שאלה חשובה

new2008

New member
אתה שוגה חביבי

כמו שמאוהב בעינב אמר אלוהים לא מפר בריתות.. ולא משנה את דבריו אתן לך דוגמא שעלולה להחשב בעינך כאלוהים שמשנה את דבריו מצוות בני נוח ניתנו לפני תורת סיני וכולם היו מחויביים אליהם עד תורת סיני אצטט מויקיפדיה "שבע מצוות בני נח הן שבעה ציוויים תנ"כיים מוסריים, אשר על פי הדת היהודית תוקפם אוניברסאלי וחייבים בהם כל בני האדם. מצוות אלה קרויות בשם זה מכיוון שלפי התנ"ך, מאז המבול כל בני האדם הם צאצאיו של נח. שבע מצוות בני נח ניתנו קודם להופעתו של היהודי הראשון, אברהם. בעת מתן התורה בהר סיני קיבלו בני ישראל יחד עם התורה את תרי"ג המצוות. ממעמד זה ואילך *אין מחייבות מצוות בני נח את בני ישראל בפני עצמן, אלא רק אם חזרה עליהן התורה.*" זה שבני ישראל כבר לא מחויבים לחלק מהמצוות בני נוח שלא נמצאים בברית סיני לא אומר שאלוהים הפר את ברית נח והמצוות אלא שהוא הקים ברית סיני שאליהם הם היו מחוייבים באותו רגע נתון עד שהם הפרו אותה גם כן.

new2008

New member
אני רוצה לשאול אותה לגבי התלמוד

האם אתה תומך בזה שלהרוג גוי זה פחות חמור מלהרוג יהודי? האם אתה תומך בזה שמותר לשקר לגוי? שמותר לא להחזיר אבדה לגוי? שמותר לגזול מגוי? שגויים הם לא בני אדם אלא בהמות ושרק היהודים בני אדם? שמותר לגנוב מגוי? שהגויים מעדיפים לשכב עם פרות? שכל ילדי הגויים הם בעלי חיים? שאם יהודי רוצה לעשות מעשה רע מותר לו רק אם ילך לעיר שבה הוא לא מוכר? ליהודי אסור לחלל שבת בשביל פיקוח נפש של גוי? שאם יהודי גורם לנזק של רכוש או בהמה של גוי הוא לא חייב לו כלום כי הוא גוי? שמותר להטעות גוי בעניין כספים או כל דבר אחר? שמותר לגנוב נפש משמע בן אדם גוי? שמותר להכות גוי לפגוע בו פיזית ? שמותר להונאות גוי? שמותר ומצווה לשנוא גוי? שמותר להוציא שם רע לבחורה שנאנסה? שהבשר של הגויים הוא בשר חמורים? כמובן שהכל מהתלמוד שיש שרואים בו דבר אלוהים חיים האם אתה מאמין בכל אלו? כי הם כתובים שחור על גבי לבן לאורך שנים, יש רבנים שמצדדים בזה ואומרים אמת ויש כאלה "מודרניים" ונאורים" שמתחילים להמציא תירוצים שונים ומתחמקים האם אתה מאמין בזה?

אני לא הולך להתיפייף בפניך

רק תענה לי אתה בעצמך, האם התורה ניתנה מאלהים? אם כן אז כל מה שכתוב בה מקובל עלי. ניסיון ההתיפיפות של אבות הכנסיה בשם ה"ברית החדשה" שהביאו לעולם, לא הביאו לעולם כלום טוב אלא רק מלחמות, רציחות ושפיכות דמים. כל המלחמות בעולם באלפיים שנים האחרונות פרצו בגלל הנצרות. למה לא נתנו את הלחי השניה? למה לא אהבו את החוטא נגדם? אנחנו מדברים על מאות מיליוני בני אדם שנשחטו כך או אחרת באלפיים שנים האחרונות. ספר לי כמה שחטה היהדות? ה"מוסר" העליון של הצלב לא הביא כלום טוב לעולם, רק הרס הרג והשמדות. ועליונות הגזע הן מנת חלקה של הנצרות ומאמיני אותו האיש שחולל אותה ולא של היהדות. אני יהודי- משמע אני שונה, כן. עליון? לא אמרתי. בי בחר הקב"ה לו לבן, מה אעשה? נולדתי לתוך זה ב"ה ואני ממש שמח עם זה.

