שאלה חשובה

grace009

New member
שאלה חשובה

לשם הבהרת הענין- לי אין ספקות בעניין הרותה של מרים מרוח הקודש. אך במשך שיחתי עם ידיד על ישוע. הוא העלה לי שאלה.. נאמר במשלי ל' יח-כ': שְׁלֹשָׁה הֵמָּה, נִפְלְאוּ מִמֶּנִּי; וארבע (וְאַרְבָּעָה), לֹא יְדַעְתִּים. דֶּרֶךְ הַנֶּשֶׁר, בַּשָּׁמַיִם, דֶּרֶךְ נָחָשׁ, עֲלֵי-צוּר; דֶּרֶךְ-אֳנִיָּה בְלֶב-יָם, וְדֶרֶךְ גֶּבֶר בְּעַלְמָה. כֵּן, דֶּרֶךְ אִשָּׁה מְנָאָפֶת: אָכְלָה, וּמָחֲתָה פִיהָ; וְאָמְרָה, לֹא-פָעַלְתִּי אָוֶן." מה הכוונה כאן בפסוק: "וְדֶרֶךְ גֶּבֶר בְּעַלְמָה.כֵּן, דֶּרֶךְ אִשָּׁה מְנָאָפֶת:אָכְלָה, וּמָחֲתָה פִיהָ;" כלומר, הבאתי לו פסוקים שונים מהתנ"ך שמוכיחים כי עלמה היא אישה בתולה- אך הוא ניצמד לפסוק הזה ואמר כי כאן, עלמה- היא כוונה לאישה שאיננה בתולה, הבנתי שהרבה אנשים שחולקים על ישוע אומרים שלא יתכן כי ישוע נולד מאישה בתולה, ומביאים פסוק זה כדי להוכיח שבפסוק"הנה העלמה הרה ויולדת בן וקראת שמו עמנאל" אין הכוונה לאישה בתולה ולכן כל ההמשך (חיי ישוע וכו') אינם נכונים והוא איננו המשיח. (את עניין עמנואל הוא הסכים איתי. שלמרות שישוע ניקרא כך ולא עמנואל הכוונה אליו. כלומר. במשך כל הפרק מסופר על שמות שונים שמכוונים לאנשים שלא קרואים כך: כמו שאול שקרוי ידידה וכו'..שבעצם השם הוא רק סמל, סימן לכך ש"עמנו-אל" וכו') מחיפוש בגוגל ראיתי מספר מאמרים שמסבירים את העניין..ורציתי לדעת יותר לעומק, מה הפירוש האמיתי של הפסוק הזה. אודה לכם מראש. חן

grace009

New member
אגב,

הרעיון הוא שהיא בתולה, זה בעצם הנס כאן, המופת- כי אחרת הריון סתמי של אישה מבעלה הוא לא משהו יוצא דופן, ניסי,על טבעי ולכן זה מוכיח שהיא עלמה=בתולה. וזה בעצם הנס כאן, המופת. במחשבה שניה יתכן ושאלתי לא ברורה מספיק- מה הפירוש המילולי, הפשוט של הקטע המובא למעלה..:p תודה, ולילה טוב.

הפירוש של עלמה

הוא - בחורה צעירה. היא יכולה להיות בתולה(רוב הסיכויים, לפחות בתקופת התנ"ך), והיא יכולה גם לא להיות בתולה, אם היא נשואה. לָכֵן יִתֵּן אֲדֹנָי הוּא לָכֶם אוֹת הִנֵּה הָעַלְמָה הָרָה וְיֹלֶדֶת בֵּן וְקָרָאת שְׁמוֹ עִמָּנוּ אֵל׃ כפי שציינת מקודם, מדובר על אות שהוא כגובה השמים וכעומק השאול, ושהשם של הבן שהיא יולדת הוא עמנואל. מי שמכיר את סיפור לידתו של ישוע ומאמין אין לו ספק שזאת נבואה ברורה על אופן לידתו של המשיח. מי שדוחה את האמונה ומחפש דרכים להראות כביכול שהאמונה בישוע היא לא נכונה יעשה את הכל בכדי להוכיח שישוע לא נולד באופן על טבעי(הוא גם לא יכול להבין את העל טבעי).

grace009

New member
תודה!

