שאלה לאתאיסטים באתר

גוססי

New member
תשובות:

"מדוע אתם שונאים אותנו (החרדים)?" א. אתה אינך חרדי, ועל כך יעיד, בין היתר, הלהט המחב"תי המפעם בך והאופייני כל כך לחוזב"תים המנסים להחזיר בתשובה את כל העולם מתוך רצון לשכנע דוקא את עצמם. כמו כן, ככל שהדבר מצער, רוב החרדים מלידה לא יכירו בך כחרדי לכל דבר וענין, ולגביהם תמיד תהיה שונה ואפילו נחות. ב. שנאת זרים היא תופעה אנושית מאד, אולם היהדות - והחרדיות בפרט - הפכה אותה לאידיאולוגיה. הליטאים שונאים חסידים, חסידים שונאים ליטאים וחסידים מחצרות מתחרות, וכולם יחד שונאים את מי שאינו חרדי, ואחת היא אם הוא חילוני, רפורמי, דת"ל או גוי חו"ח. למעשה, היהודי מצווה לשנוא את כל מי שאינו שותף לאמונתו, שנאמר "הלוא משנאיך ה', אשנא" (תהילים קלט,כא). שנאת הזולת מהווה חלק נכבד בריטוריקה החרדית, וחבל. ג. רוב החילונים אינם שונאים חרדים, אולם הם כועסים על התנהגותם המתנשאת והטפילית. אף אדם לא מקדם בברכה הטפות מוסר מפי אלה שאינם יודעים לעמוד בסטנדרטים החמורים שלהם עצמם, ואף אחד לא נוטה אהבה גדולה למי שדורש זכויות יתר אולם מתנער מהחובות. "מדוע אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים?" משום שלמרות מאמציכם והתפתלויותיכם אתם מציגים תמונת עולם לא עקבית, מלאה בסתירות פנימיות ומגוחכת להחריד, ודוגמאות לכך כבר הובאו כאן שוב ושוב. "מדוע מקבלים בברכה תיאוריות מוזרות על הווצרות העולם ולא מוכנים לקבל אפילו אפשרות לקיומו של אלוקים?" כי התיאוריה האומרת "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ" היא המגוחכת מכולן, ובהשוואה אליה כל תיאוריה אחרת - מופרכת ככל שתהיה - נשמעת הגיונית ונכונה להחריד.

תשובות.

אינני שונא את החרדים. יש לי גם קרובי משפחה חרדים, ואני אוהב אותם, והם אותי. "הצִקה" האפשרית שלכם אינה מדברת לליבנו. רובנו קטונו מהבין באמת תאוריות מוזרות - הרי דרוש ידע מסויים בפיזיקה, ביולוגיה ושאר מדעים. לא כך? מאידך, ה"אלוהים" שלכם אינו מסביר דבר. הוא אינו מוסיף ואינו גורע. האבן נופלת בגלל כח המשיכה, הן אם יש אלוהים, הן אם אין אלוהים. אתה טוען, שיש כח משיכה, כי איזשהו אלוהים תכנן אותו. מה זה הוסיף לנו? עכשיו הבנתי יותר טוב איך האבן נופלת? אם על כל דבר אתה אומר "אלוהים", אז מה? לא צריך ללמוד א-ב? לא צריך ללמוד חשבון? לא צריך להוליד ילדים, לאכול, להתפרנס? לקחת מטריה כשיורד גשם? לברוח מרעידת אדמה? לעזור לחבר בצרה? מה מוסיפה או גורעת כאן המילה "אלוהים"? מה היא משנה? אני אפילו מוכן להסכים אתך: בסדר, יש אלוהים, הוא עשה הכל ותכנן הכל. מה השתנה עכשיו? נעשיתי חכם יותר? אוכל עכשיו לחשב ביתר דיוק מתי יהיה ליקוי החמה הבא? אוכל לפתור טוב יותר תרגיל חשבון? אקפוץ לגובה רב יותר? אנצח מישהו בשחמט? "תכל'ס"- מה?!

אני אתייחס רק לקטע האחרון

לאותה ישות שעשתה הכל ותכננה הכל לא מגיעה הכרת תודה כלשהי לאחר שהכרת בקיומה?

neko

New member
מה זה יתן לה? האם אי פעם ציפית

שהנמלים בחוות הנמלים שלך יצטרפו ביניהם ויצרו את הכיתוב "תודה, אצבעוני, אתה תותח!"

על העבודה המחורבנת שהיא עשתה?

כאילו, אם מישהו תכנן הכל, ואם הוא צופה בי עכשיו, אני צריך להודות לו על זה שבני-עמי נרצחים בפיגועים, על זה שאנשים טובים נעשקים, על זה שתינוקות מתים ממחלות נוראיות, על זה שאמא שלי ואמא של אשתי מתו לפני שהספיקו לראות את ילדינו? להודות לו על הסבל של האנשים באפריקה, בצפון קוריאה, הרעבים בהודו? אם הוא צופה בי עכשיו, שיידע שהוא יכול היה לשפר הרבה מאד. הכרת-תודה? פחחחח.

Brusi

New member
תשובות טובות:

1) אינני שונא חרדים. לפעמים אני מקבל את התחושה שהחרדים הם אלה ששונאים את האתאיסטים (כינויים כמו "כופרים" ו"עוורים", שנראו בפורום, מעידים על כך. 2) אני לא מקבל את האפשרות הזו כי אני לא מסכים איתה. אי הסכמה איננה חטא! מצד שני אתה אינך מקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים. לדעתי זו שאלה מעט מתנשאת ואפילו קצת טיפשית. אני מצטער. 3) ישנן תאוריות רבות ושונות על הווצרות העולם, וכולם מעניינות. ייתכן שנבחר "לאמץ" אחת או שתיים מהן ולהאמין בהן כאמיתיות, אבל לעולם לא נוכל לדעת. לדעתי בריאת העולם בשבעה ימים מוזרה לא פחות מהמפץ הגדול, שגם הוא די מוזר. לרוב אני נוטה להאמין לתאוריית המפץ הגדול, אבל למען האמת לא ממש אכפת לי איך נוצר העולם, וזהו אינו חטא! ומדוע איננו מקבלים אף אפשרות לקיומו של אלוקים?! תגדיר "אפשרות". האם אתם החרדים מוכנים לקבל אפשרות שאין אלוקים? לא? כך חשבתי. אלוהים יכול להיות קיים מצידי. מצידי אלוהים קיים כמו המפץ הגדול - זו תיאוריה, אולי היא נכונה ואולי היא לא. אולי אלוהים קיים, אבל עד שזה יוכח אני אמשיך עם חיי. אני מאוד מרוצה בחיי.

למעלה