שאלה לאתאיסטים באתר

יובל199

New member
שאלה לאתאיסטים באתר

מדוע אתם שונאים אותנו (החרדים)? מדוע אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים? מדוע מקבלים בברכה תיאוריות מוזרות על הווצרות העולם ולא מוכנים לקבל אפילו אפשרות לקיומו של אלוקים?

Moridin

New member
תשובות

קודם כל, ברוך הבא. והמהדרין יוסיפו - ברח כל עוד נפשך בך!
ולתשובות: 1. מדוע אתם שונאים אותנו (החרדים)? אני לא יכול לדבר בשם כולם, אבל אני לא שונא חרדים. אני כועס על מנגנון סחיטת הכספים החרדי (תחשוב על זה שחילוני ממוצע עובד מפרנס עוד שני ילדים חרדים מהמשכורת שלו!), ועל זה שחרדים שונאים אותי וזקוקים להגדרה משפילה שלי כ-"תינוק שנשבה" כתרוץ הלכתי לכך שאינם מצווים להרוג אותי ושכמותי. 2. מדוע אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים אני, כטיפוס לוגי, מקבל את כל האפשרויות. יכול להיות שאלוהים קיים, ואאמין בכך ברגע שתראה לי הוכחה אמיתית (אמיתית!! לא הזבל המחב"תי הרגיל שאפשר לסתור בקצב של מכונת יריה). אם כבר, אני אמור להפנות את השאלה הזאת אליך! האם אי פעם באמת שקלת את האפשרות שהישות האלוהית שאתה כביכול עובד, אינה קיימת? ברור שלא. תסתכל רגע מהכיוון של הצד השני... 3. מדוע מקבלים בברכה תיאוריות מוזרות על הווצרות העולם ולא מוכנים לקבל אפילו אפשרות לקיומו של אלוקים משתי סיבות: א' - ה-"תאוריות המוזרות" הן כשמן - תאוריות. יכול להיות שמישהו יגלה ראיות לכך שאלוהים ברא את היקום בשישה ימים, ואאמין בכך ברגע שאראה את זה. ב' - כל התאוריות המקובלות הן בחזקת "עובדה מוגמרת". תאוריה מדעית תקפה צריכה לעבור שני מבחנים - אחד, היא צריכה לחזות דברים בדיוק גמור ולהסביר אותם באופן טוב יותר מקודמתה. שניים, אסור שיהיו דוגמאות נגד. דוגמה - חוקי ניוטון (F=ma הישן והטוב
) נחשבו לחוק טבע עד שבאה תורת היחסות ודוגמאות נגדיות והחליפה את התאוריה המיושנת. הדת, כמובן, לא מתקדמת לשום מקום. מיותר לציין, למישהו שכותב על מחשב שנוצר בעזרת המדע, איזו גישה עוברת את מבחן התוצאה - ואיזו לא. ובנימה אישית מעט יותר - אפשר לראות בבירור שאתה לא יודע הרבה על הצד שאתה מנסה לבקר. עצתי לך היא שתקרא קצת על המדע, על התרבות החילונית - מנקודת מבט חילונית ובלתי-אמצעית! - ותחזור אלינו חכם יותר. אם תרצה - זה עומד בבחינת דע את האויב

יובל199

New member
אתה מפספס בגדול

א. "אני כועס על מנגנון סחיטת הכספים החרדי " על מה יש לך להתלונן עכשיו? יש ממשלה ללא חרדים!!! אם החרדים היו מתחרים על משרות בשוק החילוני היו טוענים כנגדם שהם 'לוקחים את העבודה ומשתלטים על השוק' - להזכירך אנחנו נמצאים במצב של מיתון כבר. ב. מהי הוכחה אמיתית לקיום אלוקים? תן לי בבקשה דוגמא מעשית. ג. המדע עוסק ב-איך ולא ב-למה ולכן לא יכול לענות בצורה אמפירית של שאלת ה-למה. מעבר לכך כל ה"תיאוריות" לסיבת הווצרות היקום הם מטה-פיזיקליות ולא מדעיות היות ולא ניתן לבצע ניסוי שיבחן את טיבן. ובנימה אישית מעט יותר - בתור אחד שחי 25 שנה כחילוני עשה 4 שנים צבא ועוד 4 שנות לימודים באוניברסיטה אני יכול לומר לך שאתה קצת לא בכיוון כשאתה רושם "צתי לך היא שתקרא קצת על המדע, על התרבות החילונית" לעומת זאת עצתי היא לך שתלך לסמינר ליהדות (של ערכים למשל) ותתארח כמה פעמים בשבתות וחגים בבתים של חרדים ותלמד קצת יותר על יהדותך.