ואכן אתה צודק.. מי שבוחר לשלול את האמונה. בעצם שולל את היסוד שלה כי היסוד של האמונה הוא להאמין במשהו שהוא בלתי ניתן להוכחה.. וזה מתחיל אפילו באמונות טפלות.. כמו עין הרע- לא ניתן לראות אותו..אבל לצערי, רבים האנשים שמאמינים בו. ועד להבדיל- האמונה בישוע ובאלוהים.. תודה רבה:)

אוי אוי אוי חן, כמה שאת טועה

כמו שכתבתי לך אתמול. בתורה מפורש דברים ד' 39 "וידעת היום והשבת אל לבבך כי ה' הוא האלקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד". אמונה מבוססת בהחלט על ידיעה ואח"כ על השבה אל הלב. כל סוג אחר של אמונה הוא פתיות לשמה כמו שאמר שלמה המלך משלי יד' 15 "פתי יאמין לכל דבר וערום יבין לאשורו". ערום משמע חכם, יבין לאשורו, לא יאמין אלא יבין, ואיך מבינים? בודקים, לא מאמינים, בודקים.מאד נוח לירות את החץ לרוץ ולסמן את העיגול סביבו ולהגיד "פגעתי בול" ולאמר: יש לי הוכחה, הנה החץ במרכז העיגול. תבדקי חן, תבדקי הלאה. אל תתפתי. רק פתי מאמין לכל דבר. בהצלחה. אגב, ניכר מכתיבתך שיש לך אישיות מאד עמוקה וראויה להערכה.

אבל למה להיות אדיוט בכוח

לקחת פסוק מפה פסוק משם ולבנות את האג'נדה שלך על מה מדבר הפסוק? על מה מדבר כל הספר הזה? מזה "וידעת היום?" למה דווקא "היום"? אלוהים התגלה לפניהם, כמו שהוא מתגלה לפני כל מאמין גם היום אלוהים שוכן היום במאמינים עם רוח האמת, ומדבר איתם דבר שאינך מכיר ויודע.. במקום לברבר שטויות תעשה משהו עם עצמך

האמת יש משהו בטענה שלך של למה להיות אדיוט בכח

ומכאן אני בהחלט מבין שאתה אדם כוחני. לענייננו : דברים ד' 37-40 ותחת כי אהב את אבתיך ויבחר בזרעו אחריו ויוציאך בפניו בכחו הגדול ממצרים, להוריש גוים גדלים ועצומים ממך מפניך להביאך לתת לך את ארצם נחלה כיום הזה. וידעת היום והשבת אל לבבך כי ה' הוא האלקים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד ושמרת את חוקיו ואת מצוותיו אשר אנכי מצוך היום אשר ייטב לך ולבניך אחריך ולמען תאריך ימים על האדמה אשר ה' אלקיך נתן לך כל הימים. כמו שאני וכל העולם יודעים חוץ מקובץ הזויים כאלה ואחרים, האלקים התגלה פעם אחת במהלך ההיסטוריה במעמד הר סיני. אז אולי תספר לי איך זה שהוא מתגלה לפני כל מאמין גם היום ואין שום עדות על זה הדבר? וזה שהוא (האלהים) מדבר איתכם, יש מחלקה מיוחדת בגהה לאלו שאלוהים מדבר איתם, הייתי מאד ממליץ לך לעשות שם ביקור קצר לוודא שמחר לא תהיה עוד איזשהו ישוע חדש בעצמך, ואז איך תקרא לכת החדשה? "יהודים משיחיים חדשים מאוהבים בעינב?" או שמא אתה תהיה רק ה"נכד" של אלהים, כי בן כבר יש לו ואז תהיה רק סניף של ההזיות שלך ושל חבריך ש"זכו להתגלות"? אלא מה? כמו שכתבתי בכרטיס שלי, אתם חבורת אנשים הזויים שלא מוכנים לקיים תורה ומצוות כי זה מאד קשה לא לנאוף כל היום, ולשמור שבת באמת ולצום בכיפור בתשעה באב בצום גדליה ביז' בתמוז בי' בטבת ובצום אסתר. אז מה עושים ונשארים יהודים טובים? ממציאים דת חדשה עם מושיע שמת בשבילי ואני יכול לעשות את כל מה שהתורה אוסרת בלי שום בעיה, והכל טוב ויפה, הכל פרוץ, הכל מותר, אין גדרות. המצווה היחידה לקיים היא - לאהוב אותו. וואוו ממש וודסטוק מודרני. אז מי המשועמם והבטלן ביננו? ואולי תענה לי אתה על מה שאף אחד מכם לא מעיז לענות. אם האלהים כרת ברית חדשה וביטל בעצם את הישנה, למה שמחר הוא לא יבטל גם את החדשה ויביא חדשה יותר ברוח הזמן והתקופה? הרי הוא לא ממש יציב האלהים הזה שלך, אולי הוא לקח טריפ רע ודמיין שגם איתו האלהים האמיתי מדבר? משהו עם האלהים שלך לא ממש מסתדר לי עם הקומון סנס. דש לעינב

