שאלה לאתאיסטים באתר

Governor

New member
דניאל ידידי, אנא תרץ לי תמיהה קשה.

כולנו רואים עד כמה התבטאויותיך בכתב, כאן ובפורומך, הן פלצניות, ואידיוטיות עד פלצות, עד כמה הן מסגירות שאתה בור/בער ומנוער מהשכלה בסיסית, ועד כמה האסכולה (School of Teachings) הלוגית/רציונלית שלך "מוצצת" (sucks), ואינה מעוררת תהיות, ונבלעת לתאבון רק אצל בני מינך, בני המשקע הדלוח ביותר שבכור החברתי, individuals כגון באהבה, ערנארן, התולעת. מה, עלי אדמות, גורם לך להאמין, ויכול לגרם לנו להשתכנע, שיש לך כשרון אורטורי המתגלה רק בשיחה טלפונית, והשונה מהותית מ"כשרון" הבטוי שלך שבכתב? על מה מבוססת אמונתך כי טלאי דבריך, המאוחים בנערת הפשתן כשהם מוצגים בכתב - לא יפרמו באותה מהירות כשהם מוצגים בשיחה טלפונית? מדוע מאמצי השדול הללו, והטקטיקות של זונה בלה (קורבה, ביידיש), לפתוי עוברי ארח אל קובתך ה- ICQ-ית, או הטלפונית? בכל הרצינות, האם אתה יכול להסביר? שלך, בחום, .Gov ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

רון סי

New member
"אלוהים הוא פקק

לסתימת חורים זמניים בידע על הטבע": טעות. אלוהים איננו מוחזק ע"י מאמיניו כהסבר לתופעות הטבע, אם אי פעם היה. אלוהים מוחזק כמקים ויוצר הטבע, אבל אל כהסבר טכני לפעולתו. המדע מוזמן בהחלט לספק הסבר זה.

Governor

New member
תופעות טבע לא מובנות, נחשבו למעשה

ידי האלים. כך למשל, סברו היוונים כי ברקים הם רמחים אשר רומה זאוס, ממרומי האולימפוס, באויביו. היום יכול כל מורה לטבע ביסודי להדגים לזאטוטים, בסיוע מחולל חשמל סטאטי שמחירו מאות שקלים אחדות, כיצד מתחולל ברק, ולספק את ההסבר האמיתי... ______________________________________________________________ 0284392570 רון_סי

רון סי

New member
איש לא מאמין בזאוס כיום

להערכתי, אבל רבים ממשיכים להאמין באל המונותיאיסטי הטרנסנדנטלי היהודי (אף שהם חלוקים בינהם לגבי כוונותיו) וזאת למרות שכולם יודעים איך פועל הברק (טוב, כמעט כולם. חוששני שאני לא בכללם). אי לכך ברור שהתאוריה כאילו אלוהים הוא הסבר לתופעות טבע איננו תופס. למעשה, לא ברור לי אילו תופעות טבע לא מובנות כיום להדיוט. שטחי מבוכתו של הידע המדעי האנושי (והם קיימים בהחלט) אינם במסגרת מודעותם של הדיוטות, ולכן אין הם מודעים לכך שיש דברים שצריך להסביר באמצעות אלוהים.

רון סי

New member
הווצרות היקום איננו תופעת טבע

תופעת טבע זה משהו שחוזר על עצמו שוב ושוב, כמו גשם, ברקים ורעמים וכדומה. הווצרות היקום (אם בכלל היה דבר כזה) הוא משהו שקרה בעבר הרחוק.

Moridin

New member
ומהווה, במקרה, 90%

מהטיעונים של המחזירים בתשובה. אל תיכנס לסמנטיקה.

רון סי

New member
סמנטיקה?

"תופעה" זה משהו שחוזר על עצמו. זה לא שום סמנטיקה. בריאת היקום איננו תופעת טבע. אין תופעות טבע שהדיוטות מכירים, והמדע לא יודע להסביר, או לפחות עושה פוזה שהוא יודע להסביר. יש תופעות טבע שהמדע לא יודע להסביר, אבל הדיוטות לא מכירים אותן.

Moridin

New member
שני דברים

1. נקודת ההתחלה תמיד היתה הטיעון העיקרי של המחזירים בתשובה למיניהם. היה מפץ גדול, כן? ומה היה לפני? לא יודעים? אני אגיד לכם - היה תוהו ובוהו וחושך על פני תהום. 2. הגדרה של אלוהות כלשהי כיוצרת הטבע וכאחת שלא מתערבת בו היא הגדרה חסרת משמעות באופן מוחלט. היא לא, למעשה, מסבירה שום דבר, וגם לא חוזה שום דבר עתידי.

לא מסכים איתך

רוב ההדיוטות ששמעו שאני לא מאמין באלוהים, מיד שאלו: "מה? אז מאיפה לדעתך הגיעו בני האדם לכדור הארץ ומי ברא את העולם?"

Governor

New member
`אני רואה ששמי הולך לפני בפורום זה`

...Well, sort of הנה בדיוק כיצד אוזכר שמך: "ואגב, השוטה ששמו דניאל בלס הוא ממש נכס. היינו חיבים להמציאו ולביימו, אם לא היה אמיתי (ומחק מיד מירכתי ראשך את המחשבה שאולי הבליחה שם, כי הוא דמות פיקטיבית שהמצאתי כדי להשפילכם. הוא אמיתי)"... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

L7

New member
הדת היא אוסף אמונות תפלות בעיני

האתאיסט. ומה שגרוע יותר, הדתי מנסה להנחיל את עבודת האלילים שלו גם ללא מאמינים. בנוסף החרדי משתמט בד"כ מחובות אזרחיות כגון צבא. החרדי לא מוכן לקבל אפשרות שהאתאיסט צודק והדתי טועה.

שאלה למאמינים באתר

מדוע אתם חושבים שאנחנו שונאים אתכם? מדוע אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים? מדוע מקבלים בברכה תיאוריות מוזרות שאיזה אלוהים מסתורי ברא את העולם בשישה ימים ולא מוכנים לקבל אפילו אפשרות שהעולם מתקיים באופן טבעי?

המאצו

New member
מה זה טבעי?

אינני מאמין שקיים אדם רציונלי שחושב שהעולם נברא באופן טבעי הרי שום דבר לא מתחיל מאפס ואיך התחיל העולם? אני לא אומר שמי שלא חושב כך הוא לא רציונלי אני רק אומר שהוא לא חושב...

dafnaleh

New member
...!...

* אני יכולה לדבר רק בשם עצמי- אני לא שונאת אף חרדי - כי הוא כזה. אני מעריכה פחות אנשים שאינם משרתים בצבא, או דברים דומים. * מאותה סיבה שבגללה אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים. * בשבילי- אלוהים הוא התיאוריה המוזרה על הווצרות העולם. לעומת זאת, הצורך של האדם בהמצאת אלוהים מובנת הרבה הרבה הרבה יותר.

Dark Muse

New member
כי אתם שקרנים ועושקי כספים...

ורובכם הגדול בעל מנת משכל נמוכה (במיוחד אלה שחוזרים בתשובה)

למעלה