Moridin

New member
לדעתי דווקא אתה מפספס

אבל זה רק צפוי. מצטער רק שתפסתי אותך לא נכון. בכל זאת, כנושא שרק לא קשור לויכוח, אגיד שאתה נשמע מאוד לא אמין בתור אדם שחי 25 שנה ועשה צבא ואוניברסיטה. קודם כל כי זה יוצא שהתגייסת בן 17 (אפשרי, תאורטית), עשית 4 שנים צבא (יצאת לקצונה -> היתה לך תעודת בגרות כשהתגייסת, בגיל 17), ואז 4 שנים אוניברסיטה (באיזה פקולטה, דרך אגב, אם לא אכפת לך לספר לנו?), ואז ברגע שסיימת את התואר החלטת לחזור בתשובה. אהא. בכל אופן, יש כמה פאקים רציניים בתפיסה שלך את המדע. אני לא יודע אם זה מכוון או לא, אבל אתקן בכל זאת: א. האינטרסים של הדתיים עדיין נוכחים בממשלה כרגע, בדמות ח"כים רבים מהליכוד, מפלגת האיחוד הלאומי וכמובן המפד"ל. לכן עדיין מתקצבים את ההתנחלויות, לא עושים דבר לחוק טל, וכן הלאה. אל תסלף את המציאות. בקשר ל-"אם החרדים היו מתחרים על משרות בשוק החילוני היו טוענים כנגדם שהם 'לוקחים את העבודה ומשתלטים על השוק'" - זה רק מראה את ההבנה הקלוקלת שלך בכל הנושא. לא ארחיב במעמד זה, כי אין ספק שלא תקרא כל לינק שאתן. ב. לא יודע. עדיין לא נתקלתי בהוכחה כזאת. אני מניח שהיא תכלול התגלות אלוהית מסוג כלשהו - משהו שלחלוטין לא יכול להיות מוסבר שלא באמצעות התאוריה האלוהית. ג. בטיעון הזה יש קצת יותר בשר. כמה דברים: 1. שמתי לב שענית לי ולא לשאלה - התעלמת לחלוטין ממה שכתבתי קודם והקלדת את הנוסח המקובל מהחוברת שחילקו לך ולכל השאר. אענה בכל זאת. 2. המדע עוסק באיך ומסביר אותו בעזרת הלמה. מבחינת האיך, אנחנו יכולים להסביר את הכל בדייקנות מדהימה כרגע - לפחות כל מה שנתקלנו בו. המדע עדיין לא מסוגל להסביר למה זה קורה, אבל המדע מתפתח כל הזמן. וראה הדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת. 3. המדע כן מסביר את הלמה. הפיזיקה מגדירה כוח בסיסי, מסה, אנרגיה, זמן, ובעזרת אלה היא מגדירה מושגים כגון תנע, מהירות, תאוצה, מתקף, מטען, מתח וכל השאר (נא לסלוח לי על אי דיוקים). תאוריית האבולוציה היא הלמה של הביולוגיה. תאוריות שונות הן הלמה של מדעי החברה. 4. תאוריה צריכה לחזות דברים. תאוריית המפץ הגדול חוזה כל כך הרבה דברים בדייקנות כל כך גבוהה שכמעט בטוח שהיא נכונה. 5. לתורה יש הסברים טובים יותר? דבר אחרון - אתה זועק לשמיים "אני מחזיר בתשובה" כל כך חזק שכואב לי כבר עור התוף. בכל אופן, אני רואה מה אתה עושה ולא אתן לך לגרור את הדיון להיכן שאתה רוצה שהוא יהיה. אם ההודעה הבאה שלך תתעלם בהפגנתיות מחצי ממה שכתבתי כאן, כמו שעשית בהודעה הקודמת, היא תשאר ללא מענה ממני.