אני רואה שאתה מצחיק לא פחות ממנו, תאמר לי...

איפה נאמר שניתנו לבני נח שבע מצוות? בויקיפדיה? אתה רציני? שבע מצוות בני נח נלמדות מהתלמוד הבבלי מפיהם של חז"ל כיוון שהדברים לא מפורשים חד משמעית בתורה. אז תחליטו, אתם מסתמכים על חז"ל או לא? ואת השטות שמצוות בני נח אינן מחייבות את בני ישראל אלא אם כן חזרה עליהן התורה מאיפה הבאת? וספר לי על אותה מצווה שנצטוו בני נח שאנחנו לא מחוייבים בה היום? חוץ מזה שאברהם אבינו לא היה היהודי הראשון, אלא נקרא אברהם העברי. השם יהודים מיוחס לעם ישראל אחרי שהמליך עליו את יהודה למלך. יהודים מלשון יהודה. אז מה אני אגיד לך? אתה לא יודע מה זה יהודי. אתה מביא מובאות מחז"ל כשאתה טוען שהם סתם חבורת הזויים. ואתה טוען שעם ישראל לא מחוייב בחלק ממצוות בני נח. ואתה מאמין באלהים הפכפך שמבטיח ולא מקיים. אז איפה אתה עומד עם החיים שלך? תתעורר ג'ימי, אין שכר בלי עבודה בשום מקום בעולם, גם לא בשמיים. לחטוא ולהגיד זה בסדר יש לי ביטוח מקיף מיושק'ה, לא יודע אם זה יתפוס בבית דין של מעלה, גם לא של מטה האמת.

new2008

New member
יש עימך טעות

ולנסות לקרוא לי מצחיק או כל ניסיון להעליב לא יהפוך אותך לצודק. 7 מצוות בני נוח הם לא מחז"ל אלא מהתורה, אתה אמור לדעת זאת אומנם אין את הביטוי "7 מצוות בני נוח" כמו שאין את הביטוי "613 מצוות" אך המצוות רשומות שם שחור על גבי לבן, ודי ברור. חז"ל בסך הכל מיספרו אותם לא הגו אותם.. שוב דברים שכל בר דעת מינימלית בתנ"ך אמור לדעת. ברגע שנתקבלה התורה מצוות בני נוח שאינן רשומות מהתורה כבר לא מחייבים את המחויבים לתורה, בברית סיני, בני ישראל. אתה מתקשה להאמין, מציע לך לשאול את הרב שלך או לפתוח את התנ"ך ולקרוא קצת ולמצוא. ואם עדיין לא תסכים, לא קרה דבר, אנחנו בכל אופן עם ישוע. למה אתה לא ענית לי על השאלות האם אתה מאמין שבשרם של הגויים הוא בשר חמורים? ושגויים הם בהמות ורק יהודים הם בני-אדם? ושמותר לשנוא גויים? כל אלה ויותר הם דברי חז"ל שאתה מאמין בהם ושהם דבר אלוהים אנחנו לא מאמינים שאלוהים מדבר בצורה כזו או שולח אנשים שידברו בצורה כזו, שהרי כולם בריות שלו. אך האם אתה מאמין בזה? שזה דבר אלוהים חיים?

