שאלה כללית

MARLA4

New member
שאלה כללית

אני שנה א' ורציתי לשאול- כל פסקי הדין (או לפחות רובם) נמצאים באינטרנט. השאלה היא האם את כולם אתם קוראים על המחשב? מצד אחד- זה בלתי אפשרי להדפיס את כל פסקי הדין. מצד שני- לקרוא כמות כזו של חומר על גבי מסך מרצד זה גם לא אנושי ולא נוח. מה בדר"כ עושים?

Hugin

New member
אפשרי להדפיס..יקר, מעצבן ואפשרי

אניי מרפרף על המחשב וכבר מוצא דרך להדפיס את החשובים, אין שום מצב בעולם שאני אקרא הכל על המחשב. חוץ מזה, אני בן אדם שצריך לסמן דברים ולכתוב הערות שוליים כשאני מסכם, זה פשוט לא עובד על המחשב.

הייבי

New member
קונים מקראה

זה יותר זול מלהדפיס הכל, יותר נוח וכו'.. אבל זה באמת משתלם רק אם קוראים כמויות של חומר (מי שקורא בשבועיים הראשונים ומפסיק, אני ספק אם זה יוצא יותר זול מלהדפיס) ובקורסים שאין מקראה- מה שחשוב וממש ארוך מדפיסים (עדיף במדפסות של האגודה- יוצא יותר זול מלהדפיס בבית) ואת השוטף קוראים על המחשב...

הייבי

New member
באת"א-

נערכת מכירה בתחילת כל סמסטר. בבינתחומי אני יודעת שמחלקים להם בתחילת השנה. לא יכולה להעיד לגבי מוסדות אחרים.

הייבי

New member
ועוד דבר

משקיעים במסך מחשב טוב (אני עברתי באמצע שנה א' ממסך רגיל (ומרצד) למסך דק ושטוח והרבה פחות מרצד, כי כמו שאתה אומר- זה פשוט לא אנושי לשבת כל כך הרבה שעות מול מסך מרצד.

נצל"ש שאלתי לפני כמה ימים ולא ענו- מחשבות

איך הספרים שמסכמים פס"ד? הסיכומים טובים ושווה להסתמך או לא? (כרגע אני חושבת לקנות כי אין לי כוח לסכם.. אבל לקרוא אני קוראת)

Yaniv_r

New member
מה שאני עושה..

קורא את הפס"ד ומסמן דברים חשובים. אחרי זה אני כותב את הסיכום במילים שלי ואז נעזר במקראות כדי להשלים דברים. אבל אולי זה רק ההתלהבות של ההתחלה.. .

BlackUnicorn

New member
כל עוד את בשנה א' ואת יכולה לטפח הרגלים

טובים - אל תקני את הספרים. הרגלים קשים קל לטפח (מניסיון) וקשה מאוד מאוד מ-א-ו-ד להיפטר מהם. עשי לעצמך טובה, כל עוד יש שביתה ואין הרבה לחץ - תעשי את המירב, קחי נשימה עמוקה - ותסכמי. לפחות את הפס"דים החשובים לכל מקצוע. את יכולה גם להתחלק עם מישהו שאת חושבת שעושה עבודה טובה.

../images/Emo10.gif

אבל אני לא רואה את עצמי עושה את זה, רק המחשבה על זה מייאשת אותי
אני לא אוהבת לחפור בקישקע של הפס"ד למרות שברור לי שרק ככה מבינים אותם הכי טוב.. איך אני יודעת מה הפס"ד החשובים?

BlackUnicorn

New member
יש כמה דרכים -

א. לחפש סיכומים באינטרנט. יש כאלו שחוזרים הרבה פעמים ואז מבינים שהם חשובים. ב. לשאול אנשים משנים מתקדמות שזוכרים. ג. לשאול את המתרגלים/מרצים, אם הם נחמדים (מקרה חריג ביותר, היה לנו למשל מתרגל בתאגידים שפשוט אמר לנו מה חשוב ומה לא, לדוגמא). גם הרבה פעמים מרצים יגידו לכם: "זה פס"ד מאוד משמעותי" / מאוד חשוב וכו'.

BlackUnicorn

New member
מסך טוב והעיניים בסבבה. חוץ מזה שמסך גם

ישן, לא אמור לרצד. צריך לשים לב להגדרות - ללחוץ איפשהו על שולחן העבודה במקום ריק עם הכפתור הימני של העכבר ואז על מאפיינים / properties, ללכת להגדרות של המסך (באופציות המתקדמות בסוף, אם מישהו ישאל אני אגיד בדיוק איפה זה) ולוודא שה- refresh rate של המסך הוא לא פחות מ- 75. פחות מ- 75 זה אומר - מרצד ולא בריא. חשובה גם ישיבה נכונה מול המסך, זווית נכונה של המסך (הוא צריך לנטות כלפי מעלה בזווית של עד 10 מעלות) וגם מרחק נכון מהמסך (כ- 30 ס"מ).

למעלה