יובל199

New member
אז ככה

בתור אדם משכיל אתה בטח מבין שהתחלתי לחזור בתשובה עוד בתקופת האוניברסיטה (התהליך ארך כ-6 שנים) - למדתי בטכניון (מדעי המחשב). א. "לא ארחיב במעמד זה, כי אין ספק שלא תקרא כל לינק שאתן" קשה לי להתווכח עם מישהו שחושב שהוא יודע הכל. ב. "המדע עוסק באיך ומסביר אותו בעזרת הלמה. מבחינת האיך, אנחנו יכולים להסביר את הכל בדייקנות מדהימה כרגע - לפחות כל מה שנתקלנו בו. המדע עדיין לא מסוגל להסביר למה זה קורה, אבל המדע מתפתח כל הזמן. וראה הדוגמה שנתתי בהודעה הקודמת." חמוד - אתה בכלל לא בכיוון !!!!! ראה כאן ג. "המדע כן מסביר את הלמה..." ראה כאן ד. "תאוריה צריכה לחזות דברים. תאוריית המפץ הגדול חוזה כל כך הרבה דברים בדייקנות כל כך גבוהה שכמעט בטוח שהיא נכונה" מאיפה הבאת את השטויות הללו? ומה הקשר בכלל לשאלה למה היה מפץ גדול ולא איך היה מפץ גדול. ה. "אני רואה מה אתה עושה ולא אתן לך לגרור את הדיון להיכן שאתה רוצה שהוא יהיה" למה? אתה פוחד מהאמת?

רון סי

New member
"חילוני ממוצע עובד מפרנס

שני ילדים חרדים": לא נכון. החילוני הממוצע, העובד, לא מפרנס אפילו את עצמו, ואולי הוא מפרנס את ילדיו שלו. כדי שאדם ישלם את עלותו למדינה עליו להרויח בין 12-13 אלף ש"ח ברוטו בחודש, 11,000 אם הוא מוציא את כל הנטו שלו על צריכה. אם יש לו גם ילדים, משכורתו צריכה לעלות. אם עליו לפרנס עוד שלוש נפשות, משכורתו צריכה להיות 28,000-30,000 ש"ח לחודש כדי שעלותם למדינה תכוסה. החילוני הממוצע לא מתקרב לזה אפילו.

Brusi

New member
אז מה אתה רומז?

שהמדינה מפורנסת על ידי בעלי ההון? אתה כמו ביבי או שאתה סתם חושב שהכסף גדל על עצים?

המאצו

New member
מי מפרנס את מי?

יש לי אלף תשובות לענות לך בשאלות התיאולוגיות שלך. אבל לעצם העניין בקרוב למאה אחוז מבתי האב החרדים יש מפרנס! יתכן שלפעמים זו האשה אבל תמיד מישהו עובד או מחפש עבודה ולא מוצא. עכשיו, אנשים אלו משלמים מס כמו כולם ומה הם מקבלים? ספורט במיליונים? לא. תרבות במאות מליונים? גם לא. בקושי מפנים אצלם את הזבל! ידעת שהמדינה מתקצבת כל סטודנט בכ 12 אלף שקל (כולל משכורות עתק לפרופסרים כשלמעשה אוניברסיטה זה מוסד רווחי, בלי להחשיב את התרומות) ובחור בישיבה מקבל 600 שקל תראה כמה ילדים חרדים לומדים במקלטים מחסנים וקראוונים שדולפים בחורף, אז מי סוחט את מי? ואם תזכיר לי כספים יחודיים די אם ארמז לשינוי ומאה ארבעים המליונים שקיבלה... באמת תתנער מהסטריאוטיפים ותחשוב באוביקטיביות. אשמח לקרוא תגובה. ביי