בע מצוות בני נח לא כתובות בשום מקום בתורה

ואם כן, אדרבא, תחכים אותי. אחת מהן היא להקים בתי דינים. תראה לי איפה נח נצטווה בה. אחת נוספת היא לא לאכול איבר מן החי, תראה לי גם אותה כתובה בבקשה. אחת נוספת היא איסור אשת איש. תראה לי גם אותה כתובה בבקשה. ציוויים לנח לא ממעמד הר סיני. ואם אתה מכוון לדברי חז"ל "אתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרויים אדם" ההסבר הוא פשוט: עם ישראל קרוי אדם ככלל, וחז"ל אומרים מפורשות "אתם קרויים אדם" אתם כלכם יחד קרויים אדם. לא כתוב אתם קרויים בני אדם כאשר הכוונה היא לכל אחד ואחד, אלא כולכם יחד. כאשר נפגע יהודי בכל מקום בעולם כל יהודי באשר הוא כואב כאילו חלק ממנו נגדע. הגויים לעומת זאת לא ככה, תראה לי צרפתי שכואב לו שאוסטרלי נרצח בזימבבואה למשל. הרי צרפתי שמהגר לאמריקה אחרי כמה דורות אין זכר לצרפתי שהיה בו, הוא הופך להיות אמריקאי. לא כן היהודי, לכל מקום שילך גם אחרי עשרים דורות הוא נשאר יהודי. כמובן אם הוא כפוף עדיין ליהדותו. לעניין בשר חמורים בשרם. שאלה לי אליך למה לא נאמר בשר בהמות בשרם? אלא מה? חמור כידוע מסמל את החומריות, העולם הזה. מהשורש ח.מ.ר וכן הגויים חיים את חוקיות העולם הזה ללא עול מצוות שניתן בסיני ולכן אין בהם את היכולת להעלות את רמת החומריות שבהם לדרגת קדושה שאפשר להעלות את החומר. וזאת אך ורק על ידי קיום מצוות התורה הקדושה שאתה וחבריך הפכתם אותה ללא רלוונטית. מקווה שעניתי לך, ומצפה לתשובתך

new2008

New member
ראה

בראשית פרק ט רשום שם ברור את כל המצוות הם שונות מהמצוות של חז"ל ששמו כתחליף מצוות כגון בית דין, איסור אכילת מן החי וכו' אתה מקבל את דברי חז"ל כמצוות שהוטלו על נוח ואנחנו את דבר אלוהים בבראשית כמצוות שהוטלו על נוח, עוד מחלוקת :) בעניין הגויים, חז"ל לאורך כל הדרך נוקטת עמדות נחרצות בעניין דינים כלפי גויים הם משולים כבהמות אם זה בדיני ועינייני גניבה, רצח, גזל, יחסי מין, מהותם, מגע איתם, קירבה, וכו' מצווה להונאות להטעות ולשנוא גוי וכדומה קיום יחסי מין עם גוי משול לקיום יחסי מין עם אתון וכדומה בשר חמורים בשרם שנלקח מיחזקאל דיבר על פריצות הפילגשים שם וחז"ל לקחו והשליחו אותו על כל הגויים, ויהודים? לא כאילו אין יהודים חוטאים, זונים ואם כן אז בשרם לא בשר חמורים כגויים זה לא רק משפט אחד ולא רק שני משפטים זה לאורך כל הדרך. לאורך כל ההיסטוריה קמו רבנים עד היום שבעזרת כתביהם ניסו לשנות את דברי חז"ל ולעשות אותם יותר הומניים באמצעות פירושים שונים "תראה לי צרפתי שכואב לו שאוסטרלי נרצח בזימבבואה" האמת שההנחה הכוללת הזאת שהבאת היא די לא נכונה כי האמת שיש.. כמו שיתכן שנמצא יהודי שיכאב על צרפתי או צרפתי שיכאב על בלגי.. מצד אפשר למצוא הרבה יהודים שלא כואבים בכלל את מוות השכן היהודי שלהם.. כמו שאפשר למצוא צרפתי שלא יכאב את מוות השכן הצרפתי שלו ככה שלעשות הכללה כזו היא לא כל כך נכונה שוב כל אחד במה שהוא מאמין ורואה לנכון כדבר אלוהים

