שאלה כללית

הייבי

New member
שאלה כללית

בעקבות השביתה, כידוע לכולכם, מרצים טסים לחו"ל, חוזרים מחו"ל, מפסידים שיעורים, משלימים שיעורים וכל המערכת כולה בבלאגן. מרצה שלי חזר מחו"ל וקבע כמו שיעורי השלמה שמקבילה ל-3 שבועות של העדרות, בעוד בפועל נעדר רק שבועיים. האם הייתם מתלוננים על החריגה בכמות ההשלמות (שגוררת 15 שעות השלמה במקום 10)?

הייבי

New member
השאלה בפני מי מתלוננים

כי נראה לי קצת בעייתי לבוא למרצה ולתהות מדוע הוא משלים מעל ומעבר לדרוש? (במיוחד כשהוא נותן מיטיבים בסוף הקורס)

BlackUnicorn

New member
הייתי שואלת במזכירות אל מי פונים

אם אין תשובה שם (מה שהגיוני עם המזכירות שלנו..) - שואלת את המרצה בצורה תמימה או דרך מייל אנונימי.. ואם התשובה שלו לא מספקת - פונה לאגודת הסטודנטים או לדיקן או מי שצריך..

הייבי

New member
את"א

ברור לי שזו חוצפה. ברגיל לא היה לי איכפת ללמוד את מלוא השיעורים בקורס- קורס דיי מעניין בסה"כ. אבל, להוסיף עוד כשעתיים ויותר כל שבוע למשך כ-5 שבועות (+ כל חומרי הקריאה שנגזרים מתוספת השיעורים) זה קצת מעל מה שאני מסוגלת לעשות אחרי שהאוניברסיטה גם הפקיעה ממני את ימי השישי שלי לטובת ישיבה בהרצאות...

הייבי

New member
את המתווה אני מכירה

לעיתים אני חושבת שהוא לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו. זה לא המרצה היחיד שלי שנעדר לתקופה מסויימת (ואני לומדת רק 3 קורסים) ושמעתי על מרצים רבים שנעדרים ונקבעו שיעורי השלמה במועדים כאלו ואחרים. אין לי בעיה עקרונית עם ההשלמות, אני מקבלת את זה שהוא נעדר וצריך להחזיר שבועיים שחסרים, לא ברור לי מדוע הוא חש צורך להשלים יותר שיעורים ממה שהוא החמיץ ואיך מטפלים בקושי הנקודתי הזה...

Lanni

New member
מכתב לנשיא האוניברסיטה. באמת.

הוא חתם על המתווה. לא נראה לי הגיוני שכל מרצה יעשה מה בזין שלו לפי כרטיסי הטיסות שהזמין מראש והכנסים שנקבעו לו. הם אלה ששבתו ובגללם כל הבלאגן, אז שהם לא יסעו לכנס ולא את זאת שתבואי לשיעורי השלמה בשעות מאוחרות או בימי שישי..

הייבי

New member
את שנה א' נכון?

תראי, זה הכל טוב ויפה בעולם מושלם. המתווה הוא תוכנית כללית, המרצה הזה נסע כי היה לו אישור. ההשלמות הנידונות בכלל לא קשורות למתווה- אלא לשאלה האם למרות ההשלמות שנקבעו בצורה מסודרת במתווה למרצה יש זכות להוסיף השלמות מעל ל-11 השבועות (22 שיעורים) שמגיעים לו? בכל מקרה, זה מרצה שאני מאוד מחבבת והיה הרבה יותר מבסדר איתי בעבר ואין לי עניין להגיע עם המקרה לנשיא האוניברסיטה אני בכלל לא בטוחה שאני אפעל בנידון, תהיתי אם מישהו אחר היה פועל ומה הדרך הנכונה ובגלל זה פניתי לכאן. יתכן שאני אאמץ את ההמלצה של BlackUnicorn ואפנה למזכירות ו/או למרצה עצמו. ומעל לכל- תודה על העצות, ברור לי שאת באה ממקום של כוונה טובה

Lanni

New member
לא רק שאני לא שנה א'

אני בכלל לא "את"
המטרה של המתווה היא להגן עליך, ואם הוא נוסע אז למצוא סידור אחר שלא יפגע בך (מחליף?) להוסיף השלמות נוספות מעבר למה שגם ככה נוסף, נראה לי מוגזם ביותר!

flutter girl

New member
אצלנו תכננו

לדחוס סמסטר שלם על חודש וקצת, ע"י כך שהמרצה תלמד את שתי הקבוצות ביחד, 3 שעות (במקום שעה וחצי) בשבוע - זאת אומרת 200 איש לשני שיעורים בשבוע, רק כדי שנסיים בסוף פברואר כשהיא נוסעת ללמד בחו"ל. צעקות מהאגודה והמועצה, זה חזר להיות 100 איש (כרגיל) ולומדים עד סוף הסמסטר - המתרגלים ישלימו את השיעורים שהיא לא תספיק. לכן, אפשר. ולא צריך לקבל כל דבר שנותנים לך at face value.

הייבי

New member
רק שאצלנו הוא כבר נסע וחזר

אז לא ממש אפשר להשלים על חשבון הזמן שהוא לא כאן. מה גם שאין לי התנגדות להשלמות ש"מגיעות" לו, יש לי בעיה עם העובדה שהוא בחר להחזיר יותר שיעורים ממה שהוא החמיץ. בכל מקרה, התגובה לגבי שנה א' היתה בגלל ניסיון השביתה שעברה שהיתה בעיקרה "ניירות לחוד ומציאות לחוד" (לפחות בחלק מהקורסים)

Lanni

New member
שביתה הקודמת וגם זאת שקדמה לה וגם ההיא

שקדמה לשתיהן, נגרמו בגלל הסטודנטים / סגל זוטר, ולא בגלל גחמות של הסגל האקדמי הבכיר.. יחי ההבדל הקט

smart one

New member
מנסיון

כדאי שתתארגן נציגות סטודנטים כלשהי בקורס, תכתבו מכתב ותבקשו להפגש אתו. סיפור דומה היה לנו בקורס אחר ממש לא מזמן והשגנו הקלות מפליגות לעומת התכנית המקורית. אמנם, הטיעון לגבי תואר שני - אנשים עובדים וכו' - גם הוא מהווה שיקול אבל אחרי שעמדנו על שלנו השגנו מה שרצינו. כדאי לנסות. מכתב לנשיא האוניברסיטה וכו' לא ישיגו את היעד, לטעמי ובטח לא נכון לעשות את זה עד שלא ממצים עם המרצה עצמו את האפשרויות.

למעלה