נתחיל מההתחלה..
ברשותך קצת סמנטיקה.... "מה אתה לומד מהאגדות/סיפורים שסיפרת?" (הציטוט שלך) מכיוון שהשרשור עסק ב"אגדות", התשובה שלי נגעה למה שאני מפיק מאותן אגדות,התפיסה האישית שלי אומרת שבמקרים כגון אלו, כאשר יש לפנינו טקסט מקורי שאפילו נכתב כ´חומר לימודי´ ל´ממשיכי הדרך´ כדאי אולי לפנות אליו ישירות כדי ללמוד עובדות או רעיונות הקשורים בלחימה או באסטרטגיה ולפנות לאגדות ולמיתוסים כשאני מעוניין לגעת בנקודות כגון אלו שהעלתי בתגובתי הקודמת. אין לנו מחלוקת כלפי המסקנות שלך (ושל אמיר)מהספורים הנ"ל - להיפך. (למעט אולי העובדה שהסיפור לגבי ביה"ס ל-ג´ו כנראה באמת קרה לפחות מבחינת העובדות ההיסטוריות ועל כן נראה לי לא ראוי לקטלג אותו כ"רדוד" -מי אנחנו שניתן ציונים למציאות..?) הגישה האישית שלי אומרת שכדאי להתחשב בתנאים ובסיבות שגרמו ליצירתו של סיפור, טקסט או מיתוס ולשפוט או לנתח אותו לאורם. כלומר ללמוד עקרונות לחימה מטקסטים המלמדים אותה במובהק וללמוד את מה שציינתי לעיל מאגדות ומפולקלור. [ושוב בדומה לך הבחנתי בתגובתי הקודמת בין סיפורים על מעלליו של מאסטר מסוים ובין סיפורים שנועדו לחדד או להעביר עקרון מסויים, אגב ישנם עדיין בתי-ספר ביפן הטוענים שהם מלמדים את השיטה של מוסאשי אבל נראה לי שגם שם אין מי שלוקח את הטענה הזו ברצינות יתרה.. בכל מקרה, זה מוריד מהפרק את ההתיחסות לסיפורים הנ"ל כ-PR ] לגבי ´טקסט מיסטי´ -מודה, זו אכן היתה בחירה גרועה של מילים, הכוונה היתה ל"אגדי" או "פלאי". לעומת זאת קשה לי קצת לקבל את הטענה "אני לא מכירה שום טקסט מיסטי, רק אנשים שהופכים אותו לכזה." (אלא אם התכוונת לרמה הפילוסופית או לטענה בנוסח BEAUTY IS IN THE EYE OF THE BEHOLDER) לדעתי אכן קימים טקסטים מיסטיים בדיוק כמו שקיימים טקסטים מתמטיים או פילוסופיים : טקסט מתמטי - טקסט העוסק בנושאים מתמטיים טקסט פילוסופי - טקסט העוסק בנושאים פילוסופיים טקסט מיסטי - טקסט העוסק בנושאים מיסטיים/מטא-פיזיים (על כל מגוון הקונוטציות שהמונח מעורר...) נ.ב מסקרנות, האם את יודעת מי תרגם את הספר והאם הוא מתורגם ישירות מיפנית או דרך אנגלית?