בקשה לי אליך

תמנה לי את שבע מצוות בני נח עם הסימוכין שלהם מהפסוקים. דבר שני , אל תיקח לי מקרים בודדים היום של יהודי ששונא יהודי, את המציאות הזו של שנאת דת ודתיים יצרה המציאות במדינה הנוצרית שנקראת יהודית ומזוהה בשם מדינת ישראל. ואל תתחיל בבקשה עם שאלות קנטרניות על הנאמנות שלי למדינה. אם אני נאמן למדינה? אני נאמן לעם ישראל ולא משנה לי איפה הוא יושב. וכן אני עדיין עושה מילואים. אבל זה שהמדינה יותר נוצרית מיהודית בתכניה, בית המשפט שלה משרד החינוך על תכנית הלימודים שלו וכו' הרבה יהדות אין שם. להזכירך אני חילוני במקור. על הכאב שיחוש הצרפתי לגבי האנגלי שמת, תרשה לי לחלוק עליך. אם יש ביניהם היכרות או שהם שכנים או חברים וכו' על זה לא דיברתי. אני מדבר ברמת העיקרון. וכן אם אתה שואל אותי על יחסים בין יהודים ללא יהודים, אז התשובה היא חד משמעית, אנחנו שונים כן. אם יעמדו תשעה יהודים להגיד קדיש ויבוא העולם על שבעת מיליארד תושביו הגויים להשלים מניין, לא יהיה מניין לקדיש. יבוא כל יהודי באשר נולד לאמא יהודיה (בלבד) מעל גיל 13 יהיה קדיש. אתה רוצה לקרוא לזה גזענות, זה בסדר מצידי, אני קורא לזה הלכה. ולעשות הכללה שאתם קרויים אדם ואין אומות העולם קרואים אדם זה בהחלט נכון, גם אם הדוגמא שהבאתי לא כל כך נכונה להיום. חייתי ביפן כמה שנים ואני עד היום בקשר אהבים גדול עם המשפחה המאמצת שלי שם. ותשאל אותי אישית אם יכאב לי עליהם כשיקרה להם משהו חלילה, התשובה היא בהחלט כן. אני איתם בשמחתם ובכאבם. ויש לי גם חברים לנפש ממש בכפר עוג'ה ליד יריחו שהיינו מתארחים אחד אצל השני לפני האינתיפאדה הראשונה והיום הקשר קצת יותר רפוי בגלל המציאות שנכפתה עלי ועליהם. ואם יש יהודים שחלילה יקרה להם משהו ופחות יהיה לי איכפת? התשובה היא גם כן, מה לעשות ואין בית מקדש וכל הרגש היהודי מהול היום ברגשות לאומיים ובינלאומיים ואינטרסנטים וכו'. אני במציאות לא נלחם, זהו רצונו של הקב"ה ואין לי עליו טרוניות. זה הדור שבו נולדתי זה הדור שבו אגדל וזה הדור שעלי לתקן בו את אשר עלי לתקן. ומי שהביא יותר שנאה לעולם מכל דת או התאגדות אחרת זוהי הנצרות. וההיסטוריה מוכיחה.ולא פחות ממנה ההווה. ועם זה אתה ודאי לא יכול להתוכח. שבוע טוב

new2008

New member
אין לי מושג למה אתה נלחץ

ומתפרץ מדבר איתי על נאמנות, מאשים את המדינה, מילואים וכו' אתה כתבתה "תראה לי צרפתי שכואב לו שאוסטרלי נרצח בזימבבואה כאשר נפגע יהודי בכל מקום בעולם כל יהודי באשר הוא כואב כאילו חלק ממנו נגדע." ועניתי לך בהתאם, הנחה הזו היא שגויה מהיסוד ונתתי לך דוגמאות. זה שעכשיו אתה מתרץ את זה בשלל תירוצים זה כבר שינוי עמדה, לעמדה שגויה אחרת אבל ניחא. זה שאתה נותן לי הלכות מחז"ל לגבי קדיש והיהודים לא גורם לי להאמין בחז"ל. אתה מגיע לפורום משיחי ושואל שאלות לגבי המשיחיות ואנחנו עונים בהתאם לאמונה שלנו בתנ"ך ובברית החדשה אנחנו לא מצפים לתגובות מתורות אחרות. מה שמיוחד באדם שהוא מעם ישראל הוא השיוך שלו לעם שנולד מאלוהים, נולד ולא אחרת, שום עם לא נולד ולא התווצר מאלוהים. עם ישראל זה לא עם שהתווצר על פי ועל ידי שיוך גנטי, או אתני או גיאוגרפי הוא נולד מאלוהים, אלוהים יצר את העם הזה ולקח אותו תחת חסותו להיות אור לגויים, עם שנולד מאלוהים לא מהאדם. והכל על על מנת להקים ממלכת ישראל שגם הגויים יכלו להיות ישראל וכן הם יכולים כי אלוהים יכול ליצור מאבנים בנים שלו, ואלוהים בחר בישראל לא מכוון שהם קדושים טהורים וכו' אלא בגלל ההבטחה לאברהם, המטרה הייתה להפוך אותם לאור לגויים, לסגולה, לצדיקים וקדושים ושבעקבותיהם ילכו כל גויי העולם. אך נכשלנו כבר בברית סיני, ואלוהים הבטיח לגרום לנו לקנאות לו, על ידי הקבלה שלו את הגויים גם כן. והכל בגלל שאנחנו ניסנו לגרום לו לקנא על ידי חטא העגל, אלוהים הבטיח ברית חדשה, ואכן קיים האדם ששיך לעם ישראל אינו בדרגה רוחנית גבוהה יותר מגוי והוא לא חכם מגוי והוא לא יפה מגוי, והוא לא טהור מהגוי ואלוהים אוהב את כולם באותה רמה. רק שהאדם ששייך לישראל שייך לעם שנבחר להיות אור לגויים, עם שנולד והתווצר על ידי אלוהים. בראשית פרק ט פרו ורבו (מצווה חוזרת הופיעה לראשונה בגן עדן) פיזור על גבי הארץ שליטה על בעלי החיים כל חיה לאוכלה (מצווה שתשתנה בברית סיני) כל ירק שדה לאוכלה (מצווה חוזרת הופיעה לראשונה בגן עדן) איסור אכילת בשר עם הדם אסור לרצוח (מצווה שתחזור בברית סיני)