SupermanZW

Well-known member
לא

ל80% מבתי האב החרדים אין מפרנס והם חיים מקצבאות בלבד. הקצבאות מגיעות מהמיסים שמשלמים האנשים שעובדים. משתלם לממשלה לתקצב סטודנטים כי זו השקעה לטווח ארוך, רוב הסטודנטים ימצאו עבודה בתחומם לאחר הלימודים וישתכרו מעל הממוצע, המיסים שהם ישלמו במהלך שנות עבודתם יחזירו למדינה הרבה יותר מהשקעתה בהם, אך אם לא היתה המדינה משקיעה בהם היו במדינה הרבה פחות משכילים, והרבה פחות אנשים שמרוויחים הרבה ומשלמים הרבה מיסים, כי רק אלה שהיו באים ממשפחות עשירות היו יכולים ללמוד ובמקום 30% אקדמאים היו במדינה אולי 3%. בחור ישיבה לא צריך לקבל כסף בכלל, הוא אינו מובטל שמחפש עבודה (ואז מגיע לו כסף כדמי אבטלה או הבטחת הכנסה) אלא מובטל מתוך אידיאולוגיה שהופך להיות נטל על הציבור למשך כל חייו, את המצב הזה צריך למנוע.

Governor

New member
`מדוע אתם שונאים אותנו (החרדים)?`

לא שונאים אתכם כקולקטיב. אפילו לא את הפאגאנים בפורום, ובראשם דוד1000 המפרסם מדי שבוע מחדש, מופתים שרוסקו. ס"ה תבוסתכם החד-משמעית בהצגת `מופתים` ו`ראיות` לקיום אלהים, ולאוטנטיות המקרא - יש בה ערך חנוכי לעמך הצופה בנו. הכל נוכחים לדעת כי אמונתכם היא ענין של פרשנות אישית בלבד, למציאות, וכי המציאות אדישה לפרשנויותיכם. ואגב, השוטה ששמו דניאל בלס הוא ממש נכס. היינו חיבים להמציאו ולביימו, אם לא היה אמיתי (ומחק מיד מירכתי ראשך את המחשבה שאולי הבליחה שם, כי הוא דמות פיקטיבית שהמצאתי כדי להשפילכם. הוא אמיתי) איני שונא אתכם. אני נד לכם `מדוע אתם לא מוכנים לקבל את האפשרות שאנחנו צודקים ואתם טועים?` אין כאן שום אפשרות. ליקום אין תכלית. הוא פשוט קים, ויגוע, ואתו המין האנושי, ואלהים אשר בין אזני חלק מן המין האנושי. אלהים אינו תשובה לתמיהות נכח הטבע, אלא פקק לסתימת חורים זמניים בידע על הטבע `מדוע מקבלים בברכה תיאוריות מוזרות על הווצרות העולם ולא מוכנים לקבל אפילו אפשרות לקיומו של אלוקים?` מכיוון שהנחת קיומו אינה פותרת שום תעלומה, אינה מקדמת את הידע, ואינה נתנת להוכחה, או הפרכה. הנחת קיומו היא `מטען מת`... ______________________________________________________________ 0284392570 יובל199

יובל199

New member
היות ותשובותך לשאלות 2 ו-3 סותרות

אחת את השנייה אני לא מאמין לתשובתך לשאלה 1. הוכחה: מתשובתך ל-2 "אין כאן שום אפשרות. ליקום אין תכלית. הוא פשוט קים" מתשובתך ל-3 " מכיוון שהנחת קיומו ... אינה נתנת להוכחה, או הפרכה"

Governor

New member
זהי שעת בקר, וטרם שתיתי קפה ראשון,

ולכן אפשר שקליטתי אטית. איזו סתירה מצאת? היקום קים, כיוון שאני בטוח שאיני חי במציאות וירטואלית. כל נסוי/תצפית שאבצע, אוכל להנחותך לבצעו בעצמך בעזרת דו"ח נסוי מפורט שאכתב, וחזקה עליך שתגיע לאותן תוצאות כמוני במעבדתך, היינו, כל ענין מטריאלי נוכל לחוות בדיוק באותו האפן, ולהסכים שראינו אותו דבר. אלהים, לעומת זאת, הוא משהו פנימי בנפשך (`בתבן אשר בין שתי אזניך בלבד`, בשפתי הבוטה), ואין אדם, ואפילו מצויד באמצעי החישה המשוכללים ביותר, יכול לגלותו אצלך. הוא חויה אישית שלך, תכלית, תפישת עולם אישית המושלכת (imposed) על המציאות, וכמובן אינה `מדגדגת` כלל למציאות האדישה, שלא תוכל לכתב דו"ח נסוי עבורי על מנת שאגלה במעבדתי. במלים אחרות - חוית אלהים אצלך, היא משהו נוירופסיכואלקטרוכימי שאולי נע אך על internal bus כלשהו בין שתי אזניך, אולי גם זה לא, ואין אנו מסכימים על קיומו, באותו האפן בו אנו מסכימים ללא הסוס על קיום חוויות מטריאליות הסבר נא לי בדיוק היכן הסתירות בתשובותי... ______________________________________________________________ 0284392570 יובל199

אתה כותב בפורום לפני קפה ראשון?