אם שלחת את המאמינים לגהה

כנראה ששלחת באותו הרגע גם את אבותינו מהמקרא ולאורך כל ההיסטוריה לגהה אלוהים לא יכול לדבר לדעתך, הוא לא דיבר הוא רק התגלה פעם אחת בהר סיני לדעתך מה אלוהים השתנה? זה לא אותו אלוהים שדיבר והתגלה להגר השפחה (לדוגמא)? באיזה אלוהים מוגבל אתה מאמין לעזאזל? במה אתה מאמין בכלל.. באלוהים שלא מדבר איתך? באלוהים בלי קשר איתך? "קרא אלי ואענך ואגידה לך גדולות ובצורות לא ידעתם" ירמיה ל"ג , ג "דרשו יהוה ועזו בקשו פניו תמיד" דברי הימים א פרק טז פס' יא אלוהים הוא כורת בריתות הוא לא מבטל אותם, אלוהים כרת ברית עם אברהם ואחר כך עם נוח ואחר כך עם בני ישראל ואחר כך עם האנושות כולה עם ישוע.. אלוהים לא ביטל את הברית עם אברהם בשביל הברית עם נוח וביטל את נוח בשביל בני ישראל וביטל את ישראל למען האנושות..לא זו ראיה מטומטמת שמציגה את הבורות שלך בכתובים שורש כל הבריתות הם מברית אברהם שיהיה אב המון גויים באמצעות המשיח שהפיץ את יהוה לאנושות כולה, וכולם יכולים להיוושע אתה לא מכיר את מצוות יהוה ואת אהבתו, ואתה לא מקיים את תורת משה תריג מצוות, הפרת את הברית במו ידייך אתה סתם מברבר לעצמך שטויות... קודם תכיר את האמת במקום לפתח תאוריות מטומטמות

כמובן הסדר הנכון*

ברית נוח, אברהם ובניו, משה ובני ישראל ישוע ישראל והאנושות* הזעם לאן הוא מוביל...