נו, מילא החלק הראשון שהוא לא ממש רלוונטי

לעניננו. "עם ישראל נולד מאלהים ולא מהאדם" ציטוט מדבריך. מה זאת אומרת נולד מאלהים? הבנתי שנולדנו דווקא דרך אברהם יצחק ויעקב אבותינו הקדושים. ותגיד איפה אלהים הבטיח ברית חדשה אחרי מעשה העגל? רק אל תגיד לי שהוא חיכה 600 שנה עד שיוולדו הנביאים כדי להגיד להם את זה. כי אם כן אז יצרת ואקום של 600 שנה בעולם בלי אלהים שליטה על בעלי החיים? מצווה לבני נח? תראה לי רק אם היא הגיונית בכלל. הקב"ה לא נותן מצוות שאי אפשר לקיים, תסכים איתי. מי שולט באריות בנמרים ובשאר חיות השדה? כל ירק שדה לאוכלה? מצווה? אז מה אכלו עד אז? מה עם איסור אשת איש? מנח עד מעמד הר סיני היה מותר לבוא על אשה נשואה? ומה פתאום שמצוות תחזורנהעל עצמן אם כבר קיבלו אותן? אני לא ממש מבין את ההגיון שבדבר. ואני חוזר ושואל כאן את ששאלתי באשכול הקודם והתשובה שלך לא ממש ענתה לי. מי אמר לך איפה נגמר פסוק בתורה ואיפה מתחיל חדש?