אתה כותב בפורום לפני קפה ראשון של שעת הבוקר? וכל המאמץ לשם זריקת משפט נוסח "אלוקים נמצא בתבן אשר בין אוזניך", להוציא פרופ' אלברט איינשטיין (אצלו האמונה אינה בתבן אשר בין אזניו, הלוא כן?) * * * "היקום קים, כיוון שאני בטוח שאיני חי במציאות וירטואלית." תגובה: מאוד ניהנתי... אך שוב, אתה לא יכול להיות בטוח, אלא להאמין שלא כך הדבר, מהסיבה הפשוטה שאין לך סיבה להאמין שכל זאת קורה אחרת. באותה מידה לא תאמין/תהיה בטוח כי קיימות פיות משום שאין אשוש או הוכחות לקיומן. אך בורא לעולם ומקיים העולם, כפי שהאמין בו אלברט אינשטיין (*אך לא באחד פרסונאלי), הוא מוכח מטביעות אבצעותיו שהשאיר בשטח והדרך הברורה שעלינו לפרש את פני השטח... מנהל הפורום:

Governor

New member
דניאל, הפתטי, כמו זונה בלה, העומדת

ברחוב, בפתח חצר, מפורכסת להחריד, ומשדלת לשוא, בדמעות, עוברי ארח לסור לקובתה, מטונפת המצעים (שדול שייח ספיר לסור לפורומו, שדול סייברדין ו- Stanley לשיחה טלפונית) זכרתי שהופרכת בענין הטענות באשכול שצינת (מס. 832548) ונותרת ללא מענה, וחפשתי את ההפרכות. ובכן, יגעת ומצאת - תאמין. הנה ההפרכות שלא היה לך מענה להן ואגב, איינשטין לא האמין באלהים. מניין מצצת זאת? ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Moridin

