לדעתי דווקא אתה מפספס
אבל זה רק צפוי. מצטער רק שתפסתי אותך לא נכון. בכל זאת, כנושא שרק לא קשור לויכוח, אגיד שאתה נשמע מאוד לא אמין בתור אדם שחי 25 שנה ועשה צבא ואוניברסיטה. קודם כל כי זה יוצא שהתגייסת בן 17 (אפשרי, תאורטית), עשית 4 שנים צבא (יצאת לקצונה -> היתה לך תעודת בגרות כשהתגייסת, בגיל 17), ואז 4 שנים אוניברסיטה (באיזה פקולטה, דרך אגב, אם לא אכפת לך לספר לנו?), ואז ברגע שסיימת את התואר החלטת לחזור בתשובה. אהא. בכל אופן, יש כמה פאקים רציניים בתפיסה שלך את המדע. אני לא יודע אם זה מכוון או לא, אבל אתקן בכל זאת: א. האינטרסים של הדתיים עדיין נוכחים בממשלה כרגע, בדמות ח"כים רבים מהליכוד, מפלגת האיחוד הלאומי וכמובן המפד"ל. לכן עדיין מתקצבים את ההתנחלויות, לא עושים דבר לחוק טל, וכן הלאה. אל תסלף את המציאות. בקשר ל-"אם החרדים היו מתחרים על משרות בשוק החילוני היו טוענים כנגדם שהם 'לוקחים את העבודה ומשתלטים על השוק'" - זה רק מראה את ההבנה הקלוקלת שלך בכל הנושא. לא ארחיב במעמד זה, כי אין ספק שלא תקרא כל לינק שאתן. ב. לא יודע. עדיין לא נתקלתי בהוכחה כזאת. אני מניח שהיא תכלול התגלות אלוהית מסוג כלשהו - משהו שלחלוטין לא יכול להיות מוסבר שלא באמצעות התאוריה האלוהית. ג. בטיעון הזה יש קצת יותר בשר. כמה דברים: 1. שמתי לב שענית לי ולא לשאלה - התעלמת לחלוטין ממה שכתבתי קודם והקלדת את הנוסח המקובל מהחוברת שחילקו לך ולכל השאר. אענה בכל זאת. 2. המדע עוסק באיך ומסביר אותו בעזרת הלמה. מבחינת האיך, אנחנו יכולים להסביר את הכל בדייקנות מדהימה כרגע - לפחות כל מה שנתקלנו בו. המדע עדיין לא מסוגל להסביר למה זה קורה, אבל המדע מתפתח כל הזמן. וראה הדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת. 3. המדע כן מסביר את הלמה. הפיזיקה מגדירה כוח בסיסי, מסה, אנרגיה, זמן, ובעזרת אלה היא מגדירה מושגים כגון תנע, מהירות, תאוצה, מתקף, מטען, מתח וכל השאר (נא לסלוח לי על אי דיוקים). תאוריית האבולוציה היא הלמה של הביולוגיה. תאוריות שונות הן הלמה של מדעי החברה. 4. תאוריה צריכה לחזות דברים. תאוריית המפץ הגדול חוזה כל כך הרבה דברים בדייקנות כל כך גבוהה שכמעט בטוח שהיא נכונה. 5. לתורה יש הסברים טובים יותר? דבר אחרון - אתה זועק לשמיים "אני מחזיר בתשובה" כל כך חזק שכואב לי כבר עור התוף. בכל אופן, אני רואה מה אתה עושה ולא אתן לך לגרור את הדיון להיכן שאתה רוצה שהוא יהיה. אם ההודעה הבאה שלך תתעלם בהפגנתיות מחצי ממה שכתבתי כאן, כמו שעשית בהודעה הקודמת, היא תשאר ללא מענה ממני.