new2008

New member
נולד הכוונה

נוצר, אלוהים אמר להם שהם ישראל (יעקב) אלוהים "המציא" אותם יצר אותם עם ישראל זה לא עם שהתפתח מעצמו בעקבות גזע או גיאוגרפיה או אתניות לעומת עמים אחרים, שבטים אחרים חלקם נכחדים חלקם מתאגדים עם שבטים ועמים אחרים ויוצרים עם חדש משלהם לדוגמא אמריקה או מצרים אלוהים לא אמר להם אתם תקראו מצרים ואתם אמריקאים לא, הם תולדות אנושיות להבדיל מעם ישראל. אומנם "השליטה" על בעלי החיים נראית לך מצחיקה ולא הגיונית אך היא הוראה של אלוהים לא שלי.. השליטה היא לאו דווקא מי יותר חזק באמת טיפה הגיון, אלוהים נותן לנו רשות כאן על בעלי החיים ב וּמוֹרַאֲכֶם וְחִתְּכֶם, יִהְיֶה, עַל כָּל-חַיַּת הָאָרֶץ, וְעַל כָּל-עוֹף הַשָּׁמָיִם; בְּכֹל אֲשֶׁר תִּרְמֹשׂ הָאֲדָמָה וּבְכָל-דְּגֵי הַיָּם, בְּיֶדְכֶם נִתָּנוּ. רשות לעבוד איתם, להשתמש בהם וכן הלאה.. כל ירק השדה לאוכלה, זה לא משנה מה הם אכלו עד עכשיו, מדובר על ברית שבה הוא נותן הוראות למילוי גם פרו הרבו היה לפני, זה לא אומר שהם לא קיימו יחסי מין לתולדה לפני. 2 או 3 מצוות של האדם הראשון חזרו על עצמן בברית נוח וחלקם חזרו גם בברית סיני, זה לא הגיוני מבחינתך אבל נכון מה אני יכול לעשות בנדון :) אשת איש וכו' זה לא סוד שעד ברית סיני היה פשוט סדום ועמורה גילוי אריות וכן הלאה, מן הסתם אלוהים היה נגד והראה זאת בהמשך אתה באמת חושב ומאמין שחז"ל המציאו את הפיסוק? כי אני לא, ושולל זאת לחלוטין אבל כל אחד עם אמונתו ומחשבתו לגבי הברית החדשה המושג "ברית חדשה" אומנם כתוב רק בנביאים אך מן הסתם אלוהים אמר מספר פעמים בתורה שהם הפרו כבר את הברית. כאן הוא אומר למשה לאחר שמשה נתן להם את התורה, שהעם כבר חטא והפר אותה דברים לא וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה, הִנְּךָ שֹׁכֵב עִם-אֲבֹתֶיךָ; וְקָם הָעָם הַזֶּה וְזָנָה אַחֲרֵי אֱלֹהֵי נֵכַר-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר הוּא בָא-שָׁמָּה בְּקִרְבּוֹ, וַעֲזָבַנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי אֲשֶׁר כָּרַתִּי אִתּוֹ. יז וְחָרָה אַפִּי בוֹ בַיּוֹם-הַהוּא וַעֲזַבְתִּים וְהִסְתַּרְתִּי פָנַי מֵהֶם, וְהָיָה לֶאֱכֹל, וּמְצָאֻהוּ רָעוֹת רַבּוֹת, וְצָרוֹת; וְאָמַר, בַּיּוֹם הַהוּא, הֲלֹא עַל כִּי-אֵין אֱלֹהַי בְּקִרְבִּי, מְצָאוּנִי הָרָעוֹת הָאֵלֶּה. יח וְאָנֹכִי, הַסְתֵּר אַסְתִּיר פָּנַי בַּיּוֹם הַהוּא, עַל כָּל-הָרָעָה, אֲשֶׁר עָשָׂה: כִּי פָנָה, אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים. יט וְעַתָּה, כִּתְבוּ לָכֶם אֶת-הַשִּׁירָה הַזֹּאת, וְלַמְּדָהּ אֶת-בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, שִׂימָהּ בְּפִיהֶם: לְמַעַן תִּהְיֶה-לִּי הַשִּׁירָה הַזֹּאת, לְעֵד--בִּבְנֵי יִשְׂרָאֵל. כ כִּי-אֲבִיאֶנּוּ אֶל-הָאֲדָמָה אֲשֶׁר-נִשְׁבַּעְתִּי לַאֲבֹתָיו, זָבַת חָלָב וּדְבַשׁ, וְאָכַל וְשָׂבַע, וְדָשֵׁן; וּפָנָה אֶל-אֱלֹהִים אֲחֵרִים, וַעֲבָדוּם, וְנִאֲצוּנִי, וְהֵפֵר אֶת-בְּרִיתִי. כז כִּי אָנֹכִי יָדַעְתִּי אֶת-מֶרְיְךָ, וְאֶת-עָרְפְּךָ הַקָּשֶׁה; הֵן בְּעוֹדֶנִּי חַי עִמָּכֶם הַיּוֹם, מַמְרִים הֱיִתֶם עִם-יְהוָה, וְאַף, כִּי-אַחֲרֵי מוֹתִי. כח הַקְהִילוּ אֵלַי אֶת-כָּל-זִקְנֵי שִׁבְטֵיכֶם, וְשֹׁטְרֵיכֶם; וַאֲדַבְּרָה בְאָזְנֵיהֶם, אֵת הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, וְאָעִידָה בָּם, אֶת-הַשָּׁמַיִם וְאֶת-הָאָרֶץ. כט כִּי יָדַעְתִּי, אַחֲרֵי מוֹתִי כִּי-הַשְׁחֵת תַּשְׁחִתוּן, וְסַרְתֶּם מִן-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר צִוִּיתִי אֶתְכֶם; וְקָרָאת אֶתְכֶם הָרָעָה, בְּאַחֲרִית הַיָּמִים--כִּי-תַעֲשׂוּ אֶת-הָרַע בְּעֵינֵי יְהוָה, לְהַכְעִיסוֹ בְּמַעֲשֵׂה יְדֵיכֶם. ומשה על פי אלוהים ממשיך בשירה הידועה כ"שירת משה" ומדבר שם על זה שהם ניסו לגרום לאלוהים לקנא על ידי אלוהים אחרים ואלוהים יגרום להם לקנא בגויים טו וַיִּשְׁמַן יְשֻׁרוּן וַיִּבְעָט, {ר} שָׁמַנְתָּ עָבִיתָ כָּשִׂיתָ; {ס} וַיִּטֹּשׁ אֱלוֹהַּ עָשָׂהוּ, {ר} וַיְנַבֵּל צוּר יְשֻׁעָתוֹ. {ס} טז יַקְנִאֻהוּ, בְּזָרִים; {ר} בְּתוֹעֵבֹת, יַכְעִיסֻהוּ. {ס} יז יִזְבְּחוּ, לַשֵּׁדִים לֹא אֱלֹהַּ-- {ר} אֱל

