פרקים א' ו-ב'. "הגיוני ששני המקראים משלימים אחד את השני - כפי שמקובל להבין מתוך התייחסות התורה שבע"פ למקרים דומים" התורה שבעל פה, מדרשים, אגדות ופירושים אינם יכולים לשמש כתימוכין לטענת מקורה האלוהי של התורה שבכתב, משום שהם מניחים זאת מראש.

לא ולא

התורה שבע"פ היא מכילה את פרטי המצוות וחוקים איך להבין את התורה שבכתב. ישנם למשל 613 חוקי לשון, 13 מידות שבהם נדרשת התורה וכו - שהם חייבים להתאים לכל התורה ומהם אפשר להבין את כוונת הכתוב. מה שעושים המפרשים אינו פרשנות. הם פשוט משתמשים בכלים הלוגיים הללו להבין את הטקסטס וכן במסורת התושב"ע שקבלו מרבותם. מה שמדהים כיצד למשל כללי הלשון (שלפעמים מכילים רקוסיות של 7 רמות ויותר) נכונות ואחידות לכל מקום בתורה - אך בן אנוש או קבוצת אנשים לא יכולה להגיע לרמה כזו של מושלמות. אני ממליץ לך להתעמק בדברים וללמוד אותם. פנה לקדמת המלבי"ם לספר ויקרא (הקרוייה איילת השחר) - למד היטב את 613 כללי הלשון - הפעל אותם על הפסוקים ותראה שיש עדיפות למה שאמרתי. בהצלחה.

גוססי

New member
כל מה שכתבת הוא בגדר אמונה...

שנוסחה בדיעבד, מתוך הנחה שכל מה שכתוב בתורה נכון גם אם כביכול יש בו סתירה פנימית.

גוססי

New member
אין כל צורך בלימוד התושב"ע

כדי לקבל את התושב"ע כמקור מוסמך לפירוש המקרא יש להאמין מלכתחילה שגם היא נמסרה מאותו מקור אלוהי, מה שהופך את כל הענין לחסר טעם.

שמחתי לעזור, אבל

למה שמישהו יחשוב שהקטע הנ"ל מוכיח את עליונות כתבי הקודש ההודיים? זו שטות מוחלטת, אפילו אם הקטע היה אותנטי.

למעלה