ברית סיני

תורת משה קיימת ואם אינך קיבלת את ישוע כמשיח אז עלייך לקיים את כל תרי"ג מצוות גם אם חלקם קשורות בית המקדש תורת משה אמורה להביא לך ברכות אם תמלא את כולן וקללות אם תפספס אחת מהן לצערנו כולם פיספסו רק חלקם אינם מודעים לכך ומשלים עצמם, הפרנו את בריתו והוא כרת איתנו ברית חדשה המאמינים בישוע מודעים שהם חוטאים וחטאו ואלוהים הושיע אותם ואת כל האנושות מהקללות על ידי ישוע המשיח שהסיר מעליהם את עול הקללות עול התורה, ומה עכשיו? עכשיו המצוות שאנו מקיימים הם לא בשביל לקבל משהו גן עדן או ברכות שהרי כבר נוושענו אז המצוות שאנחנו מקיימים הם מתוך אהבה לאלוהים ולא בשביל לקבל תמורה, נוושענו ומי שבאמת נולד מחדש ונושע ואוהב את אלוהים שלבש בשר בדמות ישוע ונשא את עול החטא של העולם יודע ואוהב את אלוהים ומקיים את מצוותיו מתוך אהבה אליו ממליץ לך על האתרים הבאים: http://www.yeshua.co.il/ http://www.dpi.co.il/ http://www.youtube.com/user/medabrim

ובכן מסיונר מאד לא מלומד שכמותך אנא הסבר לי

אני מצטט אותך לרגע "זה לא אותו אלהים שדיבר והתגלה להגר השפחה (לדוגמא)? בעיון קצרצר בספר בראשית כא' 17 כתוב "וישמע אלקים את קול הנער ויקרא מלאך אלקים אל הגר מן השמיים ויאמר לה מה לך הגר אל תיראי כי שמע אלקים את קול הנער באשר הוא שם" בפשטות גמורה במילים מפורשות א ל ה י ם ל א ד י ב ר עם הגר , אלא המלאך. וזהו העיוות של המסיונרים המכנים את עצמם "יהודים משיחיים" שעליו אני צורח כל הזמן., הטעיית הציבור היהודי החילוני שלא מכיר את התנ"ך ע"י עיוות פסוקים, הוצאת דברים מהקשרם, והמצאת פירושים להתאמת התנ"ך למזימתכם השפלה להעביר יהודים על דתם. אתם מסיונרים נוצרים ותו לא. ואחרי שתענה לי על השאלה עם הגר אני אוכיח לך שוב מהמקורות האחרים שהבאת עד כמה אתה שטוף מוח ונתון תחת מיינד קונטרול של ה"רועים" שלך. תפתח את העיניים חביבי, תפתח. וטוב מאוחר מאשר אף פעם לא.

ובכן מסיונר מאד לא מלומד שכמותך אנא הסבר לי

אני מצטט אותך לרגע "זה לא אותו אלהים שדיבר והתגלה להגר השפחה (לדוגמא)? בעיון קצרצר בספר בראשית כא' 17 כתוב "וישמע אלקים את קול הנער ויקרא מלאך אלקים אל הגר מן השמיים ויאמר לה מה לך הגר אל תיראי כי שמע אלקים את קול הנער באשר הוא שם" בפשטות גמורה במילים מפורשות א ל ה י ם ל א ד י ב ר עם הגר , אלא המלאך. וזהו העיוות של המסיונרים המכנים את עצמם "יהודים משיחיים" שעליו אני צורח כל הזמן., הטעיית הציבור היהודי החילוני שלא מכיר את התנ"ך ע"י עיוות פסוקים, הוצאת דברים מהקשרם, והמצאת פירושים להתאמת התנ"ך למזימתכם השפלה להעביר יהודים על דתם. אתם מסיונרים נוצרים ותו לא. ואחרי שתענה לי על השאלה עם הגר אני אוכיח לך שוב מהמקורות האחרים שהבאת עד כמה אתה שטוף מוח ונתון תחת מיינד קונטרול של ה"רועים" שלך. תפתח את העיניים חביבי, תפתח. וטוב מאוחר מאשר אף פעם לא.

אה ואלוהים לא בתמונה אה?

זה רק מלאך, לא היה בפיו דבר אלוהים, זה רק מלאך שדיבר מעצמו כמו שמשה רק דיבר סנה בוער ולא עם אלוהים זה רק שנה שדיבר מעצמו או אברהם.. אלו רק מלאכים, עצמים דימיון וחיזיון

היה בפיו דבר אלהים...