הפרו את הברית אני מסכים

אבל איפה כתוב שתהיה חדשה בקום זו שהופרה? רק בנביא. ואם כך מה היה בחלל של ה-600 שנים עד שבא הנביא? ואתה לא חייב להסכים שהפיסוק של התורה הוא על פי חז"ל. רק תגיד לי על פי מי כן.

new2008

New member
גם בין

ברית נח לברית אברהם לקח יותר משנה שנתיים ובין ברית אברהם לברית סיני לקח יותר משנה שנתיים וגם בין ברית סיני לברית החדשה... אלוהים קובע את הזמנים, מסיבותיו שלו מה היה בחלל השנים, בני אדם חיו ומתו ממלכות אדם קמו ונפלו "עולם כמנהגו נוהג, ואין חדש תחת השמש" "הבל הבלים" כולם חיכו עד לממלכת ישראל הרוחנית שהיא ממלכת אלוהים האמיתית שהיא לעולם לא תיפול, והיא התחילה עם הברית החדשה שתקבל תוקף בחזרתו השניה באחרית הימים. לא עשיתי תחקיר לגבי פיסוק התורה חסר משמעות בעיני, מסורה, גויים יהודים, חז"ל, העיקר ההשגחה עליונה שיש במה שיש לנו היום :)

תשובה משיחית מתחמקת טיפוסית

"לא עשיתי תחקיר לגבי פיסוק התורה" מה זה גויים יהודים מסורה? מה לגויים ולתורת ישראל? ולו אפילו עד ה"ברית החדשה"? המסורה היא יהודית נטו וכל כולה קודש קודשים מחז"ל. ומה זה העיקר מה שיש היום? מאיפה בא מה שיש היום? אם לא מחז"ל אז גם אני יכול לקרוא את התורה כמו שבא לי למשל "בראשית ברא אל הים את השמים (כמו סמים) כי מי אמר איפה הנקודה בשין בשמאלה או בימינה" ואת הארץ והארץ. (הכוונה ארץ שניה) והארץ (הראשונה) היתה תהו ובהו. וחושך, על פני (על הפנים שלי) המים. ולך תוכיח שלא. אלא מה? כאן נתקעת בלי תשובה ידידי המלומד. אני במקומך הייתי מודה בטעות, אך זכותך להתבצר בעמדתך, רק תזכור שאין לה אחיזה במציאות בלי חז"ל.

new2008

New member
להדות באיזה טעות אחי?

אני לא יודע אם אתה קולט ומבין, שאנחנו יהודים שמאמינים בתנ"ך ושהנביאים והכתובים היו יהודים ושישוע היה יהודי אנחנו יהודים וההיסטוריה שלנו יהודית וסביר להניח שיהודים קדמונים ניקדו וחילקו (לא לפרשיות לפסוקים) ולא אותם חז"ל שאתה מכיר שבאו מאוחר יותר ובסך הכל המשיכו לפי מסורת הגייה וחלוקה יהודית מדויקת ועתיקה מאוד, מאוד. אך מעל הכל יש השגחה עליונה של הבורא שזה מה שחשוב יש כל מיני גרסאות לגבי החלוקה לפרקים יש הטוענים יהודים ויש הטוענים גוים שמצאו יותר מאוחר, לא מתעסק בזה.

למעלה