New member
סליחה שאני פותח דיון חדש על המאמר

"דניאל חי ג'ונגל (....) והגיע לקזינו. שכר חליפה ומגבעת (אין להשיג בג'ונגל), קנה סיגרים קובניים, והלך לו לשולחן הרולטה. שם, כידוע, בוחרים אקראית כל פעם במספר אחד מבין מספר רציני של אפשרויות - נניח 50. במשך 3 הדקות שהוא היה שם, סובבו את הרולטה 10 פעמים. יצא רצף המספרים הזה: 9 25 5 36 21 42 3 47 23 25. עמד דניאל במרכז והחליט - הסיכוי שיצא רצף המספרים הנ"ל הוא אחד ל-97656250000000000! ברור שאלוהים קיים, הרי הסיכוי הזה הוא כל כך קטן וקלוש שפשוט לא יכול להיות שהוא קרה מעצמו!" הבה ננתח. דניאל, כטרזן מודרני, יודע סטטיסטיקה מצויין, כי לימדו את זה במוסד להטפה חרדית אליו הלך מרצונו החופשי. הוא יודע שהסיכוי שיצא הרצף הזה של מספרים הוא אחד למספר גדול מאוד. העובדה ממנה הוא מתעלם היא שהסיכוי שיצא רצף כלשהו של מספרים הוא 1! זה לא משנה איזה רצף של מספרים היה יוצא - בכל מקרה דניאל היה מסיק מכך שיש אלוהים. פילוסוף זה או אחר הגדיר סדרה אקראית כסדרה שהדרך הקלה ביותר לתארה היא הסדרה עצמה. עצם העובדה שאתה יכול להגדיר רצף של לבנים כפירמידה מלמד על כך ש-"ערימת" האבנים לא נוצרה בצורה אקראית. ועכשיו נשליך את זה על היקום. אני לא יודע עד כמה הידע שלך בפיזיקה ובמתמטיקה נרחב (ותרשה לי להניח שלא, אלא אם כן זה אתה שלמדת מדעי המחשב כאדם חרדי מלמעלה...). בכל אופן, גם תורת הכאוס ותורת המשחקים - שבדרכים רבות משלימות אחת את השניה - מדברות על סוג כלשהו של שיווי משקל במערכות כאותיות. זה נקרא שיווי-משקל נאש (על שם הוגה התאוריה) בתורת המשחקים, ונדמה לי שיש לזה שם גם בתורת הכאוס... זהו מצב שאליו תשאף המערכת להגיע, ותגיע אליו אם יינתן לה מספיק זמן (כן, 15 מיליארד שנה זה מספיק זמן). כך מסביר המדע יצירת שיווי משקל כאוטי מדומה לאורך זמן. חוץ מזה, מה כל כך מסודר ביקום שלנו? כוכבים מתפוצצים, ענני גז נוצרים, כוכבים חדשים נוצרים מעננות הגז, כוכבי שביט עדיין משייטים להם ברחבי היקום... זה ברמת המקרו. ברמת המיקרו, תאוריית האבולוציה מסבירה באופן משכנע ביותר בדיוק כיצד נוצרו המנגנונים השונים אצל בעלי החיים. וחזרה לדניאל - אתה צריך להבין שכל מצב כאוטי מגיע בסופו של דבר לשיווי משקל, מלבד במצבים מאוד מיוחדים. לא להפך. כמו דניאל מהקזינו, גם אתה מתפלא משיווי המשקל ה-"מופלא" שקיים ביקום, ומסיק על סמך שום-דבר שמצב כזה לא יכול להיווצר מעצמו. גדולים וחכמים ממך וממני חקרו את המצב הזה והגיעו למסקנה שאתה טועה. יותר מזה, הם פיתחו תאוריה שלמה - בשם ה-chaos theory - שמסבירה איך זה מתרחש. ומה אתה עשית? אתה אמרת - אלוהים. זהו. צורת המחשבה הזאת מזכירה את העמים הקדומים, שלא ידעו איך נוצר הברק ולכן יצרו את אל הרעם ועבדו אותו.

neko

New member
יפה מאד, אבל דניאל בלב אינו מעוניין

באמת או במציאות, אלא במשחקים משיחיים פוליטיים (כנראה משתתף במשחק שמטרתו בו להחזיר בתשובה מקסימום אנשים), ולכן לא יגיב לעניין לדבריך, אלא ימשיך להמציא תאוריות משל עצמו ולכנותן "האמת האבסולוטית".

neko

New member
יפה מאד, אבל דניאל בלב אינו מעוניין

באמת או במציאות, אלא במשחקים משיחיים פוליטיים (כנראה משתתף במשחק שמטרתו בו להחזיר בתשובה מקסימום אנשים), ולכן לא יגיב לעניין לדבריך, אלא ימשיך להמציא תאוריות משל עצמו ולכנותן "האמת האבסולוטית".

Moridin

New member
כן, שמתי לב.

השיחה איתו ארכה כ-40 דקות זמן-ICQ, במהלכן, הוא לא ענה לי לאף שאלה. מדהים, לא?

נכון, ניסיתי לשדל את מורידין לשיחה

טלפונית לה הוא סירב בתוקף שמא אשתמש באמצעים רטוריים פסולים (אגב, הוא אמר לפני כן שהוא מקובע-בדעתו, האין זו סתירה?) בכל מקרה, הסכמתי לענות לשאלותיו במידה וישנה אותם ויוציא מהם לעג וקלס הפונים אליי אישית "דניאל חי ג'ונגל (....) והגיע לקזינו. שכר חליפה ומגבעת (אין להשיג בג'ונגל), קנה סיגרים קובניים, והלך לו לשולחן הרולטה..." (הוא נעלב שלא עניתי לשאלותיו המשמיצות אותי בו-זמנית...). על כך עניתי לו: "איני לא עונה לאדם הלועג לי אלא במידה ואני רואה שהדבר נחוץ לא לי, כי אם לקוראים התמימים העוברים בפורום."

למעלה