היה בפיו דבר אלהים ואלהים נגלה, הם שני דברים שונים בתכלית השינוי. לא דומה אדם שאתה פוגש ומדבר איתו לאדם ששלח אליך שליח ובפיו בשורה ממנו. במקרה הראשון ראית אותו ובמקרה השני שמעת את דבריו מפי שליח. תכבד את עצמך ותיצמד למה שאמרת. אמרת שאלהים נגלה להגר, וזה לא מה שכתוב. אלא מה? כמו תמיד אתם ממציאים סיפורים שאנשים לא טורחים לבדוק, מוציאים פסוקים מהקשרם וממציאים פירושים כפי ראות עיניכם. וכמו שכבר כתבתי יורים את החץ ורצים לסמן את המטרה סביבו ומטעים את העולם הנה קלענו "בול". לך תחפש לך רפי שכל אומללים וחסרי בינה ודעת למכור להם את יושקה המשיח בנו של האלהים. ולא ענית לי, אתה מדליק אש בשבת?

אה אתה רוצה לשחק בסמנטיקה..

מה כשאלוהים מדבר אלייך אם זה דרך מלאך ואם זה דרך סנה בוער זו לא התגלות מצדו? זה לא דיבור איתו? כשאליהו שמע קול דממה מיוחדת זה לא היה דיבור עם אלוהים? ואליהו הנביא? ואברהם? ודוד? הגיע הזמן שתקלוט שאלוהים מדבר עם בני אדם אם זה ישירות ואם זה בקול חיצוני וחזק ואם זה בקול פנימי וחזק ואם זה דרך מלאכים ואם זה דרך אנשים אני מדליק אש בשבת. רוצה לקרוא לי כופר בשבת? לא כפרתי רק בשבת אלא בכל תרי"ג מצוות לכן ישוע בא להושיע אותי מהקללות שחלות על מי שלא מקיים תריג מצוות. הישועה שלי כבר לא תלויה בתריג מצוות אלא במשיח שאותו קיבלתי הוא שיחרר אותי מהעול ונשא את חטאותי ואני תחת מצוותיו, והמשיח הוא אלוהים שלבש בשר ולקח את עצמו את עול חטאי העולם, המשיח הוא אלוהים ואלוהים יכול לעשות זאת. :)

יפה מאד. אהבתי את התשובה

עכשיו, מה שכתוב בתורה בלי הפירושים של חז"ל מחייב אותך?

מחייב את כל מי שתחת התורה

הברית הייתה עם יהודים ואני יהודי ואני חייב לעשות אותם.. את כולם ולא ליפול באחת אפילו יש רק בעיה אחת, אני הפרתי את הברית הזו כבר כמו שבני ישראל הפרו אותה בחטא העגל, מה שאומר שהקללות חלות עליהם ועלינו. אבל אלוהים אמר שבגלל ברית אברהם הוא לא יקיים את הקללות, ויכרות ברית חדשה, ואכן כרת והציל אותי מעול התורה, ועכשיו? עכשיו אני לא תחת התורה כי קיבלתי את מתנת החסד והרחמים של אלוהים והיא ישוע ואני תחת אלוהים הישועה לא ניתנת לי דרך התורה שכבר נכשלתי בה אלא דרך המשיח, אלוהים נותן עוד הזדמנות להתקרב אליו הפעם מאהבת אלוהים המשיח ישוע בן אלוהים חיים אדם יכול לקבל את המתנה של אלוהים שניתנה בחסד או לקיים את כל תרי"ג מצוות אם יכשל באחת מהם יקולל ואם לא יבורך, כולם חטאו וחוטאים חלקם מעדיפים להתעלם מהחטאים שלהם ולחשוב שעל ידי מעשיהם הם יכפרו זה זאת זילזול בדבר אלוהים לעניין הקללות והברכות לכן דוחים את המשיח ישוע שהוא חסד אלוהים

למעלה