שאלה חשובה

tsou

New member
כן, די,

היות וכל הסדרה מקצינה ניסויים מדעיים קיימים למיניהם ומזמינה את הצופה לזהות את הרפרנסים (יש אינסוף דוגמאות, החל מהמרכיבים הנקודתיים של העתידנות הסיילונית כמו למשל אופן ההתממשקות הסיילוני למאגר הנתונים, ועד לרובוטיקה בסצנת הסיום) ובכלל, כל האתוס של הסדרה מציג את הסיילונים באור רגרסיבי מאד, מה שמחזק את הפרדוקס של העתידנות המיושנת במופגן. לגבי חור התולעת, זה בדיוק העניין שמבחינת הצופה המצוי להבדיל מהגיק המצוי, חור תולעת בטלויזיה נראה כמו חור שחור, דוגמה : הטריילר של פרק מבית הבובות דומה לגמרי לטריילר של דוקטור הו. במה שקשור לדי אן איי, קודם כל תודה מקרב לב על ההסבר שהייתי צריכה לקרוא פעמיים
עם כוס קפה טרי ביד,ובכן לאחר שהחזרת אותי לתגובה הראשונה שלי לפוסט המקורי שלך = כולנו סיילונים, שוב הרגעת אותי עם האפשרות הלפני אחרונה = הם כנראה היו מאד מאד פוריים והדי אן איי של הרה "תפס שליטה"
אבל האמת היא שההגיון של הסדרה דוחף לכוון האחר, כלומר שגם הגזע האנושי, זה הילידי וזה המתקדם, והצאצאים שלהם וגם הגזע הסיילוני, נטול הצאצאים עד כמה שידוע לנו, לא שרדו. ז ה אכן לא הכי מסתדר עם ההגיון החוץ-בס"ג, אבל לגמרי קונסיסטנטי בתוך הכולם של הסדרה..כלומר לא קורס..

ק אסף

New member
היי, אני לא גיק.

פחחחח. "אני לא גיק", איזו בדיחה!! בטח בטח
הקטע עם החור תולעת הוא לא כי הצלחתי לזהות באמת מה שאני רואה. אלה פשוט כי לי אמר זה אולי שלוש מאות פעם (או ליתק דיוק םעמיים אבל מי סופר). בנודע לכול השאר כנראה נצטרך שלא להסכים. הרי RDM אמר את זה בעצמו בפוסט הראשון שלו בלינק שפירסמת. בסופו של היום גלאקטיקה זו אומנות, ואומנות כל אחד יכול לפרש איך שהוא רוצה.

tsou

New member
היי! הוא ג ם אמר

שאנחנו קרובי-משפחה רחוקים של הקולוניאלים ו הסיילונים!
כן אני יודעת מה לי אמר, אבל יש גם את מה שאנחנו ר ו א י ם במקביל ונדמה לי שהסדרה משחקת על שני המישורים (בזה ובכמעט הכל)

duron

New member
צריך להגדיר מהו גיק !

המממ מדאיג מאוד. טוב, נו . אני לא נופל ב כ ל הקטגוריות

the YOOK

New member
אני קצת מכיר את המדע של היום ../images/Emo13.gif

ועבירת מהירות האור היא לא כ"כ אפשרית בו... מה שכן- אפשר להראות שברגע שאפשר לעבור את מהירות האור (שזה סותר את תורת היחסות, או מניח גשרי איינשטיין-רוזן, לא סביר), אפשר גם לנוע זמן באותה טכנולוגיה! לגבי ה- AI של הסיילונים- דוקא מהחלק הזה אני לא מודאג... אני לא שולל קיום טכנולוגיה שמודעת לעצמה. הרי גם אנחנו, בסופו של דבר, "רק" טכנולוגיה שמודעת לעצמה.

tsou

New member
אני אסביר ../images/Emo13.gif

לא התכוונתי שהמרכיבים המד"ביים במכלול הסדרה הם מציאותיים- זו לא סדרה תיעודית וגם לא ריאליטי (למרות שבמקרים מסוימים כן.. אבל זה נושא אחר), זה מד"ב. א ב ל הייצוג הספציפי של העתידנות הסיילונית אינו עתידני, אלא רטרו, וזה פועל יוצא של מה שמור עושה לז'אנר המד"בי, יותר נכון לשני תת-ז'אנרים שלו- המכונה שמתאווה להפוך לאנושית, ו-להבדיל-הנרטיב הטרנס-אנושי שמתחיל, עקרונית, לאחר ההורדה של התודעה האנושית לגוף חדש. מה שמור עושה בסדרה הוא הלחמה של שני הנרטיבים האלה, במילים אחרות- ייצוג כפול שיטתי של הסיילון כסוג של איי איי (הסרט), או אדוארד מספריים, ובמקביל, ייצג של הסיילון כוריאציה טרנס-אנושית. הכפילות הזו מבנה את כל הסדרה ואחראית במידה לא מבוטלת לעקרון המחזוריות שלה, וגם מחייבת שהסיילון יהיה מצד אחד מד"בי-רטרו (מוח סיליקון, עמוד שדרה זוהר, וכיו"ב), ומדעי-רטרו מבחינה זו שיש תחושה של טקסטבוק למרכיבים מוכרים מהמציאות הדיגיטלית שלנו (סייברסקס, הורדה איטית של אחד לאחד, הכוללת לא מעט באגים בדרך, בכפוף לזמינות השרת בחלל, זיהוי בין תהליך ההורדה הדיגיטלי למינוח ניו-אייג'י נוצרי, ועוד ועוד). ומצד שני- הוא צריך להשאר מדב"י -עתידני (השאלה עד כמה זה פועל נותרת פתוחה מבחינתי) ומדעי-עתידני (גם כאן יש שאלה- ברגע שזיהינו בהתממשקות הסיילונית לטכנולוגיה הקצנה של מציאות עכשוית שלנו, האם אפשר לחזור למישור הראשוני של הצפיה ולדבר על עתידנות?)

tsou

New member
../images/Emo58.gif עם או בלי וויסקי,

האמת היא שהילידים הם מרכיב אוולוציוני שולי בכל הסיפור, כי ברגע שהדיאןאיי שלהם תואם לזה של בני האדם, אפשר למחוק אותם מהמשוואה ולהתמקד בעיקר = בכל אחד מאיתנו יש כמה כרומוזומים סיילוניים. מכאן ועד להגדרת הרה כאם כל האנושות נותר רק צעד אחד קטן.

duron

New member
מצטער, לא נראה לי

ספינת קיטור מראשית המאה הקודמת

duron

New member
אחד הטובים שנעשו

עם מילה גובוביץ' וגם- ripoff של וורלונים בבילוניים.

למעלה